Η Λεπέν αποκαλύπτει με ποιο ελληνικό κόμμα ταυτίζεται

Η Λεπέν αποκαλύπτει με ποιο ελληνικό κόμμα ταυτίζεται Facebook Twitter
4

Η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου και υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν φιλοξενήθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην προσπάθεια συστράτευσης όλων των ακροδεξιών και ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων της Ευρώπης έπειτα και από την συνάντηση που είχαν τον περασμένο Ιανουάριο στην Γερμανία.

«Αυτή η ομάδα είναι πολύ δυνατή» είπε η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου και εξέφρασε τη δυσθυμία της για την Ελλάδα λέγοντας ότι  «το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κίνημα που να μοιάζει με το δικό μας, που να μπορεί να γίνει φορέας ευρωσκεπτικισμού και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού». 

Ωστόσο, σε συμπληρωματική ερώτηση του δημοσιογράφου Παύλου Τσίμα για το αν βλέπει εταίρο από την Ελλάδα που θα μπορούσε να ενταχθεί στον εν λόγω συνασπισμό απάντησε: «Όχι, έχω την αίσθηση, αν θέλετε, ότι οι πλησιέστεροι σε εμάς είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αλλά αντιλαμβάνονται ότι έχουν συμμετάσχει σε μία πολιτική (σ.σ. εννοεί τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ)  που καθιστά τη σημερινή τους επιρροή περιορισμένη. Προς το παρόν, λοιπόν, δεν βλέπω κανέναν να αναδύεται και λυπάμαι διότι η Ελλάδα συμβολίζει όλες τις αποτυχίες της Ε.Ε.».

Πηγή: ΣΚΑΪ

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM