Πηδάει από τη σκηνή στο κοινό, χωρίς φόβο, τα γόνατά της είναι γεμάτα μελανιές και το σώμα της ζωγραφισμένο με neon σύμβολα και ατάκες που την εκφράζουν.

 

Η δυναμική της φωνής της υπερνικά τους ήχους των beats και της μελωδίας, τραγουδάει για το σεξ, τα ναρκωτικά και αντικαθιστά το rock 'n' roll με συναισθηματικούς στίχους γεμάτους ρομαντισμό, «ζωγραφίζοντας» νοητά εικόνες από μακρινούς τόπους.


Η Lydmor aka Jenny Rossander από τη Δανία είναι άλλο ένα κορίτσι που αγαπά να παράγει ηλεκτρονική μουσική. Αυτό που τη διαφοροποιεί από τις υπόλοιπες είναι η ενέργεια και ο ακομπλεξάριστος τρόπος που διαχειρίζεται την καριέρα της.

 

Αδιαφορεί για το αν εμφανίζεται σε ένα μεγάλο φεστιβάλ, σε ένα πασίγνωστο κλαμπ, ή σε ένα σαλόνι 2 επί 2 γεμάτο φανατικούς θαυμαστές της, αυτό που «δίνει» είναι το ίδιο.

 

Αδιαφορεί για το γεγονός ότι τα δύο πρώτα της άλμπουμ (2012 – 2015) κυκλοφόρησαν μόνο στην πατρίδα της, εκείνη βρήκε τον τρόπο να χτίσει ένα δυνατό fan base.

 

Γράφοντας αυτό το τραγούδι, αλλά και όλο το άλμπουμ είχα έναν πολύ συγκεκριμένο άνθρωπο στο μυαλό μου. Γνωριστήκαμε, ήρθαμε κοντά εξαιρετικά άμεσα και τότε ξαφνικά μετακόμισε στην άλλη πλευρά του πλανήτη, σε μια χώρα με την οποία είχαμε ακριβώς 12 ώρες διαφορά

 

Αδιαφορεί για τις προσταγές του μάρκετινγκ και της δισκογραφίας κι εξαφανίζεται ξαφνικά για πολλούς μήνες στη Σαγκάη, για να επιστρέψει με νέο άλμπουμ στη βαλίτσα της, που κυκλοφορεί το φθινόπωρο του '18.

 

«I Told You I'd Tell Them Our Story» είναι ο τίτλος και δεν ξέρεις αν η φράση της ακούγεται ως απειλή, ή καθησυχαστικός ψίθυρος.

 

Η Lydmor μόλις υπέγραψε με μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες booking στο χώρο, την International Talent Booking που διαχειρίζεται τεράστια ονόματα – από την Adele και τον Bryan Ferry, στους Hot Chip, τους Editors και τους Pearl Jam, η λίστα είναι εντυπωσιακή – άρα τα πράγματα σοβαρεύουν πολύ.


Λίγο πριν την κυκλοφορία του δεύτερου single από το άλμπουμ της, η Lydmor επιλέγει το LiFO.gr για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα του βίντεο κλιπ του τραγουδιού της, που αποτελεί και το σκηνοθετικό ντεμπούτο της και μας μιλά για το όραμά της και την όλη διαδικασία.

 

«Γράφοντας αυτό το τραγούδι, αλλά και όλο το άλμπουμ είχα έναν πολύ συγκεκριμένο άνθρωπο στο μυαλό μου. Γνωριστήκαμε, ήρθαμε κοντά εξαιρετικά άμεσα και τότε ξαφνικά μετακόμισε στην άλλη πλευρά του πλανήτη, σε μια χώρα με την οποία είχαμε ακριβώς 12 ώρες διαφορά.

 

»Σπαταλούσα πολύ χρόνο διαπιστώνοντας, τελικά, ότι αυτό που έκανα ήταν να περιμένω μια κλεφτή ματιά στη ζωή του. Ένιωθα πως υπήρχα περισσότερο μέσα από έναν υπολογιστή, παρά στον έξω κόσμο. Αυτό δεν είναι, όμως, μια πάγια πρακτική ζωής πολλών ανθρώπων, σήμερα;

 

Στις επίσημες φωτογραφίες μου για τη νέα κυκλοφορία, έχω γράψει με neon πάνω στις παλάμες μου τις ατάκες "behold money" και "I am woman". Δυστυχώς, δεν μπορώ να αποκαλύψω πολλά γι' αυτήν την κίνησή μου, ακόμη. Φωτο: Anne Marin
Στις επίσημες φωτογραφίες μου για τη νέα κυκλοφορία, έχω γράψει με neon πάνω στις παλάμες μου τις ατάκες "behold money" και "I am woman". Δυστυχώς, δεν μπορώ να αποκαλύψω πολλά γι' αυτήν την κίνησή μου, ακόμη. Φωτο: Anne Marin


»Πάντα ήμουν οπτικός τύπος, πάντα δημιουργούσα εικόνες στο μυαλό μου κι έτσι αποφάσισα να σκηνοθετώ, πλέον, εγώ όλα τα βίντεο κλιπ μου. Ίσως ο λόγος να είναι το ότι είμαι control freak, έχω πολύ συγκεκριμένη ιδέα στο μυαλό μου για όλα αυτά που κάνω κι αυτό θέλω να αποτυπωθεί στη νέα μου δουλειά.

 

»Προσπάθησα να κάνω εικόνα τα συναισθήματά μου, να είναι όλα πολύ προσωπικά και ενσωμάτωσα όλες αυτές τις εικόνες από τη Σαγκάη, λες και ρίχνεις μια ματιά σε ένα παράλληλο σύμπαν.

 

»Τα βίντεο γίνονται όλο και περισσότερο κομμάτι της δημιουργικής μου διαδικασίας. Παλιότερα εστίαζα στη μουσική και πίστευα πως την εικόνα έπρεπε να την αναλάβει κάποιος άλλος. Σιγά-σιγά άρχισα να διαπιστώνω πως μπορώ να κάνω ό,τι σκατά θέλω, αν γουστάρω το πρότζεκτ μου να μεταμορφωθεί σε ένα μουσικό/art πρότζεκτ, ναι, μπορώ να το κάνω. Αυτή η διαπίστωση μου έδωσε μια απίστευτη αίσθηση ελευθερίας.


»Στις επίσημες φωτογραφίες μου για τη νέα κυκλοφορία, έχω γράψει με neon πάνω στις παλάμες μου τις ατάκες "behold money" και "I am woman". Δυστυχώς, δεν μπορώ να αποκαλύψω πολλά γι' αυτήν την κίνησή μου, ακόμη, είναι μέρος μιας ευρύτερης ιστορίας που θα αποκαλυφθεί τη σωστή στιγμή. Μια ιστορία, ένα μυστηριώδες παραμύθι για την αγάπη, τη μουσική, το σκοτάδι, το μέλλον, όλα με φόντο τη Σαγκάη».