ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.3.2019 | 23:58

Αυτοτιμωρια - Παιδικα Τραυματα

Καθε φορα που δεν ειμαι καλα ξεσπω στον εαυτο μου, την μια αρχιζω το τσιγαρο, την αλλη το ποτο, την αλλη κοβω τα μαλλια μου...Ενω δεν φταιω εγω, ενω ξερω οτι δεν φταιω θελω να αυτοτιμωρουμε και μαλιστα αν δεν αυτοτιμωρηθω νιωθω και τυψεις.....Οι γονεις μου με χτυπαγαν απο μικρη κτλπ...μου ασκουσαν ολες τις μορφες βιας..ακομη δηλαδη εκτος την σωματικη...Ξερω ακριβως τωρα οτι δεν φταιω εγω για ολα αυτα αλλα και παλι εχω την αναγκη να αυτοτιμωρουμε...ξερω ειναι τρελο.....απλα το νιωθω σαν μια ιεροτελεστεια..πχ. δεν ειμαι καλα θα το ριξω στο ποτο ή στο τσιγαρο ή θα κοψω τα μαλλια μου....Προσπαθω να αγαπησω τον εαυτο μου ματαια...Προσπαθω παλι να παλεψω με τον εαυτο μου και να μην κοψω τα μαλλια μου γιατι μετα θα το μετανιωσω.....Καποτε ισως τον αγαπησω...το προσπαθω παντως και νομιζω οτι μετρα.
4
 
 
 
 
σχόλια
Δεν είναι τρελή αυτή η συμπεριφορά, είναι μια συμπεριφορά χαρακτηριστική ενός.ανθρωπου που έχει κακοποιηθεί σε τόσο μικρή και τρυφερή ηλικία. Χρειάζεται να απευθυνθείς σε ψυχολόγο, το να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου είναι ένας δρόμος που χρειάζεσαι καθοδήγηση για να το διαβεις. Θα σε βοηθήσει να θεραπεύσεις τα τραύματα σου και να ζήσεις μια ζωή ήρεμη μακριά από όλα αυτά! Το αξίζεις!
Καταρχας σε ευχαριστω πολύ που μπηκες στον κοπο να μου απαντησεις!Προσπαθω να αγαπησω τον εαυτο μου, και με κανει να νιώθω καλυτερα.Χαιρομαι που θεωρεις ότι δεν είναι τρελη αυτή η συμπεριφορά γιατι ωρες ωρες σκέφτομαι μηπως είμαι τρελη…Εχεις δικαιο για το ότι πρεπει να απευθυνθώ σε ψυχολογο αλλα ντρεπομαι να του μιλησω για τα περιστατικα βιας που βιωσα…. Δεν ξερω γιατι αλλα ντρεπομαι αφορητα..και ετσι προσπαθω μονη μου.
Είναι φυσιολογικό να ντρέπεσαι ή και να νιώθεις και ενοχές για όλα αυτά. Είναι κι αυτά τα συναισθήματα φυσιολογικά στο πλαίσιο της κακοποίησης. Απλά χρειάζεται να καταλάβεις ότι για να προχωρήσεις, χρειάζεται να κάνεις αυτό το βήμα όσο δύσκολο κι αν φαίνεται. Δεν φαντάζεσαι τι ποιότητα ζωής θα κερδίσεις μέσα από τη ψυχοθεραπεία, θα βγεις ελεύθερη, δυνατή, γεμάτη ηρεμία και αγάπη! Κάποτε ήμασταν μικρά παιδιά και δεν είχαμε έλεγχο των καταστάσεων, τώρα πια έχουμε όμως! Μπορούμε να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον εαυτό μας! Το αξίζουμε!

Σεισμός