Πριν από λίγο καιρό είχε δει το φως της δημοσιότητας μία μελέτη που αποκάλυπτε τη νέα επικίνδυνη μόδα του stealthing κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Ο λόγος για τη δόλια πρακτική του να αφαιρεί κάποιος κρυφά το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της συνουσίας, θέτοντας σε κίνδυνο την/τον σύντροφό του. Η νέα μόδα ξεσήκωσε συζητήσεις για το αν κάτι τέτοιο συνιστά βιασμό και απ' ό,τι φαίνεται, στις ΗΠΑ τουλάχιστον γίνονται ήδη οι πρώτες απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου η πράξη να καταχωριστεί πλέον ως βιασμός. 

 

Ειδικότερα, δύο γυναίκες και αντιπρόσωποι του Κογκρέσου, από την Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη αντιστοίχως, στις 4 Οκτωβρίου απέστειλαν σχετικό αίτημα, μέσω επεξηγητικής επιστολής, στην Αμερικανική Νομοθετική Επιτροπή, ζητώντας η συγκεκριμένη πρακτική πλέον να αντιμετωπίζεται ως κακούργημα.

 

«Η αφαίρεση προφυλακτικού που δεν γίνεται εν γνώσει και συναινέσει του μέλους που συμμετέχει στην ερωτική πράξη είναι ένα αναδυόμενο φαινόμενο σε ό,τι αφορά τη νομοθεσία για τις σεξουαλικές επιθέσεις και το έγκλημα του βιασμού», αναφέρουν στην επιστολή τους οι Ro Khanna και Carolyn Maloney, ζητώντας ακρόαση από δικαστές και νομοθετικό σώμα, προκειμένου να τους παρουσιάσουν στοιχεία για το φαινόμενο. 

 

Το stealthing είναι ξεκάθαρη σεξουαλική επίθεση και γι' αυτό χρειαζόμαστε μια ακρόαση, ώστε το Κογκρέσο να ακούσει από τους εμπειρογνώμονες πώς να αντιμετωπίσει καλύτερα το θέμα καθώς συνεχίζουμε να συλλέγουμε δεδομένα από κάθε πιθανή αξιόπιστη πηγή.

 

Φυσικά και οι δύο στηρίζονται στην αρχική μελέτη, της Alexandra Brodsky από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ και σε μαρτυρίες γυναικών που στην πλειονότητα τους έκαναν λόγο για μία εξαιρετικά τραυματική εμπειρία και φυσικά όταν κατάλαβαν τι ακριβώς συνέβαινε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής με τον σύντροφο ή τον εκάστοτε παρτενέρ τους. 

 

Δεν είναι, ωστόσο, οι μόνες που φαίνεται να συγκεντρώνουν περιστατικά, δημιουργώντας αρχείο υποθέσεων για την πρακτική του stealthing. Πριν από περίπου 6 μήνες δύο νομοθέτες τόσο στην πολιτεία της Καλιφόρνια όσο και στο Γουϊνσκόνσιν επιχείρησαν να ευαισθητοποιήσουν τις αρμόδιες αρχές για την αλλαγή της διατύπωσης του αδικήματος, ώστε να θεωρείται ξεκάθαρα πλέον ως πράξη ισόποινη με τον βιασμό. Ωστόσο, το αίτημα τότε είχε απορριφθεί ως ασθενές και μη τεκμηριωμένο.  

 

Ωστόσο, η Maloney εμφανίζεται πιο κατηγορηματική και αποφασισμένη.

 

«Το stealthing είναι ξεκάθαρη σεξουαλική επίθεση και γι' αυτό χρειαζόμαστε μια ακρόαση, ώστε το Κογκρέσο να ακούσει από τους εμπειρογνώμονες πώς να αντιμετωπίσει καλύτερα το θέμα καθώς συνεχίζουμε να συλλέγουμε δεδομένα από κάθε πιθανή αξιόπιστη πηγή, αλλά και από τις μελέτες πανεπιστημίων των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τη σεξουαλική κακοποίηση και τον βιασμό», δήλωσε. Όπως όλα δείχνουν, αυτή τη φορά θα υπάρξει ακρόαση, καθώς τα επιχειρήματα των αντιπροσώπων στηρίζονται στη μετάδοση σεξουαλικών νοσημάτων και στην αύξηση των ανεπιθύμητων κυήσεων, η αντιμετώπιση των οποίων αποτελεί «αγαπημένο» θέμα της κυβέρνησης Τραμπ. 

 

Με στοιχεία από Men'sHealth.com, Buzzfeed, HuffPost.com