Τέσσερα νέα έργα του Taxis, τέσσερα χρόνια μετά Facebook Twitter

Τέσσερα νέα έργα του Taxis, τέσσερα χρόνια μετά

1

Είχε να εμφανιστεί έργο του στον δρόμο από το καλοκαίρι του 2013, όταν ζωγράφιζε γαλάζια άλογα με αναβάτες παιδιά, τον Πάνα και αγγέλους με σάλπιγγες που έμοιαζαν με αναγεννησιακά φρέσκο – μια περίοδος που δημιουργικά ήταν η καλύτερή του. Ο Taxis τον προηγούμενο μήνα επέστρεψε στους δρόμους με τέσσερα paste up (ακρυλικό σε χαρτί κολλημένο σε τοίχο ή μεταλλικές πόρτες) που απεικονίζουν τρία κεφάλια γυναικεία κι ένα αντρικό που θυμίζει προσωπογραφία φαντάρου των '30s. Τα έργα του ξεχωρίζουν από οποιουδήποτε άλλου καλλιτέχνη δημιουργεί στον δρόμο τον τελευταίο καιρό και είναι από τα λίγα που αντέχουν στον χρόνο, καθώς οι γείτονες και οι κάτοικοι της κάθε περιοχής τα σέβονται και τα προστατεύουν. Είναι λίγοι οι street artists αυτής της γενιάς, η οποία ξεκίνησε τη δεκαετία των '00s, που εξελίχθηκαν τόσο και όσο συνεχίζουν να ζωγραφίζουν, γίνονται όλο και καλύτεροι. Τα τρία καινούργια έργα βρίσκονται μαζεμένα στα Άνω Πετράλωνα και το τέταρτο στο Κουκάκι.
www.instagram.com/o_taxis

Τέσσερα νέα έργα του Taxis, τέσσερα χρόνια μετά Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τέσσερα νέα έργα του Taxis, τέσσερα χρόνια μετά Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τέσσερα νέα έργα του Taxis, τέσσερα χρόνια μετά Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Τέσσερα νέα έργα του Taxis, τέσσερα χρόνια μετά Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Urban Culture
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αναστασία λατρεύει τον Μιμίκο. Αντέχει ακόμα και τα «κικιρίκου» του

Living / Η Αναστασία λατρεύει τον Μιμίκο. Αντέχει ακόμα και τα «κικιρίκου» του

Ο Μιμίκος είναι ένας sassy κόκορας έξι μηνών που έχει κλέψει την καρδιά της Αναστασίας, ένα ζώο συντροφιάς που μπορεί να την τρελαίνει στα «κικιρίκου» όλη μέρα, αλλά τη βοήθησε να δει τη ζωή της αλλιώς, και να την αλλάξει.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
ΕΠΕΞ ΜΗΧ-ΜΗΧ Party: Από συμβατικό φοιτητόπαρτο σε event 8.000 ατόμων

Urban Culture / Μηχανολόγοι: Πώς ένα φοιτητικό πάρτι έφτασε να έχει 8.000 άτομα να χορεύουν

Ο Βόλος είναι γνωστός όχι μόνο για τα τσιπουράδικα αλλά και για ένα φοιτητικό πάρτι που έφτασε να συγκεντρώνει κόσμο απ' όλη την Ελλάδα. Το 2024 ήταν η πρώτη χρονιά που δεν διοργανώθηκε και κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα ξαναγίνει.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΙΛΑΛΗΣ
Οι τελευταίοι κάτοικοι του κέντρου

Urban Culture / Οι τελευταίοι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου

Επτά άνθρωποι που επιμένουν να ζουν στην καρδιά της Αθήνας, σε μια γειτονιά που οι περισσότεροι επισκέπτονται μόνο για να φάνε, να ξενυχτήσουν ή να κοιμηθούν προσωρινά, προτού πάρουν πάλι τον δρόμο για το αεροδρόμιο, εξηγούν γιατί.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
PLEX Open Pilot 1: Το νέο πολιτιστικό πείραμα της Αθήνας ξεκινά στον Κεραμεικό

Urban Culture / PLEX: Το νέο πολιτιστικό πείραμα της Αθήνας ξεκινά στον Κεραμεικό

Αξιοποιώντας δύο ιστορικά κτίρια της οδού Κεραμεικού, το BIOS επιχειρεί να δώσει «πνοή και οξυγόνο για τα επόμενα χρόνια» σε μια από τις πιο ταλαιπωρημένες περιοχές του κέντρου, με τη δημιουργία υποδομών για τη φιλοξενία καλλιτεχνών.
M. HULOT
Στην ιστορία της τεκνοθεσίας, το κέντρο πρέπει να είναι το παιδί

Σχέσεις / «Στην τεκνοθεσία δεν είμαστε σωτήρες· είμαστε γονείς»

Η Επίκουρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Άννα Τουλουμάκου αφηγείται την ιστορία και το εσωτερικό ταξίδι της οικογένειάς της, λύνοντας παρεξηγήσεις και φωτίζοντας τον ρόλο των θετών γονιών.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ