Κρούγκμαν: Έφυγα από την Ελλάδα με το φόβο ότι θα υπάρξει ένα τρομερό ατύχημα

Κρούγκμαν: Έφυγα από την Ελλάδα με το φόβο ότι θα υπάρξει ένα τρομερό ατύχημα Facebook Twitter
30

«Έφυγα από την επίσκεψη μου με το φόβο ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη θα έχουν ένα τρομερό ατύχημα, μια διόλου αναγκαία ρήξη που θα ρίξει βαριά σκιά στο μέλλον» γράφει ο Πολ Κρούγκμαν, στους New York Times για την επίσκεψη του στη χώρα μας.

Ο νομπελίστας οικονομολόγος σημειώνει ότι υπάρχει περισσότερη καλή θέληση στην πλευρά των δανειστών απ’ ό,τι οι Έλληνες υποθέτουν ενώ τονίζει ότι δεν υπάρχει ενιαίο μπλοκ στην Ευρώπη ή και μεταξύ των δανειστών.

Σύμφωνα με τον Κρούγκαμν που ήρθε στην Ελλάδα τις προηγούμενες ημέρες για να μιλήσει στο Μέγαρο Μουσικής, οι όροι των δανειστών δεν έφεραν την ανάκαμψη στη χώρα αλλά «η καταστροφή της εξαγοράς ισχύος βάθυνε την ύφεση, παράγοντας επιπτώσεις του μεγέθους του Μεγάλου Κραχ (στις ΗΠΑ, το 1929) και μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση».

Σημειώνει ακόμη ότι και τώρα είναι απολύτως δυνατός ένας συμβιβασμός για να αποφευχθεί το Grexit ενώ τονίζει πώς η ειρωνεία είναι ότι ο ΣΡΥΙΖΑ νίκησε όταν ο βιώσιμος συμβιβασμός ήταν δυνατός.

Τονίζει επίσης ότι η μέχρι τώρα πορεία έχει δείξει τον τρόπο να υπάρξει μια λύση «αργή στην αρχή αλλά που τελικά θα προσφέρει κάποια ελπίδα».

30

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM