Giuliano Stroe: "Το πιο δυνατό παιδί του κόσμου"

 

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι την πρώτη φορά που είδα στην τηλεόραση τον μικρό Giuliano Stroe -ξέρετε αυτό το παιδί που είναι ο μικρότερος body builder του κόσμου- ήμουν στον διάδρομο ενός γυμναστηρίου τιγκαρισμένο στους φουσκωτούς!

 

Δεν έχει σημασία πώς βρέθηκα εκεί, αλλά θυμάμαι ότι ένιωθα σαν τον Μπομπ Σφουγγαράκη ανάμεσα σε όλα αυτά τα αφύσικα, αντιαισθητικά, μπράτσα, και τις κουβέντες για πρωτεΐνες και κάτι που το λέγανε 'διατροφή'..

 

Όταν λοιπόν το Δελτίο Ειδήσεων του Star έπαιξε σαν αστείο και 'παράξενο του κόσμου' ένα βιντεάκι με τα κατορθώματα του 5χρονου τότε Giuliano, όλοι σχεδόν οι συναθλητές μου μαζευτήκανε μπροστά στην οθόνη χαζογελώντας επιδοκιμαστικά, για να γυρίσουν δευτερόλεπτα αργότερα πίσω στα βάρη τους.

 

Μα, καλά, μόνο εγώ κόντεψα να χάσω το βήμα μου στο διάδρομο με αυτό που έβλεπα;

Πώς έχουν κάνει έτσι αυτό το γλυκύτατο κατά τα άλλα αγοράκι, και το κυριότερο, πώς το επιτρέπουν αυτό οι γονείς του!

 

Giuliano Stroe: "Το πιο δυνατό παιδί του κόσμου"

 

Ο εννιάχρονος Ρουμάνος Giuliano Stroe γεννήθηκε το 2004 στην Φλωρεντία της Ιταλίας, κι άρχισε εντατική προπόνηση με βάρη από την ηλικία των δύο ετών.

 

Προσωπικός του γυμναστής δεν είναι άλλος από τον πατέρα του, τον 38χρονο Iulian Stroe, ο οποίος έχει βαλθεί να κάνει και τους δύο γιούς του μικρούς superman, με εντατική καθημερινή προπόνηση 3 ωρών, ενώ συχνά ζητάει μέσω διαδικτύου από τους fan των μικρών σε ολόκληρο τον κόσμο, δωρεές για να μπορέσει να "φουσκώσει κι άλλο τα αγόρια του".

 

"Ο Giuliano ερχόταν μαζί μου στο γυμναστήριο από την ώρα που γεννήθηκε. Τον έπαιρνα πάντα μαζί μου στην προπόνηση. Αλλά επειδή είναι ακόμα μικρό παιδί όταν κουραζόταν σταματούσαμε και πηγαίναμε για παιχνίδι.", δήλωσε ο Iulian σε μία παλιά του συνέντευξη.

 

 

Πολύ γρήγορα ο μικρός, με την καθοδήγηση του πατέρα του, άρχισε να σπάει το ένα Ρεκόρ Γκίνες μετά το άλλο:

 

Ρεκόρ Γκίνες για τις περισσότερες όρθιες κάμψεις, Ρεκόρ Γκίνες για την άσκηση "ανθρώπινη σημαία" (αυτό που κρατιέσαι οριζόντια με τα χέρια από έναν στύλο, σαν σημαία..), για τα περισσότερα Chinups (εμπροσθολαίμιες ελξεις στο μόνόζυγο), για το γρηγορότερο "τρέξιμο" με τα χέρια (με μία μπάλα ανάμεσα στα πόδια του), και πολλά άλλα...

 

Φυσικά, όλα αυτά λαμβάνουν χώρα σε διάφορα τηλεοπτικά freak shows της Ιταλίας και της Ρουμανίας, όπου ο Giuliano περιοδεύει μαζί με τον πατέρα του σαν παιδί θαύμα..

Πατέρας και γιός δεν θα μπορούσαν να μην κάνουν και μία στάση από το "Ρουμανία Έχεις Ταλέντο".

 

Giuliano Stroe: "Το πιο δυνατό παιδί του κόσμου"

 

Giuliano Stroe: "Το πιο δυνατό παιδί του κόσμου"

 

 

Οκ, πάω πάσο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μικρά παιδιά εξωθούνται στην υπερβολική εκγύμναση από πολύ μικρή ηλικία.

Μια ματιά, άλλωστε, στον χώρο της ρυθμικής και της ενόργανης γυμναστικής, ακόμα και στον χώρο του μπαλέτου, θα μας πείσει..

 

Οι διαφορές, παρ' όλα αυτά, στην περίπτωση του "Δυνατότερου Παιδιού στον Κόσμο" είναι θεμελιώδεις.

 

Ο πατέρας του, ο οποίος είναι και ο μοναδικός προπονητής του, δεν είναι καν επαγγελματίας γυμναστής. Και μην ξεχνάμε το κυριότερο: Τι στο καλό παίζει με όλους αυτούς τους ΜΥΕΣ;

 

Giuliano Stroe: "Το πιο δυνατό παιδί του κόσμου"

 

Giuliano Stroe: "Το πιο δυνατό παιδί του κόσμου"

 


 


Οι φωτογραφίες του γλυκύτατου Giuliano μοιάζουν φωτοσοπαρισμένες, κι όμως δεν είναι..

Ο μικρός έχει κανονικά six pack κοιλιακούς , μπράτσα, φτερά, σχηματισμένα στήθη, κι όλα αυτά από την ηλικία των 6 ακόμα ετών!

Δεν είμαι ειδικός, αλλά πόσο φυσιολογικό μπορεί να είναι αυτό;

 

Giuliano Stroe: "Το πιο δυνατό παιδί του κόσμου"

 

Ο πατέρας του μικρού ισχυρίζεται επανειλημμένα ότι το παιδί λατρεύει την γυμναστική, ότι δεν του επιτρέπεται να κάνει ποτέ προπόνηση μόνος του, και ότι τελοσπάντων όλο αυτό είναι ελεγχόμενο και όχι και τόσο υπερβολικό όσο φαίνεται..

 

"Περισσότερο το βλέπει σαν παιχνίδι, και μόλις κουραστεί ή βαρεθεί, σταματάμε αμέσως. Τα πράγματα δεν είναι όπως τα φαντάζεται ο κόσμος. Έχουμε μία ευτυχισμένη οικογένεια και τα αγόρια το καταδιασκεδάζουν..", υπενθυμίζει συχνά πυκνά ο πατέρας Iulian, ενώ επιμένει πώς δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η γυμναστική του Giuliano θα σταθεί εμπόδιο στην υγιή ανάπτυξη του.

 


Giuliano Stroe: "Το πιο δυνατό παιδί του κόσμου"

 

 


 


Σήμερα, το κανάλι του Giuliano στο YouTube μετρά περισσότερους από 20.000 subscribers,ενώ η επίσημη σελίδα του στο Facebook έχει μαζέψει πάνω από 166.000 likes. Τις σελίδες, προφανώς, χειρίζεται ο μπαμπάς Stroe ο οποίος ανεβάζει φωτογραφίες σαν αυτές:

 

Giuliano Stroe: "Το πιο δυνατό παιδί του κόσμου"

Giuliano Stroe: "Το πιο δυνατό παιδί του κόσμου"

 

Και σχόλια - απαντήσεις στο YouTube σαν αυτά:

 

Giuliano Stroe: "Το πιο δυνατό παιδί του κόσμου"

 

Όλος αυτός ο ντόρος τράβηξε, κάποια στιγμή, και την προσοχή της Ρουμανικής Πρόνοιας, που ζήτησε από το δικαστήριο να περιέλθουν τα δύο αγόρια υπό τη προστασία κοινωνικών λειτουργών.

 

Ο Iulian κέρδισε τελικά την κηδεμονία των παιδιών του, αφού παρουσίασε ένα έγγραφο υπογεγραμμένο από μία νευρολόγο, το οποίο εγγυόταν πως ο Giuliano δεν παρουσιάζει καμία ψυχοκινητική υστέρηση, και ότι είναι υγιώς ανεπτυγμένος.

 

"Εγώ πιστοποίησα απλώς ότι ο μικρός δεν πάσχει από κάποια ψυχοκινητική νόσο. Προφανώς και δεν εγκρίνω  όλη αυτή την παράλογη προπόνηση την οποία υφίσταται το παιδί.", δήλωσε η ίδια νευρολόγος αργότερα.

 

Giuliano Stroe: "Το πιο δυνατό παιδί του κόσμου"

 

Αν με ρωτήσεις, προσωπικά πιστεύω πως καλώς, κάλλιστα, δεν χωρίστηκαν τα παιδιά από την οικογένεια τους, για να μεγαλώσουν σε κάποιο ίδρυμα.

Κι ούτε πιστεύω ότι ο πατέρας του "κακοποιεί" τον μικρό βάζοντας τον να προπονείται με το ζόρι.

Αν μη τι άλλο φαίνεται πανευτυχής δίπλα του, και πιστεύω όντως λατρεύει και θαυμάζει τον μπαμπά του.

Όλη αυτή η προσοχή μάλλον αρέσει στον μικρό. Και σε ποιό παιδί δεν θα άρεσε;

 

Giuliano Stroe: "Το πιο δυνατό παιδί του κόσμου"

 

Τι γίνεται όμως με τη υγεία, και την ανάπτυξη του;

Ποιός θα μπορέσει να πείσει, κάποτε, αυτόν τον μπαμπά να χαλαρώσει με όλη αυτή την καταπόνηση;

 

Δεν ξέρω, εσείς τι λέτε;

 

 

δδ