LIVE!

«Το σεξ ενώνει τις φυλές της Αθήνας»

«Το σεξ ενώνει τις φυλές της Αθήνας» Facebook Twitter
0

Πώς ξεκίνησε η ιδέα του Porn Festival στην Αθήνα; Γιατί νομίζεις ότι έχει λόγο ύπαρξης ένα τέτοιο φεστιβάλ;

Ιδέα ή ανάγκη; Αυτά μάλλον σκάνε ταυτόχρονα. Κάναμε το 2005 την προβολή της ταινίας του Bruce La Bruce Raspberry Reich, και είδα απίστευτη ανταπόκριση. Είδα ότι υπάρχει πολύς κόσμος σαν εμένα που διψάει να βγει από την υποκρισία και το τετριμμένο, να συνδέσει το σεξ με την άποψη, το προσωπικό με το πολιτικό, το σώμα του με την απενοχοποιημένη τέχνη και έτσι μου ήρθε η ιδέα για ένα ευρύτερο πορνογραφικό art film φεστιβάλ. Με ρωτάς αν είναι απαραίτητο, αναγκαίο θα έλεγα. Εκεί που ζούμε, με τις πιστωτικές, τα δάνεια, τις μεταλλάξεις και τις σχέσεις που δεν ευδοκιμούν είναι αναγκαίο να εκφραστούμε, να δούμε εμάς από μέσα, στην πιο απογυμνωμένη μας φάση, τη σεξουαλική μας ζωή που τα λέει όλα. Όταν κάποιος είναι «ξινός» δεν λέμε ότι είναι «αγάμητος»; Πολύ σωστή ρήση. Όλοι ξέρουμε ότι αν η σεξουαλική μας ζωή είναι υπέροχη, είμαστε όμορφοι άνθρωποι. Το σεξ είναι μια καλή αφετηρία για να μιλήσουμε ειλικρινά για εμάς, χωρίς ντροπές και υποκρισίες. Ίσως έτσι κάνουμε μια καινούργια αρχή και βρούμε τους πραγματικούς εαυτούς μας.

Σε τι κοινό απευθύνεται;

Κυριολεκτικά σε όλους. Έχουμε κάνει διανομή έντυπου υλικού από το Galaxy του Hilton μέχρι τους οίκους ανοχής -και όχι ενοχής- της Φυλής. Το σεξ ενώνει. Ο Κλίντον με τη γραμματέα του, ο Παπανδρέου με την αεροσυνοδό, το σεξ είναι διαταξικό, γιατί εμείς να το περιορίσουμε; Όποιος πιστεύει ότι τον αφορά το σεξ, το αυθεντικό, ισότιμο, το ενήλικο σεξ κοινή συναινέσει, χωρίς όρια, το porn festival απευθύνεται σε αυτόν. Ακόμα και τον φοβιτσιάρη, τον ντροπαλό ή, ακόμα χειρότερα, τον υποκριτή που όμως θα φτάσει μέχρι το Gagarin. Ένα και μόνο αυστηρό όριο έχουμε: Είμαστε κάθετα και οριζόντια ενάντια στην αναγκαστική πορνεία, στην παιδεραστία, και φυσικά κανένας κάτω από 18 δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί μέσα στο χώρο του φεστιβάλ. Το φεστιβάλ είναι διασκέδαση ενηλίκων.

Τι γεύση σας άφησε η περσινή εμπειρία; Ανταποκρίθηκε ο κόσμος;

Υπέροχη γεύση, γι' αυτό φέτος έχουμε φροντίσει να ευχαριστήσουμε το κοινό ακόμα περισσότερο. Να ζήσει επιτέλους και η Αθήνα ό,τι και οι μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Γιατί έχετε χωρίσει το πρόγραμμα σε θεματικές ενότητες; Δεν γίνεται κάπως «γκετοποιημένη» η κάθε βραδιά;

Βασικά το σκεφτήκαμε αυτό πολύ για φέτος, γιατί πέρσι, κυρίως στη gay βραδιά, τα gay αγόρια μάς είπαν να μην βάλουμε θεματικούς τίτλους, να αναμίξουμε gay με «τσολιά», κάτι που μας προβλημάτισε, γιατί φυσικά έχει κοινωνικό ενδιαφέρον η ανάμειξη, αλλά σκεφτήκαμε ότι έτσι κι αλλιώς στην πράξη ο κόσμος είναι ανάμεικτος, ό,τι τίτλο κι αν βάλεις. Στην ουσία ο κόσμος έχει το mix μέσα του, στην καρδιά του και στο βρακί του, οπότε μας άρεσε να προκαλούμε με τίτλους που το κοινό μόνο του τους αναιρεί, το βρίσκω πιο ανατρεπτικό. Τελικά, άμα το καλοσκεφτείς, από τα γκέτο βγαίνει η «ανατροπή». Οι μισοί που είναι στην gay βραδιά δηλώνουν straight. Μου αρέσει η πρόκληση, που πρέπει αν θέλουν να ευχαριστήσουν την ψυχή τους να αποδεχτούν και τον τίτλο της βραδιάς.

Γίνεται κανονικό σεξ στη σκηνή; Τι πρέπει να περιμένει κανείς φέτος;

Δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες. Έχω μόνο να πω ότι δεν υπάρχει ούτε μία «light» μέρα. Για μένα, αν ρωτάς προσωπικά, το highlight είναι το opening night με τον Lazlo Pearlman. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που ένα κορίτσι που έχει γίνει αγόρι κυριολεκτικά ανατρέπει τα φύλα και τους ρόλους επί σκηνής. Νομίζω ότι κανένας δεν θα δει κάτι λιγότερο από αυτό που φαντάζεται!

Είναι ώριμα τα media να προωθήσουν ένα παρόμοιο φεστιβάλ; Δεν φοβάστε τις αντιδράσεις;

Μέσα στα media υπάρχουν άνθρωποι που ναι, είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο. Κάποιοι αφουγκράζονται και ακολουθούν το ρεύμα και κάποιοι προσποιούνται ότι εκπροσωπούν κάποιο ρεύμα. Ας μην κάνω εγώ τον απολογισμό των υποκριτικών ή μη εντύπων, αλλά οι αναγνώστες. Όσο για τις αντιδράσεις, συγγνώμη, αλλά σε τι να πρωτοαντιδράσει ο κόσμος; Για τα επιτόκια, για τη σχέση του, για το μισθό του, για το DNA και τα κοψοραμμένα πολιτικά με τσόντα DVD; Εμείς κάνουμε το κέφι μας σε ένα χώρο, δεν ενοχλούμε, ούτε καν το δρόμο δεν μπλοκάρουμε με πορείες, ευχαριστώ έπρεπε να μας λένε που εκτονώνουμε την αγανάκτησή μας χωρίς βία, χωρίς πολέμους, χωρίς να κάνουμε κανέναν να πέσει απ' το μπαλκόνι, χωρίς μίζες και υποκλοπές, με απόλυτο σεβασμό στα γούστα και στις ορέξεις του συνανθρώπου μας.

Πόσο υποκριτικό είναι να κυριαρχεί το σεξ σε κάθε πλευρά της ζωής -ακόμα και στην πολιτική- και να θεωρείται ακόμα θέμα ταμπού;

Μας συμφέρει να είναι ταμπού, αυτό το ταμπού δεν κάνει τους ανθρώπους να πηδάνε απ' τα παράθυρα; Τότε με τον Ανδρέα Παπανδρέου είχα χαρεί που απενοχοποίησε το πάθος του, το είχα υπερασπιστεί πολύ. Δεν είναι μεγαλοπρεπές αυτό; Όσο και να μη συμφωνούσα πολιτικά με το κάθε ΠΑΣΟΚ, μπορώ να πω ότι το βρήκα άκρως ανατρεπτικό το να δείχνουν τα γυμνά της Λιάνη και ολόκληρος πρωθυπουργός να το παλεύει άξια. Αυτό είναι πέρα από τετριμμένη πολιτική, είναι η Αληθινή Ζωή και μόνο ένας τέτοιος πολιτικός θα είχε ψήφους. Το σεξ, ο πόθος και το πάθος (νομίζω έννοιες ελληνικές), ναι, είναι ταμπού, αλλά όπως είπες ουσιαστικά κυριαρχούν, οπότε όποιος τολμήσει να τις απενοχοποιήσει, να μιλήσει ανοιχτά γι' αυτά, θα έχει την ειλικρινή συμπάθεια του κόσμου.

Είναι μεγαλύτερο το αντρικό ή το γυναικείο κοινό που ενδιαφέρεται για το φεστιβάλ;

Αυτό είναι το υπέροχο του φεστιβάλ. Όλοι οι χώροι που αφορούν το σεξ ή το πορνό είναι κυρίως αντροκρατούμενοι, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με το φεστιβάλ. Το γυναικείο κοινό κοντεύει να ισοφαρίσει το αντρικό. Ξέρεις τι υπέροχο είναι να βλέπεις ακόμα και γυναίκες να χειροκροτούν, να απολαμβάνουν τους κινηματογραφικούς οργασμούς; Μάλλον σταματάει να είναι αντρική υπόθεση.

Πώς αντιδράει το κοινό σε αυτά που διαδραματίζονται στην οθόνη; Με ποιον τρόπο μπορεί να συμμετάσχει;

Αναλόγως της κουλτούρας του ο καθένας αντιδρά, αλλά όχι έντονα. Μπερδεύονται. Κοινωνικές τάξεις, ρόλοι, φύλα, γούστα, δεν είναι και γήπεδο, μπουρδέλο ή τσοντοσινεμά. Έχει και πολλές γυναίκες μέσα, χαμηλώνουν οι τόνοι, ακούγονται χαζά σχόλια χαμηλόφωνα. Κάποια από αυτά που ακούγονται δυνατά είναι άκρως πετυχημένα και προκαλούν πολύ γέλιο. Υπάρχει απίστευτος σεβασμός, νιώθεις απόλυτη ασφάλεια εκεί μέσα που διαδραματίζονται όλα σε σχέση με το σεξ. Το βασικό στοιχείο είναι ο σεβασμός, κανένας δεν κάνει κάτι που δεν επιλέγει.

Τι δεν πρέπει να χάσει κάποιος που σκοπεύει να έρθει στο φεστιβάλ;

Δεν πρέπει να χάσει καμιά μέρα. Να φέρουν αντίσκηνα να μείνουν εκεί, είναι μια μεγάλη γιορτή για όλους μας. Από τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής, το Σάββατο, την Κυριακή, θα γνωρίσεις άπειρο κόσμο, θα μιλήσεις, θα ανταλλάξεις σε real time ιδέες, κουβέντες και ό,τι άλλο ποθείς. Όχι πίσω από την οθόνη του υπολογιστή σου. Φέρνουμε όλες τις περσόνες του MySpace, έχουμε πολλά web site χορηγούς επικοινωνίας. Φαγητό μόνο να φέρουν, γιατί δεν βρήκαμε χορηγό εταιρεία catering. Νομίζω ότι είναι ένα κοινωνικοπολιτικό δρώμενο που αφορά την ψυχή μας και τα σκέλια μας σε μια διάσταση πιο ουσιαστική από τη γιόγκα, τη ρεφλεξολογία και όπου αλλού ψάχνουμε την ισορροπία μας σε αυτόν τον ανισόρροπο πλανήτη.

What's Hot!

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ATHENS PORN FESTIVAL

Σε μια εποχή που το σεξ κυριαρχεί και βρίσκεται στο στόμα όλων -επίσημα, ή καλυμμένο πίσω από μια μάσκα υποκρισίας και δήθεν αξιοπρέπειας- ένα φεστιβάλ εξολοκλήρου αφιερωμένο σε όλες του τις μορφές δεν είναι απλά ένα γεγονός που μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Οι διοργανωτές του το ονομάζουν «ανάγκη». Η πολύ μεγάλη συμμετοχή στο τριήμερο «πανηγύρι του σεξ» που δοκίμασαν να στήσουν πέρσι οργανωμένα το αποδεικνύει.

«Το φεστιβάλ είναι απαραίτητο, γιατί το πορνό είναι ένα αυτόνομο κινηματογραφικό είδος που αξίζει της σπουδής μας όπως, π.χ, το μελόδραμα», λέει ο Νίκος Τριανταφυλλίδης, σχολιάζοντας το γεγονός ότι κατάφεραν να βάλουν και την Ελλάδα στον ερωτικό χάρτη. Μετά το Βερολίνο, το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Μαδρίτη κατάφεραν να αποκτήσει και η Αθήνα ένα ερωτικό φεστιβάλ. Όπως ήταν φυσικό, η περσινή διοργάνωση προκάλεσε αντιδράσεις, μάλιστα το θέμα έφτασε να γίνει επερώτηση στη Βουλή. Ποια είναι τα χειρότερα σχόλια που άκουσαν; «Αναμφισβήτητα κάποια ομοφοβικά σε πρωτοσέλιδα ορισμένων γνωστών κολοφυλάδων», προσθέτει. «Το καλύτερο; Από γυναίκες που, επιτέλους, μπόρεσαν να πάνε σε μια δημόσια προβολή πορνό. Είτε μόνες, είτε με τους/τις συντρόφους τους»...

Το δεύτερο Porn Festival ξεκινάει επίσημα απόψε στο Gagarin 205 με καλεσμένο τον Lazlo Pearlman (ο οποίος γεννήθηκε γυναίκα και είναι από τους πιο διάσημους εκπροσώπους του gender bending) και θα συνεχιστεί για τρεις ακόμα μέρες (Παρασκευή 01/02, Σάββατο 02/02 και Κυριακή 03/02), με προβολές ταινιών, ντοκιμαντέρ και performances για κάθε μορφή σεξουαλικής έκφρασης και κάθε γούστο. Μια ενήλικη γιορτή για μπόλικα οφθαλμόλουτρα και υλοποιημένες φαντασιώσεις με καλεσμένους γνωστά ονόματα της διεθνούς... πορνογραφίας, αστέρες του είδους και περιπτύξεις επί σκηνής που υπόσχονται αξέχαστα snapshots (και όχι μόνο). Η μόνη προϋπόθεση για να το παρακολουθήσει κανείς: να είναι πάνω από 18 και να είναι υποψιασμένος γι' αυτά που θα επακολουθήσουν...

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου

21:30
Pornographic Apathetic
(USA, 2003, 6', T.Arthur Cottam)
  The Opening Of Misty Beethoven
(USA, 1976, 90', Radley Metzger)
23.30Performance Lazlo Pearlman

Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου - Straight day

14:00King Sized
(Germany, 2006 / 2007, 8', AlexDirkFreyling)

WADD: Life & Time of John Holmes
(USA, 1998, 105', Wesley Emerson & Alan Smithee, χωρίς υπότιτλους)
16:15Superdong
(Singapore, 2006, 4', Pok Yue Weng)

Afrodite Superstar
(USA, 2007, 70', Venus Hottentot)
18:00Atomic Skullfuck Orgy
(USA, 2007, 23', Joe Gallant)

Llik your Idols
(France, 2006, 70', Angelique Bosio, English subtitles)
20:00Cinco Historias Para Ellas
(Five Hot Stories for Her, Spain, 2006, 100', Erika Lust)
22:00Joanna's Angels (USA, 2006, 125', Joanna Angel)
00:30 Performance - Risque, Miss Elyssia + Jewel

Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου - Lesbian day

14:00Petra
(Germany, 2003, 70')
15:20 Die Pornografinnen - The She Porn Makers
(Germany, 2007, 50', Marita Neher)
16:30 Good Dyke Porn
(Canada, 2007, 23', Bren Ryder)

Nerd Sex
(Brasil, 2004, 45', xplastic.net)
17:50 Triple X Selects - The Best of Lezsploitation
(USA, 2006, 45', Michelle Johnson)

This is the Girl
(France, 2007, 16', Catherine Corringer)

In Focus
(Germany, 2007, 16', AlexDirkFreyling)
19:20 Full Load
(USA, 110', Barbara DeGenevieve)
21:30 Give Piece Of Ass A Chance
(Canada, 2007, 14', Bruce LaBruce)

Sex Manneqiun
(USA/France, 2007, 48', Maria Beatty)
22:50 Bonne Bourre
(France, 2006, 3', Florence Fradelizi)

Skateboard kink freak
(USA/France, 2007, 60', Maria Beatty)
00:00 Lesbian Show by Wendy Delorme & Louise de Ville

Performance by Mistress Vamp and Lincoln

Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου - Gay night

14:00ΙML-2003/3 Dog Eat Dog
(USA, 2006, 12', Charles M. Lum)

XX
(USA, 2007, 70', Todd Verow)
15:45 Laura Laura
(Brasil, 2005, 29' Claudio Dias Guimaraes, English Subtitles)

Resurgiendo
(Spain, 2007, 10', Felix Flint)

The Heartscrewer
(France, 2005, 17', Herve, Joseph, Lebrun)

Beautiful Strange Solitude
(France, 2007, 6', Ivan Kalichenko)
17:00Skin Gang
(Canada, 2000, 88', Bruce LaBruce)
19:008 inches
(Brasil, 2003, 90', Max Julien)
20:50Buckleroos 2
(USA, 134', Jerry Douglas)
23:15 Ediths heisse Spalte 2: Die tabulose Dreilochstute
(Germany, 2007, 11', Jorn Hartmann)

Fickfracht
(Germany, 2007, 63', Horst Braun)
00:30Performance - Wurstfilm
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις σχολικές γιορτές ο Θοδωρής Σελέκος ζήλευε τα φτερά αγγέλου που είχε ο φίλος του ο Παναγιώτης

Οθόνες / Στις σχολικές γιορτές ο Θοδωρής Σελέκος ζήλευε τα φτερά αγγέλου που είχε ο φίλος του ο Παναγιώτης

Ο Θοδωρής Σελέκος μεγάλωσε στο Νέο Ηράκλειο και ασχολείται με τον κινηματογράφο . Στα πρώτα του βήματα ήταν μέρος της κολεκτίβας ATH KIDS. Έχει σκηνοθετήσει βιντεοκλίπ για καλλιτέχνες όπως ο Ethismos, ο Saske, οι Sworr και διαφημιστικά για brands όπως η Muerte Inc. Παλιότερα άκουγε περισσότερη hip-hop μουσική. Τώρα ακούει jazz και soul. Η πρώτη ταινία μικρού μήκους του ονομάζεται «Can you water a garden with tears?». Του αρέσει η ησυχία και οι αργές ταινίες.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΚΟΥΛΑΚΗ
Χολιγουντιανή απόβαση στην Κρουαζέτ, μια πολιτική διαμαρτυρία αλλά και «ψαλίδι» στο γυμνό

Κάννες 2025 / Χολιγουντιανή απόβαση στην Κρουαζέτ, μια πολιτική διαμαρτυρία αλλά και «ψαλίδι» στο γυμνό

Στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Καννών, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο εξαπέλυσε για ακόμη μία φορά σφοδρή κριτική κατά της αμερικανικής πολιτικής, μια μικρή γαλλική ταινία εγκαινίασε το φεστιβάλ, ενώ οι λαμπερές σταρ υποχρεώθηκαν να περιορίσουν τις ημίγυμνες εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ποιος είναι τελοσπάντων αυτός ο Λεός Καράξ;

Οθόνες / Λεός Καράξ: Ποιος είναι ο σκηνοθέτης του Holy Motors;

«Δεν είμαι εγώ», δηλώνει ο ασυμβίβαστος Γάλλος δημιουργός στον τίτλο της φιλμικής του αυτοβιογραφίας, εντείνοντας το μυστήριο γύρω από το πρόσωπό του και προσθέτοντας ακόμη μία ψηφίδα σε ένα συναρπαστικό καλλιτεχνικό work in progress.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Οι 10 αγαπημένες ταινίες του Ένκε Φεζολλάρι

Μυθολογίες / «Όποτε θέλω να κλάψω, βλέπω το The Hours»: Οι 10 αγαπημένες ταινίες του Ένκε Φεζολλάρι

Το πρώτο ερωτικό σκίρτημα ήρθε με το Persona του Μπέργκμαν. Όταν είδε το Happy Together του Wong Kar-Wai, ήθελε να ουρλιάξει. Τα παθιασμένα συναισθήματα έχουν τον πρώτο λόγο στην κινηματογραφική λίστα του ηθοποιού και σκηνοθέτη.
«Becoming Led Zeppelin»: Το χρονικό του βαρύτερου ροκ συγκροτήματος όλων των εποχών

Pulp Fiction / Led Zeppelin: Ένα ντοκιμαντέρ για το «βαρύτερο» ροκ συγκρότημα όλων των εποχών

Το ντοκιμαντέρ «Becoming Led Zeppelin» του Μπέρναρντ ΜακΜάχον παρουσιάζει την ιστορία του θρυλικού hard rock συγκροτήματος, φωτίζοντας το background των μελών του και τις περιστάσεις που οδήγησαν στην ίδρυσή του, φτάνοντας μέχρι και την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους και την απαρχή της απόλυτης δόξας.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
movies

Οθόνες / Η Σταχτοπούτα αλλιώς και 5 ακόμα λόγοι για να πάτε σινεμά

Το διάσημο παραμύθι γίνεται ταινία τρόμου, εφηβικά δράματα και η καινούργια σκηνοθετική δουλειά του διεθνούς φήμης Έλληνα διευθυντή φωτογραφίας Φαίδωνα Παπαμιχαήλ – Τι παίζει από σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
THE LIFO TEAM
Φαίδων Παπαμιχαήλ: «Παντού με περνούν για ξένο, δεν έχω πλέον μητρική γλώσσα»

Pulp Fiction / «Παντού με περνούν για ξένο, δεν έχω πλέον μητρική γλώσσα»

Με αφορμή τη νέα του ταινία, ο σημαντικός διευθυντής φωτογραφίας και σκηνοθέτης Φαίδων Παπαμιχαήλ αφηγείται στον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο τη συναρπαστική διαδρομή της ζωής του από τα πρώτα του βήματα μέχρι τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
El Eternauta: Το θρυλικό κόμικ μεταφέρθηκε στο Netflix σε μια σειρά υψηλών προδιαγραφών

Daily / El Eternauta: Το θρυλικό κόμικ μεταφέρθηκε στο Netflix σε μια σειρά υψηλών προδιαγραφών

«Ο κοσμοναύτης του απείρου» έκανε πρεμιέρα πριν από μερικές μέρες, σε μια μεταφορά αντάξια του θρύλου που συνοδεύει τόσο το έργο όσο και τον δημιουργό του, ο οποίος βρήκε τραγικό τέλος στα χέρια της αργεντινής χούντας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
«Πόσο θα τα έσπαγε/γαμάτη θα ήταν μια θρησκεία με θεό τον Νίκολας Κέιτζ»: Οι 10 αγαπημένες ταινίες της Ναταλίας Σουίφτ / «Αν μοιραστώ μαζί σου την ταινία που αγαπάω, μόνο αγάπη έχω να σου δώσω»

Μυθολογίες / «Φαντάζεστε μια θρησκεία με θεό τον Κέιτζ;»: Οι 10 αγαπημένες ταινίες της Ναταλίας Σουίφτ

Από το After Hours του Σκορσέζε, που την απελευθέρωσε, μέχρι τη Γλυκιά Συμμορία του Νικολαΐδη, που τη σημάδεψε με τη μουσική της, η ηθοποιός μοιράζεται μια ετερόκλητη κινηματογραφική λίστα.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΝΕΤΤΑ ΓΙΑΚΙΝΤΖΗ
Η νέα ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και 5 ακόμα λόγοι για να πάτε σινεμά

Οθόνες / Η νέα ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και 5 ακόμα λόγοι για να πάτε σινεμά

Το ακαταμάχητο ντεμπούτο της Λουίζ Κουρβουαζιέ που σάρωσε εισπρακτικά στη Γαλλία και η επίσημη πρόταση της Τσεχίας για το περσινό Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας ξεχωρίζουν αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα.
THE LIFO TEAM
Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οθόνες / Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οι Αθηναίοι σινεφίλ δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ για να εξασκήσουν την αγαπημένη τους καλοκαιρινή συνήθεια. Συγκεντρώσαμε όλες τις ημερομηνίες που έχουν γίνει γνωστές για την έναρξη λειτουργίας των θερινών σινεμά της πρωτεύουσας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Στα εννιά μου προσπαθούσα να καταλάβω τι σχέση είχε το λεωφορείο με την Μπλανς Ντιμπουά» / «Το Λεωφορείο ο πόθος ήταν η πρώτη μου ακατάλληλη ταινία»: Oι 10 αγαπημένες ταινίες του Γιάννη Ξανθούλη

Μυθολογίες / «Το Λεωφορείο ο πόθος ήταν η πρώτη μου ακατάλληλη ταινία»: Oι 10 αγαπημένες ταινίες του Γιάννη Ξανθούλη

Η κινηματογραφική λίστα του Έλληνα συγγραφέα είναι συγκινησιακά φορτισμένη και γεμάτη παιδικές αναμνήσεις όπως και τα βιβλία του.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΝΕΤΤΑ ΓΙΑΚΙΝΤΖΗ
«I love Lucy»: Οργή, αλκοόλ, χρήμα, ξύλο και απιστίες πίσω από το πιο διάσημο οικογενειακό σόου του κόσμου

Σαν σήμερα / Λουσίλ Μπολ: Η πιο αξιολάτρευτη νοικοκυρά της Αμερικής ήταν μια απάτη

Σαν σήμερα το 1989 πεθαίνει η Αμερικανίδα ηθοποιός Λουσίλ Μπολ, πρωταγωνίστρια της διάσημης τηλεοπτικής σειράς «I love Lucy». Αν και λατρεύτηκε από εκατομμύρια τηλεθεατές, η πραγματικότητα πίσω από το «Καλύτερο τηλεοπτικό σόου όλων των εποχών» ήταν γεμάτη βία, αλκοόλ και απιστίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η «Εκδίκηση των Σιθ» έγινε 20 χρονών και επιστρέφει στους κινηματογράφους

Οθόνες / Η «Εκδίκηση των Σιθ» έγινε 20 χρονών και επιστρέφει στους κινηματογράφους

Το κλείσιμο μιας τριλογίας «Star Wars» που λοιδορήθηκε, για να επανεκτιμηθεί μερικώς όταν η νεότερη έπεσε θύμα των γενικευμένων culture wars και των ελάχιστων φιλοδοξιών της, επανεμφανίζεται στα σινεμά με αφορμή την επέτειο 20 χρόνων από την κυκλοφορία της.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Your Friends & Neighbors: Και ο πλούσιος λευκός πενηντάρης έχει ψυχή

Daily / Your Friends & Neighbors: Και ο πλούσιος λευκός πενηντάρης έχει ψυχή

Ο Τζον Χαμ υποδύεται τον επιτυχημένο επενδυτή που χάνει ξαφνικά το έδαφος κάτω από τα πόδια του σ΄αυτή την εκλεκτικά διασκεδαστική, κατά τόπους δραματική και συχνά διεισδυτική σάτιρα ηθών της πλουτοκρατικής ελίτ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Οι 10+1 αγαπημένες ταινίες του Σπύρου Στάβερη

Μυθολογίες / «Μου αρέσουν οι ιστορίες εκδίκησης στο σινεμά»: Οι 10+1 αγαπημένες ταινίες του Σπύρου Στάβερη

Από το φιλιππινέζικο σινεμά και τον Ζακ Τατί, μέχρι μια ταινία με μαχητές kung-fu που εξεγείρονται ενάντια στη γραφειοκρατία -και μία που τον ώθησε να ζητήσει από τη Marthe Keller να τον κάνει φίλο στο Facebook- η λίστα του φωτογράφου είναι γεμάτη εκπλήξεις.
ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΒΕΡΗΣ