LIVE!

Γυναίκες, ένα χάπι για να μένετε…. πιστές!

Γυναίκες, ένα χάπι για να μένετε…. πιστές! Facebook Twitter
4
Από τη Μαρία Παπαπαναγιώτου

 

Γυναίκες, ένα χάπι για να μένετε…. πιστές! Facebook Twitter

Αν ρωτήσει κανείς γιατί ο λόγος για τις γυναίκες και όχι για τους άνδρες, είναι μάλλον γιατί οι άνδρες δύσκολα γίνονται σεξουαλικά «πάσχοντες», αν το πρόβλημά τους έιναι ότι βαρέθηκαν τη μία και μόνο, -αγαπημένη τους-, γυναίκα. Αντίθετα μια γυναίκα στη πορεία της ζωής της με το σύντροφό που αιώνια αγάπησε μπορεί, σεξουαλικά, … να βαρεθεί.

Sexless female το ονομάζουν οι ειδικοί σεξολόγοι στα ακριβοπληρωμένα ιατρεία τους, σε Αμερική, Καναδά και Αυστραλία μέχρι στιγμής, που ωστόσο διαπιστώνουν με διογκούμενη έκπληξη, την έξαρση στον αριθμό των γυναικών που βαριούνται στη σχέση τους και χάνουν το ενδιαφέρον τους, n general ως επακόλουθο, για το σεξ.

Γυναίκες, ένα χάπι για να μένετε…. πιστές! Facebook Twitter

Είναι το sexless σύνδρομο όπως αποκαλείται, ή πιο ελεύθερα, η «βαρεμάρα» των γυναικών για ερωτική περίπτυξη, που σχεδόν έχει ταυτιστεί επιστημονικά πια με τον ορισμό της γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

Πολλαπλές μελέτες έχουν δείξε ότι διεθνώς το 10-30% των γυναικών μεταξύ 20-60 ετών πάσχουν από διαταραχή Μειωμένης Σεξουαλικής Επιθυμίας γιατί δεν αισθάνονται την ίδια θέρμη που ένιωθαν στην αρχή της σχέσης με τον σύντροφό τους.

Γυναίκες, ένα χάπι για να μένετε…. πιστές! Facebook Twitter

Μέσα από αυτά τα δεδομένα, -που προέρχονται ωστόσο από ζευγάρια που προσπαθούν συνειδητά για να κρατήσουν υγιή τη σχέση του,ς-, η μονογαμία αναδεικνύεται σε μία από τις κύριες πηγές της Διαταραχής Μειωμένης Σεξουαλικής Επιθυμίας (HSSD) και μάλιστα όπως ακριβέστερα προσδιορίζεται είναι η έλλειψη λαγνείας (…!) που επέρχεται σε μια μακρόχρονη σχέση, όταν αυτή δημιουργεί - στη γυναίκα, ο άνδρας προφανώς δεν έχει τέτοιο πρόβλημα- συναισθηματική δυσφορία."

Για τους εξελικτικούς βιολόγους είναι θέμα «ορμής»! Το επονομαζόμενο vigor, η ρώμη του ανδρικού οργανισμού,που οι βιολόγοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει στις γυναίκες στο επίπεδο της ίδιας σεξουαλικής ορμής. Οι πιο εμπειρικοί ψυχολόγοι ανακοινώνουν επισήμως ότι αυτή η διαφορά στην γενετήσια ορμή, είναι τελικά θέμα επιθυμίας της γυναίκας που ατονεί όταν μια γυναίκα έχει έναν σύντροφο για εκτεταμένη χρονική περίοδο.

Στο σύνολό τους οι επιστήμονες έχουν καταλήξει να παραδέχονται ότι είναι δύσκολο να διατηρηθεί ίδια η επιθυμία στο σεξ με μόνο ένα άτομο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα ο καθηγητής Bergner από το πειραματικό κέντρο του Κολούμπια τολμά να ανακοινώσει ότι ίσως κανένας από εμάς, άνδρες ή γυναίκες, να μην είναι πραγματικά βιολογικά «προγραμματισμένος » για one-and- only είδος σεξουαλικής ζωής. Και ίσως αυτό, προσθέτει, να πληρώνουμε με όλα τα προβλήματα στη διάρκεια μιας σχέσης.

Αν είναι έτσι, σχολιάζει ο καθηγητής ψυχολογίας Lori Brotto, στο Πανεπιστήμιο British Columbia η περιορισμένη λίμπιντο μπορεί και να είναι απλώς πλήξη ….»

Γυναίκες, ένα χάπι για να μένετε…. πιστές! Facebook Twitter

Ένα βαιάγκρα για τη γυναίκα είναι, αλήθεια, καημός πολλών ετών. Και το sexless female σύνδρομο, από ότι φαίνεται, πάλι το επανέφερε.

Οι New York Times ανακοίνωσαν ότι στα επόμενα χρόνια ένα αντίστοιχο -ροζ- χάπι θα κυκλοφορεί στην αγορά, και η λήψη του, θα ανοίγει άμεσα τις πύλες της γυναικείας ηδονής. Συγκεκριμένα, διευκρινίζουν οι ερευνητές του, «θα μπορούσε να είναι ακριβώς η λύση για κάποια ζευγάρια που θέλουν να επιμείνουν στις μονογαμικές σχέσεις τους. Ή, αλλιώς είναι η λύση που θα εμπλουτίσει την μονογαμία με μια «υποστήριξη», φαρμακευτική, για σεξουαλική ικανοποίηση τέτοια που θα απαλλάξει τα ζευγάρια από το σύνδρομο της μειωμένης επιθυμίας».

Τι καινούργιο θα κάνει το χάπι αυτό τόσο θεαματικά αποτελεσματικό;

Δεν έχει ανακοινωθεί ακριβώς στα μέχρι στιγμής επιστημονικά δημοσιεύματα. Είναι βέβαιο όμως ότι θα επιδρά στο επίπεδο της Επιθυμίας, πριν καν αυτό της Διέγερσης, δηλαδή ένα στάδιο πριν το αντίστοιχο στο οποίο επενεργεί το βαιάγκρα των ανδρών.

Όπως μέχρι τώρα αδιαμφισβήτητα αποδείχτηκε οι γυναίκες σε αντίθεση με τους άνδρες κουβαλούν ερωτισμό καθαρά ψυχοσωματικό (ενώ οι άνδρες «υδραυλικό»).

 

Σε ελεύθερη μετάφραση, οι γυναίκες χρειάζονται mind & body διέγερση, δηλαδή σκεύασμα που να λειτουργεί, όχι στις αρτηρίες, αλλά στον εγκέφαλό τους, θα έλεγε κανείς, σαν ναρκωτικό.

Εδώ φιλοδοξεί να βρει τη θέση του το ροζ χαπάκι που αναγγέλθηκε.

Και για να μην κατηγορηθεί ως ψυχοτρόπο, θα λύσει, λέει, κοινωνικά προβλήματα όπως την πλήξη του μονογαμικού...

4

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο λάθος και ο σωστός τρόπος να δώσουμε κίνητρα σ’ ένα παιδί

Υγεία & Σώμα / Ο λάθος και ο σωστός τρόπος να δώσουμε κίνητρα σε ένα παιδί

Το κλειδί για την ανατροφή ικανών νέων ανθρώπων δεν είναι να εστιάζουμε στις δυσκολίες και τα ελλείμματά τους, αλλά να αναγνωρίσουμε και να καλλιεργήσουμε τα προτερήματά τους – να εντοπίσουμε αυτό που οι ειδικοί στην ανάπτυξη του παιδιού αποκαλούν «νησίδες ικανότητας».
THE LIFO TEAM
Κοιλιοκάκη, η σιωπηλή νόσος της γλουτένης

Υγεία & Σώμα / Κοιλιοκάκη: Η σιωπηλή νόσος της γλουτένης

Οι διατροφικές δυσανεξίες μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα βάσανο. Η πιο συχνή διαταραχή, που μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, είναι η κοιλιοκάκη. Τι συμπτώματα έχει και πώς γίνεται η διάγνωση;
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι οι υπέρ-επεξεργασμένες τροφές;

Ψυχή & Σώμα / Τι είναι οι υπέρ-επεξεργασμένες τροφές;

Ποιες τροφές μάς κάνουν πραγματικά καλό; Πόσο junk food επιτρέπεται να καταναλώνουν τα παιδιά και πόση ζάχαρη; Και πώς ενισχύουμε το μικροβίωμα του οργανισμού; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με την κλινική διατροφολόγο Κωνσταντίνα Κεραμύδα για το ποιες τροφές, ενώ μοιάζουν αθώες, είναι άκρως επικίνδυνες.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
DIET

Υγεία & Σώμα / «Είναι τεράστιο θέμα το bullying για το φαγητό στη δουλειά»

Η Εμμανουέλα Λεουνάκη είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος αλλά έχει μια διαφορετική προσέγγιση απ’ τη συνηθισμένη: δεν εστιάζει στη ζυγαριά αλλά στη συναισθηματική σχέση μας με το φαγητό και στην κοινωνική πίεση που οδηγεί σε μειωμένη αυτοεκτίμηση.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Nερό με λεμόνι: Θα χάσουμε κιλά αν το πίνουμε κάθε μέρα;

Ψυχή & Σώμα / Nερό με λεμόνι: Ισχύει ότι βοηθά στην απώλεια κιλών;

Το πρωινό ρόφημα με χλιαρό νερό και λεμόνι έχει γίνει viral στο TikTok, καθώς πολλοί είναι αυτοί που ορκίζονται στα οφέλη του: από καλύτερη πέψη και αποτοξίνωση, μέχρι λαμπερό δέρμα και ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Αλλά τι από όλα αυτά μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά; Πρόκειται για ακόμα έναν διατροφικό μύθο; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η ευτυχία ενός πιο ήσυχου Εγώ 

Υγεία & Σώμα / Το «ήσυχο Εγώ» είναι η λύση στον ναρκισσισμό των social media

Πρόκειται για έναν όρο που επινοήθηκε από τους ψυχολόγους, ως αντίδραση στη διαρκή αυτοπροβολή της εποχής μας, προτείνοντας μια ισορροπημένη ταυτότητα που συνδυάζει την αυτογνωσία με το ενδιαφέρον για τους άλλους.
THE LIFO TEAM
Εγκυμοσύνη: η καλύτερη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας ή μια δοκιμασία;

Ψυχή & Σώμα / Εγκυμοσύνη: Η καλύτερη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας ή μια δοκιμασία;

Η Τζούλη Αγοράκη συνομιλεί με την οκτώ μηνών έγκυο Παυλίνα Βουλγαράκη για τα αντιφατικά συναισθήματα μιας περιόδου που, αν και διαρκεί μόνο εννέα μήνες, ίσως τελικά δεν είναι τόσο ειδυλλιακή όσο την παρουσιάζουν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
«Άλλαξα πολλούς ψυχολόγους μέχρι να βρω τον σωστό για μένα»

Υγεία & Σώμα / «Άλλαξα πολλούς ψυχολόγους μέχρι να βρω τον σωστό για μένα»

Για να πετύχει η διαδικασία της ψυχοθεραπείας, ο θεραπευτής, πέρα από την επιστημονική του επάρκεια, πρέπει να είναι και μια προσωπικότητα που μας ταιριάζει. Πώς θα διακρίνουμε αν υπάρχει «σύνδεση» μεταξύ μας;
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Πότε έγινε το botox η νέα «ρουτίνα» των εικοσάρηδων;

Ψυχή & Σώμα / Πότε έγινε το botox η νέα «ρουτίνα» των εικοσάρηδων;

Τα τελευταία χρόνια, οι ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο. Ωστόσο, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: όσο αθώα κι αν φαίνεται αυτή η πορεία, κρύβει και παγίδες. Η συνεχής αναζήτηση της τελειότητας μπορεί να οδηγήσει σε εμμονές, σε μια διαρκή αίσθηση ανικανοποίητου και, τελικά, σε μια παραμορφωμένη αντίληψη του εαυτού μας. Η δερματολόγος Μαρίτα Κοσμαδάκη μιλά στη Μερόπη Κοκκίνη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Μια αποβολή δεν τελειώνει όταν σταματούν τα σωματικά συμπτώματα»: Πώς βιώνει πραγματικά μια γυναίκα την αποβολή  

Υγεία & Σώμα / «Όλοι σου λένε πως δεν φταις εσύ για την αποβολή, όμως εγώ πήρα πάνω μου όλη την ενοχή»  

Η Ανδριάννα, μια γυναίκα λίγο μετά τα 30, ήταν πεπεισμένη πως δεν ήθελε παιδιά. Πώς αντιμετώπισε όμως το γεγονός της αποβολής της; Και πόσο τραυματική εμπειρία είναι; Αν δεν το ζήσεις, δεν μπορείς καν να προσποιηθείς πως το καταλαβαίνεις.  
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Τα μυστήρια του χανγκόβερ: Γιατί κάποιοι έχουν ανοσία στα συμπτώματά του και άλλοι υποφέρουν για μέρες;

Υγεία & Σώμα / Τα μυστήρια του χανγκόβερ: Γιατί κάποιοι έχουν ανοσία και άλλοι υποφέρουν για μέρες;

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντιμετωπίζουν ποτέ χανγκόβερ, ενώ άλλοι δεν είναι καθόλου ανθεκτικοί στο αλκοόλ, ακόμη και μετά από μέτρια κατανάλωση. Οι ερευνητές έχουν αρκετές και συχνά αντικρουόμενες θεωρίες για το φαινόμενο.
THE LIFO TEAM
Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Ψυχή & Σώμα / Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Γιατί αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που επιλέγουν την κατάψυξη ωαρίων; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τον γυναικολόγο Γιώργο Μακρή, διευθυντή της Γυναικολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ο οποίος αναλύει τους πιθανούς κινδύνους της κρυοσυντήρησης ωαρίων, τις ηλικίες στις οποίες η διαδικασία δεν είναι ενδεδειγμένη, καθώς και τον λόγο που αυτή η μέθοδος έχει εξελιχθεί σε μια διαδεδομένη «μόδα» τα τελευταία χρόνια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Ψυχή & Σώμα / Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Γιατί υπάρχει αυτή η εικόνα της εξουθενωμένης μητέρας που βάζει τα παιδιά της για ύπνο και με το που εκείνα κοιμούνται τρέχει και βάζει ένα μεγάλο ποτήρι κρασί και το πίνει όλο, σχεδόν μονορούφι, στην υγειά των αντοχών της; Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την συγγραφέα Γιούλη Ψαρράκη για τη μητρότητα και την κατανάλωση αλκοόλ.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Ψυχή & Σώμα / Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Τι σημαίνει η ακμή για έναν έφηβο; Γιατί εμφανίζεται; Είναι κληρονομική; Υπάρχουν πια δραστικές θεραπείες; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τη δερματολόγο Μάργκη Καπελλάρη για τις σύγχρονες μεθόδους καταπολέμησης της ακμής, η οποία δεν ταλαιπωρεί μόνο τους εφήβους, αλλά μπορεί να εκδηλωθεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
THE LIFO TEAM
Οι ψυχεδελικές θεραπείες ξανά στο προσκήνιο

Explainer / Ψυχεδελικές θεραπείες: Τι ξέρουμε τώρα

Μπορούν οι ψυχεδελικές ουσίες να προσφέρουν αποτελεσματική θεραπεία για ψυχικές παθήσεις όπως η κατάθλιψη και το PTSD; Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τις ιαματικές τους ιδιότητες; Ποια είναι τα νομικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για την ευρεία χρήση τους στην ιατρική;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το «πρόσωπο του Μαρ-α-Λάγκο»: Το μήνυμα της υπερβολής και η «ευγονική» του Τραμπ

Υγεία & Σώμα / Το «πρόσωπο του Μαρ-α-Λάγκο» και η «ευγονική» του Τραμπ

Τη στιγμή που επικρατεί η τάση για ένα «φυσικό» λουκ, όπου οι αισθητικές παρεμβάσεις είναι όσο το δυνατόν πιο αόρατες, το λουκ του Μαρ-α-Λάγκο, με το υπερβολικό botox, τα ορατά fillers προσώπου και το ακραίο μαύρισμα, υποστηρίζει την υπερβολή ως στοιχείο ταυτότητας.
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Είναι λάθος να καταφεύγουμε σε χάπια, πόσο μάλλον να ονομάζουμε ''διαταραχή-σύνδρομο'', κάτι που ουδεμία σχέση έχει με παθολογία. Η απουσία-υποχώρηση της σεξουαλικής διάθεσης, έχει να κάνει με την ίδια τη λειτουργία της σχέσης. Με την ίδια τη σχέση και το συναισθηματικό μας ' απολογισμό' . Με αυτή τη λογική θα αρχίσουμε να παίρνουμε χάπια για όλα, για την χαρά, για τη δημιουργικότητα, για την θέληση, για τα κίνητρα. Είναι λάθος. Πρώτα υπάρχει έλλειμμα στη σχέση, κι ύστερα έρχεται ο αντίκτυπος. Όποιος θέλει αλλαγές, ας ασχοληθεί με την αιτία , κι όχι με το σύμπτωμα.
εγω παλι σε μακροχρονια σχεση σεξουαλικη πληξη δεν εχω ζησει..πιστευω πως το ολο θεμα εχει να κανει με τη σχεση που εχουμε με τον εαυτο μας και οχι με τους αλλους.