12 μέρη για καφέ, γλυκό και φαγητό που αξίζει να επισκεφθείς στα νότια προάστια

12 μέρη για καφέ, γλυκό και φαγητό που αξίζει να επισκεφθείς στα νότια προάστια Facebook Twitter
Το Margipan είναι καθημερινή στάση απόλαυσης αλλά και το κατάλληλο μέρος για κάθε σημαντική στιγμή που θέλεις να σημαδευτεί από την τούρτα που ονειρεύεσαι.
0

Margipan

Γαρνίρει με γλύκα κάθε μεγάλη ή μικρή στιγμή.

Η ζαχαροπλαστική είναι μια πολύ ιδιαίτερη τέχνη που θέλει ακρίβεια, ταλέντο και πολλή αγάπη. Γιατί όσο κι αν ακούγεται παλιομοδίτικο, αν δεν σε παθιάζει η δημιουργία των γλυκών, τότε η γεύση τους θα είναι πάντα απλώς καλή. Στο Margipan είναι σίγουρο πως πίσω από κάθε γλυκό κρύβεται πολλή αγάπη αλλά και ολόφρεσκες πρώτες ύλες που επιλέγονται προσεκτικά, συνδυάζονται αρμονικά και καταλήγουν στις λαχταριστές λιχουδιές του.

Σε έναν χώρο που θυμίζει γλυκοπωλεία της Ευρώπης στην πιο σύγχρονη μορφή τους θα βρεις αυθεντικό τιραμισού (κι όμως, δεν είναι εύκολο να συναντήσεις την αμιγώς ιταλική εκδοχή του), τάρτες με φρούτα εποχής που εναλλάσσονται, τα πολύχρωμα κλασικά γαλλικά μακαρόν αλλά και ζουμερό εξαιρετικό brownie μαζί με διάφορα κέικ, σοκολατίνες και cookies. Στο Μargipan ο αρωματικός καφές μπορεί να συνοδεύσει όποια γλυκιά επιλογή κι αν κάνεις, ενώ οι λάτρεις του brunch που ξεκινούν την ημέρα τους με αλμυρές γεύσεις εδώ θα βρουν χειροποίητη τυρόπιτα, πεντανόστιμο σπιτικό κρουασάν αλλά και κουλούρι ή μπριός που θα σε ενθουσιάσουν.

Το Margipan είναι καθημερινή στάση απόλαυσης αλλά και το κατάλληλο μέρος για κάθε σημαντική στιγμή που θέλεις να σημαδευτεί από την τούρτα που ονειρεύεσαι. Οι εντυπωσιακές custom made δημιουργίες αλλά και τα γλυκά του Margipan είναι εδώ για να δώσουν τη δική τους γλυκιά εκδοχή στην καθημερινότητα.

Margipan, Ήρας 2, Βουλιαγμένη, 210 9670113, FB: margipanaki, Instagram: margipan_cakes

Coffee Academy

Μοιράζει γνώση και εξιδίκευση μέσα σε κάθε δόση καφέ.

12 μέρη για καφέ, γλυκό και φαγητό που αξίζει να επισκεφθείς στα νότια προάστια Facebook Twitter

Ο ακαδημαϊκός χώρος είναι πολύ ευρύτερος απ' όσο νομίζεις και κυρίως πολύ πιο γευστικός απ' όσο φαντάζεσαι. Το Coffee Academy είναι εκείνο το «ακαδημαϊκού» επιπέδου coffee spot που αντιμετωπίζει τους κόκκους του καφέ σαν μια πολύτιμη πρώτη ύλη που χρειάζεται την ανάλογη μεταχείριση σε όλα τα στάδια της παρασκευής της. Από το άλεσμα μέχρι την απόσταξη και από την επιλογή των χαρμανιών μέχρι το σερβίρισμα, οι δημιουργοί του Coffee Academy έχουν να προσφέρουν κάτι περισσότερο στον χώρο των καφέ των νοτίων προαστίων.

Οι Αρτέμης Λάτσας, Μίλτος Βαμβακούλας και Γιώργος Γεροκωστόπουλος μοιράζονται μεταξύ τους τη φιλία τους και με όλους εμάς το πάθος αλλά και τη βαθιά γνώση τους πάνω στο θέμα του καφέ. Εξάλλου, η χειροποίητη μηχανή που έχουν προμηθευτεί από την Ολλανδία τεκμηριώνει από μόνη της τη φιλοσοφία της εξειδίκευσης, ενώ η μελετημένη παρασκευή από τα χέρια των experts προσφέρει στην καθημερινότητα των Νοτίων τον καφέ που επιλέγουν στην καλύτερή του εκδοχή. Για να τον συνοδεύσεις αναλόγως, θα βρεις χειροποίητες μπάρες με ταχίνι, κέικ σοκολάτας και καρότου, soft cookies και cheesecake. Ο χώρος, μίνιμαλ, αλλά ταυτόχρονα ζεστός, ταυτοποιείται με ένα σήμα που μοιάζει περισσότερο με οικόσημο που παραπέμπει (όχι στους οίκους των GοT) σε μια Ακαδημία η οποία συνοψίζει τη γνώση στην κάθε δόση αρωματικού καφέ που ετοιμάζει η μηχανή της.

Coffee Academy, Δημητρίου Γούναρη 68, Άνω Γλυφάδα, 210 9613013, FB: CoffeeAcademy1 / Tιτάνων 26, Ελληνικό-Αργυρούπολη, 210 9902099, FB: coffeeacademy2, Instagram: coffee__academy

Boonoonoonoos

στα TGI Fridays™ Mαρίνας Φλοίσβου

Ένα γευστικό ταξίδι στην Καραϊβική.

12 μέρη για καφέ, γλυκό και φαγητό που αξίζει να επισκεφθείς στα νότια προάστια Facebook Twitter

Τα TGI Fridays™ μας μαθαίνουν τη γλώσσα της Τζαμάικα, μια γλώσσα γεμάτη ενθουσιασμό, γεύση και τροπική ατμόσφαιρα. «Boonoonoonoos» σημαίνει κάτι που αγαπάς ή κάτι που είναι πολύ ωραίο – αυτό ακριβώς θα νιώσεις με τις νέες προτάσεις πιάτων, συνδυασμένων με τα κατάλληλα κοκτέιλ που θα βρεις στο TGI Fridays™ της Μαρίνας Φλοίσβου.

Σε έναν καλοκαιρινό χώρο ιδανικό για γευστικές αποδράσεις με θέα την πανέμορφη Μαρίνα θα ξεκινήσεις το εξωτικό ταξίδι σου με τα μοναδικά Tropical Island Tacos, όπου οι λωρίδες κοτόπουλου σοτέ συνδυάζονται με jerk spices και καλοκαιρινά φρούτα, αλλά και με τα λαχταριστά Jamaican Burger Sliders με 3 mini burgers, όπου τα τοπικά καρυκεύματα, ο ψητός ανανάς και το τσάτνεϊ από μάνγκο δένουν μοναδικά. Οι φρουτώδεις γεύσεις και τα πικάντικα μυρωδικά στα κυρίως πιάτα θέτουν τις βάσεις για μια γευστική περιπέτεια με φόντο το εξωτικό νησί. Το Breeze Pulled Pork Burger με αφράτο ψωμί μπριός και ζουμερό χοιρινό που έχει σιγοψηθεί στον φούρνο αναδεικνύει το άρωμα από τα μπαχαρικά του, ενώ το Caribbean Style Jerk Chicken παντρεύει άριστα γλυκές και spicy νότες.

Από την εμπειρία «Boonoonoonoos» δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα φρουτώδη κοκτέιλ όπως το Bahama Love ή το Summer in a Glass με Havana Club Aejo 3 Aos, εξωτικά φρούτα και homemade σιρόπια, αλλά και το Flam and Lime που φτιάχνεται με Havana Club Aejo 7 Aos και σημαίνει «φλερτ και πάρτι»! Όσο για τον γλυκό επίλογο, το Pina Colada Cheesecake είναι μια γευστική έκπληξη που θα ολοκληρώσει το γαστρονομικό ταξίδι στην Καραϊβική και θα σε κάνει να αναφωνήσεις «Boonoonoonoos»!

TGI Fridays™, Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο, 2109858090. Aκολούθησε τα TGI Fridays™ στο FB: tgi.fridays.greece, στο Instagram: tgifridaysgr, στο Twitter: TGIFridaysGR και στο Youtube: TGI Fridays Greece

Σιαμέτης

Λουκουμάδες που κρύβουν μυστικά μέσα τους!

Πεντανόστιμοι, αφράτοι, μυρωδάτοι. Οι λουκουμάδες που φτιάχνει ο Σιαμέτης καθημερινά, για να σ' τους προσφέρει ολόφρεσκους, συνδυάζουν την παράδοση με τη σύγχρονη ζαχαροπλαστική. Εκτός από τους κλασικούς, που περιχύνονται με ανθόμελο ή θυμαρίσιο μέλι, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τους γεμιστούς, που πλέον προσφέρονται σε 25 διαφορετικές γεύσεις καλά κρυμμένες στο εσωτερικό τους!

Σιαμέτης, Πανός 8, Βάρη, 210 8992270, www.loukoumades-siametis.gr

Η Παλιά Φάβα

Η Ντίνα Χαρίση είναι η μαμά που θέλει να τρώμε καλά!

Αυτή η ταβέρνα είναι σήμα κατατεθέν στα νότια προάστια, όχι μόνο για τις υπέροχες γεύσεις αλλά και για την οικειότητα και τη φροντίδα που δείχνει η Ντίνα Χαρίση. Όλες οι συνταγές που ετοιμάζει είναι παραδοσιακές, πεντανόστιμες και φτιαγμένες με εκλεκτές πρώτες ύλες, σαν τη μαμά που σου σερβίρει στο τραπέζι της κουζίνας το φαγητό και τσεκάρει κάθε τόσο αν το έφαγες όλο...

Η Παλιά Φάβα, Αχαιών 38, Παλαιό Φάληρο, 210 9311994, www.paliafava.gr

 

Ο Τάσος

Η τυρόπιτα της τρίτης γενιάς και της άριστης γεύσης.

Στον Τάσο η τρίτη γενιά συνεχίζει με προσήλωση στην παράδοση τη δημιουργία μίας από τις πιο γευστικές τυρόπιτες κουρού που μπορεί να πέσει στα χέρια σου. Αυτή η τυρόπιτα αποτελεί κοινό μυστικό των Νοτίων που καταφθάνουν καθημερινά για να ζητήσουν την αγαπημένη τους γεύση ή να δοκιμάσουν για να αποκτήσουν αγαπημένη γεύση.

O Tάσος, Μαραγκού 6, Γλυφάδα, 210 8943154

Ανθέων Πίτες

Εδώ και χρόνια ο Δημήτρης Λαβίδας έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των Νοτίων.

12 μέρη για καφέ, γλυκό και φαγητό που αξίζει να επισκεφθείς στα νότια προάστια Facebook Twitter
Φωτο: Freddie F. /LIFO

Ξεκίνησε σαν ένα απλό τυροπιτάδικο. Όταν όμως έχεις όρεξη και ταλέντο, το απλό γίνεται ιδιαίτερο και τελικά σε καθιερώνει στην καθημερινότητα των πελατών σου. Οι πεντανόστιμες συνταγές που ετοιμάζονται καθημερινά στο εργαστήρι του Λαβίδα προκύπτουν από δοκιμές και ψάξιμο που οδηγούν σε νέες προτάσεις, οι οποίες γίνονται εθιστική συνήθεια.

Ανθέων Πίτες, Ανθέων 24, Άνω Γλυφάδα, 210 9631840

Ο Τάκης

Το μπιφτέκι που θα σε κάνει να ξεχάσεις ό,τι ήξερες.

Ο Τάκης βρίσκεται στην Μπιφτεκούπολη της Γλυφάδας, δηλαδή στον φυσικό του χώρο, αφού εδώ και δεκαετίες το μπιφτέκι του ξεχωρίζει για το άρωμα, τη γεύση αλλά και το αριστοτεχνικό του ψήσιμο. Συνοδευόμενο από φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες, αυτό το πιάτο αποδεικνύει ότι στις κλασικές συνταγές φαίνεται η διαφορά της ποιότητας.

Ο Τάκης, Κωνσταντινουπόλεως 17, Γλυφάδα, 210 8943944

Λουιζίδης

Η κουζίνα του μυρίζει παράδοση και φροντίδα.

Αν το φαγητό της γιαγιάς ήταν η αγαπημένη γεύση των παιδικών σου χρόνων, τα μαγειρευτά του Λουιζίδη είναι η αναβίωση εκείνης της εποχής που σε ακολουθεί στην ενήλικη καθημερινότητα. Γιατί εδώ η φιγούρα της κυρίας Αθηνάς παραμένει χαρακτηριστικό στοιχείο της κουζίνας, προσφέροντας, μαζί με τις παραδοσιακές συνταγές, τη φροντίδα και την αγάπη που ομορφαίνει κάθε πιάτο.

Λουιζίδης, Ερμού 2, Βουλιαγμένη, 210 8960591

Nouvelle Patisserie

Ποιότητα και δημιουργία σε έναν γλυκό συνδυασμό.

12 μέρη για καφέ, γλυκό και φαγητό που αξίζει να επισκεφθείς στα νότια προάστια Facebook Twitter
12 μέρη για καφέ, γλυκό και φαγητό που αξίζει να επισκεφθείς στα νότια προάστια Facebook Twitter

Το όνομά του σημαίνει «νέο ζαχαροπλαστείο», αλλά το Nouvelle Patisserie μόνο νέο δεν είναι, αφού βρίσκεται εδώ και χρόνια στην οδό Αμφιθέας, προσφέροντας τις γλυκές του δημιουργίες με συνταγές που βασίζονται στα ολόφρεσκα υλικά αλλά και σε μυστικά της οικογενειακής παράδοσης. Από το αυθεντικό πολίτικο τσουρέκι μέχρι τις τρισδιάστατες τούρτες, εδώ η ποιότητα παραμένει σταθερή αξία.

Nouvelle Patisserie, Λεωφόρος Αμφιθέας 168, Παλαιό Φάληρο, 210 9833096, FΒ: nouvellepatisserie, Instagram: nouvellepatisserie82


H κυρά Ουρανία

Εδώ θα φας όλο σου το φαγητό...

H ελληνική κουζίνα έχει κάποιους άξιους εκπροσώπους που έχουν βραβευτεί με αστέρια και κάποιους που έχουν βραβευτεί με χαμόγελα. Η κυρά Ουρανία ανήκει στη δεύτερη κατηγορία και συνεχίζει μέχρι σήμερα να επιβλέπει την κουζίνα στο γνωστό μαγειρείο της Ηλιούπολης που έχει ταΐσει γενιές και γενιές, με την ίδια πάντα φροντίδα της μαγείρισσας που θέλει να φας όλο σου το φαγητό.

H κυρά Ουρανία, Ηρώων Πολυτεχνείου 85, Ηλιούπολη, 210 9914896

Λίθοινον - Private 16

Μια μυστική (και λίγο μυστικιστική) εμπειρία.

Δεν είναι μόνο οι εξαιρετικές γεύσεις, η υψηλή ποιότητα και η αίσθηση ιδιωτικότητας που ξεχωρίζουν στο Λίθοινον. Είναι το όλο concept που για να το αντιληφθείς πρέπει να το βιώσεις. Εκεί, σε ένα παλιό γκαράζ, θα βιώσεις μια εμπειρία που θα σε συναρπάσει από την πρώτη στιγμή και απευθύνεται σε όλες σου τις αισθήσεις.

Λίθοινον - Private 16, Λεωφόρος Σαρωνίδας 122, Σαρωνίδα, 22910 60257

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Μάνεσης: «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο τούς βρίσκεις στο αμπέλι»

Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.
THE LIFO TEAM
Μανώλης Παπουτσάκης

Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»

Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.
M. HULOT
Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Οι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαγειρέψτε κρέας με κόκαλο και η νοστιμιά θα χτυπήσει κόκκινο

Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Τα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμο
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Ana Roš: «Τα εστιατόρια δίνουν το παράδειγμα ώστε να μαγειρεύουν όλοι πιο βιώσιμα»

Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»

Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Στο Manu στον Κεραμεικό για ψάρι σε χοτ ντογκ, σε gyoza και φρικασέ

Γεύση / Στο Manu στον Κεραμεικό για ψάρι σε χοτ ντογκ, σε gyoza και φρικασέ

Το νέο, μικρό εστιατόριο της Αθήνας προσφέρει μοντέρνα ψαροφαγία με διεθνείς αναφορές και ντόπια υλικά, funky πιάτα με ψάρια εποχικά και zero waste παρασκευές σε ένα περιβάλλον που εκπέμπει ηρεμία χάρη στις μπλε αποχρώσεις του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Ο σεφ Χάρης Νικολούζος μάς οδηγεί στα βήματα παραδόσεων που για πολλές δεκαετίες αποτελούσαν -και ενδεχομένως κάπου να συνεχίζουν να είναι− συνηθισμένη πρακτική για πολλά νοικοκυριά ανά την Ελλάδα. Η οικιακή παραγωγή αλλαντικών δεν είναι απλή, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να περηφανευτούμε για τα έργα των χεριών μας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Radio Lifo / Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Στο μυαλό των περισσοτέρων, η πρωτεΐνη είναι συνώνυμη με την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων. Από πού παίρνουν όμως την πρωτεΐνη τους οι χορτοφάγοι, οι βίγκαν ή όσοι απλά θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση κρέατος; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Ο Δημήτρης Δημητριάδης γράφει ένα νέο κεφάλαιο στο Φίτα του Νέου Κόσμου

Γεύση / Στο Φίτα του Νέου Κόσμου θα τρώμε πια περισσότερο φαγητό που βγαίνει από κατσαρόλα

Το εστιατόριο που ταυτίστηκε με την προσιτή ψαροφαγία και έγινε γρήγορα κλασικό μόλις ανανεώθηκε, χωρίς να χάσει τον χαρακτήρα του. Με τον Δημήτρη Δημητριάδη, έναν ακόμα μεγάλο μάγειρα στην κουζίνα, γράφεται ένα νέο κεφάλαιο, χωρίς να μας λείψουν η ταραμοσαλάτα, το σπαγγέτι αυγοτάραχο και το περιπόθητο εκλέρ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ