ADVERTORIAL

Η διαρκής προσπάθεια για βελτίωση και οι συνεχείς επενδύσεις βρίσκονται στη φιλοσοφία της εταιρείας, η οποία αποτελεί όχι μόνο ένα ελκυστικό περιβάλλον εργασίας αλλά και ένα παράδειγμα για το πώς η επιχειρηματική επιτυχία βασίζεται στο ανθρώπινο δυναμικό. Η κυρία Νικολέττα Κολομπούρδα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού και Μέλος της Διοίκησης της Lidl Ελλάς, μας μιλά για τη βράβευση Top Employer αλλά και τη θέση της εταιρείας σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο κεφάλαιο.

 

— Κυρία Κολομπούρδα, ποια είναι η προτεραιότητα που θέτετε ως Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, ώστε η Lidl Ελλάς να παραμένει κορυφαίος εργοδότης;

Η αξιολόγηση από τον ανεξάρτητο οργανισμό Top Employers Institute στο Άμστερνταμ αποτελεί για εμάς πρόκληση. Προτεραιότητά μας είναι να προσφέρουμε ένα όλο και καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, συνεχίζοντας να επενδύουμε και να εξελίσσουμε όλους τους βασικούς μας πυλώνες: τη στρατηγική ανάπτυξης ταλέντων, τον σχεδιασμό για το ανθρώπινο δυναμικό, την προσέλκυση ταλέντων και ένταξη νέων ταλέντων, την εκπαίδευση και ανάπτυξη, τη διαχείριση απόδοσης, την ανάπτυξη ηγεσίας, την καριέρα και διαχείριση διαδοχής, τις αμοιβές και παροχές και την κουλτούρα. Χωρίς τη συνεχή μας προσπάθεια για βελτίωση σε όλους αυτούς τους πυλώνες δεν θα μπορούμε να παραμείνουμε Κορυφαίος Εργοδότης για 5η συνεχόμενη χρονιά το 2021.


— Τι σημαίνει για εσάς η βράβευση Top Employer για 4η συνεχόμενη χρονιά και ποια είναι η καθημερινή επιβράβευση που Η Νικολέττα  Κολομπούρδα, Διευθύντρια  Ανθρώπινου Δυναμικού και Μέλος της Διοίκησης της Lidl Ελλάςεισπράττετε μέσα στην εταιρεία;

Πολύ ωραία ερώτηση! Για εμένα αυτή η βράβευση σημαίνει ότι αυτό που κάνουμε το κάνουμε καλά. Όχι μόνο λόγω της συγκεκριμένης αναγνώρισης αλλά και βάσει των δικών μας ερευνών ικανοποίησης εργαζομένων που τρέχουμε κάθε χρόνο σε ολόκληρη την εταιρεία – στα γραφεία, σε όλα τα Logistics Centers μας και σε όλα τα καταστήματα. Κάθε χρόνο η συμμετοχή είναι όλο και μεγαλύτερη και τα αποτελέσματα όλο και καλύτερα.


Στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού είμαστε μια πολύ καλή ομάδα 35 ατόμων, εξειδικευμένων στο HR αλλά και με διαφορετικά ακαδημαϊκά και επαγγελματικά υπόβαθρα – από λογιστική μέχρι ψυχολογία, πολιτικές επιστήμες, marketing... Όλοι μας εργαζόμαστε σκληρά για τους 6.000 εργαζομένους της Lidl Ελλάς, ώστε να τους παρέχουμε ό,τι χρειάζονται και να παραμένουμε μπροστά από τις εξελίξεις στον κλάδο μας. Χαίρομαι όταν εξελίσσονται, όταν φέρνουν νέα πράγματα στην εταιρεία και δουλεύουν σε νέες ιδέες που θα μας βοηθήσουν να παραμείνουμε Κορυφαίος Εργοδότης και Εργοδότης Επιλογής στην Ελλάδα.

 

 


— Προγραμματίζετε νέες προσλήψεις γι' αυτήν τη χρονιά; Σε τι είδους θέσεις;

Ναι, όπως κάθε χρόνο! Μέσα στο 2020 θα ξεπεράσουμε τα 230 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, αγγίζοντας τους 7.000 εργαζομένους. Δημιουργούμε, έτσι, εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας όχι μόνο στα καταστήματα αλλά και στα κεντρικά μας γραφεία στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, στα περιφερειακά μας γραφεία και στα υπόλοιπα Logistics Centers μας στα Καλύβια Αττικής, στην Πάτρα και στα Τρίκαλα. Αυτή την περίοδο έχουμε πάνω από 100 ανοιχτές θέσεις, και μάλιστα σε αντικείμενα που ίσως κάποιος να μην περίμενε κανείς από ένα σούπερ μάρκετ, όπως ΙΤ, Διαχείριση Ακινήτων αλλά και 18μηνα προγράμματα Trainee για νέους αποφοίτους.


— Ποια είναι η ανταπόκριση που λαμβάνετε κάθε φορά που ανακοινώνετε κάποια νέα θέση εργασίας;

Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η ανταπόκριση των υποψηφίων, σχεδόν κάθε φορά! Λαμβάνουμε από 100 μέχρι και 1.000 ίσως και 2.000 αιτήσεις για κάθε αγγελία μέσα από το careers site μας, kariera.lidl.gr. Για παράδειγμα, το 2019 ξεπεράσαμε τις 90.000 αιτήσεις. Συνολικά, αφιερώνουμε πάνω από 6.000 εργατοώρες στην αντικειμενική αξιολόγηση των βιογραφικών και των υποψηφίων από τους εξειδικευμένους recruiters μας και μέσα από δομημένες συνεντεύξεις, case studies και assessment centers, διατηρώντας μια 100% διαφανή διαδικασία.


— Κατά τη δική σας γνώμη, ποιο είναι το βασικό κίνητρο για να εργαστεί κανείς στη Lidl Ελλάς;

Να έχει όρεξη! Θέλουμε ανθρώπους φιλικούς, επικοινωνιακούς, με ομαδικό πνεύμα, που να τους αρέσουν οι προκλήσεις, να χαίρονται να αναλαμβάνουν ευθύνες, πολλές φορές μεγαλύτερες απ' την εμπειρία τους, να αναμένουν την αναγνώριση όταν αποδίδουν καλά και να αμείβονται ανάλογα. Θέλουμε οι εργαζόμενοί μας να φέρνουν τον πραγματικό τους εαυτό στη δουλειά σε ένα κλίμα αμοιβαίου σεβασμού.

 

 


— Θεωρείτε πως η ανάδειξη μιας επιχείρησης σε Top Employer σχετίζεται, οφείλεται ή οδηγεί στην επιτυχημένη της πορεία εν γένει;

Βασικά, και τα τρία. Είναι στοιχεία αλληλένδετα. Σχετίζεται, διότι, με τους ανθρώπους της να είναι το σημαντικότερο κομμάτι της επιτυχίας της, σημαίνει ότι κάνει κάτι (πολύ) σωστά, εφόσον ένας ανεξάρτητος οργανισμός σαν το Top Employers Institute το πιστοποιεί. Οφείλεται, διότι ευέλικτοι, ευπροσάρμοστοι και χαρούμενοι εργαζόμενοι είναι αυτοί που μας βοηθούν να εφαρμόζουμε όλες αυτές τις HR πρακτικές. Οδηγεί, διότι σημαίνει πολλά για το νέο ταλέντο, προσελκύει όλο και καλύτερους υποψηφίους και αυτοί μας «απογειώνουν».


— Μιλήστε μας για τα προγράμματα ανάπτυξης/επιμόρφωσης που προσφέρετε.

Η εξέλιξη των εργαζομένων μας είναι από τα σημαντικότερα θέματα με τα οποία ασχολούμαστε ως εταιρεία. Γι' αυτό επενδύουμε και φέτος πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ στον τομέα Learning & Development που ασχολείται με τα συγκεκριμένα θέματα, όπως το talent management, η δημιουργία learning culture, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων με focus στο learning experience και η περαιτέρω ενίσχυση της εμπιστοσύνης και δικαιοσύνης για τους εργαζομένους.


Στόχος μας είναι να παραμείνουμε εργοδότης επιλογής για τους υποψηφίους στην Ελλάδα και να συνεχίσουμε να προσελκύουμε τα καλύτερα ταλέντα. Συνεχίζουμε, λοιπόν, να δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση και το 2020!