Μετά την τεράστια επιτυχία, πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα, με 73 παραστάσεις και 101.000 εισιτήρια, αναλύσεις επί αναλύσεων, άπειρα σχόλια, αποθεωτικά ή επικριτικά, αντιδράσεις ποικίλες, σχεδόν όσες και οι θεατές που το παρακολούθησαν, το 2 του Δημήτρη Παπαϊωάννου κυκλοφορεί σε DVD σε μία πολύ προσεγμένη έκδοση, όπως του αξίζει.

Για την παράσταση έχουν γραφτεί περισσότερα κείμενα από όσα για οποιαδήποτε άλλη των τελευταίων χρόνων, ίσως επειδή οι προσδοκίες μετά την εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν τεράστιες και οι συμβολισμοί του έργου προέτρεπαν τον κάθε θεατή να δώσει τη δικιά του ερμηνεία. «Ένα έργο για 22 ερμηνευτές και 2 κυλιόμενους διαδρόμους» που επικεντρωνόταν στη μοναξιά των ανδρών, «ένα κυνικό και τρυφερό παιχνίδι πάνω στον κόσμο τους», τολμηρό, με εντυπωσιακά σκηνογραφημένες εικόνες-χαϊκού μοναξιάς και αντρικών φαντασιώσεων, που σάρκαζε τον τίτλο της. « Ένας προβληματισμός για την ανάγκη του ανθρώπου να συσχετιστεί μ’ έναν άλλον άνθρωπο, για τον καημό του ενός να γίνει δύο», παρ’ όλο που στο τέλος η κατάληξη είναι πάλι η μοναξιά.

Όποιος ξεπερνούσε τη διάθεση υπεραπλούστευσης των συμβολισμών και των πράξεων που διαδραματίζονταν στη σκηνή μπορούσε να εντοπίσει τα δικά του βιώματα, να τα αποκωδικοποιήσει και στη συνέχεια να τα δεχτεί ή να τα απορρίψει. Ένα έργο δυνατό, με μια πολύ σημαντική ομάδα συντελεστών να το στηρίζει: οι θαυμάσιοι χορευτές, ο ηθοποιός Άρης Σερβετάλης, η μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα, το σκηνικό της Λιλής Πεζανού, το art direction και τα κοστούμια των Άγγελου Μέντη και Μαρίας Ηλία, τα video της Αθηνάς Τσαγγάρη και του Matt Johnson, οι φωτισμοί του Αλέκου Γιάνναρου.

Το πρώτο DVD περιέχει ολόκληρη την παράσταση, ένα ντοκιμαντέρ από τα παρασκήνια και το βίντεο για το Funky Beep του Κωνσταντίνου Βήτα, ενώ το δεύτερο trailers, raw audience perspective unedited και skies video projections.