12 μαγαζιά που αγαπάμε στο Κολωνάκι

12 μαγαζιά που αγαπάμε στο Κολωνάκι Facebook Twitter
0

Brunello

Ένα road trip οινογνωσίας στην πανέμορφη Τοσκάνη.

Αν το κρασί βρίσκεται μέσα στις απολαύσεις που απαντούν στα υπαρξιακά σου ερωτήματα, τότε το Brunello είναι ο προορισμός που θα σε κατακτήσει ή μάλλον θα κατακτήσεις εσύ, αφού το wine bar του Κολωνακίου βρίσκεται εκεί για να σε ταξιδέψει σε μέρη άλλων χωρών μέσα από το άρωμα και τη γεύση του κρασιού, συνδυασμένου με τα κατάλληλα πιάτα.

Εμπνευσμένο από ένα από τα πιο φημισμένα κρασιά της Ιταλίας, το Brunello σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε κάποια οινογνωσία κατά τη διάρκεια του road trip στην Τοσκάνη που πάντα ονειρευόσουν.

Μέσα σε ένα elegant περιβάλλον που ταιριάζει με την κοσμοπολίτικη γειτονιά της Αθήνας, το Brunello είναι ένας all day χώρος, αφού εκεί από το πρωί μπορείς να απολαύσεις αρωματικό καφέ συνδυασμένο με τα φρέσκα pizzetti και panini.

Όσο για το απόγευμα, το aperitivo τoυ Brunello φέρνει λίγο από τον αέρα του Μιλάνου στο κέντρο της Αθήνας, δημιουργώντας μια εμπειρία όπου κρασί και γεύση μοιάζουν αχώριστοι οδηγοί σε ένα γαστρονομικό ταξίδι.

Στις ιταλικές προτάσεις που ετοιμάζονται την ώρα της παραγγελίας ξεχωρίζουν τα pizzetti με άγρια μανιτάρια και φρέσκια τρούφα η οποία τρίβεται μπροστά σου, η μπουράτα με ποικιλία από ντομάτες, μαρμελάδα βατόμουρο και χειροποίητο προζυμένιο ψωμί και η ταλιάτα rib eye.

Όσο για την περίοδο της Σαρακοστής σε περιμένουν πιάτα-έκπληξη με νηστίσιμες γεύσεις. Ο πλούσιος κατάλογος με τα ιταλικά κρασιά αλλά και ετικέτες από τον γαλλικό, γερμανικό, ισπανικό και αυστριακό αμπελώνα συνοδεύουν το γεύμα σου, ενώ κάθε τόσο μπορείς να απολαμβάνεις τα θεματικά αφιερώματα σε Έλληνες οινοπαραγωγούς, αλλά και τα Oysters and Lobsters κάθε Τρίτη.

Για το κλείσιμο, μην παραλείψεις τη lemon pie. Capisci;

Brunello, Λουκιανού 21, Κολωνάκι, 210 7248889, Facebook, Instagram

 

Nakama

Το sushi γίνεται κομμάτι της καθημερινότητάς σου.

12 μαγαζιά που αγαπάμε στο Κολωνάκι Facebook Twitter

Κάποιες φορές το διαφορετικό είναι αυτό που ενώνει ανθρώπους που δεν έχουν μεταξύ τους άλλο κοινό παρά το σημείο όπου συναντιούνται.

Στο Nakama θα συναντήσεις ένα mix από επαγγελματίες του κέντρου, κουστουμαρισμένους επιχειρηματίες και φοιτητές με την παρέα τους που απολαμβάνουν τις επιλογές σε ποτό και φαγητό του casual sushi bar που βρίσκεται στο Κολωνάκι.

Από το μεσημεριανό lunch break μέχρι το δείπνο ή την επαγγελματική συνάντηση, το Nakama γίνεται στέκι για όσους εκτιμούν ένα ελαφρύ γεύμα που σου επιτρέπει να επιστρέψεις στη δουλειά σου ή μια ξεχωριστή εμπειρία γεύσεων που σε μυεί στην κουζίνα της Ανατολής με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο.

Το sushi επανασυστήνεται σε μια casual εκδοχή που το κάνει προσιτό σε όλους, χωρίς να αποποιείται τη γιαπωνέζικη ταυτότητά του, η οποία αναδεικνύεται σε όλες τις συνταγές και, φυσικά, στην ποιότητα των υλικών.

Ο minimal χώρος και η εξυπηρέτηση, που παραμένει υψηλή όποια στιγμή κι αν βρεθείς εκεί, δημιουργούν συνθήκες πραγματικής χαλάρωσης, ενώ η ανοιχτή κουζίνα αποτελεί μια σκηνή δράσεων που μπορείς να χαζεύει για ώρα. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, η ασιατική κουζίνα έχει μια φιλοσοφία που αξίζει να τη ζήσεις σε όλο της το μεγαλείο.

Εκτός από τα must salmon maki rolls και τα vegetable maki rolls που αποτελούν μια εξαιρετική vegan επιλογή, στον κατάλογο έχουν προστεθεί τα ασιατικά ψωμάκια bao που φτιάχνονται στον ατμό και γεμίζονται με επιλογές από διαφορετικά υλικά: γαρίδα τεμπούρα, καπνιστό σολομό και τόφου.

Για ακόμα πιο θρεπτικές επιλογές, στο Nakama θα βρεις τα Black Mamba και το Forbidden, δύο πιάτα που φτιάχνονται με μαύρο ρύζι, το οποίο στην Κίνα παλιά μπορούσαν να απολαμβάνουν μόνο οι βασιλικές οικογένειες! Όσο για το συνοδευτικό ποτό, δεν θα μπορούσε να λείπει το κλασικό sake ούτε η γιαπωνέζικη μπίρα Asahi.

Για το κλείσιμο, το γλυκό spring roll Harumaki και το διαφορετικό Green Tea Cheesecake ολοκληρώνουν την εμπειρία Nakama. Μια εμπειρία που μπορείς να απολαύσεις όπου κι αν βρίσκεσαι με την υπηρεσία delivery.

Εξάλλου, ό,τι αξίζει σε μια ιδιαίτερη γεύση είναι η δυνατότητα να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σου. Και το Nakama είναι ακριβώς αυτό! 

Nakama, Μασσαλίας 5, Κολωνάκι, 210 3616053, www.nakama.gr, Facebook, Instagram

Φάρμα Μπράλου

Ένα αυθεντικό ψητοκρεοπωλείο στο Κολωνάκι από τη Φάρμα Μπράλου!

12 μαγαζιά που αγαπάμε στο Κολωνάκι Facebook Twitter

Ένα νέο concept εγκαινιάζει η Φάρμα Μπράλου στον αθηναϊκό χάρτη του street food! Πρόκειται για το Ψητοκρεοπωλείο της Φάρμας στο Κολωνάκι, στον πεζόδρομο της Μηλιώνη, στον αριθμό 9.

Ο χώρος του κρεοπωλείου της Φάρμας διαμορφώθηκε ειδικά και πλέον φιλοξενεί, εκτός από τις βιτρίνες, ψυγεία με τα εκλεκτά κρέατα και τα κρεατοσκευάσματα της Φάρμας Μπράλου και μια μεγάλη ψησταριά με κάρβουνα!

Έξω από το κατάστημα υπάρχουν τραπέζια και ψηλός πάγκος για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν το φαγητό τους, ενώ οι υπόλοιποι μπορούν να παραγγείλουν για το σπίτι ή το γραφείο τους.

Ο head chef της Φάρμας Μπράλου, Γιάννης Λιόκας, επιμελήθηκε την κάρτα του Ψητοκρεοπωλείου, με όλα τα σουβλάκια και τα άλλα κρεατικά να είναι φρέσκα και να ετοιμάζονται καθημερινά από τα χέρια της ομάδας της κουζίνας.

Το Ψητοκρεοπωλείο ακολουθεί τη φιλοσοφία της Φάρμας Μπράλου που βρίσκεται στη Φθιώτιδα και είναι «from farm to table». Το κρέας είναι από ζώα ελευθέρας βοσκής που εκτρέφονται στη φάρμα και φτάνουν φρέσκα καθημερινά στην Αθήνα, τόσο στα καταστήματα σε Κηφισιά και Κολωνάκι όσο και στα δύο εστιατόρια της Φάρμας σε Κολωνάκι και Νέο Ψυχικό. Το σουβλάκι στην αυθεντική του εκδοχή!

Στο νέο Ψητοκρεοπωλείο το μενού περιλαμβάνει: κoτόπουλο σουβλάκι ελευθέρας βοσκής, χοιρινό σουβλάκι, μοσχάρι Black Angus σουβλάκι, μπιφτέκι γαλοπούλας ελευθέρας βοσκής, μπιφτέκι μοσχαρίσιο, μπιφτέκι Black Angus, ψαρονέφρι χοιρινό, φιλέτο μοσχαρίσιο, φιλετάκια κoτόπουλο στήθος ελευθέρας βοσκής, μπριζολάκια χοιρινά και παϊδάκια από αρνί γάλακτος. Στα συνοδευτικά περιλαμβάνονται πατάτες τηγανητές αλλά και σαλάτες.

Φάρμα Μπράλου, Μηλιώνη 9, Κολωνάκι, τηλ. παραγγελιών: 213 0455929, www.farmabralou.gr

Πορτατίφ

Ανάβει για να φωτίσει την πιο γλυκιά πλευρά του εαυτού σου.

12 μαγαζιά που αγαπάμε στο Κολωνάκι Facebook Twitter

Αν έχεις πάει στο Παρίσι, τότε μπορείς να ομολογήσεις ότι, πέρα από τα μουσεία, την Ιστορία και όλα όσα λένε οι κλασικοί ταξιδιωτικοί οδηγοί, εκείνο που πραγματικά θυμάσαι με νοσταλγία είναι το γαλλικό bistro με τη vintage διακόσμηση που συναντούσες κάθε τόσο στη βόλτα σου.

Τώρα, αρκεί να κάνεις αυτήν τη βόλτα στο Κολωνάκι για να νιώσεις πάλι τον ρομαντισμό και την αισθητική μιας τέτοιας γωνιάς, αφού το Πορτατίφ στη Σίνα σε μεταφέρει στη Γαλλία του παρελθόντος, και μάλιστα μέσα από γεύσεις που εμπνέονται από τη γαλλική ζαχαροπλαστική.

Ο Τάσος Λύτρας που βρίσκεται πίσω από την ξεχωριστή αυτή πρόταση (αλλά και πίσω από τον πάγκο παρασκευής) φροντίζει καθημερινά μια σειρά από γλυκές γεύσεις που θυμίζουν την κουζίνα της μαμάς όταν είχε κέφια...

Η μηλόπιτα, το carrot cake, το προφιτερόλ με σουδάκια που ψήνονται καθημερινά στο Πορτατίφ και το κέικ φιστίκι είναι κάποιες από τις επιλογές που θα σε βάλουν σε δίλημμα, ενώ στα must try είναι το cheesecake με τη χειροποίητη μαρμελάδα από φρούτα του δάσους που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις και στις εκδοχές bueno, πραλίνα ή oreo.

Σε δύο ορόφους με κουκλίστικη ατμόσφαιρα μπορείς να απολαύσεις καφέ 100% Arabica ή ροφήματα από αυθεντική λιωμένη σοκολάτα, αλλά και μια σειρά από τα πιο αρωματικά τσάγια, και θα τα συνοδεύσεις οπωσδήποτε με τα γαλλικά κρουασάν βουτύρου που θα σε γυρίσουν σ' εκείνο το ταξίδι στο Παρίσι.

Κι επειδή είναι σίγουρο ότι φεύγοντας θα θέλεις να πάρεις μαζί σου όσο περισσότερα γλυκά μπορείς, καλύτερα να περάσεις από το ζαχαροπλαστείο που βρίσκεται Μαυρομιχάλη και Καλλιδρομίου για να ικανοποιήσεις τη λιγούρα σου. Όσο για την ελληνική επιρροή στα γλυκά του Πορτατίφ, αυτό είναι η ποσότητα...

Πορτατίφ, Σίνα 21, Κολωνάκι, 210 3621866 / Μαυρομιχάλη & Καλλιδρομίου 81, Εξάρχεια, 2103645264, Facebook, Instagram

TGI Fridays

Στο Κολωνάκι κάθε μέρα είναι Παρασκευή.

12 μαγαζιά που αγαπάμε στο Κολωνάκι Facebook Twitter

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο κι αλλάξουν τα στέκια, το Κολωνάκι θα είναι πάντα εκείνο το σημείο αναφοράς όπου συναντιούνται οι κουστουμαρισμένοι επιχειρηματίες με τις fashion icon κυρίες και οι παρέες των φοιτητών με τους νέους εναλλακτικούς start-uppers. Και το TGI Fridays στο Κολωνάκι είναι ό,τι πιο fashionably classic μπορείς να βρεις εκεί όπου πάντα κάθε μέρα μοιάζει με Παρασκευή!


Η αυθεντική αμερικανική ατμόσφαιρα ζωντανεύει μέσα από τη διάθεση των ανθρώπων του TGI Fridays και μεταδίδεται σε κύματα από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς στο κέντρο αυτής της ξεχωριστής γειτονιάς της Αθήνας.

Και επειδή η ανία είναι το μόνο που δεν επιτρέπεται, ο ανανεωμένος κατάλογος προτείνει νέα δροσερά κοκτέιλ που θα συνοδεύσουν τις ανοιξιάτικες βόλτες σου με τη γεύση και το χρώμα τους.

Το Caribbean Rum Punch με τροπικό μάνγκο, passion fruit και ρούμι σε ταξιδεύει στις ακτές της Καραϊβικής, ενώ η Pink Chili Margarita με φρέσκο χυμό ροζ γκρέιπφρουτ, chili syrup και τεκίλα φέρνει το πολύχρωμο Μεξικό στο ποτήρι σου.

Στις νέες αφίξεις δίνεται σημασία στην υψηλή διατροφική αξία με τη Strawberry Fields Salad και την Quinoa Super Salad που περιέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, ενώ οι λάτρεις της μεξικάνικης κουζίνας μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στην Chicken Quesadilla με πικάντικο μαριναρισμένο κοτόπουλο και στις αγαπημένες fajitas που πλέον σερβίρονται και σε veggie εκδοχή με σοταρισμένες πιπεριές, κρεμμύδια, τριλογία μανιταριών, κόκκινα φασόλια και καλαμπόκι.

Το απόλυτο σημείο συνάντησης για ένα after office drink, shopping break ή για ραντεβού με φίλους οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας βρίσκεται στο Κολωνάκι και είναι το TGI Fridays. Εκεί όπου κάθε μέρα είναι Παρασκευή!

TGI Fridays, Νεοφύτου Βάμβα 2, Αθήνα, 210 7227721, Facebook, Instagram

M8

Η απόδραση από το κέντρο βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πόλης.

12 μαγαζιά που αγαπάμε στο Κολωνάκι Facebook Twitter

Λένε ότι η γεύση έχει μνήμη κι αν αυτή η μνήμη συνδέεται με μια αίσθηση απολαυστικής απόδρασης, τότε αυτό που προσπαθείς να θυμηθείς έχει συμβεί πολύ πιο πρόσφατα απ' όσο νομίζεις. Γιατί η αίσθηση μπορεί να έρχεται από το εξωτερικό, αλλά η απόλαυση σε περιμένει στο κέντρο της Αθήνας, στο Κολωνάκι.

Πόσες φορές δεν έχουμε αυτή την επιθυμία να ξεφύγουμε για λίγο από το κέντρο της πόλης. Δύσκολο να το καταφέρεις για πολύ. Με το Μ8, όμως, μπορείς να το αισθανθείς, να κάνεις την απόδραση και μετά να επιστρέψεις στην καθημερινότητα... φρέσκος και ανανεωμένος!

Στον πεζόδρομο της Μηλιώνη, με το που μπαίνεις στο Μ8 νιώθεις την αύρα ενός νεοϋορκέζικου λoφτ και απολαμβάνεις γεύσεις ενός παριζιάνικου μπιστρό!

Το πρωί απολαμβάνεις τα φρεσκοκομμένα χαρμάνια καφέ με την ηρεμία που επιζητάς κάθε φορά που βρίσκεσαι στο κέντρο. Από το μεσημέρι έως το βράδυ τα κοκτέιλ και η μοναδική κουζίνα βοηθούν για να αποκτήσει η απόδρασή σου... πνεύμα και ουσία!

Το all day café-restaurant στη Μηλιώνη δίνει στο ρομαντικό δείπνο ή στο επίσημο επαγγελματικό γεύμα fusion νότες με σύγχρονες ευρωπαϊκές επιρροές και μεσογειακά αρώματα. Μια μικρή εξωτική νησίδα για τις μικρές ή τις μεγαλύτερες αποδράσεις από το κέντρο της πόλης. Αυτό είναι το Μ8!

M8, Μηλιώνη 8, Αθήνα, τηλ. 210 3643 388, www.m8-athens.com, Facebook, Instagram

Wrap

Τυλίγει τη γεύση του γρήγορου φαγητού με ποιότητα.

12 μαγαζιά που αγαπάμε στο Κολωνάκι Facebook Twitter

Κάποιες φορές η φράση «θα σε τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί» γίνεται ευχή, ειδικά αν αυτή η κόλλα τυλίγει μέσα της όλη τη γεύση και την ποιότητα ενός καλού εστιατορίου σε μορφή street food. Στο Wrap αυτή η ευχή πραγματοποιείται καθημερινά μέσα από μια σειρά γευστικών προτάσεων που αλλάζουν τη φιλοσοφία του φαγητού στο χέρι και ανεβάζουν το επίπεδο της γεύσης on the street.

O Βαγγέλης Μπουχέλος, εμπνευστής του concept, μετά από 22 χρόνια εμπειρίας σε εστιατόρια άξια της φήμης τους μετουσίωσε όλη του τη γνώση σε καθημερινή ευκολία για όλους όσοι αναζητούν εκλεπτυσμένο φαγητό σε ένα lunch break ή σε μια γρήγορη στάση που θα τους γεμίσει απόλαυση για να συνεχίσουν την ημέρα (ή τη νύχτα τους...).

Το Angus Burger με μαρμελάδα ντομάτας, baby ρόκα, cheddar, sour cream και καραμελωμένα κρεμμύδια, το Brisket Wrap με μοσχαρίσιο φιλέτο και η vegan επιλογή Burger κινόα με kale, γουακαμόλε, ψητά μανιτάρια Portobello και πολύχρωμα ντοματίνια είναι κάποιες από τις προτάσεις που μπορείς να απολαύσεις στο Wrap ή να πάρεις μαζί σου.

Στην ίδια λογική κινούνται και τα κοκτέιλ που επιμελείται ο Γιάννης Σαμαράς, προσφέροντας μια σειρά από classic και signature επιλογές που φέρνουν τα κοκτέιλ πιο κοντά στην καθημερινότητά μας.

Στον χώρο του Wrap που έχει σχεδιάσει ο Βαγγέλης Μπόνιος συναντιούνται καθημερινά άνθρωποι όλων των ηλικιών με διαφορετικό στυλ και χαρακτηριστικά για να ζήσουν τη γευστική εμπειρία που κλείνεται σε μια τυλιχτή τορτίγια, σε μια προσεγμένη σαλάτα ή ακόμα και σε έναν αρωματικό καφέ Kudu.

Το μοναστηριακό τραπέζι, που αποτελεί προέκταση του πάγκου, είναι εκεί για όλους και φιλοξενεί τις γεύσεις που αναζητάς στο καθημερινό σου γρήγορο γεύμα.

Wrap, Ζαλοκώστα 8, Κολωνάκι, 210 3646750, www.thewrap-athens.com, Facebook, Instagram

Joke

Ένα στέκι που ξεκίνησε σαν αστείο κι έγινε προορισμός...

12 μαγαζιά που αγαπάμε στο Κολωνάκι Facebook Twitter

Υπάρχουν ορισμένες ιδέες που ξεκινούν σαν αστείο και καταλήγουν να γράψουν τη δική τους μικρή ιστορία μέσα στην καθημερινότητα, αποδεικνύοντας ότι τελικά χρειάζεται λίγη τόλμη και πολλή όρεξη για να καταφέρεις αυτό που επιθυμείς.

Το Joke μπορεί να πήρε το όνομά του από μια διάθεση αυτοσαρκασμού, αλλά εδώ και 14 χρόνια αποτελεί προορισμό για τη γενιά 30plus που αναζητά το δικό της all day στέκι, εκεί όπου μπορείς να χαλαρώσεις, να απολαύσεις μεσογειακά πιάτα και να επιλέξεις ανάμεσα σε εκλεκτές ετικέτες κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα.

Η τζαζ μουσική που σου επιτρέπει να μιλήσεις και να βρεθείς ουσιαστικά με την παρέα σου δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα στον φιλόξενο χώρο του Joke με το ασπρόμαυρο δάπεδο-σκακιέρα και τα άνετα έπιπλα.

Από το πρωί για καφέ μέχρι το μεσημέρι για σπιτικές γεύσεις, οι στιγμές γίνονται απολαυστικές αλλά και διαφορετικές, αφού τα πιάτα μετατρέπονται σε συνοδευτικά του ποτού για τις βραδινές βόλτες. Στα must try είναι η τσέχικη βαρελίσια μπίρα που δημιουργεί οπαδούς.

Όποια στιγμή κι αν βρεθείς στo Joke, η φιλική διάθεση και οι επιλογές σε κρασί, μπίρα και φαγητό είναι αυτά που θα σε κάνουν να περάσεις καλά στο κέντρο της Αθήνας και να επιλέξεις το Joke για στέκι σου. Γιατί στέκι είναι το σημείο που σε αφήνει να αισθάνεσαι ότι μπορείς να είσαι ο εαυτός σου και το Joke δεν αστειεύεται σε αυτό το θέμα...

Joke, Ομήρου 13, Κολωνάκι, 210 364 6026, Facebook

Bronco

Ατίθασο όσο θα έπρεπε να είναι ένα street bar.

12 μαγαζιά που αγαπάμε στο Κολωνάκι Facebook Twitter

Κάποιες συνταγές παραμένουν δυνατές, ανεξάρτητα από την τοποθεσία στην οποία θα τις συναντήσεις, κι αυτό γιατί η αυθεντικότητα, ως πρωταρχικό συστατικό, δημιουργεί ένα αποτέλεσμα που δεν αντιγράφεται και, κυρίως, δεν αλλοιώνει τη γεύση τους.

Αυτή είναι η γεύση του Bronco, ενός από τα πρώτα street bars που ξεκίνησε στην Κηφισιά και, αφού δημιούργησε το δικό του στίγμα, μετακόμισε στο Κολωνάκι για να μεταφέρει στο κέντρο της Αθήνας την παρεΐστικη διάθεση, το ξεχωριστό στυλ και την ατίθαση ενέργεια που το κάνει να ξεχωρίζει.

Από τον πρωινό καφέ μέχρι το lunch break και τα βραδινά μουσικά events, υπάρχει πάντα ένας καλός λόγος για να βρεθείς στο Bronco, απολαμβάνοντας κάποιο από τα περίφημα μπέργκερ, δροσερές σαλάτες ή ένα πλατό που θα συνοδεύσει το ποτό σου.

Κάθε Τετάρτη και Σάββατο στα decks ανεβαίνει ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Rock 96,9 Γιάννης Λεουνάκης, ενώ τις Κυριακές το old school χιπ-χοπ με τους Sparky-T και Δημήτρη Μουτσούλα έχει γίνει από τα must μουσικά evets του κέντρου.

Η ενέργεια του Bronco σε παρασύρει κάθε στιγμή της ημέρας και σε κάνει να αισθάνεσαι ακριβώς όπως θα ήθελες, δηλαδή ελεύθερος να περάσεις καλά.

Άλλωστε, το όνομά του το πήρε από το ατίθασο άλογο της Άγριας Δύσης, εκεί όπου δεν υπάρχουν κοκτέιλ αλλά μια πλούσια κάβα από ποτά που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε saloon ταινίας του Ταραντίνο. Το Bronco ήρθε στο Κολωνάκι και μαζί του η απόλυτη φιλοσοφία του street bar.

Bronco, Πλουτάρχου 10, Αθήνα, 210 7250007, www.bronco.gr, Facebook, Instagram

Κιουζίν

Οι γεύσεις σε ταξιδεύουν στα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας.

12 μαγαζιά που αγαπάμε στο Κολωνάκι Facebook Twitter

Αν έπρεπε να δώσεις στην Ελλάδα το όνομα ενός φαγητού θα ήταν πολύ δύσκολο να διαλέξεις. Γιατί αυτή η χώρα, αν μη τι άλλο, διαθέτει έναν γαστρονομικό θησαυρό που αποτελεί μέρος του πολιτισμού της. Στο Kiouzin αυτός ο πολιτισμός τιμάται δεόντως μέσα από αυθεντικές ελληνικές συνταγές, οι οποίες έχουν εμπλουτιστεί με τις πιο σύγχρονες τάσεις της μεσογειακής κουζίνας.

Σε ένα μενού που μυρίζει Ελλάδα αναδεικνύονται τα προϊόντα ΠΟΠ της χώρας μας, τα οποία χρησιμοποιούνται κατ' αποκλειστικότητα σε μια σειρά από σπιτικά πιάτα που θυμίζουν ελληνικό οικογενειακό τραπέζι.

Ο μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος με κριθαράκι και φρέσκια ντομάτα, το χειροποίητο ραβιόλι βασιλικού γεμιστό με πηχτόγαλο Χανίων, o ψητός σολομός με πουρέ παντζαριού και σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια, το τσιγαριαστό κατσικάκι Πάρου με τραχανά Αρκαδίας και η vegan επιλογή του μπέργκερ με μπιφτέκι από κινόα είναι κάποιες από τις προτάσεις του καταλόγου που σε ταξιδεύουν σε όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Στο Kiouzin οι γεύσεις, εκτός από νοστιμιά, έχουν και θρεπτική αξία, αφού γι' αυτές χρησιμοποιούνται super foods ελληνικής προέλευσης και συνοδεύονται από εκλεκτά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα.

Για το κλείσιμο πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το εκμέκ καταΐφι και ένα διαφορετικό ρυζόγαλο που μυρίζει Ελλάδα. Καθημερινά μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο από τα πιάτα ημέρας, ενώ κάθε μήνα διοργανώνονται events γευσιγνωσίας με ειδικό μενού.

Τα μεσημέρια της Κυριακής το γεύμα σου συνοδεύει η φωνή της Δόμνας Κουντουριώτη με έντεχνο και ελαφρολαϊκό ρεπερτόριο και τις Παρασκευές η Μιράντα Βερούλη σε ταξιδεύει στον μελωδικό κόσμο της bossa-jazz.

Kιουζίν, Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι, 210 3647407, www.kiouzin.com, Facebook, Instagram. Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Σάβ. 12:00-00:00, Κυρ. 13:00-19:00. Delivery: 12:30-20:30, Δευτ.-Παρ.

Mousa Bar

Το διαχρονικό στέκι της Χάρητος που μένει πάντα νέο.

12 μαγαζιά που αγαπάμε στο Κολωνάκι Facebook Twitter

Βρίσκεται στον πιο όμορφο πεζόδρομο του Κολωνακίου και είναι 28 χρονών. Με λίγα λόγια, είναι νέο και έμπειρο, έτοιμο πάντα να ξεπεράσει τον εαυτό του και ανοιχτό σε νέες προκλήσεις.

Ανάμεσα σε πράσινα φυτά και λουλούδια, το Mousa είναι το μέρος όπου θα πας από νωρίς για να απολαύσεις τα after office drinks σου μακριά από τους ήχους της πόλης, ανάμεσα στους πιο στυλάτους θαμώνες, ή για να κάνεις κάποιες από τις επαγγελματικές συναντήσεις σου, όταν αυτές έχουν πιο χαλαρό και άνετο χαρακτήρα.

Το μενού του έχει πολλές επιλογές, αλλά εμείς προτιμούμε πάντα την επική ιταλική πίτσα του. Βέβαια, τώρα τελευταία φλερτάρουμε έντονα με το μαρινάτο λαβράκι που ταιριάζει ιδανικά με τα λευκά κρασιά του καταλόγου. Και είναι ωραίες οι οινικές επιλογές του καταλόγου με ετικέτες από μικρούς Έλληνες παραγωγούς που ποτέ δεν μας έχουν απογοητεύσει.

Το ίδιο προσεγμένες είναι και οι ποικιλίες τυριών που προέρχονται κατά κύριο λόγο από τις Κυκλάδες. Συνοδευμένες με φρούτα, πλούσιες και λαχταριστές, αποτελούν το τέλειο συνοδευτικό των ποτών μας.

Βέβαια, στο Mousa περισσότερο απ' όλα έχουμε να θυμόμαστε τα υπέροχα βράδια που έχουμε περάσει και τα πάρτι μέχρι το πρωί. Με μουσικές από εναλλασσόμενους DJs, soul funk ήχους και απίστευτη χορευτική διάθεση, στο Mousa έχουν έναν μαγικό τρόπο να μας μεταδίδουν το κέφι τους και να μας κάνουν να περνάμε πάντα καλά.

Τώρα, μάλιστα, που το Κολωνάκι ξαναπαίρνει φωτιά, αυτό το μαγαζί που έχει κερδίσει το στοίχημα με τον χρόνο είναι πάντα μια σίγουρη επιλογή.

Mousa Bar, Χάρητος 43, Κολωνάκι, 6977 386489, Facebook

Ιπποπόταμος

Προορισμός μέρα και νύχτα για διαφορετικές γενιές.

12 μαγαζιά που αγαπάμε στο Κολωνάκι Facebook Twitter

Το φημισμένο χάσμα γενεών είναι ένα τεράστιο κενό όπου στοιβάζονται άπειρα θέματα της καθημερινότητας που έχουν να κάνουν με την τεχνολογία, τη γλώσσα, το lifestyle και δεκάδες άλλα ζητήματα που δημιουργούν απόσταση μεταξύ των διαφορετικών γενεών.

Σε αυτό το χάσμα υπάρχουν κάποια σημεία-γέφυρες που με τρόπο μαγικό συνδέουν τους εικοσάρηδες με τους πενήντα plus (ή το αντίστροφο) και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα μαγική.

Αν βρεθείς στον Ιπποπόταμο, το θρυλικό μπαρ στα σύνορα ανάμεσα σε Κολωνάκι και Εξάρχεια, θα καταλάβεις τι εννοώ. Γιατί εδώ, από το πρωί μέχρι το βράδυ, παρελαύνουν όλες οι ηλικίες και οι γενιές, που έχουν όμως ένα κοινό: εκτιμούν τις ωραίες μουσικές, τα καθαρά ποτά και τον προσεγμένο καφέ.

Γιατί ο Ιπποπόταμος είναι τόσο το στέκι του πρωινού καφέ όσο και ο προορισμός της βραδινής βόλτας που καταλήγει στην μπάρα του για να διαλέξεις ανάμεσα στα ποτά της ενημερωμένης κάβας, τις ιδιαίτερες μπίρες εισαγωγής ή τις ετικέτες από μικρές ζυθοποιίες, να απολαύσεις την περίφημη σαγκρία και, φυσικά, τα ξεχωριστά κοκτέιλ με βάση τη ρακή.

Για τις στιγμές που χρειάζεσαι κάτι γευστικό να συνοδεύσει το ποτό σου, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε υπέροχα γουακαμόλε, ξεχωριστά σάντουιτς, χορταστικές ποικιλίες και άλλα, ιδιαίτερα πιάτα.

Εκείνο, όμως, που πραγματικά φέρνει κοντά τους θαμώνες του Ιπποπόταμου είναι οι προσεκτικές μουσικές επιλογές από ροκ, τζαζ, σόουλ και φανκ που δημιουργούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα και επιβεβαιώνουν το ιστορικό παρελθόν αυτού του μπαρ που άνοιξε λίγο μετά την πτώση της χούντας και παραμένει από τότε στέκι στο κέντρο της Αθήνας.

Ιπποπόταμος, Δελφών 3Β, Κολωνάκι, 210 3634583, Facebook

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν τους προλαβαίνουμε τα νέα bakeries της Αθήνας

Γεύση / Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Αυτήν τη στιγμή ξεφουρνίζονται στην πόλη cinnamon rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ψωμιά με μάραθο και κουρκουμά και πολύσπορα με μέλι, vanilla buns, ηπειρώτικες χορτόπιτες και empanadas σαν σπανακόπιτα. Κάποιοι κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν τα ζυμάρια τους για να βάλουν στη βιτρίνα τους πράγματα που μας φτιάχνουν τη μέρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Νίκος Μάνεσης: «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο τούς βρίσκεις στο αμπέλι»

Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.
THE LIFO TEAM
Μανώλης Παπουτσάκης

Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»

Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.
M. HULOT
Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Οι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαγειρέψτε κρέας με κόκαλο και η νοστιμιά θα χτυπήσει κόκκινο

Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Τα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμο
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Ana Roš: «Τα εστιατόρια δίνουν το παράδειγμα ώστε να μαγειρεύουν όλοι πιο βιώσιμα»

Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»

Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Στο Manu στον Κεραμεικό για ψάρι σε χοτ ντογκ, σε gyoza και φρικασέ

Γεύση / Στο Manu στον Κεραμεικό για ψάρι σε χοτ ντογκ, σε gyoza και φρικασέ

Το νέο, μικρό εστιατόριο της Αθήνας προσφέρει μοντέρνα ψαροφαγία με διεθνείς αναφορές και ντόπια υλικά, funky πιάτα με ψάρια εποχικά και zero waste παρασκευές σε ένα περιβάλλον που εκπέμπει ηρεμία χάρη στις μπλε αποχρώσεις του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Ο σεφ Χάρης Νικολούζος μάς οδηγεί στα βήματα παραδόσεων που για πολλές δεκαετίες αποτελούσαν -και ενδεχομένως κάπου να συνεχίζουν να είναι− συνηθισμένη πρακτική για πολλά νοικοκυριά ανά την Ελλάδα. Η οικιακή παραγωγή αλλαντικών δεν είναι απλή, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να περηφανευτούμε για τα έργα των χεριών μας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Radio Lifo / Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Στο μυαλό των περισσοτέρων, η πρωτεΐνη είναι συνώνυμη με την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων. Από πού παίρνουν όμως την πρωτεΐνη τους οι χορτοφάγοι, οι βίγκαν ή όσοι απλά θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση κρέατος; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ