Στερεά Ελλάδα: Πέντε νομοί γεμάτοι ομορφιές γίνονται ο καλοκαιρινός σου προορισμός

Στερεά Ελλάδα: Πέντε νομοί γεμάτοι ομορφιές γίνονται ο καλοκαιρινός σου προορισμός Facebook Twitter
Λιχαδονήσια
0

Η Στερεά Ελλάδα, η καρδιά της χώρας, είναι ένας μαγικός τόπος που συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα, τις ιαματικές πηγές με τις εναλλακτικές δραστηριότητες και την Ιστορία με τη σύγχρονη διασκέδαση. Σε απόσταση κοντινή τόσο από την Αθήνα όσο και από τη Θεσσαλονίκη, οι 5 νομοί της είναι προσβάσιμοι οδικώς (με όλη την ασφάλεια που συνεπάγεται αυτό) και σε περιμένουν για να σου αποκαλύψουν τις ξεχωριστές ομορφιές τους. Ομορφιές στις οποίες θα σε ξεναγήσουν οι ίδιοι οι άνθρωποί της, φιλόξενοι και πρόθυμοι να μοιραστούν με τον επισκέπτη τον κρυμμένο πλούτο που θα βρεις σε κάθε πόλη, χωριό, βουνοκορφή ή παραλία. Ανακάλυψε το μεγαλείο της φύσης και πάρε μια βαθιά ανάσα ελευθερίας καθώς γνωρίζεις τη Στερεά Ελλάδα.

 

Βοιωτία

Λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Αθήνα σε περιμένει η μαγική φύση της Βοιωτίας, με τις πανέμορφες παραλίες, τα ιστορικά αξιοθέατα αλλά και τις ορεινές διαδρομές που θα σε οδηγήσουν σε γραφικά χωριά.


Ο Άγιος Βασίλειος είναι ένας μικρός οικισμός με δύο παραλίες και παραδοσιακές ταβέρνες όπου οι κάτοικοι θα σε καλοδεχτούν, προσφέροντας γεύσεις της τοπικής κουζίνας. Δίπλα ακριβώς θα βρεις το Καλαμάκι, με τα δέντρα να δημιουργούν φυσική σκιά όσο απολαμβάνεις το μπάνιο σου. Ανάμεσα στις παραλίες που θα σε μαγέψουν είναι σίγουρα τα Αντίκυρα, που σχηματίζουν μικρούς κολπίσκους με κρυστάλλινα νερά και καταπράσινο περιβάλλον, ενώ το Καλαμάκι, με το λευκό βότσαλο και τη θέα στον Κορινθιακό, θα σε κρατήσει μέχρι αργά στα πεντακάθαρα νερά του.

Στερεά Ελλάδα: Πέντε νομοί γεμάτοι ομορφιές γίνονται ο καλοκαιρινός σου προορισμός Facebook Twitter
Η γραφική Αράχωβα.


Αν προτιμάς πιο ορεινούς προορισμούς, η γραφική Αράχωβα θα σου αποκαλύψει εικόνες που θα σε γοητεύσουν, με αποκορύφωμα τη μαγευτική θέα που σε καλεί να αναπνεύσεις βαθιά, θαυμάζοντας την άγρια φύση. Ανεβαίνοντας στον Παρνασσό, μπορείς να επιλέξεις τις διαδρομές βράχου ή την αναρρίχηση, συνδυάζοντας extreme sports με τις διακοπές σου.


Για όσους αγαπούν την Ιστορία, αξίζει η επίσκεψη στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Λειβαδιάς, όπου διατηρούνται περίβολοι και προμαχώνες, στις αρχαίες πηγές της Λήθης και της Μνημοσύνης και στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, που είναι χτισμένο κοντά στα ερείπια ναού του Δία. Φεύγοντας από τη Βοιωτία, θα έχεις άλλους τόσους λόγους για να επιστρέψεις.

Εύβοια (+ Σκύρος)

Στερεά Ελλάδα: Πέντε νομοί γεμάτοι ομορφιές γίνονται ο καλοκαιρινός σου προορισμός Facebook Twitter
Κάστρο Καράμπαμπα, Χαλκίδα.

Το νησί που βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την Αθήνα και ενώνεται με την υπόλοιπη Ελλάδα με δύο γέφυρες είναι ένα τόπος γεμάτος ομορφιές που σου προσφέρει την επιλογή ανάμεσα σε παραλίες που βρέχονται από τον Ευβοϊκό Κόλπο ή το Αιγαίο για να ζήσεις αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές. Η Χαλκίδα, με τον παραλιακό πεζόδρομο που σφύζει από ζωή, είναι ιδανικός προορισμός, ακόμα και για μονοήμερη απόδραση.


Στα βόρεια του νησιού θα βρεις την Αιδηψό, με τις αρχαιότερες ιαματικές πηγές του κόσμου, για μια εμπειρία ξεκούρασης και αναζωογόνησης που έχει τις ρίζες της στο μακρινό παρελθόν, αφού αυτή ήταν η πρώτη μορφή τουρισμού παγκοσμίως. Αξίζει να επισκεφτείς τα τροπικά Λιχαδονήσια που ονομάζονται «Σεϋχέλλες της Ελλάδας», και όχι άδικα! Το εξωτικό σκηνικό που θα συναντήσεις θα σου κόψει την ανάσα. Οι Ωρεοί, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων, θα σε καλοδεχτούν για ουζάκι στις παραλιακές ψαροταβέρνες. Επόμενη στάση η κωμόπολη της Λίμνης, με τα αμφιθεατρικά χτισμένα σπίτια, όλα με θέα τον Ευβοϊκό Κόλπο και τα γραφικά στενάκια που θα σε μαγέψουν. Σε υψόμετρο 620 μέτρων θα συναντήσεις του καταρράκτες του Δρυμώνα, σε ένα σκηνικό παραμυθένιο, όπου τα νερά πέφτουν από ύψος 15 μέτρων.

Στερεά Ελλάδα: Πέντε νομοί γεμάτοι ομορφιές γίνονται ο καλοκαιρινός σου προορισμός Facebook Twitter
Τα περίφημα Δρακόσπιτα που ονομάστηκαν έτσι λόγω μεγέθους και η χρήση τους καλύπτεται μέχρι σήμερα με μυστήριο.


Στα νότια του νησιού, σε ένα τοπίο εντελώς διαφορετικό, με άγρια ομορφιά που αναδύεται ξαφνικά μπροστά σου, θα συναντήσεις το περίφημο Κάβο Ντόρο, αμμουδερές παραλίες ξεχωριστού κάλλους και επιβλητικά φαράγγια. Εδώ θα εντυπωσιαστείς από τα περίφημα Δρακόσπιτα που ονομάστηκαν έτσι λόγω μεγέθους και η χρήση τους καλύπτεται μέχρι σήμερα με μυστήριο.


Απέναντι, οι Πεταλιοί, αυτό το μοναδικής ομορφιάς σύμπλεγμα νησιών, περιμένουν να τους εξερευνήσεις για να σου χαρίσουν στιγμές καλοκαιρινής μαγείας. Όσες μέρες κι αν αφιερώσεις στην Εύβοια, δεν είναι αρκετές για να απολαύσεις τον πλούτο της που βρίσκεται κρυμμένος εκεί, δίπλα σου, και περιμένει να σε συναρπάσει.

Στερεά Ελλάδα: Πέντε νομοί γεμάτοι ομορφιές γίνονται ο καλοκαιρινός σου προορισμός Facebook Twitter
Σκύρος

Σκύρος: Το νησί που ανήκει στην Εύβοια μοιάζει ξεκομμένο από το υπόλοιπο Αιγαίο, γι' αυτό δεν σου θυμίζει τίποτε απ' ό,τι έχεις συναντήσει μέχρι τώρα. Το πράσινο περιβάλλον συνδυάζεται με το κυκλαδίτικο σκηνικό, η ορεινή χώρα σε καλεί να περιηγηθείς στα σοκάκια και οι παραλίες (οργανωμένες και μη) σε κρατούν στα πρασινογάλανα νερά τους μέχρι αργά απόγευμα. Η θέα του ήλιου που χάνεται στο Αιγαίο θα σε γεμίσει με μια μεταφυσική ενέργεια, ενώ ετοιμάζεσαι να ανακαλύψεις τις γεύσεις του νησιού. Οι Σκυριανοί, φιλόξενοι και φιλικοί, θα σου προσφέρουν τα καλύτερα (μην παραλείψεις τη σκυριανή λαδόπιτα) και θα κάνουν τις διακοπές σου ακόμα πιο ξεχωριστές. Γιατί οι άνθρωποι της Σκύρου είναι τόσο όμορφοι όσο το νησί που κατοικούν!

Ευρυτανία

Στερεά Ελλάδα: Πέντε νομοί γεμάτοι ομορφιές γίνονται ο καλοκαιρινός σου προορισμός Facebook Twitter
Η Γέφυρα Τατάρνας

Η απαράμιλλη φυσική ομορφιά της Ευρυτανίας θα σε εμπνεύσει για διακοπές στο βουνό, σε έναν τόπο όπου η ελευθερία και η αναζωογόνηση πρωταγωνιστούν. Το Καρπενήσι, στις νότιες πλαγιές του Τυμφρηστού, περιβάλλεται από έλατα, πεύκα και καστανιές, δημιουργώντας ένα σκηνικό που θα σου προσφέρει μια ανάσα δροσιάς λίγα μόνο χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Οι κάτοικοι, φιλόξενοι και ευγενικοί, θα σε ξεναγήσουν στα πιο όμορφα σημεία για φαγητό και στα πιο συναρπαστικά μονοπάτια. Οι λάτρεις των extreme sports θα απολαύσουν μοναδικές καταβάσεις rafting στον Αχελώο, τον Ταυρωπό και τον Τρικεριώτη, ενώ οι ορεινές διαδρομές θα ξετυλίξουν μπροστά σου το μεγαλείο της ελληνικής φύσης.

Στερεά Ελλάδα: Πέντε νομοί γεμάτοι ομορφιές γίνονται ο καλοκαιρινός σου προορισμός Facebook Twitter
To φαράγγι Πάντα Βρέχει.


Συνεχίζοντας τη διαδρομή σου στην Ευρυτανία, θα συναντήσεις τη Λίμνη Κρεμαστών, τη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας, όπου το πράσινο συνδυάζεται με τα γαλάζια νερά. Αξίζει να περιπλανηθείς στα γύρω χωριά για να νιώσεις την εμπειρία της ελληνικής φιλοξενίας. Στα νότια του νομού, το φαράγγι Πάντα Βρέχει, που συγκρατεί τα νερά του όρους της Καλιακούδας, θα σε εντυπωσιάσει με τους φυσικούς καταρράκτες που δημιουργούνται στις σχισμές του. Η Ευρυτανία, εκτός από τις φυσικές ομορφιές, έχει να σου προσφέρει μια σειρά από παραδοσιακά προϊόντα, όπως μέλι, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού αλλά και τυροκομικά είδη, πέστροφες από το Κεφαλόβρυσο και αλλαντικά από τον Προυσό, που εκπροσωπούν επάξια τον γαστρονομικό πλούτο της Στερεάς Ελλάδας.

Φθιώτιδα

Στερεά Ελλάδα: Πέντε νομοί γεμάτοι ομορφιές γίνονται ο καλοκαιρινός σου προορισμός Facebook Twitter
Καμένα Βούρλα

Ο νομός με τα ιαματικά λουτρά θα σου προσφέρει απλόχερα όλες τις ευεργετικές ιδιότητες της φύσης, δημιουργώντας καλοκαιρινές στιγμές που θα σε συντροφεύουν για καιρό. Τα Καμένα Βούρλα, σε μικρή απόσταση από την Αθήνα, είναι ίσως η πιο γνωστή λουτρόπολη του νομού, που έχει ζήσει στιγμές αίγλης στο παρελθόν και αποτελεί μέχρι σήμερα αγαπημένο προορισμό. Τα ιαματικά νερά που αναβλύζουν από διαφορετικές πηγές, σχηματίζοντας μικρές πισίνες, αναδεικνύουν το μεγαλείο της φύσης και σε παρασύρουν σε μια εμπειρία wellness με τον πιο αγνό τρόπο.


Οι Θερμοπύλες, με το σημαντικό ιστορικό τους φορτίο, αποτελούν έναν κοντινό προορισμό όπου θα ανασάνεις μέσα στη φύση κάτω από τον καταρράκτη, παραδίδοντας νου και σώμα στα ευεργετικά νερά. Οι πηγές της Υπάτης με τις σπάνιες ιδιότητες βρίσκονται ανάμεσα σε καταπράσινα πεύκα και σε φέρνουν σε επαφή με τη φύση, ενώ το βλέμμα σου χάνεται στις βουνοκορφές της Οίτης. Οι Ράχες, ένας πανέμορφος καλοκαιρινός προορισμός, είναι ιδανικό σημείο για να συνδυάσεις τις βουτιές στη θάλασσα με καφέ και φαγητό, να κάνεις βόλτες στον παραλιακό δρόμο ανάμεσα στα δέντρα και τα γαλανά νερά και να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου στο kite! Η επίσκεψη στη Φθιώτιδα είναι μια ευεργετική εμπειρία που απευθύνεται στο σώμα και το πνεύμα σου και δεν θα ξεχάσεις ποτέ!

Φωκίδα

Στερεά Ελλάδα: Πέντε νομοί γεμάτοι ομορφιές γίνονται ο καλοκαιρινός σου προορισμός Facebook Twitter
Δελφοί

Το κέντρο του κόσμου βρίσκεται εδώ! Οι Δελφοί, ο ομφαλός της Γης, είναι ο προορισμός που πρέπει να επισκεφτείς τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου για να νιώσεις την ενέργεια της αρχαίας ελληνικής ιστορίας να σε συγκλονίζει. Ο τόπος που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO) βρίσκεται μόλις 2 ώρες από την Αθήνα και αποτελεί ιδανική εκδρομή που συνδυάζεται με τις γραφικές γύρω περιοχές. Η Ιτέα, αυτή η πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη που αγκαλιάζει ο Κορινθιακός Κόλπος, θα σε παρασύρει σε μια ατελείωτη καλοκαιρινή περατζάδα ανάμεσα στα γραφικά ταβερνάκια. Το κουκλίστικο Γαλαξίδι είναι η επόμενη στάση σου για βόλτα στα παραδοσιακά καντούνια και φαγητό σε κάποιο από τα φιλόξενα γραφικά μαγαζιά με θέα τα γαλάζια νερά. Τόπος ευλογημένος, που έχει χαρακτηριστεί ιστορικός διατηρητέος οικισμός από το 1967, με τα σπίτια των καπεταναίων να διηγούνται την ιστορία του Γαλαξιδίου ως του παλιού εμπορικού λιμανιού της χώρας κατά τον 18ο και τον 19ο αιώνα. Το Ναυτικό και Ιστορικό Μουσείο θα ολοκληρώσει την περιπλάνησή σου στα καλντερίμια του ένδοξου παρελθόντος αυτής της πόλης.


Εξερευνώντας τη Φωκίδα, θα βρεις το πανέμορφο Μοναστηράκι, μόλις 12 χιλιόμετρα από τη Ναύπακτο, ένα χωριό χτισμένο αμφιθεατρικά γύρω από τη θάλασσα, με μια πανέμορφη παραλία και ένα γραφικό λιμανάκι με ταβερνάκια, εστιατόρια και καφέ για βόλτες και ξεκούραση. Το κέντρο του κόσμου σε προσκαλεί να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να γνωρίσεις τις ομορφιές αυτού του υπέροχου τόπου.

Φάνης Σπανός

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Λένε πως αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει. Όμως το δικό μας σπίτι, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, δεν έχει ανάγκη από παινέματα. Σε κερδίζει από την αρχή.


Αβίαστα, σαν έρωτας με την πρώτη ματιά. Τη ματιά που ρίχνεις στα μοναδικά σημεία της φύσης και του πολιτισμού. Έρωτας με την πρώτη βουτιά σε μία από τις αμέτρητες μαγευτικές παραλίες. Και για να το τραβήξουμε λίγο, έρωτας με την πρώτη μπουκιά, αφού, ως γνωστόν, και οι διακοπές περνάνε από το στομάχι – με γεύσεις ξεχωριστές στην Ελλάδα και τον κόσμο.


Για να μη λέμε πολλά, η Στερεά είναι ένας προορισμός ασφαλής, κοντινός για τους περισσότερους, προσιτός σε όλους. Και μοναδικός για όσους την επισκεφτούν!


Ξέρετε, στη Στερεά Ελλάδα δεν νιώθεις «τουρίστας», γίνεσαι περιηγητής. Δεν φτιάχνεις άλμπουμ με φωτογραφίες, γράφεις το δικό σου βιβλίο με μοναδικές εμπειρίες ζωής. Και το κυριότερο, στη Στερεά δεν «παίρνεις αέρα». Παίρνεις την πιο βαθιά σου ανάσα!


Σας περιμένουμε!

Στερεά Ελλάδα: Πέντε νομοί γεμάτοι ομορφιές γίνονται ο καλοκαιρινός σου προορισμός Facebook Twitter
H Χρυσή Άμμος στην Εύβοια.
Στερεά Ελλάδα: Πέντε νομοί γεμάτοι ομορφιές γίνονται ο καλοκαιρινός σου προορισμός Facebook Twitter

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

 

Ταξίδια
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η ανάβαση στο Έβερεστ κατέληξε από ηρωικό κατόρθωμα σε μαζική μπίζνα

Ταξίδια / Πώς η ανάβαση στο Έβερεστ κατέληξε από ηρωικό κατόρθωμα σε μαζική μπίζνα

Η συντριπτική πλειονότητα των αναβατών είναι πελάτες που πληρώνουν εξαψήφια ποσά και μεταξύ αυτών που ανέβηκαν πρόσφατα στην «κορυφή του κόσμου» ήταν κάποιοι τυφλοί, δύο 13χρονοι, αρκετοί εβδομηντάρηδες, ακόμη και άτομα που είχαν υποστεί διπλό ακρωτηριασμό.
THE LIFO TEAM
«Το χωριό μου, ο Δεσύλλας Μεσσηνίας, είναι ένας μικρός κρυφός παράδεισος»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Το χωριό μου, ο Δεσύλλας Μεσσηνίας, είναι ένας μικρός κρυφός παράδεισος»

Ο Μάριος Γκρόγκος μιλά για τον τόπο του με την ανεμπόδιστη θέα στον μεσσηνιακό κάμπο, για ένα μέρος που πια έχει όλα κι όλα δύο μαγαζιά – έχει όμως και μια ομάδα κατοίκων που στήνει φεστιβάλ και εκθέσεις φωτογραφίας και ανανεώνει εθελοντικά την όψη του χωριού.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Αβινιόν/Αρλ

Ταξίδια / Ένα road trip στην Αβινιόν των επτά Παπών και στην Αρλ του Βαν Γκογκ

Γοτθική αρχιτεκτονική, μια «δεύτερη Ρώμη», πολλά δωρεάν μουσεία, φοιτητές να πίνουν μπύρες σε ζωντανές πλατείες και φιλότεχνοι που αναζητούν την αύρα που ενέπνευσε τον Ολλανδό ζωγράφο, αλλά και τον Πικάσο και τον Γκογκέν. Δυο πόλεις που σε κάνουν να ξεχνάς με το ιστορικό τους κέντρο όλα τα βάσανα του ταξιδιού.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Όλα από την αρχή στο Σκαμνέλι, σε ένα Ζαγοροχώρι 25 κατοίκων

Γειτονιές της Ελλάδας / Όλα από την αρχή στο Σκαμνέλι, ένα Ζαγοροχώρι 25 κατοίκων

Ο Φίλιππος Φραγκούλης άφησε πίσω του μια πολυετή καριέρα στις τράπεζες προκειμένου να επιστρέψει στις ρίζες του, στην Τύμφη. Αντικατέστησε τα meetings με τα πυκνά δάση που αποτελούν πλέον το φόντο της νέας του πορείας στη ζωή, έχοντας όμως να αντιμετωπίσει πια τις δυσκολίες ενός ορεινού τόπου.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Πώς είναι η καθημερινότητα ενός τριαντάρη στο ψηλότερο χωριό των Βαλκανίων;

Γειτονιές της Ελλάδας / Πώς είναι η καθημερινότητα ενός τριαντάρη στο ψηλότερο χωριό των Βαλκανίων;

Ο Άρης Αβέλλας περιγράφει τη ζωή του στη Σαμαρίνα, σε ένα μέρος που τραβάει την προσοχή ξένων αλπινιστών, σε έναν τόπο όπου όταν λιώνουν τα χιόνια μπορεί κανείς να βολτάρει σε καταρράκτες, να θαυμάσει άγρια ζώα, να δροσιστεί σε βάθρες.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Η καθημερινή ρουτίνα ενός πλοίου της γραμμής τον χειμώνα

Ταξίδια / Η καθημερινή ρουτίνα ενός πλοίου της γραμμής τον χειμώνα

Πήραμε το πλοίο της γραμμής για να κάνουμε το δρομολόγιο που κάνουν οι ναυτικοί μετ’ επιστροφής, χωρίς να κατέβουμε σε κάποιο λιμάνι. Η διαδρομή μας ήταν Πειραιάς – Κύθνος – Σέριφος – Σίφνος – Κίμωλος – Μήλος και πίσω, ενώ άλλες μέρες προστίθενται κάποιοι ακόμα προορισμοί, με τερματικό λιμάνι εκείνο της Σαντορίνης. Στις περίπου 17 ώρες προσπαθήσαμε να δούμε και να καταγράψουμε τη ζωή τον χειμώνα μέσα σε ένα από τα πολλά πλοία που ταξιδεύουν αδιάκοπα στις ελληνικές θάλασσες.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Adrère Amellal: Μια μέρα στο ξενοδοχείο που φωτίζεται με κεριά στην όαση της Σίβα

Ταξίδια / Adrère Amellal: Μια μέρα στο ξενοδοχείο που φωτίζεται με κεριά στην όαση της Σίβα

Σε έναν αλλόκοτο υπερμεγέθη όγκο που ορθώνεται στην έρημο θυμίζοντας σεληνιακό τοπίο λειτουργεί ένα οικολογικό και απόλυτα μίνιμαλ αισθητικής ξενοδοχείο χωρίς ίντερνετ, ούτε τηλέφωνο, ούτε καν ερ-κοντίσιον.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο τόπος μου, ο Κάμπος της Χίου

Γειτονιές της Ελλάδας / H ζωή μου στον Κάμπο της Χίου, εκεί που οι λαλάδες κοκκινίζουν τη γη

Η Μάρω Χατζελένη περιγράφει την καθημερινότητά της στον τόπο που μεγάλωσε και επέστρεψε, σε ένα μέρος όπου αρχοντικά, περιβόλια και στέρνες με πηγάδια συνυπάρχουν μαγικά.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Ο τόπος μου, η Καλοσκοπή

Γειτονιές της Ελλάδας / Mπορεί να ξαναζωντανέψει ένα χωριό είκοσι ατόμων στο βουνό της Γκιώνας;

Μια ομάδα κατοίκων φιλοδοξεί να αναζωογονήσει ένα ορεινό χωριό με άπλετο πράσινο, με άφθονα τρεχούμενα νερά και πηγές, την Καλοσκοπή Φωκίδας που βρίσκεται μόλις δυόμιση ώρες μακριά από την Αθήνα. Και δείχνει να τα καταφέρνει!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Ο τόπος μου, οι Λειψοί

Γειτονιές της Ελλάδας / Η ζωή μου στους ακριτικούς Λειψούς, εκεί που σταματά ο χρόνος

Ο Κωνσταντίνος Μπουράκης μας μιλά για τη ζωή στο νησί που κερδίζει την υπογεννητικότητα και αποτελεί έναν από τους πιο ποιοτικούς οικολογικούς προορισμούς της Ελλάδας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ