Πρώτο teaser για το «Πρόστιμο», τη νέα crime ταινία του Φωκίωνα Μπόγρη

Πρώτο teaser για το «Πρόστιμο», τη νέα crime ταινία του Φωκίωνα Μπόγρη Facebook Twitter
Ζώντας στα νοτιοανατολικά προάστια της Αθήνας και γνωρίζοντας τους ανθρώπους αυτούς, ήθελα εδώ και αρκετά χρόνια να ασχοληθώ με αυτό τον κόσμο που βρίσκεται δίπλα μου και σπάνια έχει απασχολήσει το ελληνικό σινεμά.
0

O Bαγγέλης, απομεινάρι της rave γενιάς, ζει ντιλάροντας κάνναβη.

Θα ήθελε μία σταθερή δουλειά, χωρίς ρίσκα.

Ο Πέτρος, ένας μπράβος των νοτίων προαστίων.

Θέλει σεβασμό και οικογένεια.

Η Κατερίνα, άθελά της, θα τους φέρει στο ίδιο σπίτι.

Δείγμα αληθινά ανεξάρτητου κινηματογράφου, γυρισμένο με έναν αστίλβωτο ρεαλισμό και βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το πολυαναμενόμενο «Πρόστιμο» έχει να επιδείξει, εκτός από την αιχμηρή του σκηνοθετική γραφή και ένα εξαιρετικό καστ που απαρτίζουν οι: Βαγγέλης Ευαγγελινός, Στάθης Σταμουλακάτος, Μαρία Μπαλούτσου, Βαγγέλης Μουρίκης, Βασίλης Άγγελος Αναστασίου (Θύτης), Όμηρος Πουλάκης, Φένια Αποστόλου, Τζένη Κιτσέλη, Σίσσυ Τουμάση, Βασίλης Μπισμπίκης, Γιάννης Οικονομίδης, Αχιλλέας Κυριακίδης και Πηνελόπη Τσιλίκα.

Αναφορικά με την ιστορία του φιλμ, που συμμετείχε στα Alba script Lab του Balkan Film Market 2017 και στο Agora Work In Progress Section του περσινού Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και θα κάνει την πρεμιέρα του στο φετινό, 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, αλλά και για την περιπέτεια της ολοκλήρωσης του, ο σκηνοθέτης Φωκίων Μπόγρης αφηγείται:

«Το 2014 γνώρισα τον πραγματικό ήρωα της ιστορίας μου, έναν ντίλερ κάνναβης που τύχαινε να είναι ξάδερφος ενός καλού μου φίλου. Ο "Βαγγέλης" δεν έχει να κάνει με αυτό που λέμε "υπόκοσμο" ή "περιθώριο", είναι ένας άκακος άνθρωπος της διπλανής πόρτας που περνάει απαρατήρητος. Συζητώντας μαζί του, εντυπωσιάστηκα από την ιστορία και το μπλέξιμό του με τον "Πέτρο", έναν άνθρωπο της νύχτας (και αρραβωνιαστικό της αδελφής του). Η δε "οικογενειακή" τους επαφή εξελίχθηκε σε φιλία, και στη συνέχεια, συνεργασία σε παράνομες δραστηριότητες.

Με βάση αυτή την ιδιαίτερη σχέση, το Πρόστιμο μελετά τους συγκεκριμένους χαρακτήρες, τις αντιλήψεις και τις συγκρούσεις τους μέσα στη δουλειά και την οικογένεια, σε μια ιστορία με έντονα, βίαια στοιχεία αλλά και χιούμορ: Πολλές σκηνές που γράφαμε με τον Πάνο (σ.σ.: Πάνος Τράγος – συν-σεναριογράφος της ταινίας), τις αντιμετωπίζαμε ως κωμικές, η προσέγγιση όμως είναι ρεαλιστική, καθώς οι ηθοποιοί μιλούν τη γλώσσα και φορούν τα ρούχα των πραγματικών ανθρώπων που υποδύονται.

Ζώντας στα νοτιοανατολικά προάστια της Αθήνας και γνωρίζοντας τους ανθρώπους αυτούς, ήθελα εδώ και αρκετά χρόνια να κάνω το Πρόστιμο και να ασχοληθώ με αυτό τον κόσμο που βρίσκεται δίπλα μου (ενώ είναι ταυτόχρονα και αθέατος) και σπάνια έχει απασχολήσει το ελληνικό σινεμά – σε μια ταινία που έχει τη σεναριακή δομή μίας αμερικάνικης crime ταινίας αλλά με γεύση βαλκανική».

Πρώτο teaser για το «Πρόστιμο», τη νέα crime ταινία του Φωκίωνα Μπόγρη Facebook Twitter
«Το 2014 γνώρισα τον πραγματικό ήρωα της ιστορίας μου, έναν ντίλερ κάνναβης που τύχαινε να είναι ξάδερφος ενός καλού μου φίλου».
Πρώτο teaser για το «Πρόστιμο», τη νέα crime ταινία του Φωκίωνα Μπόγρη Facebook Twitter
Μαρία Μπαλούτσου
Πρώτο teaser για το «Πρόστιμο», τη νέα crime ταινία του Φωκίωνα Μπόγρη Facebook Twitter
Βαγγέλης Μουρίκης
 

Το teaser της ταινίας

 

Σκηνοθεσία: Φωκίων Μπόγρης

Σενάριο: Πάνος Τράγος και Φωκίων Μπόγρης

Σύμβουλος Σεναρίου: Γιώργος Τελτζίδης

Παραγωγή: Chase the Cut, σε συμπαραγωγή με την Authorwave

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Σίμος

Σκηνικά - Κοστούμια: Βασιλίνα Κουλιού

Μακιγιάζ: Αρης Βερέμης

Mουσική: Jay Glass Dubs, Άκης Καπράνος, Ahiyava

Ήχος: Λευτέρης Καμπαλώνης

Sound Design / Μίξη: Σπύρος Αραβοσιτάς

Μοντάζ: Γιώργος Γεωργόπουλος και Φωκίων Μπόγρης

Color Correction: Γρηγόρης Αρβανίτης

VFX: Yafka

Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Καραγιαννάκη

Συμπαραγωγοί: Πάναγιώτης Μπεζιργιανίδης, Πάνος Μπίσδας

Παραγωγοί: Μαρία Καραγιαννάκη και Φωκίων Μπόγρης 

https://www.instagram.com/f_bogris/

https://www.instagram.com/prostimo_2020/

Οθόνες
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

O ελληνικός κινηματογράφος την εποχή του κορωνοϊού: Πώς θα γυριστούν νέες ταινίες;

Οθόνες / O ελληνικός κινηματογράφος την εποχή του κορωνοϊού: Πώς θα γυριστούν νέες ταινίες;

Αναβολές, ακυρώσεις, προσαρμοσμένα σενάρια, οργουελικές συνθήκες και πρωτόκολλα γυρισμάτων και η ανάγκη προσέλκυσης ξένων παραγωγών στην Ελλάδα συνθέτουν αυτήν τη στιγμή τον εγχώριο κινηματογραφικό χάρτη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι Έλληνες δεν αγαπούν τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας;

Οθόνες / Γιατί οι Έλληνες δεν αγαπούν τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας;

Το ελληνικό κοινό, πέρα από μια μικρή σχετικά κοινότητα ορκισμένων φαν, ποτέ δεν τιμούσε ιδιαίτερα το είδος στις αίθουσες, σίγουρα όχι όπως το αμερικανικό. Ο Δημήτρης Κολιοδήμος και ο Αβραάμ Κάουα εξηγούν τους λόγους της περιορισμένης προσέλευσης.  
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
O Χριστός του Παζολίνι, μαρξιστής, σκακιστής και ακτιβιστής

Οθόνες / O Χριστός του Παζολίνι, μαρξιστής, σκακιστής και ακτιβιστής

Η ιστορία του ισπανού ερασιτέχνη ηθοποιού Ενρίκε Ιραζόκουι που στα 20 του ο Πιερ Πάολο Παζολίνι του εμπιστεύθηκε τον ρόλο του Θεανθρώπου, παρά το ότι βρισκόταν μακριά από τα ξανθογάλανα πρότυπα του δυτικού κινηματογράφου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Και ξαφνικά, δυο ταινίες για τον… Πούτιν

The Review / Και ξαφνικά, δυο ταινίες για τον… Πούτιν

Η Βένα Γεωργακοπούλου και η Κατερίνα Οικονομάκου συζητούν για δύο ταινίες με τον Πούτιν στο επίκεντρο: συμφωνούν για την πρώτη, διαφωνούν για τη δεύτερη. Το μόνο βέβαιο; Η Ρωσία παραμένει μια τεράστια φυλακή που θα συνεχίσει να δίνει έμπνευση για περισσότερες ιστορίες.
ΒΕΝΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Εύη Καλογηροπούλου: «Ξενίζει όταν μια γυναίκα κάνει ταινίες δράσης»

Οθόνες / Εύη Καλογηροπούλου: «Ξενίζει όταν μια γυναίκα κάνει ταινίες δράσης»

Στην «Gorgonà» της Εύης Καλογηροπούλου δύο γυναίκες επαναστατούν και αγωνίζονται για την ελευθερία και την ταυτότητά τους, μετατρέποντας εαυτόν σε σύμβολα αντίστασης και μεταμόρφωσης.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ερρίκος Λίτσης: «Τρώμε ποπκόρν και βλέπουμε να ρίχνουν πυραύλους»

Οθόνες / Ερρίκος Λίτσης: «Τρώμε ποπκόρν και βλέπουμε να ρίχνουν πυραύλους»

Ο Ερρίκος Λίτσης πρωταγωνιστεί στην «Τελευταία κλήση», ένα αστυνομικό θρίλερ βασισμένο στην υπόθεση του Σορίν Ματέι, τη συγκλονιστική ιστορία ομηρίας με τραγική κατάληξη. Ο αγαπημένος ηθοποιός μιλά για την ταινία αλλά και τους καιρούς που ζούμε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Πλαστικό και υπογονιμότητα: Το ντοκιμαντέρ The Plastic Detox στο Netflix μας καλεί να αποτοξινωθούμε άμεσα

Οθόνες / Αν θες να κάνεις παιδί, κόψε τα πλαστικά

Στο ντοκιμαντέρ The Plastic Detox στο Netflix, μια Αμερικανίδα επιδημιολόγος συναντά ζευγάρια που αγωνίζονται να κάνουν παιδί και τους ζητά να περιορίσουν δραστικά την έκθεση τους στα πλαστικά. Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά.
THE LIFO TEAM
Οι πιο χοτ σειρές που έρχονται αυτή την άνοιξη

Οθόνες / Οι πιο χοτ σειρές που έρχονται αυτή την άνοιξη

Οι πρεμιέρες στη μικρή οθόνη φέρνουν μαζί τους μεγάλα ονόματα και ακόμη μεγαλύτερο hype: από την τρίτη σεζόν του «Euphoria​​​​​​​» με τη Ζεντέγια και τον Τζέικομπ Ελόρντι μέχρι το «Margo’s Got Money Troubles​​​​​​​» με τις Νικόλ Κίντμαν και Μισέλ Φάιφερ.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Oscars 2026: Μπηχτή στην αλαζονεία, τιμή σε έναν σπουδαίο δημιουργό

Οθόνες / Oscars 2026: Μπηχτή στην αλαζονεία, τιμή σε έναν σπουδαίο δημιουργό

Φέτος, το Χόλιγουντ υπερασπίστηκε το μεγάλο σινεμά του Πολ Τόμας Άντερσον που αγαπά εξίσου τους χαρακτήρες και την πλοκή, τα genres και την κουλτούρα της αίθουσας, τη σάτιρα και το horror χωρίς αγκυλώσεις, τη συγκίνηση και το θέαμα χωρίς ενοχές.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ναταλία Γερμανού: «Εγώ έτσι είμαι, τα λέω τσεκουράτα»

Οι Αθηναίοι / Ναταλία Γερμανού: «Εγώ έτσι είμαι, τα λέω τσεκουράτα»

Έγινε δημοσιογράφος επειδή της το πρότεινε ο πατέρας της. Περιοδικά, ραδιόφωνο, τηλεόραση, πέρασε από όλα όπως πέρασε και από το ελληνικό τραγούδι. Δεν πιστεύει στην αυτοαναφορική τηλεόραση ούτε στις «πεσιματικές» συνεντεύξεις. Η Ναταλία Γερμανού αφηγείται τη ζωή της στη LiFO.
M. HULOT
«Ποιος θέλει να δει μια ταινία για έναν κόσμο που φλέγεται;»

Pulp Fiction / «Ποιος θέλει να δει μια ταινία για έναν κόσμο που φλέγεται;»

Η ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον «Μια μάχη μετά την άλλη» αναμένεται να σαρώσει στις σημαντικές κατηγορίες των Όσκαρ. Ποιο είναι το ιδιαίτερο στίγμα των ταινιών του; Με ποια υλικά έφτιαξε ο Άντερσον το νέο (για πολλούς) αριστούργημά του;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ