«Απεριόριστη Ανάσα - Be a life Donor»: Εκστρατεία για δωρεά oργάνων από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Κυστικής Ίνωσης

«Απεριόριστη Ανάσα - Be a life Donor»: Εκστρατεία για δωρεά oργάνων από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Κυστικής Ίνωσης Facebook Twitter
0

Call to action, απευθύνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης σε συνεργασία με το δίκτυο ενδυνάμωσης ανθρώπων με ορατή και αόρατη αναπηρία «Humane» και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, προκειμένου να προσκληθεί το ευρύτερο κοινό να στηρίξει την μεταμόσχευση πνευμόνων κάνοντας εγγραφή στην ιστοσελίδα της ΕΟΜ ως Δωρητής Οργάνων.

«Η μεταμόσχευση πνευμόνων είναι η δεύτερη ευκαιρία στην ζωή για τους ασθενείς με αναπνευστική ανεπάρκεια. Μεταμόσχευση χωρίς μόσχευμα δεν υφίσταται και αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο με πράξεις. Πράξεις αγάπης και αλληλεγγύης που κοστίζουν μόνο 1 κλικ.»

Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν είναι δύο:

  1. Η τοιχογραφία στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, που απεικονίζει μεταμοσχευμένη νεαρή με Κυστική Ίνωση, αποτελεί τοπόσημο και κεντρικό σημείο αναφοράς της εκστρατείας
  2. Διαδικτυακή πρόσκληση ηγεσίας στην μεγαλύτερη αλυσίδα ζωής.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας καλείται ο κάθε πολίτης να κάνει εγγραφή ως Δωρητής Οργάνων, και στη συνέχεια να αναρτήσει μια φωτογραφία στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό.

«Απεριόριστη Ανάσα - Be a life Donor»: Εκστρατεία για δωρεά oργάνων από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Κυστικής Ίνωσης Facebook Twitter


Οι διοικητές νοσοκομείων και στελέχη φορέων υγείας και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι στο κοινοβούλιο (στους οποίους έχει αποσταλεί ήδη προσωπική πρόσκληση) οφείλουν να ηγηθούν αυτής της προσπάθειας και να δώσουν το παράδειγμα συμπαρασύροντας τον κάθε πολίτη στην μεγαλύτερη αλυσίδα ζωής.

Η εκστρατεία ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, ενώ οι φωτογραφίες θα αναρτηθούν στο microsite.

Η εκστρατεία αποτελεί μια πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης σε συνεργασία με το δίκτυο ενδυνάμωσης Ανθρώπων με ορατή και αόρατη αναπηρία «Humane», υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Υγεία & Σώμα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Υγεία & Σώμα / H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Ο νευροεπιστήμονας Charan Ranganath εξηγεί πως όταν συναντά κάποιον για πρώτη φορά, συχνά τον ρωτούν «Γιατί δεν έχω καλή μνήμη και ξεχνάω εύκολα;». Όμως, η απάντηση που εκείνος δίνει είναι πως τον ενδιαφέρει περισσότερο τι θυμόμαστε, παρά τι ξεχνάμε.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Υγεία & Σώμα / Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» περισσότερες από 15.000 γυναίκες που πιθανόν να ανακάλυπταν πολύ αργότερα ότι η υγεία τους κινδυνεύει διαγνώστηκαν με ευρήματα και έλαβαν θεραπεία έγκαιρα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κορίνα Πατέλη - Bell, μπορεί να πάρει τα δεδομένα των πιλοτικών προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν σε 42 περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και οδήγησαν στη μετατόπιση των ασθενών σε πρωιμότερα στάδια διάγνωσης
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ