Η transgender Lucia Lucas θα ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Ντον Τζοβάννι»  ένα από τα πιο γνωστά έργα της όπερας 

 

Η παραγωγή που κάνει πρεμιέρα αυτό το Σαββατοκύριακο στην Τάλσα της Οκλαχόμα, επέλεξε την trasngender γυναίκα στο ρόλο του Ντον Τζοβάννι.

 

Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια επαγγελματική εταιρία όπερας στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει προσλάβει trans πρόσωπο για να τραγουδήσει σε πρωταγωνιστικό ρόλο κεντρικής παραγωγής.

 

Η Lucia Lucas, είναι ένα ανερχόμενο αστέρι της όπερας που σε ηλικία μόλις 38 ετών έχει κάνει εμφανίσεις σε μεγάλες σκηνές στην Ευρώπη και την Ασία. Την επόμενη σεζόν, θα κάνει το ντεμπούτο της με την Εθνική Όπερα Αγγλίας.

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σακραμέντο της Καλιφόρνιας, αλλά αποκαλεί την Καρλσρούη της Γερμανίας πατρίδα της καθώς εκεί εργάστηκε τα περισσότερα χρόνια της καριέρας της.

 

H transgender που αλλάζει την όπερα στις ΗΠΑ - Θα ερμηνεύσει τον Ντον Τζοβάννι

 

Όμως η επιλογή της για το ρόλο δεν είναι μια πράξη ακτιβισμού, λέει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Όπερας Tobias Picker, για την επιλογή του, «Η Lucia έχει μια πολύ ισχυρή και διεισδυτική φωνή και μια δραματική ένταση. Αυτό έψαχνα για τον Ντον Τζοβάννι», τονίζει για να δείξει πόσο αξιοκρατικά πήρε το ρόλο η πρωταγωνίστρια.

 

Αν και είναι συχνή η εναλλαγή ρόλων στην όπερα, όπου συχνά γυναίκες έχουν αντρικούς ρόλους και το αντίθετο, η Lucas λέει ότι στο παρελθόν αντιμετώπισε προκατάληψη και έχει ακούσει διευθυντές να της λένε ότι αν και τους αρέσει δεν θα μπορούσαν να την επιλέξουν καθώς φοβόντουσαν τις αντιδράσεις του κοινού.

 

Λέει ότι η στάση απέναντι στους ανθρώπους trans έχει γίνει πιο ανοιχτή τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς τέτοιοι χαρακτήρες έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται στις ταινίες και στην τηλεόραση.

 

Τώρα είναι ώρα και για την όπερα να βγει από τα στερεότυπα. Η Lucas λέει πως θα ήθελε να υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για τους trans τραγουδιστές και όχι να καλούνται μόνο για περιορισμένους ρόλους.