Αχιλλέας Πλακίδας: Ο mixologist που ξεχώρισε στα φετινά βραβεία Mad About Arts by Campari Facebook Twitter

Αχιλλέας Πλακίδας: Ο mixologist που ξεχώρισε στα φετινά βραβεία Mad About Arts by Campari

0

ADVERTORIAL

.

.

.

Ο χώρος της τέχνης αποτελείται από πολλές και διαφορετικές πτυχές και εκτείνεται σε πολλές διαφορετικές μορφές. Στο μεγάλο αυτό φάσμα της δημιουργικότητας, υπάρχουν άνθρωποι που ξεχωρίζουν για το ταλέντο και για τη σκληρή δουλειά τους, όπως και για την καινοτομία και την προσωπική τους έκφραση.

.

.

.

Το Campari και το MAD βρίσκονται εκεί κάθε χρόνο για να επιβραβεύσουν μερικούς από τους πιο δημιουργικούς και ταλαντούχους ανθρώπους, μέσα από τα βραβεία Mad About Arts by Campari, «φωτίζοντας» εκείνους που είναι γεμάτοι πάθος για τη δουλειά τους και συνεχίζουν να δημιουργούν, ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Ειδικότερα τη φετινή χρονιά, σε μία περίοδο πρωτόγνωρη και δύσκολη, ο πρωτοποριακός θεσμός του MAD και του εμβληματικού ιταλικού ποτού Campari ήταν και πάλι εκεί, σε μία εποχή που η τέχνη μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.

.

.

 

.

.

Έτσι, τα πιο «Unexpected Creativity Awards» επιβράβευσαν νέα, αλλά και καταξιωμένα πρόσωπα, που με το πάθος τους για την τέχνη έκλεψαν την παράσταση και τις καρδιές μας κατά την προηγούμενη χρονιά. Ένα από αυτά τα πρόσωπα που κατάφερα να ξεχωρίσουν, είναι ο ταλαντούχος mixologist Αχιλλέας Πλακίδας που βραβεύτηκε στην κατηγορία Mixology, καθώς είναι εκείνος που μέσα από το Gorilla Bar, δίνει στο κοινό της Θεσσαλονίκης μια νέα διάσταση στο Fine Drinking.

.

.

.

Εμείς, μιλήσαμε με τον Αχιλλέα Πλακίδα, σχετικά με τα βραβεία, το mixology και την επιτυχημένη επαγγελματική του πορεία ως τώρα.

.

.

Αχιλλέας Πλακίδας: Ο mixologist που ξεχώρισε στα φετινά βραβεία Mad About Arts by Campari Facebook Twitter
 

.

.

—Για ποιους λόγους σας κέρδισε το mixology;
Το mixologing είναι μια διαδικασία που κρύβει φαντασία και οτιδήποτε με κάνει να φαντάζομαι μπορεί εύκολα να με συνεπάρει. Είναι για' μένα ο τρόπος να αναμειγνύω τη γεύση με τις εικόνες και τις αναμνήσεις.

—Πόσο απρόσμενη ήταν, αν ήταν, για σας η διάκρισή σας το 2018 ως Bartender of the Year στον ελληνικό τελικό του World Class;

Αναμφισβήτητα, ήταν κάτι για το οποίο δούλευα επί σειρά ετών. Η διάκριση είναι η ανταμοιβή μου ανεξάρτητα από το χρονική στιγμή που ήρθε. Είναι, σαφώς, κάτι μεγάλο για εμένα, το οποίο μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω να δουλεύω σε αυτούς τους ρυθμούς.

.

.

.

—Tι σημαίνει για σας το ότι συγκαταλέγεστε στους καλύτερους bartenders του κόσμου;

Είναι νωρίς να ειπωθεί κάτι τέτοιο σε σχέση με το όνομά μου χωρίς να αυτό να σημαίνει πως δεν επιδιώκω μια τέτοια διάκριση. Προσπαθώ καθημερινά με φαντασία και ανατρεπτική σκέψη να συναγωνίζομαι world wide bartenders υψηλού βεληνεκούς.


—Ποιο πιστεύετε ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας σας;

Συγκέντρωση στο στόχο, πλάνο, thinking out of the box.

.

.

.

—Ποιο θα χαρακτηρίζατε το πιο «unexpected» στοιχείο στη δουλειά σας;
Όπως προανέφερα, δουλεύω αρκετά με πρόγραμμα και πλάνο. «Αναπάντεχα» κομμάτια στη δουλειά μου δεν υπάρχουν.


—Πόσο σας συναρπάζει να προτείνετε τις γεύσεις που εσείς ο ίδιος δημιουργείτε;
Κάθε φορά που ο καλεσμένος μού ζητά μια δημιουργία μου αισθάνομαι μια ιδιαίτερη ικανοποίηση, ένα προσωπικό επίτευγμα. Πάντα, ωστόσο, δεν ξεχνώ να συνυπολογίσω στην επιλογή του πελάτη τη διάθεση και την όρεξη του.

.

.

.

—Μπορείτε να μας περιγράψετε την παρούσα επιχειρηματική σας δραστηριότητα, εκτός από τον famous «Γορίλα»;

Eίμαι ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Μahalo», ενός funky bistro που λατρεύει να μαγειρεύει μοντέρνο comfort food και συνιδιοκτήτης του «Three Pieces» concept, που συνδυάζει το street food και το new age Speakeasy Bar. Διαθέτω δυο Citroen HW Van τα οποία έχουν μετατραπεί σε μια σύγχρονη κουζίνα και ένα πλήρως λειτουργικό μπαρ τα οποία παρέχουν food and bar catering services. Τέλος, και επειδή δεν ηρεμώ ποτέ επαγγελματικά, είμαι σε διαδικασία δημιουργίας ενός καλοκαιρινού project.


—Τι θεωρείτε μέχρι στιγμής «σταθμό» στην επαγγελματική σας πορεία;
Τη νίκη στο World Class 2018 καθώς και την κατοχή της 20ης θέσης στον Global World Class.


—Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;
Να καταφέρω να αποτελέσει το μπαρ μου ένα από τη λίστα των καλύτερων μπαρ του κόσμου και να κρατήσω την επαγγελματική μου ομάδα ατόφια.


—Και το μεγάλο σας όνειρο;
Να κερδίσω στο Global World Class.

.

.

 

.

.

Ο Αχιλλέας Πλακίδας ήταν ένας από τους δέκα Έλληνες δημιουργούς και καλλιτέχνες που αναδείχθηκαν στο φετινά βραβεία Mad About Arts by Campari - μία ειδική επιτροπή με επικεφαλή τον χορογράφο και σκηνοθέτη, Κωνσταντίνο Ρήγο, ξεχώρισε τα έργα ανθρώπων που έχουν διακριθεί σε αντίστοιχες κατηγορίες, όπως το βραβείο «Unexpected Artist» απονεμήθηκε, μέσω ψηφοφορίας του κοινού, στον καλλιτέχνη με την πιο απροσδόκητη παρουσία.

.

.

.

Φυσικά, το Campari, το πιο σινεφίλ ποτό δεν θα μπορούσε να μην εγκαινιάσει ένα βραβείο για την καλύτερη ελληνική ταινία της χρονιάς. Έτσι, τα Mad About Arts απένειμαν το Campari Film Award, βραβεύοντας την ελληνική ταινία «Ευτυχία», ως αυτή που αγαπήθηκε περισσότερο από το κοινό το 2019.

.

.

.

Έτσι, λοιπόν, για μία ακόμη χρονιά το Campari βρέθηκε στο πλευρό μερικών από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες και δημιουργούς της χώρας μας, υποστηρίζοντάς τους και αναδεικνύοντάς τους σε έναν χώρο που πλέον μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τους νικητές των βραβείων Mad About Arts by Campari εδώ.

.

.

.

Γεύση
0

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα τέσσερα εστιατόρια

Γιατί είναι τόσο καλό το φαγητό στη Θεσσαλονίκη; Ο λόγος είναι αυτά τα 4 εστιατόρια

Είναι κοινό μυστικό ότι η Θεσσαλονίκη έχει μια ακμάζουσα γαστρονομική σκηνή. Κι αυτό γιατί τέσσερα εστιατόρια δημιουργούν κάτι πραγματικά μοναδικό, επιδεικνύοντας εκπληκτικό ταλέντο για σύγχρονα πιάτα που αντλούν έμπνευση από την παράδοση.
ΓΕΥΣΗ
Παναγής Μάμος: «Η συνταγή της επιτυχίας μας είναι η ίδια η συνταγή της μπίρας μας»

Παναγής Μάμος: «Η συνταγή της επιτυχίας μας είναι η ίδια η συνταγή της μπίρας μας»

Από το 1876, η μπίρα ΜΑΜΟΣ έχει καταγράψει μια ιστορική πορεία. Ο Παναγής Μάμος μιλά για την επανακυκλοφορία της, τη συνεργασία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και το όραμα της οικογένειας Μάμου.
ΓΕΥΣΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ