Στις 1 και 2 Μαίου στο TAF διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά ένας διαγωνισμός φωτογραφίας που απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους όλων των ηλικιών. Στον διαγωνισμό δεν υπάρχει κριτική επιτροπή και οι νικητές επιλέγονται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες. Το φίλμ είναι έγχρωμο δώδεκα στάσεων και μ’ αυτό, οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να φωτογραφίσουν δώδεκα θέματα. 12 ώρες, 12 θέματα, 12 κλικ, 12 νικητές.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να χρησιμοποιούν αναλογική φωτογραφική μηχανή 35mm. Η διανομή των φιλμ και η εκτύπωσή τους γίνονται από τη διοργάνωση και περιλαμβάνονται στο κόστος συμμετοχής.

Το πρωί του Σαββάτου, οι διοργανωτές μοιράζουν τα φιλμ και ανακοινώνουν τα θέματα. Οι εππιδοξοι φωτογράφοι ξεχύνονται στην πόλη σε μια ιδιότυπη επιδρομή αναζήτησης της τέλειας εικόνας. Μοναδική τους δέσμευση, να κάνουν ένα κλικ ανά θέμα. Αυτός ο περιορισμός, είναι που κάνει κάθε λεπτό ακόμη πιο συναρπαστικό, ενώ ο φωτογράφος ζει ένα ατελείωτο παιχνίδι σκέψεως, φαντασίας και εφαρμογής δεξιοτήτων.

Την Κυριακή αναρτώνται οι φωτογραφίες σε κοινή θέα όπου και γίνεται η ψηφοφορία. Οι νικητές είναι πολλοί ενώ η καλύτερη συμμετοχή κερδίζει ένα τριήμερο ταξίδι για δύο άτομα στο Βερολίνο.

ΜΚ