Βαλαβάνη: 12 στρέμματα του Ελληνικού θα δοθούν για τα απορρίμματα

Βαλαβάνη: 12 στρέμματα του Ελληνικού θα δοθούν για τα απορρίμματα Facebook Twitter
12

12 στρέμματα από την έκταση του Ελληνικού πρόκειται να δοθούν στους γειτονικούς δήμους ώστε να υλοποιηθεί τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων. Για σχετικό αίτημα των Δήμων Γλυφάδας, Αλίμου, Αργυρούπολης Ελληνικού, Παλαιού Φαλήρου, ενημερώθηκε από την Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών κ. Καπάνταη, η αν. υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη η οποία δήλωσε:

«Πράγματι υπάρχει αναγκαιότητα να παραχωρηθεί χώρος περίπου δώδεκα στρεμμάτων εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό προκειμένου να υλοποιηθεί το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων των τεσσάρων όμορων Δήμων.

Θα προχωρήσουμε άμεσα σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και την εταιρία Ελληνικό ΑΕ για την δρομολόγηση και υλοποίηση της συγκεκριμένης παραχώρησης».

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Δεν πρόκειται για ΧΥΤΑ.Στο 0.3% της έκτασης του Ελληνικού θα εγκατασταθούν μονάδες ανακύκλωσης από αυτές που υπάρχουν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες μέσα στις πόλεις, διότι είναι τελείως οικολογικές. Τέτοιες μονάδες στη Γαλλία υπάρχουν ακόμη και δίπλα σε κεντρικές πλατείες πόλεων, παιδικές χαρές κλπ, γιατί ούτε μυρίζουν ούτε ρυπαίνουν.Μην κράζουμε για πράγματα που δεν ξέρουμε.
Ok, υπάρχουν μονάδες διαχείρησης απορριμάτων που δεν έχουν καμμία σχεση με χωματερές, είναι ντηζάιν κτήρια και βρίσκονται μέσα σε κέντρα πόλεων χωρίς να φαίνεται τίποτα και να ενοχλέι αισθητικά. Βέβαια αυτό για να γίνει εδώ πρέπει το όλο σύστημα (αποκομιδή κλπ)να εξυγειανθεί -λεφτά έχουμε; Και μετά να καλέσουμε και τη Ζάχα Χαντίντ ή τον Zαν Νουβέλ να μας φτιάξει μια μονάδα μούρλια που θα τη φωτογραφίζουν οι τουρίστες. Βέβαια αναρρωτιέμαι: στην Κερατέα ο Σϋριζα έσκιζε τα ιμάτια του, το Ελληνικό ψυχή δεν έχει; Ή μήπως δεν έχει κατοίκους;
Περιπτεράδες και καντινιέριδες με βρώμικο φημολογείται ότι διεκδικούν λίγη από την μερίδα του λέοντος. Η υπόλοιπη έκταση θα διατεθεί για την στάθμευση 400 πολυτελών αυτοκινήτων των κατοίκων από τις όμορες περιοχές.
Εύγε! Να το κάνουμε σκουπιδοτοπο το Ελληνικό! Έτσι θα ξέρουμε στα σίγουρα οτι οποιοσδήποτε "κακός" επανδυτης θα το βάλει στα πόδια!Οι ανθρωποι Δεν Παίζονται! Πρεπει να απαλλαγουμε Άμεσα, είναι φοβερά επικίνδυνοι!!
Κάντε και μία χωματερή στον Μύρτο, βολεύει. Σοβαρά τώρα; Μια περιοχή που θεωρείται απ τις πιο πολύτιμες σε ολόκληρη την Ευρώπη, θα χαραμιστεί για ΧΥΤΑ; Πόσο τρολ πια;