«ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ δεν είχα καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για μια φασιστική οργάνωση. Ας μην ξεχνάμε ότι όλη η συμπεριφορά τους αυτό έδειχνε και μάλιστα ο αρχηγός τους πολλές φορές ωρυόταν σαν μια κακή κόπια του Χίτλερ», υποστηρίζει στη LiFO o σημαντικός συγγραφέας, Θανάσης Βαλτινός.


Ο ίδιος ζώντας εδώ και σχεδόν σαράντα χρόνια σε ένα μικρό δώμα στην ταράτσα μιας πολυκατοικίας στο Παγκράτι δεν ξαφνιάστηκε καθόλου, όπως μου λέει στη συνομιλία μας, από την ανακοίνωση της χθεσινής απόφασης.


Αποφεύγοντας τη δημοσιότητα τα τελευταία χρόνια με τον μεστό του λόγο του και με λακωνικό ύφος σχολιάζει: «Παρά το ότι μιλάμε για μια ιστορική απόφαση, θεωρώ ότι δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμη με τη Χρυσή Αυγή. Είναι προφανώς ένα θετικό γεγονός ότι καταδικάστηκαν ως εγκληματική οργάνωση αλλά σε ένα ποσοστό οι φασίστες της διπλανής πόρτας εξακολουθούν και επιβιώνουν. Αυτοί οι άνθρωποι έκαναν εγκλήματα αλλά στο παρελθόν υπήρξε μια ανοχή λόγω κάποιων συνθηκών, είτε της οικονομικής κρίσης, είτε πολλών διαψεύσεων που είχαν δημιουργηθεί κι εκεί είναι που αυτοί βρήκαν ένα χώρο για να ηγηθούν».