13 πράγματα που θέλει να σου πει μια παλιά φωτογραφία του Jon Bon Jovi.

Facebook Twitter
1

1

Υπήρξα ένας τυχερός άνδρας, που δεν είχε το γονίδιο της καράφλας.

2

Δεν θα ήθελα να ήμουν σήμερα είκοσι. Θα αναγκαζόμουν να ξυρίσω το στήθος μου, να κάνω κοιλιακούς, να βάλω λάδι. Η τρίχα τότε ήταν γοητεία και αποφεύγαμε τους ερεθισμούς.

3

Ήθελα να γράψω κομμάτια για το περιβάλλον και τα προβλήματα της κοινωνίας αλλά ένα διαβολάκι την τελευταία στιγμή που ψιθύριζε στο αυτί «shot through the heart and you’re to blame. Darlin you give love a bad name»και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Άτιμο πράγμα η έμπνευση, δεν μπορείς να την ελέγξεις.

4

Το κοινό παλιά ήταν αυστηρότερο. Σε κάποια συναυλία στο Κονέκτικατ τραγουδώντας το Always, με χιλιάδες αναμμένους αναπτήρες στο στάδιο, μπέρδεψα το die με το cry. Μια κοπέλα με στρογγυλό πρόσωπο, φακίδες και γυαλιά  στην πρώτή σειρά φώναξε το λάθος θυμωμένη. Νόμιζα ότι το μπουκαλάκι που κρατούσε είχε βενζίνη. Νόμιζα ότι ήταν ένας θηλυκός Νέρωνας και εγώ η Ρώμη της. Νόμιζα πολλά αλλά είχα πιει και άλλα τόσα.

5

Μισώ την οικονομική κρίση και για έναν επιπλέον λόγο: Οι έφηβες το σκέφτονται να σκίσουν το μπλουζάκι τους σήμερα. Τότε γινόταν χαμός

6

Βλέπω παλιές μου αφίσες στα σημερινά δωμάτια και αναρωτιέμαι: «Γιατί δεν σας αρέσουν τα κοντά μου μαλλιά;», «Γιατί δεν θες την αλλαγή μου;». Ξεπερνάω γρήγορα το σοκ. Η ψυχοθεραπεία με έχει βοηθήσει.

7

Εκατομμύρια άντρες στον κόσμο όλων των ηλικιών, θα έπρεπε να με έχουν εικόνισμα πάνω απ το δωμάτιο τους. Υπήρξα η μουσική τους υπόκρουση στο πρώτο τους φάσωμα.

8

Δεν έχω χορέψει ποτέ μπλουζ στην ζωή μου. Ακόμα και Scorpions όταν έπαιζε σκεφτόμουν τα κομμάτια μου. Είναι περίεργο να χουφτώνεις με μουσική υπόκρουση την φωνή σου.

9

Αν κοιτάξεις καλά την φωτογραφία μπορείς να φανταστείς τι φοράω από κάτω. Μάλλον είναι τζιν-σωλήνα (ναι εντάξει, skinny το λέτε στο χωριό σας). Αν κοιτάξεις το πάνω μέρος της φωτογραφίας ενός σημερινού σταρ, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το υπόλοιπο. H Lady Gaga έχει κάνει τον κόσμο άνω κάτω.

10

Σιχαινόμουν τα μαύρα δερμάτινα μπουφάν. Ο μάνατζερ με υποχρέωνε να τα φοράω και με 35 βαθμούς Κελσίου. Ένα σταρ πρέπει να κάνει θυσίες για το κοινό του.

11

Όταν έφτανα στο σημείο να κάνω έστω και μικρή μπυροκοιλιά, έμπαινα σε πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής. Αδύνατοι και νεώτεροι περίμεναν στην γωνία, έτοιμοι να γίνουν αφίσα  στον τοίχο της κάθε πιτσιρίκας. Ήταν σκληρές εποχές ποτισμένες με ιδρώτα γυμναστηρίου και ζωμό άπαχου κοτόπουλου.

12

Αν έβγαινε ο justin Bieber στην εποχή μου, θα γινόταν επιτυχία στους ραδιοφωνικούς σταθμούς των νηπιαγωγείων. Και μόνο

13

Έχω προϋπάρξει των blogs, του twitter και του Facebook. Ήμουν η κολλημένη φωτογραφία στα σχολικά λευκώματα. Ήμουν αυτός που όλες ήθελαν να παντρευτούν. Ήμουν ο λόγος που άφησες τον γκόμενο που άκουγε Sepultura για «κάτι πιο σοβαρό». Ήμουν ο εχθρός του πατέρας σου και η ανομολόγητη φαντασίωση της μάνας σου. Ήμουν το αυτοκόλλητο στην τσάντα σου. Ήμουν ο λόγος που αγόρασες μαύρο δερμάτινο μπουφάν και κυκλοφορούσες με αυτό ντάλα κατακαλόκαιρο. Ήμουν πιο μοντέρνος, πιο «μετά», πιο απ όλους. Το ξέρεις ότι δεν θα υπάρξει άλλος σαν και εμένα. Μην κλαις. Αγόρασε το καινούριο μου άλμπουμ μου και έλα στις συναυλίες μου. Είναι σκληρός ο νέος κόσμος αλλά θα έχεις για πάντα εμένα. Και όταν δεν θα υπάρχω πια (γιατί είμαι άνθρωπος με σάρκα και οστά δεν είμαι η Lady Gaga), θα γυρίζω στο κεφάλι σου, κάθε φορά που θα βλέπεις λακ στο σούπερ μαρκετ. Για πάντα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια