Η ιστορία του χαμένου λάπτοπ ενός φοιτητή

Η ιστορία του χαμένου λάπτοπ ενός φοιτητή Facebook Twitter
10
Η ιστορία του χαμένου λάπτοπ ενός φοιτητή Facebook Twitter

Ο «Τζιμ», φοιτητής από το Νιου Τζέρσι, έχασε στις 19 Απριλίου το λάπτοπ του που περιείχε ερευνητική δουλειά σχεδόν πέντε ετών για τη διδακτορική του διατριβή. Προσπαθώντας να ανακαλύψει ποιος το έκλεψε ή να ανακτήσει τουλάχιστον με κάποιο τρόπο τα αρχεία του, βρέθηκε σε απελπιστική κατάσταση: «Πολλοί με ρωτούσαν γιατί δεν είχα κρατήσει αντίγραφο από τα αρχεία μου. Μάλλον επειδή ήμουν πολυάσχολος το τελευταίο διάστημα και δε μου είχε ξανασυμβεί κάτι ανάλογο», δήλωσε στη Daily Dot.

Εκτός από το να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους ασφάλειας του ιδρύματος και να ζητήσει τη βοήθεια των φίλων του, ο Τζιμ γέμισε το πανεπιστήμιο με αφίσες, στις οποίες ανέγραφε και τον κωδικό του λάπτοπ. «Κάποιοι φωτογράφισαν τις αφίσες και τις πόσταραν στα social media.» Η ιστορία του Τζιμ έγινε γνωστή μέσω Facebook και δημοσιεύτηκε σε δάφορα site.

«Δεν πίστευα πόσο γρήγορα μαθεύτηκε και είμαι λίγο απροετοίμαστος για όλο αυτό. Είναι άβολο να ξέρει τόσος πολύς κόσμος προσωπικά σου στοιχεία, από την άλλη όμως μπορεί να με βοηθήσει να βρω το λάπτοπ μου.» Από τότε που η ιστορία του δημοσιοποιήθηκε, ο Τζιμ έχει λάβει πολλά ενθαρρυντικά μηνύματα, ακόμα και χρηματικές προσφορές ή προσευχές! Και φυσικά πολλοί τον έχουν κοροϊδέψει λέγοντάς του ότι έχουν το χαμένο λάπτοπ και ζητώντας του χρήματα.

Ως τώρα το λάπτοπ δεν έχει βρεθεί, η ιστορία του Τζιμ όμως αποδεικνύει τη σημασία της σωστής αρχειοθέτησης και της δημιουργίας αντιγράφων στα ψηφιακά δεδομένα. Ο ίδιος πλέον σώζει την εργασία του σε δύο εξωτερικούς σκληρούς δίσκους και στο Dropbox.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
> Ο ίδιος πλέον σώζει την εργασία του σε δύο εξωτερικούς σκληρούς δίσκους και στο Dropbox.Καλό είναι οι σκληροί δίσκοι να βρίσκονται σε διαφορετική τοποθεσία απ’ ό,τι ο υπολογιστής (π.χ. το ένα στο σπίτι, το άλλο στο γραφείο).
Τι διάβολο; Πόσο μέγεθος έχει μία πτυχιακή εργασία;;;Τα memory stick ή τα cd - dvd data είναι εντελώς άχρηστα άραγε;Μήπως να θάψουμε άλλους 2-3 σκληρούς δίσκους στον κήπο ή στις γλάστρες, έτσι για να υπάρχουν;;;
"η ιστορία του Τζιμ όμως αποδεικνύει τη σημασία της σωστής αρχειοθέτησης και της δημιουργίας αντιγράφων στα ψηφιακά δεδομένα"And God created the cloud...
Dropbox και Google Drive και έχεις τα αρχεία σου προσβάσιμα από παντού. Κρίμα το παλικάρι για τον κόπο του αλλά δυστυχώς αρκεί να συμβεί μια φορά για να το μάθεις για πάντα.
Αν όχι στο προπτυχιακό τότε σιγουρα στο μαστερ μαθαίνεις να σώζεις και αλλού τα data σου που είναι κοπος που απλώς δε ξεπληρώνεται με χρήματα. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάποιος κανει διδακτορικό δε σώζει τακτικά τα δεδομένα και σε άλλο ασφαλές μέρος. Απο αυτό το κανονα ξεκινάς θα να κανεις διδακτορικό.Ελπίζω ο τυπάκος να βρει τα data του αλλά αυτά είναι τραγικά λάθη