12 μέρη για καφέ, γλυκό και φαγητό που αξίζει να επισκεφθείς στα νότια προάστια

12 μέρη για καφέ, γλυκό και φαγητό που αξίζει να επισκεφθείς στα νότια προάστια Facebook Twitter
Το Margipan είναι καθημερινή στάση απόλαυσης αλλά και το κατάλληλο μέρος για κάθε σημαντική στιγμή που θέλεις να σημαδευτεί από την τούρτα που ονειρεύεσαι.
0

Margipan

Γαρνίρει με γλύκα κάθε μεγάλη ή μικρή στιγμή.

Η ζαχαροπλαστική είναι μια πολύ ιδιαίτερη τέχνη που θέλει ακρίβεια, ταλέντο και πολλή αγάπη. Γιατί όσο κι αν ακούγεται παλιομοδίτικο, αν δεν σε παθιάζει η δημιουργία των γλυκών, τότε η γεύση τους θα είναι πάντα απλώς καλή. Στο Margipan είναι σίγουρο πως πίσω από κάθε γλυκό κρύβεται πολλή αγάπη αλλά και ολόφρεσκες πρώτες ύλες που επιλέγονται προσεκτικά, συνδυάζονται αρμονικά και καταλήγουν στις λαχταριστές λιχουδιές του.

Σε έναν χώρο που θυμίζει γλυκοπωλεία της Ευρώπης στην πιο σύγχρονη μορφή τους θα βρεις αυθεντικό τιραμισού (κι όμως, δεν είναι εύκολο να συναντήσεις την αμιγώς ιταλική εκδοχή του), τάρτες με φρούτα εποχής που εναλλάσσονται, τα πολύχρωμα κλασικά γαλλικά μακαρόν αλλά και ζουμερό εξαιρετικό brownie μαζί με διάφορα κέικ, σοκολατίνες και cookies. Στο Μargipan ο αρωματικός καφές μπορεί να συνοδεύσει όποια γλυκιά επιλογή κι αν κάνεις, ενώ οι λάτρεις του brunch που ξεκινούν την ημέρα τους με αλμυρές γεύσεις εδώ θα βρουν χειροποίητη τυρόπιτα, πεντανόστιμο σπιτικό κρουασάν αλλά και κουλούρι ή μπριός που θα σε ενθουσιάσουν.

Το Margipan είναι καθημερινή στάση απόλαυσης αλλά και το κατάλληλο μέρος για κάθε σημαντική στιγμή που θέλεις να σημαδευτεί από την τούρτα που ονειρεύεσαι. Οι εντυπωσιακές custom made δημιουργίες αλλά και τα γλυκά του Margipan είναι εδώ για να δώσουν τη δική τους γλυκιά εκδοχή στην καθημερινότητα.

Margipan, Ήρας 2, Βουλιαγμένη, 210 9670113, FB: margipanaki, Instagram: margipan_cakes

Coffee Academy

Μοιράζει γνώση και εξιδίκευση μέσα σε κάθε δόση καφέ.

12 μέρη για καφέ, γλυκό και φαγητό που αξίζει να επισκεφθείς στα νότια προάστια Facebook Twitter

Ο ακαδημαϊκός χώρος είναι πολύ ευρύτερος απ' όσο νομίζεις και κυρίως πολύ πιο γευστικός απ' όσο φαντάζεσαι. Το Coffee Academy είναι εκείνο το «ακαδημαϊκού» επιπέδου coffee spot που αντιμετωπίζει τους κόκκους του καφέ σαν μια πολύτιμη πρώτη ύλη που χρειάζεται την ανάλογη μεταχείριση σε όλα τα στάδια της παρασκευής της. Από το άλεσμα μέχρι την απόσταξη και από την επιλογή των χαρμανιών μέχρι το σερβίρισμα, οι δημιουργοί του Coffee Academy έχουν να προσφέρουν κάτι περισσότερο στον χώρο των καφέ των νοτίων προαστίων.

Οι Αρτέμης Λάτσας, Μίλτος Βαμβακούλας και Γιώργος Γεροκωστόπουλος μοιράζονται μεταξύ τους τη φιλία τους και με όλους εμάς το πάθος αλλά και τη βαθιά γνώση τους πάνω στο θέμα του καφέ. Εξάλλου, η χειροποίητη μηχανή που έχουν προμηθευτεί από την Ολλανδία τεκμηριώνει από μόνη της τη φιλοσοφία της εξειδίκευσης, ενώ η μελετημένη παρασκευή από τα χέρια των experts προσφέρει στην καθημερινότητα των Νοτίων τον καφέ που επιλέγουν στην καλύτερή του εκδοχή. Για να τον συνοδεύσεις αναλόγως, θα βρεις χειροποίητες μπάρες με ταχίνι, κέικ σοκολάτας και καρότου, soft cookies και cheesecake. Ο χώρος, μίνιμαλ, αλλά ταυτόχρονα ζεστός, ταυτοποιείται με ένα σήμα που μοιάζει περισσότερο με οικόσημο που παραπέμπει (όχι στους οίκους των GοT) σε μια Ακαδημία η οποία συνοψίζει τη γνώση στην κάθε δόση αρωματικού καφέ που ετοιμάζει η μηχανή της.

Coffee Academy, Δημητρίου Γούναρη 68, Άνω Γλυφάδα, 210 9613013, FB: CoffeeAcademy1 / Tιτάνων 26, Ελληνικό-Αργυρούπολη, 210 9902099, FB: coffeeacademy2, Instagram: coffee__academy

Boonoonoonoos

στα TGI Fridays™ Mαρίνας Φλοίσβου

Ένα γευστικό ταξίδι στην Καραϊβική.

12 μέρη για καφέ, γλυκό και φαγητό που αξίζει να επισκεφθείς στα νότια προάστια Facebook Twitter

Τα TGI Fridays™ μας μαθαίνουν τη γλώσσα της Τζαμάικα, μια γλώσσα γεμάτη ενθουσιασμό, γεύση και τροπική ατμόσφαιρα. «Boonoonoonoos» σημαίνει κάτι που αγαπάς ή κάτι που είναι πολύ ωραίο – αυτό ακριβώς θα νιώσεις με τις νέες προτάσεις πιάτων, συνδυασμένων με τα κατάλληλα κοκτέιλ που θα βρεις στο TGI Fridays™ της Μαρίνας Φλοίσβου.

Σε έναν καλοκαιρινό χώρο ιδανικό για γευστικές αποδράσεις με θέα την πανέμορφη Μαρίνα θα ξεκινήσεις το εξωτικό ταξίδι σου με τα μοναδικά Tropical Island Tacos, όπου οι λωρίδες κοτόπουλου σοτέ συνδυάζονται με jerk spices και καλοκαιρινά φρούτα, αλλά και με τα λαχταριστά Jamaican Burger Sliders με 3 mini burgers, όπου τα τοπικά καρυκεύματα, ο ψητός ανανάς και το τσάτνεϊ από μάνγκο δένουν μοναδικά. Οι φρουτώδεις γεύσεις και τα πικάντικα μυρωδικά στα κυρίως πιάτα θέτουν τις βάσεις για μια γευστική περιπέτεια με φόντο το εξωτικό νησί. Το Breeze Pulled Pork Burger με αφράτο ψωμί μπριός και ζουμερό χοιρινό που έχει σιγοψηθεί στον φούρνο αναδεικνύει το άρωμα από τα μπαχαρικά του, ενώ το Caribbean Style Jerk Chicken παντρεύει άριστα γλυκές και spicy νότες.

Από την εμπειρία «Boonoonoonoos» δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα φρουτώδη κοκτέιλ όπως το Bahama Love ή το Summer in a Glass με Havana Club Aejo 3 Aos, εξωτικά φρούτα και homemade σιρόπια, αλλά και το Flam and Lime που φτιάχνεται με Havana Club Aejo 7 Aos και σημαίνει «φλερτ και πάρτι»! Όσο για τον γλυκό επίλογο, το Pina Colada Cheesecake είναι μια γευστική έκπληξη που θα ολοκληρώσει το γαστρονομικό ταξίδι στην Καραϊβική και θα σε κάνει να αναφωνήσεις «Boonoonoonoos»!

TGI Fridays™, Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο, 2109858090. Aκολούθησε τα TGI Fridays™ στο FB: tgi.fridays.greece, στο Instagram: tgifridaysgr, στο Twitter: TGIFridaysGR και στο Youtube: TGI Fridays Greece

Σιαμέτης

Λουκουμάδες που κρύβουν μυστικά μέσα τους!

Πεντανόστιμοι, αφράτοι, μυρωδάτοι. Οι λουκουμάδες που φτιάχνει ο Σιαμέτης καθημερινά, για να σ' τους προσφέρει ολόφρεσκους, συνδυάζουν την παράδοση με τη σύγχρονη ζαχαροπλαστική. Εκτός από τους κλασικούς, που περιχύνονται με ανθόμελο ή θυμαρίσιο μέλι, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τους γεμιστούς, που πλέον προσφέρονται σε 25 διαφορετικές γεύσεις καλά κρυμμένες στο εσωτερικό τους!

Σιαμέτης, Πανός 8, Βάρη, 210 8992270, www.loukoumades-siametis.gr

Η Παλιά Φάβα

Η Ντίνα Χαρίση είναι η μαμά που θέλει να τρώμε καλά!

Αυτή η ταβέρνα είναι σήμα κατατεθέν στα νότια προάστια, όχι μόνο για τις υπέροχες γεύσεις αλλά και για την οικειότητα και τη φροντίδα που δείχνει η Ντίνα Χαρίση. Όλες οι συνταγές που ετοιμάζει είναι παραδοσιακές, πεντανόστιμες και φτιαγμένες με εκλεκτές πρώτες ύλες, σαν τη μαμά που σου σερβίρει στο τραπέζι της κουζίνας το φαγητό και τσεκάρει κάθε τόσο αν το έφαγες όλο...

Η Παλιά Φάβα, Αχαιών 38, Παλαιό Φάληρο, 210 9311994, www.paliafava.gr

 

Ο Τάσος

Η τυρόπιτα της τρίτης γενιάς και της άριστης γεύσης.

Στον Τάσο η τρίτη γενιά συνεχίζει με προσήλωση στην παράδοση τη δημιουργία μίας από τις πιο γευστικές τυρόπιτες κουρού που μπορεί να πέσει στα χέρια σου. Αυτή η τυρόπιτα αποτελεί κοινό μυστικό των Νοτίων που καταφθάνουν καθημερινά για να ζητήσουν την αγαπημένη τους γεύση ή να δοκιμάσουν για να αποκτήσουν αγαπημένη γεύση.

O Tάσος, Μαραγκού 6, Γλυφάδα, 210 8943154

Ανθέων Πίτες

Εδώ και χρόνια ο Δημήτρης Λαβίδας έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των Νοτίων.

12 μέρη για καφέ, γλυκό και φαγητό που αξίζει να επισκεφθείς στα νότια προάστια Facebook Twitter
Φωτο: Freddie F. /LIFO

Ξεκίνησε σαν ένα απλό τυροπιτάδικο. Όταν όμως έχεις όρεξη και ταλέντο, το απλό γίνεται ιδιαίτερο και τελικά σε καθιερώνει στην καθημερινότητα των πελατών σου. Οι πεντανόστιμες συνταγές που ετοιμάζονται καθημερινά στο εργαστήρι του Λαβίδα προκύπτουν από δοκιμές και ψάξιμο που οδηγούν σε νέες προτάσεις, οι οποίες γίνονται εθιστική συνήθεια.

Ανθέων Πίτες, Ανθέων 24, Άνω Γλυφάδα, 210 9631840

Ο Τάκης

Το μπιφτέκι που θα σε κάνει να ξεχάσεις ό,τι ήξερες.

Ο Τάκης βρίσκεται στην Μπιφτεκούπολη της Γλυφάδας, δηλαδή στον φυσικό του χώρο, αφού εδώ και δεκαετίες το μπιφτέκι του ξεχωρίζει για το άρωμα, τη γεύση αλλά και το αριστοτεχνικό του ψήσιμο. Συνοδευόμενο από φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες, αυτό το πιάτο αποδεικνύει ότι στις κλασικές συνταγές φαίνεται η διαφορά της ποιότητας.

Ο Τάκης, Κωνσταντινουπόλεως 17, Γλυφάδα, 210 8943944

Λουιζίδης

Η κουζίνα του μυρίζει παράδοση και φροντίδα.

Αν το φαγητό της γιαγιάς ήταν η αγαπημένη γεύση των παιδικών σου χρόνων, τα μαγειρευτά του Λουιζίδη είναι η αναβίωση εκείνης της εποχής που σε ακολουθεί στην ενήλικη καθημερινότητα. Γιατί εδώ η φιγούρα της κυρίας Αθηνάς παραμένει χαρακτηριστικό στοιχείο της κουζίνας, προσφέροντας, μαζί με τις παραδοσιακές συνταγές, τη φροντίδα και την αγάπη που ομορφαίνει κάθε πιάτο.

Λουιζίδης, Ερμού 2, Βουλιαγμένη, 210 8960591

Nouvelle Patisserie

Ποιότητα και δημιουργία σε έναν γλυκό συνδυασμό.

12 μέρη για καφέ, γλυκό και φαγητό που αξίζει να επισκεφθείς στα νότια προάστια Facebook Twitter
12 μέρη για καφέ, γλυκό και φαγητό που αξίζει να επισκεφθείς στα νότια προάστια Facebook Twitter

Το όνομά του σημαίνει «νέο ζαχαροπλαστείο», αλλά το Nouvelle Patisserie μόνο νέο δεν είναι, αφού βρίσκεται εδώ και χρόνια στην οδό Αμφιθέας, προσφέροντας τις γλυκές του δημιουργίες με συνταγές που βασίζονται στα ολόφρεσκα υλικά αλλά και σε μυστικά της οικογενειακής παράδοσης. Από το αυθεντικό πολίτικο τσουρέκι μέχρι τις τρισδιάστατες τούρτες, εδώ η ποιότητα παραμένει σταθερή αξία.

Nouvelle Patisserie, Λεωφόρος Αμφιθέας 168, Παλαιό Φάληρο, 210 9833096, FΒ: nouvellepatisserie, Instagram: nouvellepatisserie82


H κυρά Ουρανία

Εδώ θα φας όλο σου το φαγητό...

H ελληνική κουζίνα έχει κάποιους άξιους εκπροσώπους που έχουν βραβευτεί με αστέρια και κάποιους που έχουν βραβευτεί με χαμόγελα. Η κυρά Ουρανία ανήκει στη δεύτερη κατηγορία και συνεχίζει μέχρι σήμερα να επιβλέπει την κουζίνα στο γνωστό μαγειρείο της Ηλιούπολης που έχει ταΐσει γενιές και γενιές, με την ίδια πάντα φροντίδα της μαγείρισσας που θέλει να φας όλο σου το φαγητό.

H κυρά Ουρανία, Ηρώων Πολυτεχνείου 85, Ηλιούπολη, 210 9914896

Λίθοινον - Private 16

Μια μυστική (και λίγο μυστικιστική) εμπειρία.

Δεν είναι μόνο οι εξαιρετικές γεύσεις, η υψηλή ποιότητα και η αίσθηση ιδιωτικότητας που ξεχωρίζουν στο Λίθοινον. Είναι το όλο concept που για να το αντιληφθείς πρέπει να το βιώσεις. Εκεί, σε ένα παλιό γκαράζ, θα βιώσεις μια εμπειρία που θα σε συναρπάσει από την πρώτη στιγμή και απευθύνεται σε όλες σου τις αισθήσεις.

Λίθοινον - Private 16, Λεωφόρος Σαρωνίδας 122, Σαρωνίδα, 22910 60257

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ