Τέσσερις φορές πάνω από τις σχετικές εκτιμήσεις ήταν η τιμή που «έπιασε» σε πρόσφατη δημοπρασία ηλεκτρική κιθάρα στην οποία έπαιζε ο Τζίμι Χέντριξ στις αρχές της δεκαετίας του 1960. 

 

Το ποσό στο οποίο κατακυρώθηκε η κιθάρα του βιρτουόζου μουσικού, στη δημοπρασία του Σαββάτου από τον οίκο GWS Auctions, ήταν 216.000 δολάρια, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 50.000 δολάρια.

 

Ο Χέντριξ άρχισε να παίζει στην ιαπωνική sunburst ηλεκτρική κιθάρα, το «sunburst» είναι φινίρισμα για ηλεκτρικές και ακουστικές κιθάρες καθώς και ηλεκτρικά μπάσα, το 1962, όταν απολύθηκε από τον αμερικανικό στρατό.

 

«Αφότου έφυγε από το Φορτ Κάμπελ, ο Τζίμι εγκαταστάθηκε για μικρό χρονικό διάστημα στην Κλάρκσβιλ του Τενεσί. Εκεί έπαιξε στο Chitlin' Circuit μαζί με μουσικούς όπως ο Ουίλσον Πίκετ, ο Σλιμ Χάρπο, ο Σαμ Κουκ, οι Άικ και Τίνα Τάρνερ και ο Τζάκι Ουίλσον, πριν μετακινηθεί στις αρχές του 1964 στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, όπου έπαιζε έως τα τέλη του 1966 σε στέκια όπως τα Cafe Wha και Cheetah Club», σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών.

 

216.000 δολ. για μία κιθάρα του Τζίμι Χέντριξ

 

Όπως σημειώνει το Rolling Stone, η κιθάρα παρέμεινε στην κατοχή του κατά τη διάρκεια της σύντομης θητείας του στους Isley Brothers και της βραχύβιας δικής του μπάντας, της Jimmy James and the Blue Flames. Όταν έφυγε για τη Βρετανία, η εν λόγω κιθάρα παρέμεινε στη Νέα Υόρκη, στο διαμέρισμα του φίλου του, Μάικ Κουάσι.

 

«Αυτή η συγκεκριμένη κιθάρα ρίχνει φως σε μια πλευρά του πρώιμου παιξίματος του Τζίμι Χέντριξ» υπογράμμισε η Dame Brigitte Kruse του οίκου GWS Auctions.

 

216.000 δολ. για μία κιθάρα του Τζίμι Χέντριξ

 

Άλλα αξιοσημείωτα αντικείμενα που σχετίζονται με μουσική τα οποία δημοπρατήθηκαν ήταν ένα χρυσό δαχτυλίδι 14 καρατίων του Έλβις Πρίσλεϊ, που κατοχυρώθηκε έναντι 22.500 δολάριων, ένα ζευγάρι κατά παραγγελία μωβ μπότες του Πρινς, που κατοχυρώθηκαν έναντι 13.000 δολαρίων και ένα μαύρο διακοσμημένο με πούλιες τζάκετ του Μάικλ Τζάκσον που κατοχυρώθηκε έναντι 20.000 δολαρίων. 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ