Τα indie παιδιά από την Πάτρα.

Τα indie παιδιά από την Πάτρα. Facebook Twitter
0

Hταν το καλοκαίρι του 2003 που στην Πάτρα δημιουργήθηκε μια από τις πιο αξιόλογες μπάντες του ελληνικού αγγλόφωνου πενταγράμμου. Η πρώτη τους απόπειρα με τίτλο «Family Life» προκάλεσε πολλά αποθεωτικά σχόλια και πολλοί ήταν που μίλησαν για τους επόμενους Raining Pleasure. Το «No Inspiration» που κυκλοφόρησε πρόσφατα απέδειξε πως οι Abbie Gale είναι μια από τις πιο ολοκληρωμένες μπάντες που έχουμε. Όσο και να έχουν προχωρήσει μουσικά και επαγγελματικά, ο πυρήνας της μουσικής τους είναι απαράλλακτος και η διάθεσή τους παραμένει ίδια με εκείνη που είχαν πριν από οχτώ χρόνια, όταν έκαναν τα πρώτα τους βήματα.

Πόσο έχετε ωριμάσει από το «Family Life» μέχρι το «No Inspiration»;

Νιώθουμε ότι έχουμε αλλάξει αρκετά από τότε μέχρι τώρα. Ο πυρήνας της μουσικής μας παραμένει ο ίδιος. Αυτό που έχει διαμορφωθεί είναι η μορφή της και ο τρόπος επικοινωνίας της με το κοινό, θα λέγαμε. Και στους 3 δίσκους μας, πάντως, υπάρχουν στοιχεία για τα οποία είμαστε πολύ περήφανοι, με αποκορύφωμα το «No Inspiration», που θεωρούμε πως είναι ό,τι πιο ολοκληρωμένο έχουμε κάνει ως τώρα.

Σας λείπει κάτι από την Πάτρα του 2003;

Το 2003 ήταν η χρονιά που δημιουργήθηκαν οι Abbie Gale! Μας λείπει όλη η έξαψη του καλοκαιριού εκείνου, με τις αλλεπάλληλες συζητήσεις τα βράδια, όπου όλα έμοιαζαν πιθανά. Οι πρώτες μέρες ενός «ειδυλλίου» είναι πάντα ανεπανάληπτες...

Υπάρχει ένα χαρακτηριστικό, πέραν του τοπικού, που να συνδέει τις μπάντες που προέκυψαν από εκεί;

Μιλάμε για αρκετές μπάντες, που αν και κάποιες έχουν κοινά στοιχεία, εντούτοις έχουν και πολλές διαφορές στο ύφος, την έκφραση κ.λπ. Θα έλεγα ότι τα κοινά στοιχεία όλων αυτών που αναφέρεις είναι ο αγγλικός στίχος και η διάθεση για να κάνουν μουσική.

Αυτή η σκιά των Raining Pleasure υπάρχει ακόμα;

Για να πούμε την αλήθεια, ποτέ δεν υπήρξε ακριβώς. Οι Raining Pleasure ήταν μια θετικότατη επιρροή για πολλά παιδιά στην πόλη, αλλά όχι και σκιά! Συγγνώμη, αλλά δεν πιστεύω ότι κανείς από εμάς τουλάχιστον το ένιωσε ποτέ σαν σκιά. Για να το νιώσεις έτσι πρέπει να ζηλεύεις, και με τους Raining Pleasure είμαστε πολύ καλοί φίλοι εδώ και πολλά χρόνια, πάντοτε χαιρόμασταν για την τεράστια επιτυχία τους! Σε μουσικό επίπεδο, πάντως, θεωρούμε ότι ποτέ δεν μοιάζαμε τόσο πολύ για να δικαιολογείται μια ευθεία σύγκριση, ούτως ή άλλως.

Σας ενόχλησε ποτέ που για ορισμένους η σκηνή της Πάτρας άρχιζε και τελείωνε στην παρέα του Βασιλικού;

Υπάρχουν πολλές ομάδες από πολλούς «ορισμένους» που πιστεύουν διάφορα. Ποτέ δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία σε τίποτ' απ' όλα αυτά.

Μια και μιλάμε για «σκηνή», τελικά αυτή η σκηνή της «νέας αγγλόφωνης ελληνικής μουσικής» υπάρχει ή είναι μια φαντασίωση των εντύπων;

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Υπάρχει στη βάση της αλληλοϋποστήριξης και διαρκούς αλληλεπίδρασης συγκροτημάτων που συνεργάζονται, αλλά όχι σε τόσο μεγάλη κλίμακα όσο εμφανίζεται από κάποια έντυπα, αφού απουσιάζουν βασικές υποδομές όπως χώροι, ενιαίο δίκτυο διανομής της μουσικής τους και, φυσικά, για να μην τρέφουμε αυταπάτες, δεν απευθύνεται σ' ένα τόσο μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού.

Υπάρχει κοινό;

Υπάρχει αλλά δεν είναι τόσο πολυπληθές για να μπορέσει να στηριχθεί αξιοπρεπώς όλη αυτή η μουσική που παράγεται. Αν μπορούσε να προσδιοριστεί η αναλογία συγκροτημάτων και αντίστοιχου κοινού, θα έβγαινε ένας πολύ ενδιαφέρων αριθμός. Υπάρχουν πάρα πολλές μπάντες για το πεπερασμένο κοινό της Ελλάδας στο οποίο απευθύνονται.

Η «ονειρική ποπ» είναι μια ταμπέλα που σας ταιριάζει; Αν όχι, σε ποιο ράφι θα θέλατε να σας τοποθετήσει ο υπεύθυνος του δισκοπωλείου;

Ποτέ δεν τα πηγαίναμε καλά με τις ταμπέλες... Δεν έχουμε ιδέα και πολύ θα θέλαμε να ακούσουμε κάποια στιγμή μια «ταμπέλα» για τη μουσική μας που να θεωρούμε ότι της ταιριάζει.

Οι επιρροές σας έχουν αλλάξει με τα χρόνια; Ποιες είναι τώρα;

Φυσικά, αλλάζουν διαρκώς. Από Edith Piaf, P.J. Harvey, Arcade Fire, Yann Tiersen, Eels και National μέχρι... Lady Gaga!

Στο Gagarin τι θα ακούσουμε;

Ετοιμαστείτε για ένα χορταστικότατο σετ που θα περιλαμβάνει όλο το «No Inspiration» και πολλά κομμάτια από τα προηγούμενα 2 άλμπουμ! Αυτό, όμως, είναι το λιγότερο, αφού η βραδιά θα περιλαμβάνει guests σε πολλά κομμάτια. Ετοιμαστείτε να δείτε τους Abbie Gale όπως δεν τους έχετε ξαναδεί!

Πιστεύετε ότι είστε περισσότερο του στούντιο ή του live;

Παλιά θα απαντούσαμε μάλλον υπέρ του στούντιο, τώρα δεν ξέρω... Νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός προτιμάμε τα live. Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι και τα 2 τα κάνουμε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση!

Άλλα live;

Ετοιμάζουμε μια αρκετά μεγάλη περιοδεία τον Μάρτιο στη Βόρεια Ελλάδα, σε Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Βόλο, Ξάνθη, Τρίκαλα κ.α. Περισσότερες πληροφορίες σύντομα!

Πότε να περιμένουμε νέα δουλειά σας;

Δεν υπάρχουν σχέδια ακόμη, είναι πολύ νωρίς θα λέγαμε, όλη αυτήν τη χρονιά θα προωθούμε το «No Inspiration» με live εντός και -θέλουμε να ελπίζουμε- εκτός συνόρων!

Κάτι καλό που έχετε ακούσει τελευταία;

Τη Marietta Fafouti και το «Try a little romance», τον «Αόρατο Άνθρωπο» του Φοίβου Δεληβοριά και το «Let England shake» της P.J. Harvey.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ