Γυναίκες, ένα χάπι για να μένετε…. πιστές!

Γυναίκες, ένα χάπι για να μένετε…. πιστές! Facebook Twitter
4
Από τη Μαρία Παπαπαναγιώτου

 

Γυναίκες, ένα χάπι για να μένετε…. πιστές! Facebook Twitter

Αν ρωτήσει κανείς γιατί ο λόγος για τις γυναίκες και όχι για τους άνδρες, είναι μάλλον γιατί οι άνδρες δύσκολα γίνονται σεξουαλικά «πάσχοντες», αν το πρόβλημά τους έιναι ότι βαρέθηκαν τη μία και μόνο, -αγαπημένη τους-, γυναίκα. Αντίθετα μια γυναίκα στη πορεία της ζωής της με το σύντροφό που αιώνια αγάπησε μπορεί, σεξουαλικά, … να βαρεθεί.

Sexless female το ονομάζουν οι ειδικοί σεξολόγοι στα ακριβοπληρωμένα ιατρεία τους, σε Αμερική, Καναδά και Αυστραλία μέχρι στιγμής, που ωστόσο διαπιστώνουν με διογκούμενη έκπληξη, την έξαρση στον αριθμό των γυναικών που βαριούνται στη σχέση τους και χάνουν το ενδιαφέρον τους, n general ως επακόλουθο, για το σεξ.

Γυναίκες, ένα χάπι για να μένετε…. πιστές! Facebook Twitter

Είναι το sexless σύνδρομο όπως αποκαλείται, ή πιο ελεύθερα, η «βαρεμάρα» των γυναικών για ερωτική περίπτυξη, που σχεδόν έχει ταυτιστεί επιστημονικά πια με τον ορισμό της γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

Πολλαπλές μελέτες έχουν δείξε ότι διεθνώς το 10-30% των γυναικών μεταξύ 20-60 ετών πάσχουν από διαταραχή Μειωμένης Σεξουαλικής Επιθυμίας γιατί δεν αισθάνονται την ίδια θέρμη που ένιωθαν στην αρχή της σχέσης με τον σύντροφό τους.

Γυναίκες, ένα χάπι για να μένετε…. πιστές! Facebook Twitter

Μέσα από αυτά τα δεδομένα, -που προέρχονται ωστόσο από ζευγάρια που προσπαθούν συνειδητά για να κρατήσουν υγιή τη σχέση του,ς-, η μονογαμία αναδεικνύεται σε μία από τις κύριες πηγές της Διαταραχής Μειωμένης Σεξουαλικής Επιθυμίας (HSSD) και μάλιστα όπως ακριβέστερα προσδιορίζεται είναι η έλλειψη λαγνείας (…!) που επέρχεται σε μια μακρόχρονη σχέση, όταν αυτή δημιουργεί - στη γυναίκα, ο άνδρας προφανώς δεν έχει τέτοιο πρόβλημα- συναισθηματική δυσφορία."

Για τους εξελικτικούς βιολόγους είναι θέμα «ορμής»! Το επονομαζόμενο vigor, η ρώμη του ανδρικού οργανισμού,που οι βιολόγοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει στις γυναίκες στο επίπεδο της ίδιας σεξουαλικής ορμής. Οι πιο εμπειρικοί ψυχολόγοι ανακοινώνουν επισήμως ότι αυτή η διαφορά στην γενετήσια ορμή, είναι τελικά θέμα επιθυμίας της γυναίκας που ατονεί όταν μια γυναίκα έχει έναν σύντροφο για εκτεταμένη χρονική περίοδο.

Στο σύνολό τους οι επιστήμονες έχουν καταλήξει να παραδέχονται ότι είναι δύσκολο να διατηρηθεί ίδια η επιθυμία στο σεξ με μόνο ένα άτομο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα ο καθηγητής Bergner από το πειραματικό κέντρο του Κολούμπια τολμά να ανακοινώσει ότι ίσως κανένας από εμάς, άνδρες ή γυναίκες, να μην είναι πραγματικά βιολογικά «προγραμματισμένος » για one-and- only είδος σεξουαλικής ζωής. Και ίσως αυτό, προσθέτει, να πληρώνουμε με όλα τα προβλήματα στη διάρκεια μιας σχέσης.

Αν είναι έτσι, σχολιάζει ο καθηγητής ψυχολογίας Lori Brotto, στο Πανεπιστήμιο British Columbia η περιορισμένη λίμπιντο μπορεί και να είναι απλώς πλήξη ….»

Γυναίκες, ένα χάπι για να μένετε…. πιστές! Facebook Twitter

Ένα βαιάγκρα για τη γυναίκα είναι, αλήθεια, καημός πολλών ετών. Και το sexless female σύνδρομο, από ότι φαίνεται, πάλι το επανέφερε.

Οι New York Times ανακοίνωσαν ότι στα επόμενα χρόνια ένα αντίστοιχο -ροζ- χάπι θα κυκλοφορεί στην αγορά, και η λήψη του, θα ανοίγει άμεσα τις πύλες της γυναικείας ηδονής. Συγκεκριμένα, διευκρινίζουν οι ερευνητές του, «θα μπορούσε να είναι ακριβώς η λύση για κάποια ζευγάρια που θέλουν να επιμείνουν στις μονογαμικές σχέσεις τους. Ή, αλλιώς είναι η λύση που θα εμπλουτίσει την μονογαμία με μια «υποστήριξη», φαρμακευτική, για σεξουαλική ικανοποίηση τέτοια που θα απαλλάξει τα ζευγάρια από το σύνδρομο της μειωμένης επιθυμίας».

Τι καινούργιο θα κάνει το χάπι αυτό τόσο θεαματικά αποτελεσματικό;

Δεν έχει ανακοινωθεί ακριβώς στα μέχρι στιγμής επιστημονικά δημοσιεύματα. Είναι βέβαιο όμως ότι θα επιδρά στο επίπεδο της Επιθυμίας, πριν καν αυτό της Διέγερσης, δηλαδή ένα στάδιο πριν το αντίστοιχο στο οποίο επενεργεί το βαιάγκρα των ανδρών.

Όπως μέχρι τώρα αδιαμφισβήτητα αποδείχτηκε οι γυναίκες σε αντίθεση με τους άνδρες κουβαλούν ερωτισμό καθαρά ψυχοσωματικό (ενώ οι άνδρες «υδραυλικό»).

 

Σε ελεύθερη μετάφραση, οι γυναίκες χρειάζονται mind & body διέγερση, δηλαδή σκεύασμα που να λειτουργεί, όχι στις αρτηρίες, αλλά στον εγκέφαλό τους, θα έλεγε κανείς, σαν ναρκωτικό.

Εδώ φιλοδοξεί να βρει τη θέση του το ροζ χαπάκι που αναγγέλθηκε.

Και για να μην κατηγορηθεί ως ψυχοτρόπο, θα λύσει, λέει, κοινωνικά προβλήματα όπως την πλήξη του μονογαμικού...

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντηλιακά: Είναι όντως αμφιλεγόμενη η δράση τους;

Ψυχή & Σώμα / Αντηλιακά: Είναι όντως αμφιλεγόμενη η δράση τους;

H καθημερινή χρήση αντηλιακού, ακόμα και στην πόλη, μοιάζει αυτονόητη, αν θέλεις να προφυλαχθείς από τα εγκαύματα, τη φωτογήρανση και τον καρκίνο του δέρματος. Ή μήπως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά; H Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τη δερματολόγο Παναγιώτα Ρήγα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Θρεπτική διατροφή και ασφάλεια στη θάλασσα για ξέγνοιαστες διακοπές

Υγεία & Σώμα / Θρεπτική διατροφή και ασφάλεια στη θάλασσα για ξέγνοιαστες διακοπές

Το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών το περνάμε στην παραλία, γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους κανόνες της υγιεινής διατροφής αλλά και πώς να προλαμβάνουμε τα θαλάσσια ατυχήματα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Πόσο νερό χρειαζόμαστε πραγματικά;

Ψυχή & Σώμα / «8 ποτήρια την ημέρα»: Πόσο νερό πραγματικά χρειαζόμαστε;

Η Μερόπη Κοκκίνη συνομιλεί με τη διατροφολόγο Άννα Γαβριέλη για όσα ισχύουν – και δεν ισχύουν – γύρω από την ενυδάτωση, διαλύοντας διαδεδομένους μύθους και δίνοντας πρακτικές συμβουλές για το πώς μπορούμε να φροντίζουμε σωστά τον οργανισμό μας, χωρίς υπερβολές ή παρανοήσεις.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Έρικ Μ. Γκαρσία: Αυτισμός, Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ και το δικαίωμα στην ορατότητα

The Upfront Initiative / Έρικ Μ. Γκαρσία: Αυτισμός, Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ και το δικαίωμα στην ορατότητα

«Για πολύ μεγάλο διάστημα, τα αυτιστικά άτομα δεν είχαν την ευκαιρία να πουν τη δική τους ιστορία. Αν μπορώ να πω ότι πέτυχα κάτι μέσα από τη δουλειά μου, είναι ότι προσπάθησα να τους δώσω φωνή και να τα παρουσιάσω με την ανθρωπιά που τόσο συχνά τους στερεί η κοινωνία».
ΤΗΣ ΤΖΙΝΑΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ
Παιδιά, θάλασσα και πρώτες βοήθειες: Όλα όσα πρέπει να ξέρει ένας γονιός

Ψυχή & Σώμα / Παιδιά, θάλασσα και πρώτες βοήθειες: Όλα όσα πρέπει να ξέρει ένας γονιός

Χρειάζεται να έχουμε φορητό φαρμακείο ή αρκεί το φαρμακείο του νησιού; Είναι μύθος ότι τα παιδιά δεν πρέπει να κολυμπούν μετά το φαγητό; H Τζούλη Αγοράκη συζητά με την παιδίατρο Γιώτα Γαργάλα.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ψυχή & Σώμα / Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ο βελονισμός έχει συνδεθεί με εναλλακτικές θεραπείες, ευεξία και ανατολική φιλοσοφία. Όμως, όταν ένας νευρολόγος τον προτείνει για την ανακούφιση από ημικρανίες, οσφυαλγίες ή χρόνιο πόνο, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Τι λέει η επιστήμη γι’ αυτήν τη χιλιάδων ετών πρακτική και ποιοι μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν; Ο νευρολόγος Οδυσσέας Παζιώνης απαντά.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Ψυχή & Σώμα / Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Γυμναστική με κινητό στο χέρι, ρολόγια που σου λένε πότε να αναπνεύσεις, influencers που υπόσχονται κοιλιακούς μέσα σε δέκα λεπτά: πόσα από όλα αυτά λειτουργούν πραγματικά; Για να ξεχωρίσουμε το hype από την ουσία, μιλήσαμε με τον Λάμπρο Μουλίνο, διαιτολόγο, διατροφολόγο και γυμναστή, ο οποίος μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε το τοπίο του fitness όπως αυτό διαμορφώνεται στα ελληνικά social media σήμερα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Ψυχή & Σώμα / Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Τι γίνεται με τα συσκευασμένα που βρίσκουμε στα ψυγεία; Είναι ασφαλή; Τα παγωτά που δεν έχουν ζάχαρη να τα προτιμάμε; Είναι ασφαλές να δίνουμε υποκατάστατα ζάχαρης στα παιδιά; Ποια είναι τα καλά του σπιτικού παγωτού; Και πώς μπορούμε να το φτιάχνουμε;
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η σημασία της ηθικής ομορφιάς

Υγεία & Σώμα / Η ομορφιά του να δείχνεις καλοσύνη χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Οι πράξεις γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας προκαλούν αισθήματα ψυχικής ευφορίας και συγκίνησης, που οδηγούν στην επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους
THE LIFO TEAM
Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Ψυχή & Σώμα / Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Βοηθούν όντως κάποιες τροφές στις καύσεις ή είναι απλώς ένας διατροφικός μύθος; Στο σημερινό επεισόδιο συζητάμε με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε με απλούς τρόπους τον μεταβολισμό μας.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

4 σχόλια
Είναι λάθος να καταφεύγουμε σε χάπια, πόσο μάλλον να ονομάζουμε ''διαταραχή-σύνδρομο'', κάτι που ουδεμία σχέση έχει με παθολογία. Η απουσία-υποχώρηση της σεξουαλικής διάθεσης, έχει να κάνει με την ίδια τη λειτουργία της σχέσης. Με την ίδια τη σχέση και το συναισθηματικό μας ' απολογισμό' . Με αυτή τη λογική θα αρχίσουμε να παίρνουμε χάπια για όλα, για την χαρά, για τη δημιουργικότητα, για την θέληση, για τα κίνητρα. Είναι λάθος. Πρώτα υπάρχει έλλειμμα στη σχέση, κι ύστερα έρχεται ο αντίκτυπος. Όποιος θέλει αλλαγές, ας ασχοληθεί με την αιτία , κι όχι με το σύμπτωμα.
εγω παλι σε μακροχρονια σχεση σεξουαλικη πληξη δεν εχω ζησει..πιστευω πως το ολο θεμα εχει να κανει με τη σχεση που εχουμε με τον εαυτο μας και οχι με τους αλλους.