Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ

Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ Facebook Twitter
Ο τοίχος δίπλα στη σκάλα, που οδηγεί στον ημιώροφο, έχει γεμίσει με περισσότερα από 100 έργα τέχνης. Φωτ.: Στέφανος Παπαδόπουλος
0

Στο αστραφτερό ξύλινο μπαρ του Mr.Fox μπορείς, αν σου αρέσει το ρούμι, να ζητήσεις το Cuban Cherry, ένα κοκτέιλ εμπνευσμένο από το κλασικό Cuba Libre. Όταν εμφανιστεί μπροστά σου, όμως, δεν θα το αναγνωρίζεις: ένα ψηλό ποτήρι με μια βέργα πάγου και μια παστέλ ροζ πούδρα στο χείλος έρχεται μαζί με ένα μικρό, γυάλινο μπουκάλι με ανοιχτοκίτρινο περιεχόμενο – αποχρωματισμένη κόκα-κόλα μαζί με σκούρο ρούμι. Όσο πίνεις, η κερασένια πούδρα αλλάζει σταδιακά το χρώμα του από κίτρινο σε ροζ.

Αποστάξεις, αποχρωματισμοί, πούδρες, πειράματα, συμβαίνουν όλη την ημέρα υπό την επιμέλεια του βραβευμένου bartender Πάνου Κανατσούλη στο νέο μπαρ της Γλυφάδας που άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγες μόνο μέρες. Ένα δημιουργικό μιξ επαγγελματιών από τον χώρο της εστίασης, των επιχειρήσεων και των media (Πάνος Κανατσούλης, Άρης Δούκας, Martin Hazell, Άγγελος Τριάντης και Λευτέρης Κεφαλάς) αποτελεί την ομάδα πίσω από το Mr.Fox Bar.

Πολλά από τα κοκτέιλ έχουν απροσδόκητες, ενδιαφέρουσες περιγραφές, όπως το Another Highball, που εμπνέεται από το Scotch & Soda και περιλαμβάνει infusions με σύκο, κατσικίσιο τυρί και μέλι.

Με το μπλε του Λονδίνου, βελούδα, ξύλινες επενδύσεις, μια εντυπωσιακή ταπετσαρία-«μαγεμένο δάσος» και τον τοίχο δίπλα στη σκάλα, που οδηγεί στον ημιώροφο, να έχει γεμίσει με περισσότερα από 100 έργα τέχνης –κάποια απλώνονται και στο ταβάνι–, ο χώρος θυμίζει κάτι μεταξύ παλιού, αγγλικού, αρχοντικού μπαρ στο Mayfair και σπιτιού των μυστηρίων. Λεπτομέρειες όπως οι denim στολές των bartenders, οι πορσελάνινες κανάτες και οι φωτισμένες, ξύλινες αψίδες πίσω από το μπαρ είναι κομψές και διακριτικές, όπως και η παρουσίαση των ποτών.

Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ Facebook Twitter
Ο Πάνος Κανατσούλης με την ομάδα του. Φωτ.: Στέφανος Παπαδόπουλος

«Μου αρέσουν τα πιο μίνιμαλ κοκτέιλ, χωρίς πολλές φαντεζί γαρνιτούρες» αναφέρει ο Πάνος Κανατσούλης, νικητής του World Class 2017, που έχει διατελέσει υπεύθυνος του «εργαστηρίου» του Clumsies. «Προσπαθώ να δίνω περισσότερη έμφαση σ' αυτό που πίνει ο πελάτης παρά σε αυτό που βλέπει. Ακόμα και ένα καλό κομμάτι πάγου αποτελεί από μόνο του γαρνιτούρα. Το trend αυτήν τη στιγμή είναι τα classics. Στο Mr.Fox δίνουμε μια διαφορετική προσέγγιση στα κλασικά κοκτέιλ. Έχουμε δουλέψει πολύ πάνω στο κομμάτι του γευστικού προφίλ με ποτά που αντανακλούν γνώριμους γευστικούς συνδυασμούς».

Όντως, πολλά από τα κοκτέιλ έχουν απροσδόκητες, ενδιαφέρουσες περιγραφές, όπως το Another Highball, που εμπνέεται από το Scotch & Soda και περιλαμβάνει infusions με σύκο, κατσικίσιο τυρί και μέλι.

Μία από τις προτάσεις του καταλόγου που έχουν ξεχωρίσει ήδη είναι η Great Paloma, μια εντυπωσιακή, ελαφρά smokey εκδοχή της Paloma με Don Julio Blanco, πιπέρι και fermented γκρέιπφρουτ, όπως και το Foxygroni, ένα διαφορετικό Negroni, στο οποίο το τζιν είναι Tanqueray infused με παντζάρια.

Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ Facebook Twitter
Στο Mr.Fox δίνουμε μια διαφορετική προσέγγιση των κλασικών κοκτέιλ. Φωτ.: Στέφανος Παπαδόπουλος
Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ Facebook Twitter
Έχουμε δουλέψει πολύ πάνω στο κομμάτι του γευστικού προφίλ, με ποτά που αντανακλούν γνώριμους γευστικούς συνδυασμούς. Φωτ.: Στέφανος Παπαδόπουλος

Κάθε εικονογράφηση στο μικρό βιβλίο που κρύβει τον κατάλογο είναι και ένα mood board που αποκαλύπτει την ιστορία και την έμπνευση πίσω από κάθε κοκτέιλ, με αναφορές στο original και hints για τη φρέσκια εκδοχή του. Ο Trader Vic και ο Donn Beach, οι δύο τύποι που διεκδικούν τα πνευματικά δικαιώματα του Mai Tai, εμφανίζονται έτοιμοι να παλέψουν σε μία από τις σελίδες. Στο Mr.Fox, πάντως, το Mai Tai γίνεται Indian Tai, με ρούμι, ανανά, καρύδα και κουρκουμά.

Στα αναπαυτικά καθίσματα στην μπάρα, στις ψηλές ροτόντες ή στα τραπέζια έξω, καθώς ακούς funk, soul και Motown, θα δοκιμάσεις, εκτός απ' τα απρόβλεπτα κοκτέιλ, καπνιστά ουίσκι, δροσερά aperitivi, παγωμένες μπίρες, τις άψογα εκτελεσμένες original εκδοχές κλασικών κοκτέιλ, πολλές και προσεγμένες non alcoholic προτάσεις ή και καφέ.

Το Mr.Fox λειτουργεί από νωρίς, προσφέροντας καθημερινά brunch, ενώ αργότερα, για να συνοδεύσεις το ποτό σου, έχει να προτείνει μια αναβαθμισμένη εκδοχή του bar food-σνακ αλλά και μεγαλύτερα πιάτα που τρώγονται και μοιράζονται εύκολα, από flatbread με καπνιστό speck, σύκα και ρικότα μέχρι baobuns με spicy τραγανό κοτόπουλο, yakitori, jerk chicken ή mac & cheese με τρούφα και ραγού.

Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ Facebook Twitter
Το Mr.Fox λειτουργεί από νωρίς, προσφέροντας καθημερινά brunch. Φωτ.: Στέφανος Παπαδόπουλος
Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ Facebook Twitter
Φωτ.: Στέφανος Παπαδόπουλος
Στο ολοκαίνουριο Mr.Fox Bar της Γλυφάδας θα δοκιμάσεις τα πιο απρόβλεπτα κοκτέιλ Facebook Twitter
Οι ξύλινες αψίδες πίσω από το μπαρ είναι κομψές και διακριτικές. Φωτ.: Στέφανος Παπαδόπουλος

Mr.Fox Bar, Λαοδίκης 38, Γλυφάδα, 210 8981654, Instagram: @mrfoxthebarmrfoxbar.com

 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ