ADVERTORIAL

Σε ο,τι αφορά τον εξοπλισμό ενός σπιτιού για το καλοκαίρι, το air condition βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων μας. Η επιλογή του σωστού air condition μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ένα ζεστό σπίτι με υγρασία και σε ένα σπίτι δροσερό και άνετο.

 

Αναζητώντας το σωστό air condition στην αγορά, χρειάζεται να αποφασίσει κανείς ποιο ταιριάζει στο σπίτι του. Καθώς τα κλιματιστικά κυκλοφορούν σε πολλά διαφορετικά μεγέθη και είδη - όπως και τιμές- χρειάζεται να γνωρίζουμε ακριβώς τις ανάγκες μας, αλλά και το τι ακριβώς προσφέρει το κάθε ένα.

 

Επιλέξτε το σωστό μέγεθος

Όσον αφορά τα μεγέθη του air condition, δεν έχει να κάνει με το φυσικό μέγεθος, αλλά με την απόδοσή του σχετικά με τον χώρο σας. Αν πρόκειται να το εγκαταστήσετε μόνο σε ένα δωμάτιο, μετρήστε το μέγεθος του δωματίου και επιλέξτε το αντίστοιχο μέγεθος - το οποίο θα είναι ενδεχομένως πιο μικρό απ' ότι αν επιθυμείτε να τοποθετήσετε το air condition σε ένα μεγάλο σαλόνι, για παράδειγμα. Το Carrier Extreme είναι διαθέσιμο σε 9.000, 12.000, 18.000 και 24.000 BTU/h, έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες για οποιονδήποτε χώρο (ακόμα και για ένα μεγάλο σαλόνι).

 

Επιλέξτε υψηλή ενεργειακή κλάση και λειτουργίες ψύξης-θέρμανσης

Καθώς η αγορά ενός air condition συμπεριλαμβάνει και την ενέργεια που καταναλώνει (και φυσικά, τον αντίκτυπό της στο περιβάλλον) χρειάζεται να επιλέξετε σωστά. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό ένα air condition να μπορεί να λειτουργήσει και τον χειμώνα, προσφέροντας θέρμανση, γι' αυτό είναι καλό να παίρνετε υπόψιν σας κι αυτό το στοιχείο. Το Carrier Extreme διαθέτει υψηλή ενεργειακή κλάση Α++ (ψύξη) και Α+++ (θέρμανση) στη θερμή ζώνη, ενώ επιτυγχάνει άψογη λειτουργία και της ψύξης αλλά και της θέρμανσης ακόμα και σε ακραίες θερμοκρασίες
περιβάλλοντος (από -15οC έως 50οC).

 

 

 

Επιλέξτε σύμφωνα με το περιβάλλον

Αν ο χώρος που θέλετε να εξοπλίσετε με air condition βρίσκεται σε περιβάλλον εκτός πόλης και ενδεχομένως να εκτεθεί σε διαφορετικές συνθήκες, χρειάζεται να επιλέξετε ένα κλιματιστικό με υψηλή ποιότητα κατασκευής, ώστε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Η επικάλυψη Green Fin του Carrier Extreme καθιστά την κλιματιστική μονάδα 5 φορές πιο ανθεκτική ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες όπως σε παραθαλάσσιες περιοχές, ή κατά την έκθεση σε όξινη βροχή. Ταυτόχρονα, βοηθά στη λίπανση και τον καθαρισμό του στοιχείου με αποτέλεσμα αυξημένη αξιοπιστία και έως πέντε φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. 

 

Ελέγξτε την ποιότητα του αέρα 

Η ανακύκλωση του αέρα από το air condition είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της λειτουργίας του, καθώς χρειάζεται να έχουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα ατμόσφαιρας - και ειδικά στο σπίτι μας. Στο Carrier Extreme θα βρείτε τη λειτουργία «Wind Avoid Me» που βοηθά στο να μην δεχόμαστε την άμεση ροή του αέρα όταν έχουμε ανοιχτό το air condition, ενώ η τεχνολογία «Active Clean» απομακρύνει τη σκόνη, τη μούχλα και τα λίπη που ενδέχεται να προκαλέσουν οσμές όταν προσκολληθούν στον εναλλάκτη θερμότητας, καταψύχοντάς τα αυτόματα και στη συνέχεια αποψύχοντας ταχύτατα τον πάγο.

 

Η λειτουργία αυτή χρησιμοποιείται για την παραγωγή περισσότερου συμπυκνωμένου νερού ώστε να βελτιωθεί η καθαριστική δράση και να εξέλθει κρύος αέρας. Ο εσωτερικός τροχός αέρα συνεχίζει να λειτουργεί για να στεγνώσει τον εξατμιστή, αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την ανάπτυξη μούχλας και διατηρώντας το εσωτερικό της συσκευής και τον αέρα που διέρχεται από αυτήν καθαρό.

 

Ελέγξτε τα φίλτρα

Τα φίλτρα του air condition συμβάλλουν εξίσου στην προστασία του αέρα από σωματίδια σκόνης ή από βακτήρια, γι' αυτό θα ήταν καλό να τα ελέγξετε και αυτά πριν την αγορά. Στο Carrier Extreme το προ-φίλτρο συγκρατεί τα μεγαλύτερα σωματίδια της σκόνης που αιωρούνται στον αέρα, απομακρύνοντάς τα από τη ροή του αέρα προτού εισέλθουν στην κλιματιστική μονάδα. Επιπλέον, καλύπτει την εισαγωγή του αέρα και βοηθά στο να διατηρείται η μονάδα και η σερπαντίνα καθαρές από ακαθαρσίες και ρύπους, εξασφαλίζοντας καλύτερη ποιότητα αέρα. Το προ-φίλτρο μπορεί να αφαιρεθεί και να καθαριστεί με διάλυμα νερού και απορρυπαντικού χωρίς να χάσει την αποτελεσματικότητά του.

 

Παράλληλα, περιλαμβάνει το Φίλτρο Τριπλής Δράσης (Triple Action), με το οποίο συνδυάζει τις θετικές επιδράσεις τριών διαφορετικών φίλτρων:


• Φίλτρο Negative Ion (Ionizer Filter): απελευθερώνει αρνητικά φορτισμένα ιόντα που ανανεώνουν τον αέρα, προσφέροντας καθαρή και αναζωογονητική ατμόσφαιρα
• Φίλτρο Cold Catalyst: Αυτό το φίλτρο έχει αποσμητική δράση και βοηθά στην απομάκρυνση των πτητικών οργανικών ενώσεων (VOC) και των κακοσμιών. Το φίλτρο αυτό δε χάνει την αποτελεσματικότητά του με το πέρασμα του χρόνου και μπορείτε να το καθαρίζετε εύκολα με τρεχούμενο νερό.
• Φίλτρο Vitamin C: Η Βιταμίνη C, με την αντιοξειδωτική της δράση είναι ωφέλιμη για την υγεία του δέρματος, εξαιτίας του σημαντικού ρόλου που έχει στη σύνθεση κολλαγόνου, το οποίο χαρίζει στο δέρμα δύναμη και ελαστικότητα. Επιπλέον, ενισχύει την ενυδάτωση και το χρωματικό τόνο ενώ ταυτόχρονα προστατεύει το δέρμα από τη φωτογήρανση και τη δημιουργία ρυτίδων.

 

Extra προνόμια

Τα περισσότερα σύγχρονα air condition περιλαμβάνουν νέα τεχνολογικά προνόμια που μπορούν να ενισχύσουν τη λειτουργία τους και να είναι, φυσικά πιο φιλικά προς τους χρήστες. Ένα από αυτά είναι και η λειτουργία του Wi-Fi, όπου μπορεί κανείς να ελέγχει τη συσκευή του όπου κι αν βρίσκεται, μέσω Internet (πολύ χρήσιμο σε περίπτωση που φύγετε βιαστικά από το σπίτι και ξεχάσετε το κλιματιστικό ανοιχτό). Στο Carrier Extreme, το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσετε την δωρεάν εφαρμογή για κινητά «Carrier Air Conditioner» (διαθέσιμη για λειτουργικό iOS & Android).

 

Η εφαρμογή επιτρέπει τον έλεγχο μιας σειράς λειτουργιών όπως η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της συσκευής, η επιλογή θερμοκρασίας και ταχύτητας ανεμιστήρα, ο προγραμματισμός λειτουργίας, και πολλά ακόμα, ενώ δέχεται και φωνητικές εντολές. Το Wi-Fi stick βρίσκεται εντός της συσκευασίας του κλιματιστικού και δεν απαιτείται κανένας πρόσθετος εξοπλισμός για τη σύνδεση της συσκευής.

 

Τέλος, στο πρακτικό κομμάτι, χρειάζεται να κοιτάξετε τα στοιχεία που αφορούν την προστασία από τις διακυμάνσεις της ηλεκτρικής τάσης. Το Carrier Extreme, μπορεί να λειτουργήσει με ρεύμα τάσης από 168 έως 264V, παρέχοντας έτσι προστασία από αυξομειώσεις της τάσης του ρεύματος, ενώ συγχρόνως περιλαμβάνει 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση για όλα τα μέρη της συσκευής.

 

Το καλοκαίρι είναι εδώ, η θερμοκρασία βρίσκεται ήδη αρκετά ψηλά, γι' αυτό είναι μία ιδανική στιγμή να επιλέξουμε το air condition που θα κάνει την καθημερινότητά μας στο σπίτι πιο δροσερή, πιο ευχάριστη και πιο ποιοτική.

 

Μπορείτε να βρείτε το κλιματιστικό Carrier Extreme σε ένα κατάστημα Κωτσόβολος ή στο kotsovolos.gr.