Αθρόα ήταν η προσέλευση του κοινού στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), τις τρεις πρώτες ημέρες δοκιμαστικής λειτουργίας.

 

Από την περασμένη Παρασκευή (28/2), που άνοιξε τις πόρτες του, περισσότερα από 4.000 άτομα όλων των ηλικιών επισκέφθηκαν το ΕΜΣΤ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

 

Στις αίθουσες της Μόνιμης Συλλογής παρουσιάζονται 172 έργα 78 Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, ενώ στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων (στο επίπεδο -1) φιλοξενείται έκθεση με τίτλο «ΕΜΣΤ Ανοιχτό Το ΕΜΣΤ και οι ιστορίες του», όπου παρουσιάζεται η ιστορία του Μουσείου, μέσα από ένα οπτικό χρονολόγιο.

 

Στο Project Room του Μουσείου στον τρίτο όροφο, φιλοξενείται η εγκατάσταση βίντεο In Vitro των Larissa Sansour και Søren Lind, μια ταινία διάρκειας 28', η οποία ήταν η επίσημη συμμετοχή της Δανίας στην Μπιενάλε της Βενετίας το 2019.

 

Η είσοδος στο ΕΜΣΤ είναι ελεύθερη κατά τη διάρκεια της περιόδου δοκιμαστικής λειτουργίας. «Αποτελεί ένα κάλεσμα προς όλους, προκειμένου να γνωρίσουν τη Μόνιμη Συλλογή αλλά και να συμβάλουν στην χαρτογράφηση των βελτιωτικών κινήσεων που θα υλοποιηθούν στο προσεχές διάστημα στον νέο πολιτιστικό προορισμό της πόλης», σημειώνει το υπουργείο Πολιτισμού στη σχετική ανακοίνωση.