little arithmetics

Facebook Twitter
2

κάποιες φορές, μεταξύ φίλων, μεταξύ εραστών ή απλώς ομοτράπεζων, σε ένα καπηλειό, έρχεται εκείνη η στιγμή της απλής αρχικής αμηχανίας, εν συνεχεία μουδιάσματος, παγώματος στα χείλη, του στιγμιαίου κενού στο βλέμμα. ακούς κάτι που σε αφήνει ενεό, μια φράση που δεν την περιμένεις, γυρνάς το βλέμμα για να βρεις ομοϊδεάτες, αλλά κανένας δεν βρίσκεται την κατάλληλη στιγμή στο σωστό μέρος. αυτός δεν είναι ο φίλος σου, ο εραστής σου, σου φαίνεται άγνωστος, με ποιούς μοιράζεσαι στ' αλήθεια αυτό το γεμάτο τραπέζι. κάποιο σχόλιο για τους μετανάστες, η κατάσταση στο κέντρο της αθήνας, οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην κοινωνία, τα χρόνια που μου πέρασαν, οι αγάπες που ψοφήσανε, λάφυρα που χαθήκανε. τότε, αισθάνεσαι και πάλι μόνος. να δώσω ένα άλλοθι, ακόμη μια φορά. να πάει το παλιάμπελο. όλοι έχουν δικαίωμα να πιστεύουν ό,τι θέλουν, κάτι διαφορετικό από μένα. στο επόμενο τσούγκρισμα, θα γελάμε και πάλι. αν το καταπιώ, θα κάνω σεξ σε λίγο. αύριο, δεν θα τους ξαναδώ. μια εφήμερη ήττα, μια ολομόναχη νίκη. αλλά αυτό το βλέμμα της αμφισβήτησης, αυτό που δεν σε πείθει με τίποτα και για κανέναν, θα αποτυπωθεί για πάντα εντός σου. αυτό δεν ήταν το ιδανικό. θα μπορούσε. αλλά, δεν. κι αυτό φάνηκε με την άκρη του ματιού. φαντάσου να σε κοιτούσα κατάματα. 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Αυτό το "γυρνάς το βλέμμα για να βρεις ομοϊδεάτες" είναι απ' τα αγαπημένα μου. Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τη ζωή μας σαν σειρά ή sitcom και μας έρχεται φυσικά. Ψάχνεις γύρω-γύρω φάτσες να έχουν την ίδια αντίδραση, να συνεννοηθείς με το βλέμμα. Αλλά ναι, η πραγματική ζωή έχει περισσότερη μοναξιά. Και στις δύο περιπτώσεις. Είτε το καταπιείς είτε όχι.