Τι ακουστικά να αγοράσω;

Τι ακουστικά να αγοράσω; Facebook Twitter
Ποια είναι τα ιδανικά ακουστικά; Χρειάζονται διαφορετικά ανάλογα με τη δραστηριότητα που κάνεις; Με καλώδιο ή χωρίς καλώδιο; Ψείρες ή να καλύπτουν ολόκληρο το αυτί;
0

ΣΥΧΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΤΙ το streaming άλλαξε τον τρόπο που ακούμε μουσική και αυτό ισχύει τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά, όσον αφορά τα γούστα μας αλλά και σε πρακτικό επίπεδο. Δεν χρειαζόμαστε πλέον να αντιγράφουμε κασέτες ή CD π.χ. για walkman ή φορητά CD-players – μια εποχή τα λέγαμε σιντιέρες. Mπορείς να ακούσεις στο κινητό σου το αγαπημένο σου άλμπουμ ή podcast όπου κι αν βρίσκεσαι, στο γραφείο, στον δρόμο, στο γυμναστήριο κ.α.

Σε αυτό το πλαίσιο εξελίχθηκε ο εξοπλισμός που χρειάζεται για την καλύτερη δυνατή ακρόαση, π.χ. τα ακουστικά, που είναι απαραίτητο αξεσουάρ γι’ αυτή την περίπτωση. Σε αυτό το σημείο, όμως, αρχίζει και ο πονοκέφαλος.

Τι εννοώ με αυτό; Πρόσφατα χρειάστηκε να αγοράσω καινούργια ακουστικά για το κινητό μου, αλλά οι επιλογές που είχα μπροστά μου ήταν τόσο πολλές που μπερδεύτηκα ακόμη περισσότερο και μου δημιουργήθηκαν ένα σωρό ερωτήματα. 

Ζητήσαμε από έξι μουσικούς και DJs να μας μιλήσουν εκ πείρας για τις δικές τους επιλογές και το τι πρέπει να προσέχει κανείς όταν θέλει να αγοράσει ακουστικά.

Ποια είναι τα ιδανικά ακουστικά; Χρειάζονται διαφορετικά ανάλογα με τη δραστηριότητα που κάνεις; Με καλώδιο ή χωρίς; Ψείρες ή να καλύπτουν ολόκληρο το αυτί; Πόσο σημαντικό είναι αυτό το noise cancellation, κοινώς η εξουδετέρωση κάθε εξωτερικού θορύβου; Η τιμή κάνει τη διαφορά; Σίγουρα χρειάζεται μια καλή έρευνα αγοράς πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση, επειδή κάθε χρόνο κυκλοφορούν καινούργια μοντέλα ή πιο εξελιγμένες μορφές των ήδη αγαπημένων υπαρχόντων.

Γι’ αυτό ζητήσαμε από έξι μουσικούς και DJs να μας μιλήσουν εκ πείρας για τις δικές τους επιλογές και το τι πρέπει να προσέχει κανείς όταν θέλει να αγοράσει ακουστικά.

Σημαντικό: Το συγκεκριμένο άρθρο αφορά την ακρόαση της μουσικής, αν κάποιος είναι gamer ίσως χρειαστεί διαφορετικού τύπου headphones, αλλά και γι' αυτό βρήκαμε έναν ειδικό να μας λύσει τις απορίες.

Ελαφριά και γερά για να αντέξουν στον χρόνο

Blend Mishkin (μουσικός)

portrait
Blend Mishkin, Μουσικός

Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ ένα ζευγάρι Audio Technica γιατί έχουν αποδείξει ότι αντέχουν στην κακομεταχείριση. Πρέπει να έχω αλλάξει τουλάχιστον δεκαπέντε διαφορετικά ζευγάρια στα είκοσι τέσσερα χρόνια που παίζω ως DJ, οπότε καταλαβαίνεις. Όταν πρόκειται για ακουστικά που θα χρησιμοποιήσω στα DJ sets ψάχνω κάτι ελαφρύ σε κατασκευή και γερό ώστε να αντέξει στον χρόνο, δεν με ενδιαφέρει τόσο η πιστότητα του ήχου.

Θεωρώ πως δεν υπάρχουν ιδανικά ακουστικά, ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες και υπάρχουν ακουστικά για κάθε χρήση. Δεν χρειάζεται κανείς να ξοδέψει μια περιουσία.

Προσωπικά, θέλω να ακούω μουσική μέσα σε έναν χώρο, η διασπορά του ήχου σε σχέση με τον χώρο όπου βρίσκεσαι και τη διάταξη των ηχείων είναι που κάνει τη διαφορά στην ακρόαση. Χρησιμοποιώ bluetooth ψείρες στο κινητό για να ακούω μουσική και podcasts όταν είμαι στον δρόμο, Philips TAT1207. Θέλω να είμαι στον κόσμο μου και δεν αλλάζω γενικά για άλλες δραστηριότητες.

Ποιότητα ήχου, άνεση και ευχέρεια στην ανταπόκριση στις ηχητικές μεταβολές χωρίς καθυστέρηση

VRGN (DJ, μουσικός παραγωγός)

portrait
VRGN, DJ, Μουσικός Παραγωγός

Ως techno DJ, αυτόν τον καιρό χρησιμοποιώ τα Technics RP DJ 1200. Παλιά χρησιμοποιούσα Pioneer HDJ μέχρι που έσπασαν, έπειτα πέρασα στα Sennheiser HD 25 και πριν από μερικούς μήνες ξεκίνησα να χρησιμοποιώ τα Technics. Δεν αγοράζω ακουστικά με συγκεκριμένη συχνότητα, είμαι αρκετά πρακτικός άνθρωπος και αν μου ταιριάξουν τα ακουστικά ηχητικά, δεν τα αλλάζω εύκολα. Ορισμένα σημαντικά στοιχεία για έναν techno DJ είναι η ποιότητα του ήχου, η άνεση, το να ανταποκρίνεται στις ηχητικές μεταβολές χωρίς καθυστέρηση.

Προσωπικά, έχω συνειδητοποιήσει ότι είμαι ευαίσθητη στις υψηλές συχνότητες, οπότε ψάχνω έναν «γεμάτο» ήχο που να αποδίδει και τις χαμηλές συχνότητες αρκετά, τα μπάσα δηλαδή, διατηρώντας την καθαρότητα του ήχου. Τα Technics είναι bass-heavy και μου ταιριάζουν πολύ σε σχέση με τα Sennheiser, για παράδειγμα.

Ένα άλλο στοιχείο που σίγουρα κάνει τη διαφορά για μένα είναι το βάρος που αισθάνομαι φορώντας τα. Καθώς τα φοράω αρκετή ώρα, τα πολύ ογκώδη ακουστικά βρίσκω ότι με κουράζουν.

Τα Technics μοιάζουν ογκώδη, αλλά δεν είναι όσο βαριά ενδέχεται να φαίνονται. Η ακουστική εξαρτάται από πολλές παραμέτρους και σίγουρα η ποιότητα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σ’ αυτήν. Όμως, τελικά, το ιδανικό ακουστικό είναι μια εντελώς προσωπική επιλογή που δεν εξαρτάται μόνο από την κατασκευή του αλλά και από παραμέτρους όπως το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας τις συχνότητες, τι είναι πιο άνετο, το διαθέσιμο budget κ.ά. 

Αν κάποιος ψάχνει να αγοράσει, αρχικά θα χρειαστεί να ορίσει τις ανάγκες που θέλει να καλύψει. Σίγουρα τα ακουστικά δεν είναι η περίπτωση του «one size fits all», αλλά ο τρόπος χρήσης δίνει μια πρώτη κατεύθυνση. Σε κάθε περίπτωση, η ποιότητα είναι πολύ σημαντική, καθώς στο τέλος αφορά την ακοή μας και δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα σε αυτή.

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρησιμοποιώ ακουστικά για να μιλήσω στο κινητό, εκτός αν περπατάω. Όταν τα χρησιμοποιώ, είμαι από τους ανθρώπους που ακούνε δυνατά μουσική. Χρησιμοποιώ κάποιο από τα ακουστικά DJing, καθώς προτιμώ πιο πολύ τα over ear αντί για τα μικρά in ear που μπαίνουν στο αυτί – τα over ear σού δίνουν τη δυνατότητα να απομονώσεις εξωτερικούς ήχους ή να έχεις επαφή με το περιβάλλον απλώς μετακινώντας τα λίγο από το αυτί, σε αντίθεση με τα in ear, που χρειάζεται να βγάλεις ένα από τα δύο και να ακούς μόνο από το ένα αυτί. Στο πλαίσιο γυμναστικής που απαιτεί πολλή κίνηση, σε αντίθεση με το περπάτημα ή το ποδήλατο, σίγουρα χρειάζεται κάτι πιο ευέλικτο.

Εφαρμογή και καθαρότητα ήχου

K.atou (DJ, μουσικός παραγωγός)

portrait
K.atou, DJ, Μουσικός Παραγωγός

Χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια τα Sennheiser HD-25. Είναι πολύ ελαφριά και εφαρμόζουν πολύ καλά στα αυτιά. Πιο παλιά είχα την έκδοση light της ίδιας εταιρείας. Δεν αλλάζω τόσο συχνά. Αγοράζω και τα ανταλλακτικά τους, π.χ. τα μαξιλαράκια για τα αυτιά που συνήθως φθείρονται πιο εύκολα. Κοιτάω πράγματα όπως η εφαρμογή τους, το πόσο καθαρά ακούς ιδίως σε χώρους με δυνατό ήχο όπως τα κλαμπ, να σε βοηθούν να απομονώνεις αυτό που κάνεις cue και να έχουν μεγάλο καλώδιο για να σου δίνει άνεση κίνησης. Θα συμβούλευα κάποιον που θέλει να αγοράσει να δοκιμάσει όσο περισσότερα γίνεται και να δει τι του ταιριάζει περισσότερο.

Είναι πολύ σημαντικό να μην πάρει κανείς ακουστικά χωρίς να τα έχει δοκιμάσει έστω και για λίγο και να βρει το κατάλληλο. Τα επαγγελματικά ακουστικά έχουν υψηλή ευαισθησία, ευκρίνεια στον ήχο και στις συχνότητες. Επομένως, αποδίδουν τον ήχο καθαρό.

Προσπαθώ να αποφεύγω να χρησιμοποιώ ακουστικά στο κινητό. Έχω ένα οικονομικό bluetooth ζευγάρι της TCL που παραδόξως ζει ακόμη και το χρησιμοποιώ σπάνια. Έχω τα ακουστικά με τα οποία παίζω και ετοιμάζω τη μουσική μου στο λάπτοπ. Πιο παλιά στο τρέξιμο χρησιμοποιούσα ψείρες. Τα DJ ακουστικά δεν βολεύουν για άθληση. Επίσης, επειδή απομονώνουν τόσο πολύ τον περιβάλλοντα ήχο στο τρέξιμο ή στη γυμναστική, νομίζω θα ήταν επικίνδυνη η χρήση τους.

Ένα μοντέλο-θρύλος

Bengoa (DJ, Μουσικός παραγωγός)

portrait
Bengoa, DJ, Μουσικός Παραγωγός

Εδώ και 22-23 περίπου χρόνια δουλεύω αποκλειστικά με τα Sennheiser HD25, και στο djing και στην παραγωγή. Μετά από αρκετές δοκιμές με ακουστικά των Sony, Techniques & Pioneer, ως DJ κατέληξα σε αυτό το μοντέλο που έπειτα εξελίχθηκε σε θρύλο για πολλούς λόγους. Εκτός από τα προφανή στάνταρ στην ποιότητα του ήχου, που τα συγκεκριμένα πληρούν και με το παραπάνω, ο πρώτος λόγος είναι η πλήρης απομόνωση από το εξωτερικό περιβάλλον. Είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να εφαρμόζουν τη σωστή πίεση υπό τη σωστή γωνία κι έτσι να ελαχιστοποιούν τους εξωτερικούς ήχους που φτάνουν στο αυτί. Αυτό, όπως φαντάζεστε, είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια ενός DJ set όπου βρίσκεσαι δίπλα σε δυνατά monitor ηχεία.

Ένας δεύτερος και εξίσου σημαντικός λόγος είναι η «σκληροτράχηλη» κατασκευή τους (θεωρούνται το τανκ των ακουστικών), η οποία τα καθιστά εξαιρετικά ανθεκτικά στην κακομεταχείριση. Το πρώτο μου ζευγάρι κράτησε επτά χρόνια ταξίδια, παραλίες, άμμο και δυνατά ντεσιμπέλ και κυρίως άπειρες ώρες χρήσης.

Όσον αφορά τη διάρκεια, παρόλο που είναι σταθερά στο αυτί, είναι ακριβώς όσο σφιχτά όσο πρέπει για να μπορείς να ακούς 3-4 ώρες συνεχόμενα, χωρίς να κουραστείς. Συνδυάζουν καλό ήχο και δυνατά ντεσιμπέλ σε μια εξαιρετικά πρακτική κατασκευή.

Επειδή η παραγωγή ήρθε μετά το DJing, θεώρησα σωστό να έχω τα ίδια ακουστικά και εκεί, παρόλο που αυτό είναι κάτι που οι περισσότεροι παραγωγοί αποφεύγουν. Σε μένα λειτούργησε ως σημείο αναφοράς – περνούσα (και περνάω ακόμη) άπειρες ώρες με τα συγκεκριμένα ακουστικά στα αυτιά, οπότε ο συγκεκριμένος ήχος μού έγινε βίωμα. Όταν δηλαδή θέλω να φτιάξω μια μπότα, ή ένα μπάσο, ή ένα εφέ σε πνευστά που άκουσα σε κάποιον δίσκο, με αυτά μπορώ να συγκρίνω και να πορευτώ.

Ο χρόνος μού έδειξε ότι η αυτή συνταγή δουλεύει, οπότε αυτήν τη διαδικασία ακολουθώ. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαι όμηρος των συγκεκριμένων ακουστικών, καθώς ένα τεράστιο μέρος της δουλειάς μου βασίζεται σε αυτά.

Έχω πάντοτε δυο ζευγάρια, ένα για το σπίτι και ένα για τον δρόμο, δηλαδή αυτά που παίρνω μαζί όταν παίζω. Όταν το ζευγάρι που ταξιδεύει φθαρεί, το αντικαθιστώ με αυτό που είχα στο στούντιο στο σπίτι, και αγοράζω καινούργιο για την παραγωγή. Εμπειρικά, θα λεγα ότι αλλάζω ένα ζευγάρι κάθε τρία-τέσσερα χρόνια. Τα ιδανικά στοιχεία που ψάχνει ένας επαγγελματίας είναι καλός ήχος, πρακτική κατασκευή, όχι μεγάλο βάρος, ανθεκτικότητα.

Υπάρχουν ακουστικά με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, φτιαγμένα δηλαδή με καλύτερα υλικά από κάποια άλλα. Φυσικά και έχει αντίκτυπο στον ήχο, παρ' όλα αυτά ο τομέας που χρησιμοποιούνται προσδιορίζει και τις απαιτήσεις που πρέπει να έχουμε από αυτά.

Πιο συγκεκριμένα, ιδανικά ακουστικά για τους διάφορους τομείς κατά καιρούς θεωρούνται αυτά που είναι τα πιο δημοφιλή και διαδεδομένα για την εκάστοτε περίπτωση, προσοχή όμως γιατί αυτό δεν τα κάνει αυτόματα τα καλύτερα – τα ακουστικά που ανέφερα πιο πάνω είναι τα πιο πρακτικά και όχι τα καλύτερα σε ποιότητα ήχου. Θα φέρω και ένα παράδειγμα ενός μοντέλου ηχείων, των Yamaha NS10, που θεωρούνται ιδανικά, διότι είναι τα χειρότερα σε ήχο, οπότε αν σε αυτά ακουστεί καλά η παραγωγή, είναι σίγουρα καλή. Πού να 'ξερε αυτός που τα έφτιαχνε ότι θα πλούτιζε επειδή έκανε τα χειρότερα ηχεία!

Τα ακουστικά ζυγίζονται και αξιολογούνται ανάλογα με την εφαρμογή τους. Θα έλεγα σε κάποιον που θέλει να αγοράσει να μην πάρει τα πιο φτηνά γιατί υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να ακούει λάθος, να κουράζεται, να έχει συχνότερα πονοκεφάλους και, ανάλογα με την ένταση, ίσως να έχει πρόβλημα στα αυτιά του. Όπως τα χάλια γυαλιά ηλίου κάνουν κακό στα μάτια, έτσι και τα ακουστικά στα αυτιά.

Διαφορετικά ακουστικά θα πάρεις ως DJ, διαφορετικά ως producer, gamer, audiophile

Eazy (DJ, promoter)

portrait
Eazy, DJ, promoter

Χρησιμοποιώ τα Sennheiser HD25ii. Τα πρώτα μου ήταν τα Stanton DJ PRO 2000, μετά αγόρασα αυτά που έχω τώρα. Και είναι η δεύτερη φορά που τα αγοράζω μετά από οκτώ χρόνια σκληρής χρήσης. Προσέχω την απομόνωση που έχουν από το εξωτερικό περιβάλλον, την άνεση όταν τα φοράω και το πώς γυρνάνε αναλόγως της θέσης που βρίσκομαι και το after sales service να έχει εγχώριο αντιπρόσωπο. Διαφορετικά ακουστικά θα πάρεις ως DJ, διαφορετικά ως producer, gamer, audiophile.

Κάποιος που θέλει να αγοράσει πρέπει καταρχάς να ακολουθήσει την πεπατημένη μέσω των reviews στα sites σύγκρισης, να αγοράσει κάτι που θα χρησιμοποιήσει στα σίγουρα και θα τον βολέψει και αν μπορεί να πάει σε κατάστημα που έχει βιτρίνα π.χ. djshop.gr, djmania.gr, να τα δοκιμάσει live. Ένα budget ζευγάρι ακουστικά έχει μεγάλη διαφορά στον ήχο από ένα μεσαίας κατηγορίας ακόμα περισσότερο όταν είσαι επαγγελματίας – και είναι σημαντικό να το προσέξεις αυτό για την υγεία σου.

Όσον αφορά το κινητό, πρόσφατα άλλαξα το τρίτο ζευγάρι earphones, κατέληξα σε xiaomi για να μιλάω περισσότερο, αλλά θα δοκιμάσω και ένα ζευγάρι JBL. Ιδανικά σε buds θα έπαιρνα Bang&Olufsen, το καλύτερο για ταινίες και μουσική. Έχω earphones για ομιλία στο κινητό και ακουστικά με καλώδιο της εταιρείας House of Marley για να ακούω μουσική. Έχω ένα ζευγάρι Sennheiser HD450 ασύρματα για γυμναστήριο ή βόλτα, αλλά με κουράζουν αρκετά, ενώ έχουν πολύ καλό ήχο, γιατί έχουν θέμα με τις συχνότητες.

«Δεν πειράζει που είναι λίγο μεγάλα»

Giganta (μουσικός)

portrait
Giganta, μουσικός

Χρησιμοποιώ τα Ultrasone DJ1 για την ποιότητα του ήχου και επειδή αυτή η εταιρεία ειδικεύεται και φτιάχνει μόνο ακουστικά. Μπορεί να είναι λίγο μεγάλα, αλλά αυτό βοηθάει στο να ακούς καλύτερα και να απομονώνεις τους εξωτερικούς ήχους. Έχω δέκα χρόνια τα ίδια ακουστικά, δεν έχουν πάθει τίποτα, δεν έχει φθαρεί καν το καλώδιο, που είναι συνήθως το πρώτο που χαλάει.

Παλιότερα χρησιμοποιούσα της Sennheiser. Προσέχω τις συχνότητες απόκρισης, να μην είναι ενοχλητικές, το καλώδιο να είναι σπιράλ και οι βραχίονες ανθεκτικοί. Κάποιος θα πρέπει κυρίως να προσπαθήσει να επενδύσει σε ακουστικά που θα προστατέψουν την ακοή του από τη χρόνια χρήση. Σίγουρα με τον σωστό ήχο απολαμβάνεις καλύτερα τη μουσική. 

Τα καλά ακουστικά δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για ακρόαση και συγκέντρωση όταν παράγουν ζεστό και ταυτόχρονα καθαρό ήχο στις σωστές συχνότητες. Δεν χρησιμοποιώ ακουστικά στο κινητό, συνδέω το κινητό με ηχείο Bluetooth όταν θέλω να ακούσω μουσική.  Έχω ακόμη το τελευταίο iΡod που έχει τον καλύτερο ήχο αναπαραγωγής και ακούω από αυτό με ακουστικά Sony με bass boost για περισσότερο μπάσο.

Οι ψείρες δεν με βολεύουν και πιέζουν αρκετά το εσωτερικό του αυτιού. Προτιμώ κάτι που αγκαλιάζει τα αυτιά σαν μαξιλάρι. Με καλώδιο είναι πάντα καλύτερα. Χρησιμοποιώ άλλα ακουστικά στη βόλτα και άλλα όταν παίζω και φτιάχνω μουσική. Όταν πάω βόλτα θέλω να ακούω ζεστό ήχο, με γεμάτο το μπάσο. Όταν φτιάχνω μουσική θέλω να ακούω όπως στα monitor ηχεία του στούντιο, καθαρά, για να μπορώ να μιξάρω σωστά.

Και τι γίνεται με τα video-games;

Ανδρέας Δερδεμέζης (Gameathlon, Cowboytv.gr)

portrait
Ανδρέας Δερδεμέζης, Gameathlon, Cowboytv.gr

Ένας gamer χρησιμοποιεί ακουστικά που σίγουρα διαφέρουν από αυτά που χρησιμοποιεί ένας μουσικός όχι μόνο για την ποιότητα του ήχου αλλά κυρίως επειδή στα video games πρέπει να ξέρεις από πού προέρχεται ο ήχος. Γι' αυτό πολλές φορές τα πολύ advanced ακουστικά για video games έχουν 4-6 ηχεία και 3D τοποθέτηση, έτσι ώστε να ακούς ακόμη κι αν σου έρχεται ο άλλος από πίσω, από το πλάι, από μπροστά, από το δεξί από το αριστερό αυτί. Είναι λίγο πιο σημαντικό το spatial του ήχου και για να κάνουμε και λίγο χαβαλέ, εννοείται πως για τον gamer, όσο περισσότερα είναι τα φωτάκια, τόσο το καλύτερο. 

Στα video games είναι η ύστατη μορφή ψηφιακής τέχνης, γιατί ο ήχος είναι το μισό παιχνίδι, άρα το να έχεις καλό ήχο σού αναβαθμίζει όλη την εμπειρία. Xρησιμοποιώ εδώ και χρόνια τα Βeats, που είναι εξαιρετικά ακουστικά. Αγοράζω καινούργια κάθε δύο χρόνια και συνήθως προσέχω να εφαρμόζουν καλά και να έχουν όσο το δυνατό καλύτερη ποιότητα ήχου για να προστατεύω τα αυτιά μου. Στο κινητό είμαι Αpple τύπος.

Τα ακουστικά που έχουμε για το desktop μας είναι συνήθως βαριά και μεγάλα επειδή έχουν όλα αυτά τα features που ανέφερα, αλλά ακουμπάνε και καλά στο κεφάλι και βολεύουν να τα φοράς για ώρες – αναλόγως του τι κάνεις μπορείς να έχεις επάνω σου και ένα «χριστουγεννιάτικο δέντρο». 

Κάποιος που αγοράζει για πρώτη φορά να προτιμήσει ακουστικά υψηλής ποιότητας και όχι τα πιο φαντασμαγορικά που θα δει, όπως και κάποια που προστατεύουν τα αυτιά, επειδή, αν τα φοράς πολλή ώρα και τα έχεις σε πολύ δυνατή ένταση, μπορεί να σου δημιουργηθούν προβλήματα. Θα πρότεινα να τσεκάρει κανείς μάρκες όπως οι Steel Series, Razer, Logitech και Hyper X.

Μια λίστα με τα καλύτερα headphones για μουσική που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά αυτήν τη στιγμή:

Sony WH-1000XM5 – €319

Bowers & Wilkins PX7 S2 – €429

AKG Y50BT - €87

Sennheiser MOMENTUM 4 Wireless - €364

Sony WF-1000XM4 - €169

Apple AirPods Max – γύρω στα €650

Sennheiser Momentum 3 In-ear – γύρω στα €240

JBL Tune 750BTNC - €150

Audio-Technica ATH-M50xBT – γύρω στα €180

Apple AirPods (2nd generation) – γύρω στα €125

Μπορείς να τα βρεις στα Public, στο Skroutz.gr και σε ειδικά καταστήματα που ειδικεύονται στον ήχο όπως το Athens Pro Audio.

Αγορά
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πράγματα που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι»: Γιατί το TikTok μας οδηγεί σε τόσες πολλές αγορές;

Αγορά / Πώς το TikTok σε κάνει να ψωνίζεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι

Γιατί οι δημιουργοί περιεχομένου του TikTok είναι τόσο καλοί ώστε να μας «πουλάνε» πράγματα; Σε τι διαφέρουν από τους αστραφτερούς influencers του Instagram; Ποιους εμπιστευόμαστε πιο εύκολα και πώς η εικονική μας σχέση μαζί τους επηρεάζει τις αγορές μας;
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ