1

Υπήρξα ένας τυχερός άνδρας, που δεν είχε το γονίδιο της καράφλας.

 

2

Δεν θα ήθελα να ήμουν σήμερα είκοσι. Θα αναγκαζόμουν να ξυρίσω το στήθος μου, να κάνω κοιλιακούς, να βάλω λάδι. Η τρίχα τότε ήταν γοητεία και αποφεύγαμε τους ερεθισμούς.

 

3

Ήθελα να γράψω κομμάτια για το περιβάλλον και τα προβλήματα της κοινωνίας αλλά ένα διαβολάκι την τελευταία στιγμή που ψιθύριζε στο αυτί «shot through the heart and you’re to blame. Darlin you give love a bad name»και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Άτιμο πράγμα η έμπνευση, δεν μπορείς να την ελέγξεις.

 

4

Το κοινό παλιά ήταν αυστηρότερο. Σε κάποια συναυλία στο Κονέκτικατ τραγουδώντας το Always, με χιλιάδες αναμμένους αναπτήρες στο στάδιο, μπέρδεψα το die με το cry. Μια κοπέλα με στρογγυλό πρόσωπο, φακίδες και γυαλιά  στην πρώτή σειρά φώναξε το λάθος θυμωμένη. Νόμιζα ότι το μπουκαλάκι που κρατούσε είχε βενζίνη. Νόμιζα ότι ήταν ένας θηλυκός Νέρωνας και εγώ η Ρώμη της. Νόμιζα πολλά αλλά είχα πιει και άλλα τόσα.

5

Μισώ την οικονομική κρίση και για έναν επιπλέον λόγο: Οι έφηβες το σκέφτονται να σκίσουν το μπλουζάκι τους σήμερα. Τότε γινόταν χαμός

 

 

6

Βλέπω παλιές μου αφίσες στα σημερινά δωμάτια και αναρωτιέμαι: «Γιατί δεν σας αρέσουν τα κοντά μου μαλλιά;», «Γιατί δεν θες την αλλαγή μου;». Ξεπερνάω γρήγορα το σοκ. Η ψυχοθεραπεία με έχει βοηθήσει.

 

7

Εκατομμύρια άντρες στον κόσμο όλων των ηλικιών, θα έπρεπε να με έχουν εικόνισμα πάνω απ το δωμάτιο τους. Υπήρξα η μουσική τους υπόκρουση στο πρώτο τους φάσωμα.

 

8

Δεν έχω χορέψει ποτέ μπλουζ στην ζωή μου. Ακόμα και Scorpions όταν έπαιζε σκεφτόμουν τα κομμάτια μου. Είναι περίεργο να χουφτώνεις με μουσική υπόκρουση την φωνή σου.

 

9

Αν κοιτάξεις καλά την φωτογραφία μπορείς να φανταστείς τι φοράω από κάτω. Μάλλον είναι τζιν-σωλήνα (ναι εντάξει, skinny το λέτε στο χωριό σας). Αν κοιτάξεις το πάνω μέρος της φωτογραφίας ενός σημερινού σταρ, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το υπόλοιπο. H Lady Gaga έχει κάνει τον κόσμο άνω κάτω.

 

10

Σιχαινόμουν τα μαύρα δερμάτινα μπουφάν. Ο μάνατζερ με υποχρέωνε να τα φοράω και με 35 βαθμούς Κελσίου. Ένα σταρ πρέπει να κάνει θυσίες για το κοινό του.

 

11

Όταν έφτανα στο σημείο να κάνω έστω και μικρή μπυροκοιλιά, έμπαινα σε πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής. Αδύνατοι και νεώτεροι περίμεναν στην γωνία, έτοιμοι να γίνουν αφίσα  στον τοίχο της κάθε πιτσιρίκας. Ήταν σκληρές εποχές ποτισμένες με ιδρώτα γυμναστηρίου και ζωμό άπαχου κοτόπουλου.

 

12

Αν έβγαινε ο justin Bieber στην εποχή μου, θα γινόταν επιτυχία στους ραδιοφωνικούς σταθμούς των νηπιαγωγείων. Και μόνο

 

13

Έχω προϋπάρξει των blogs, του twitter και του Facebook. Ήμουν η κολλημένη φωτογραφία στα σχολικά λευκώματα. Ήμουν αυτός που όλες ήθελαν να παντρευτούν. Ήμουν ο λόγος που άφησες τον γκόμενο που άκουγε Sepultura για «κάτι πιο σοβαρό». Ήμουν ο εχθρός του πατέρας σου και η ανομολόγητη φαντασίωση της μάνας σου. Ήμουν το αυτοκόλλητο στην τσάντα σου. Ήμουν ο λόγος που αγόρασες μαύρο δερμάτινο μπουφάν και κυκλοφορούσες με αυτό ντάλα κατακαλόκαιρο. Ήμουν πιο μοντέρνος, πιο «μετά», πιο απ όλους. Το ξέρεις ότι δεν θα υπάρξει άλλος σαν και εμένα. Μην κλαις. Αγόρασε το καινούριο μου άλμπουμ μου και έλα στις συναυλίες μου. Είναι σκληρός ο νέος κόσμος αλλά θα έχεις για πάντα εμένα. Και όταν δεν θα υπάρχω πια (γιατί είμαι άνθρωπος με σάρκα και οστά δεν είμαι η Lady Gaga), θα γυρίζω στο κεφάλι σου, κάθε φορά που θα βλέπεις λακ στο σούπερ μαρκετ. Για πάντα.