ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.1.2023 | 18:06

Αμετάπειστη

Εχθές είχε γενέθλια η πρώην μου και της έστειλα ανθοδέσμη και τούρτα(η τούρτα ήταν παραγγελία και με συμβολικό σχέδιο)και μου τα επέστρεψε,προφανώς κατάλαβε ότι ήταν από μένα και δέν τα δέχθηκε.Και πέρα απ'αυτό,τ'άκουσα και από τους διανομείς.Και οι δύο μου είπαν ότι θα έπρεπε να ήμουν πιό σίγουρος για την παραλαβή,επειδή χθές είχαν φόρτο εργασίας λόγω της γιορτής(Αγ.Ιωάννη)και δέν μπορούσαν να σπαταλάνε χρόνο σε επιστροφές.Έχουν κάθε δίκιο τα παλικάρια,αλλά κι εγώ πού να ήξερα... Κι όλα αυτά για ένα "σκάσε και μή μιλάς" που της είπα πρίν από 20 μέρες πάνω στα νεύρα μου(είχα ένα θέμα με τη δουλειά μου)και η απόφαση της ήταν άμεση,οριστική και αμετάκλητη.Κατάλαβα αμέσως το λάθος μου,το έχω συνειδητοποιήσει,όμως κάθε προσπάθεια μου έχει πάει στράφι.Και σε δικαστήριο να ήμασταν,θα μετρούσε ο λεγόμενος πρότερος έντιμος βίος και η ειλικρινής μετάνοια,και τελικά βλέπω ότι για μία και μόνη άσχημη στιγμή,όλα σβήνονται,όλα πάνε στο καλάθι των αχρήστων χωρίς δυνατότητα άλλης ευκαιρίας.Δέν ξέρω άν μπορώ να προσπαθήσω άλλο,το μόνο που σκέφτομαι τώρα είναι να προσπαθήσουμε να μήν είμαστε τόσο σκληροί και απόλυτοι με τους άλλους,γιατί μπορεί κάποια στιγμή να βρεθούμε στη δική τους θέση.Την αγαπάω τόσο πολύ,που δέν αντέχω να είμαστε έτσι.
10
 
 
 
 
σχόλια

Λες οτι εχεις καταλαβει το λαθος σου, αλλα δεν το δειχνεις. Αποδιδεις τη συμπεριφορα σου στην πιεση που ειχες λογω δουλειας. Αρχικα πρεπει να ξεκινησεις συνειδητοποιωντας οτι οχι, δεν εφταιγε η πιεση απο τη δουλεια για τη συμπεριφορα σου προς την κοπελα σου, εφταιγες εσυ. Ακομα κ οταν εισαι πιεσμενος ή εχεις νευρα οφειλεις να εχεις την ικανοτητα να διαχειριζεσαι το θυμο σου κ να τον ξεσπας με υγιεις τροπους. Αν δεν μπορεις να το κανεις αυτο κ ξεσπας πανω σε ανθρωπους, τοτε μην τους ζητας μετα να σε συγχωρεσουν, γιατι δεν οφειλουν να το κανουν. Ολοι πιεζομαστε απο τη δουλεια, δεν γυρναμε ολοι σπιτι κ αρχιζουμε να βριζουμε αδερφια, συντροφους, μανα, πατερα κλπ. Δε ζουμε στη ζουγκλα!
Επισης, στις τελευταιες γραμμες προσπαθεις εμμεσως να κατηγορησεις την κοπελα οτι ειναι σκληρη που δεν σου δινει δευτερη ευκαιρια. Ε μαλλον θα εχει τους λογους της!
Οταν τα συνειδητοποιησεις ολα αυτα, τοτε μπορει να καταλαβεις οντως το λαθος σου. Προς το παρον απλα λες οτι το καταλαβες ετσι για τα ματια του κοσμου.

Αυτός ο τρόπος που μίλησες πάνω στα νεύρα σου, σε χαρακτηρίζει και θα έπρεπε να το ψάξεις. Ίσως έχεις συσσωρευμένο θυμό μέσα σου ή μπορεί η πρώην αυτή να σ' εκνεύριζε σ' ένα βαθύτερο επίπεδο που δεν είχες αντιληφθεί, οπότε πάνω στα νεύρα σου ή σε μια πιεσμένη κατάσταση να σου έβγαιναν αυτά τα λόγια συστηματικά. Και όντως, στη θέση της θα σκεφτόμουν κι εγώ ότι, αν μου μιλάει έτσι ο άνθρωπος, με τον οποίον είμαι πρώτο διάστημα μαζί, τι θα γίνει αν πλέον θα συζούμε, θα έχουμε συνηθίσει ο ένας τον άλλον και θα μπουν περαιτέρω προβλήματα στη μέση; Θα πρέπει πάλι να σκάσω και να μη μιλάω; Μήπως θα πέφτει μπουνίδι για να με κάνει να σκάσω; Κάποια πράγματα στη σχέση ενέχουν ρίσκα που δεν θέλουμε να παίρνουμε όταν βλέπουμε κάτι τέτοιο απ' την αρχή. Κάνε δουλειά με τον εαυτό σου και μη στεναχωριέσαι, στο μέλλον, αν θα τα έχεις καταφέρει, θα προσελκύσεις και τη σωστή για σένα.

Συχνά αρκεί μια στιγμή να δείξει τον πραγματικό χαρακτήρα ενός ανθρώπου. Αν οι κεραίες του άλλου είναι σε εγρήγορση, και δεν εθελότυφλεί, τον αντιλαμβάνεται και φυσικά απομακρύνεται.

''Εχθές είχε γενέθλια η πρώην μου και της έστειλα ανθοδέσμη και τούρτα(η τούρτα ήταν παραγγελία και με συμβολικό σχέδιο)και μου τα επέστρεψε''

Εκεί σταμάτησα να διαβάζω και πάτησα dislike.

Ορίστε;; Θα σου την έφερνα καπέλο στη θέση της ή θα στην έριχνα κατάμουτρα όπως στη ταινία με το Βέγγο! χαχαχα
Κρίμα φυσικά για τη τούρτα και τα υλικά, που σίγουρα κοστίζουν.

Εγώ είμαι μαζί της. "Σκάσε και μη μιλάς'? Το επόμενο στάδιο σε κάποια άλλη στιγμή που θα είχες νεύρα ποιο θα ήταν. Ανθρώπους που αγαπάμε, σεβόμαστε και λατρεύουμε, τους προστατεύουμε πάντα, σε καμία περίπτωση δεν προσβάλλουμε, (και όλα τα παρελκόμενα) μα σε καμία. Κάνε υπομονή και θα το ξεπεράσεις.

Χρειάζεται συστηματική προσπάθεια κι επιθυμία διάλυσης του κακού εαυτού μας.
Ίσως να είναι μια ευκαιρία να κάνεις νέα σχέση και να μην ξαναφερθείς άσχημα με την καινούρια γιατί όλα έχουν συνέπειες.
Μακάρι να τα βρεις με αυτή που θέλεις αλλά με το ζόρι δεν γίνεται τίποτα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ