Ομαλή προσγείωση στη φθινοπωρινή ρουτίνα

Ομαλή προσγείωση στη φθινοπωρινή ρουτίνα Facebook Twitter
Απλά τρικ μπορούν να βοηθήσουν τη διαδικασία προσαρμογής και να κάνουν τις πρώτες εβδομάδες του φθινοπώρου πιο ευχάριστες.
0

Καλοκαίρι ήταν και τέλειωσε. Δηλαδή δεν τέλειωσε ακόμα, αλλά κοντεύει και η επιστροφή στην πόλη και στους ρυθμούς της είναι ένα αναγκαίο κακό αλλά και αναγκαία συνθήκη ώστε να συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε όλα μας τα θέλω, τα δικά μας και της οικογένειάς μας. Από αυτή την οπτική γωνία η επιστροφή στη φθινοπωρινή ρουτίνα δεν είναι κάτι αρνητικό και δεν χρειάζεται να είναι ανώμαλη.

Απλά τρικ μπορούν να βοηθήσουν τη διαδικασία προσαρμογής και να κάνουν τις πρώτες εβδομάδες του φθινοπώρου πιο ευχάριστες. Καταρχάς, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μη βάζουμε ψηλά τον πήχη των προσδοκιών τις πρώτες ημέρες. Δεν θα καθαρίσουμε μέσα σε ένα 8ωρο το ασφυκτικά γεμάτο mail box, το γραφείο και τα συρτάρια του, ούτε θα ξεκινήσουμε πέντε πρότζεκτ την ίδια μέρα.

Ξεκινήστε βάζοντας τάξη στο σπίτι, γιατί η ακαταστασία δημιουργεί πρόβλημα στη συγκέντρωση, και συνεχίστε στην πόλη τις δραστηριότητες που σας άρεσαν το καλοκαίρι, όπως το να διαβάζετε ένα ωραίο μυθιστόρημα το βράδυ πριν από τον ύπνο ή στον πρωινό καφέ.

«Ξεκινήστε βάζοντας τάξη στο σπίτι, γιατί η ακαταστασία δημιουργεί πρόβλημα στη συγκέντρωση, και συνεχίστε στην πόλη τις δραστηριότητες που σας άρεσαν το καλοκαίρι, όπως το να διαβάζετε ένα ωραίο μυθιστόρημα το βράδυ πριν από τον ύπνο ή στον πρωινό καφέ. Τέλος, οργανώστε μικρές μονοήμερες αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα, που δημιουργούν την ψευδαίσθηση πως το καλοκαίρι συνεχίζεται» συστήνει η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου.

Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για το αν θα μπορέσουμε να ξυπνήσουμε εγκαίρως τα παιδιά για το σχολείο, καθώς αυτά έχουν μεγάλη δυνατότητα προσαρμογής στο νέο ωράριο. Πιο πολύ ζορίζονται οι ενήλικες και για να αποφύγουμε το ζόρι μια καλή ιδέα είναι να βάλουμε στόχο, όση δουλειά κι αν προκύψει, να κάνουμε 1-2 φορές την εβδομάδα κάτι που μας ευχαριστεί μετά το γραφείο, π.χ. μια ποδηλατάδα, μια έξοδο για θερινό σινεμά, μια βόλτα για παγωτό χωνάκι.

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο νερό χρειαζόμαστε πραγματικά;

Ψυχή & Σώμα / «8 ποτήρια την ημέρα»: Πόσο νερό πραγματικά χρειαζόμαστε;

Η Μερόπη Κοκκίνη συνομιλεί με τη διατροφολόγο Άννα Γαβριέλη για όσα ισχύουν – και δεν ισχύουν – γύρω από την ενυδάτωση, διαλύοντας διαδεδομένους μύθους και δίνοντας πρακτικές συμβουλές για το πώς μπορούμε να φροντίζουμε σωστά τον οργανισμό μας, χωρίς υπερβολές ή παρανοήσεις.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Έρικ Μ. Γκαρσία: Αυτισμός, Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ και το δικαίωμα στην ορατότητα

The Upfront Initiative / Έρικ Μ. Γκαρσία: Αυτισμός, Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ και το δικαίωμα στην ορατότητα

«Για πολύ μεγάλο διάστημα, τα αυτιστικά άτομα δεν είχαν την ευκαιρία να πουν τη δική τους ιστορία. Αν μπορώ να πω ότι πέτυχα κάτι μέσα από τη δουλειά μου, είναι ότι προσπάθησα να τους δώσω φωνή και να τα παρουσιάσω με την ανθρωπιά που τόσο συχνά τους στερεί η κοινωνία».
ΤΗΣ ΤΖΙΝΑΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ
Παιδιά, θάλασσα και πρώτες βοήθειες: Όλα όσα πρέπει να ξέρει ένας γονιός

Ψυχή & Σώμα / Παιδιά, θάλασσα και πρώτες βοήθειες: Όλα όσα πρέπει να ξέρει ένας γονιός

Χρειάζεται να έχουμε φορητό φαρμακείο ή αρκεί το φαρμακείο του νησιού; Είναι μύθος ότι τα παιδιά δεν πρέπει να κολυμπούν μετά το φαγητό; H Τζούλη Αγοράκη συζητά με την παιδίατρο Γιώτα Γαργάλα.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ψυχή & Σώμα / Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ο βελονισμός έχει συνδεθεί με εναλλακτικές θεραπείες, ευεξία και ανατολική φιλοσοφία. Όμως, όταν ένας νευρολόγος τον προτείνει για την ανακούφιση από ημικρανίες, οσφυαλγίες ή χρόνιο πόνο, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Τι λέει η επιστήμη γι’ αυτήν τη χιλιάδων ετών πρακτική και ποιοι μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν; Ο νευρολόγος Οδυσσέας Παζιώνης απαντά.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Ψυχή & Σώμα / Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Γυμναστική με κινητό στο χέρι, ρολόγια που σου λένε πότε να αναπνεύσεις, influencers που υπόσχονται κοιλιακούς μέσα σε δέκα λεπτά: πόσα από όλα αυτά λειτουργούν πραγματικά; Για να ξεχωρίσουμε το hype από την ουσία, μιλήσαμε με τον Λάμπρο Μουλίνο, διαιτολόγο, διατροφολόγο και γυμναστή, ο οποίος μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε το τοπίο του fitness όπως αυτό διαμορφώνεται στα ελληνικά social media σήμερα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Ψυχή & Σώμα / Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Τι γίνεται με τα συσκευασμένα που βρίσκουμε στα ψυγεία; Είναι ασφαλή; Τα παγωτά που δεν έχουν ζάχαρη να τα προτιμάμε; Είναι ασφαλές να δίνουμε υποκατάστατα ζάχαρης στα παιδιά; Ποια είναι τα καλά του σπιτικού παγωτού; Και πώς μπορούμε να το φτιάχνουμε;
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η σημασία της ηθικής ομορφιάς

Υγεία & Σώμα / Η ομορφιά του να δείχνεις καλοσύνη χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Οι πράξεις γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας προκαλούν αισθήματα ψυχικής ευφορίας και συγκίνησης, που οδηγούν στην επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους
THE LIFO TEAM
Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Ψυχή & Σώμα / Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Βοηθούν όντως κάποιες τροφές στις καύσεις ή είναι απλώς ένας διατροφικός μύθος; Στο σημερινό επεισόδιο συζητάμε με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε με απλούς τρόπους τον μεταβολισμό μας.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ