Σεισμός

Η μέρα που οι φάπες έπεφταν χαλάζι. Από τον @aNameToCome

Η μέρα που οι φάπες έπεφταν χαλάζι. Από τον @aNameToCome Facebook Twitter
Οι προσωρινές ήττες δε σημαίνει ότι η επανάσταση δε θα νικήσει
7

Είναι κάτι μέρες που δε σε πάνε καθόλου ρε παιδί μου, όλα πάνε στραβά κι ανάποδα, ό,τι και να κάνεις θα είναι γκέλα, πατάτα, βατερλό, ορυμαγδός. Καλύτερα να έμενες στο κρεβάτι , να μην σηκωθείς καθόλου, πώς το λένε. Μια τέτοια μέρα ήταν η χτεσινή για την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς. Και εξηγούμαι:

Η μέρα ξεκίνησε με τις εικόνες από τα αποκαΐδια του κέντρου φιλοξενίας των μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου όπου έγινε ο κακός χαμός μια και οι φιλοξενούμενοι φαίνεται να μην συμμερίζονται την αισιοδοξία της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό. Περιέργως ενώ η Λέσβος καιγόταν, η Μυτιλήνη ήταν πολύ ήσυχη.

Το πιο μεγάλο νέο της ημέρας στο μεταναστευτικό πάντως ήταν τα εγκαίνια του κέντρου κράτησης της Αμυγδαλέζας από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τόσκα, του ίδιου κέντρου που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση είχε χαρακτηρίσει φυλακή, απάνθρωπο, στρατόπεδο συγκέντρωσης και άλλα πολλά και είχε κατηγορηματικά δεσμευτεί ότι θα το κλείσει. Τελικά από ότι φαίνεται, το πρόβλημα των Συριζαίων με την Αμυγδαλέζα είναι ότι δεν της είχαν γίνει κανονικά εγκαίνια τα οποία και ετέλεσε ο Υπουργός χωρίς ίχνος ντροπής. Αμηχανία επικράτησε στους επαναστατικούς κύκλους που στηρίζουν την κυβέρνηση και είχαν ξεσαλώσει επί πρωθυπουργίας Σαμαρά και οι λαλίστατοι κατά τα άλλα εκπρόσωποί τους προτίμησαν να ασχοληθούν με άλλα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας όπως το διαζύγιο Αντζελίνας Τζολί -Μπαντ Πιτ. Ένα πράγμα που μάθαμε πάντως από το ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αν στο Νταχάου βάλεις wi-fi, γίνεται γαμάτο κέντρο φιλοξενίας.

Η μέρα που οι φάπες έπεφταν χαλάζι. Από τον @aNameToCome Facebook Twitter
Τι Νταχάου ρε, εδώ είναι το Costa Navarino του μετανάστη

Το πιο σπουδαίο όμως νέο της ημέρας, ήταν η κύρωση της συμφωνίας για την πώληση του Ελληνικού στον όμιλο Λάτση, της πιο εμβληματικής ιδιωτικοποίησης στην ιστορία, για την οποία ο ίδιος ο Πρωθυπουργός όχι απλώς είχε εναντιωθεί, είχε υποσχεθεί την κατάργησή της αλλά είχε βρεθεί και αυτοπροσώπως σε εκδήλωση τού προσκείμενου στο ΣΥΡΙΖΑ δημάρχου του Ελληνικού όπου έκοβαν τα σύρματα της περίφραξης. Στην τελευταία του συνέντευξη πριν τις εκλογές που τον ανέδειξαν πρωθυπουργό, είχε δηλώσει ότι αν οι πολίτες θέλουν να πωληθεί το Ελληνικό, καλύτερα να ψηφίσουν τον Αντώνη Σαμαρά. Αυτή λοιπόν την αποικιοκρατική σύμβαση, αυτό το ξεπούλημα, έφεραν χτες στη Βουλή –όπου ο Άδωνις Γεωργιάδης τους γλέντησε κανονικά -και ψήφισαν χωρίς καμιά ντροπή. Έτσι το Ελληνικό δεν θα γίνει ο παράδεισος πρασίνου όπου τιρκουάζ μονόκεροι θα βοσκάνε αμβροσία και όπου οι πολίτες θα σταματήσουν να βλέπουν ΤV εννιά ώρες την ημέρα και θα γίνουν ξαφνικά πιο αθλητικοί κι από τον ΓΑΠ, αλλά ένα ξεδιάντροπο καπιταλιστικό κέντρο όπου άνθρωποι θα βρουν δουλειές, πράγμα απαράδεκτο διότι καθυστερεί την πορεία προς την εξαθλίωση που είναι απαραίτητη για την προετοιμασία της επανάστασης.

Η μέρα που οι φάπες έπεφταν χαλάζι. Από τον @aNameToCome Facebook Twitter
Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις υποσχέσεις μας, θα τις θυμόμαστε με νοσταλγία

Υπέροχες δηλώσεις στελεχών ακολούθησαν, όπως του αναπληρωτή υπουργού περιβάλλοντος Τσιρώνη ότι «η αγορά θα απαξιώσει την επένδυση στο Ελληνικό» γιατί ως γνωστό ο Λάτσης είναι σκράπας στις μπίζνες ενώ ο Τσιρώνης μεγάλο επενδυτικό μυαλό. Πιο καλή η δήλωση του βουλευτή Δημητριάδη ότι δεν ήθελαν να ανεβάσουν το τίμημα γιατί θα πήγαινε στο χρέος κι ως γνωστόν δουλειά της κυβέρνησης δεν είναι να μειώσει το χρέος αποσπώντας χρήματα από τους καπιταλιστές, αλλά να το αυξήσει διορίζοντας προλετάριους. Ακόμη καλύτερη η συγκινητικά φορτισμένη δήλωση Μπαλτά ότι η πώληση είναι μια ήττα στο δρόμο προς το σοσιαλισμό διότι εμείς είχαμε την εντύπωση ότι είμαστε στο δρόμο προς τον γκρεμό. Όμως όχι, το καραβάνι προχωρά προς το δρόμο του σοσιαλισμού απλώς έχει κάνει μια στάση για να ξεπουλήσει τα κάρα, τα άλογα και τους αμαξάδες. Ο πάντα υπέροχος Αλέκος Φλαμπουράρης δήλωσε ότι μπορεί ο δρόμος προς την παραλία να έχει πολυθρόνες και μπιτς μπαρ αλλά θα είναι ανοικτός κι αυτό έχει σημασία και όχι οι κώλοι που θα βλέπεις στη διαδρομή.

Η μέρα που οι φάπες έπεφταν χαλάζι. Από τον @aNameToCome Facebook Twitter
"How you doin'?"

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, με το που ανοίξαμε το μάτι μας σήμερα, είδαμε την υπέροχη φωτογράφιση του πρωθυπουργού από το Reuters σε σουίτα, όπου ο Αλέξης παρουσιάζεται σε κάποιες φωτογραφίες σαν αυτάρεσκο επαρχιακό καμάκι στο Φαληράκι των 80's και σε άλλες σαν χαριεντιζόμενο δεκαπεντάχρονο, πάντως όχι σαν πρωθυπουργός μιας χώρας σε πρωτοφανή κρίση, οικονομική, θεσμική, πολιτική αλλά και αισθητική που για να πληρώσει τις συντάξεις του ΙΚΑ σπάει και τον τελευταίο κουμπαρά του ταμείου αλληλεγγύης. Ίσως όλα αυτά γίνονται για να κρύψουν τον πανικό τους από τον καταιγισμό αποκαλύψεων για το φαιδρό διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που εξελίσσεται σε σκάνδαλο απίστευτης φαιδρότητας και φαυλότητας, με τον εκλεκτό καναλάρχη να φέρεται από τις φορολογικές του δηλώσεις να μην έχει μαντήλι να κλάψει ενώ ο παραχωρητής του πανάκριβου βοσκοτοπίου έχει μη εξυπηρετούμενο κόκκινο δάνειο. Πιστεύω μεθαύριο κανείς στην Κυβέρνηση δε θα έχει ακούσει το όνομα Καλογρίτσας.

aNameToCome
7

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Κάθε μέρα και πιο επικός. Χτύπα τους αλύπητα. Ας έχουμε τουλάχιστον τη χαρά μέσα στην απελπισία μας ότι ο θίασος αυτός ζει την ολική απαξίωση που του αξίζει.