Κατά καιρούς, διάφορες επιστημονικές έρευνες επιχείρησαν να ανατρέψουν τον μύθο ότι το μέγεθος -του πέους- μετράει στις σεξουαλικές επιλογές μιας γυναίκας. Προέκυψαν μελέτες που ανέφεραν πως οι γυναίκες δεν αισθάνονται άνετα κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής με πέη, τα οποία ξεπερνούσαν κατά πολύ τον μέσο όρο, σε άλλες περιπτώσεις αναφέρονταν πόνος και δυσφορία κατά τη διείσδυση και άλλα, τα οποία περισσότερο αποπροσανατόλιζαν (άντρες και γυναίκες) για το τι συνιστά το ιδανικό μέγεθος, που με τη σειρά του (ως γνώση) θα προσέφερε υγιείς και ευτυχισμένες επαφές. 

 

Τώρα, όμως, μία νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες προτιμούν ένα ελαφρώς μεγαλύτερο πέος -σε συγκεκριμένη στιγμή της ζωής τους- και ακόμη πιο συγκεκριμένα εκτιμούν το θέμα του μεγέθους μόνο κατά τη διάρκεια περιστασιακών σχέσεων και επαφών και όχι κατά τη διάρκεια μίας μακροχρόνιας σχέσης. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, αλλά και του Νέου Μεξικό εφοδίασαν γυναίκες που δέχθηκαν να συμμετάσχουν στην έρευνα με 33 διαφορετικά ομοιώματα πέους, διαφορετικών μεγεθών, σε μπλε χρώμα (και αυτό προκειμένου να ελαττωθεί το ενδεχόμενο φυλετικής δυσθυμίας και πάντα εξαιτίας της απόχρωσης του δέρματος).  Οι γυναίκες -75 στο σύνολο τους και ηλικίας από 18 έως 65 ετών- κλήθηκαν κατ' αρχάς να επιλέξουν το μέγεθος της αρεσκείας τους και στη συνέχεια να απαντήσουν σε ένα σχετικό ερωτηματολόγιο. 

 

 

 

Και ιδού οι απαντήσεις που προέκυψαν: όταν οι συμμετέχουσες ρωτήθηκαν ποιο από τα ομοιώματα που τους δόθηκαν ανταποκρινόταν στις προτιμήσεις τους, κατά γενική ομολογία η απάντηση κυμάνθηκε σε μεγέθη που δεν ξεπερνούσαν τα 16 εκ. μήκος στην καλύτερη περίπτωση και τα 12 εκ. στη χειρότερη.

 

Ειδικότερα, και πάντα βάσει των απαντήσεων στο ερωτηματολόγιο, ένα 7% των γυναικών χώρισε γιατί το πέος του συντρόφου τους ήταν "πολύ μεγάλο", ενώ ένα 20%, επειδή ήταν "πολύ μικρό".

 

Ωστόσο, όταν η ερώτηση γινόταν πιο συγκεκριμένη, για το μέγεθος που θα προτιμούσε κάποια στην περίπτωση που επιθυμούσε μία one night stand εμπειρία, η απάντηση χωρούσε τροποποίηση: τα 16,3 εκ. κρίνονταν ικανοποιητικά για τη συγκεκριμένη περίσταση. Για το συγκεκριμένο πείραμα, ας σημειωθεί, ότι χρησιμοποιήθηκαν 3D ομοιώματα και σε μία προσπάθεια να υπάρξει εμπεριστατωμένη απάντηση σε προηγούμενες έρευνες που είχαν γίνει με 2D ομοιώματα: το ζητούμενο ήταν να απαντηθεί ότι το ιδανικό πέος είναι κατά τι μεγαλύτερο από αυτό που κατά μέσο όρο περιγραφόταν μέχρι σήμερα...

 

Μετά τη φάση, με τις αυθόρμητες απαντήσεις των γυναικών στη θέα των ομοιωμάτων διαφόρων μεγεθών, ο ανδρολόγος και επικεφαλής της έρευνας δρ. Nicole Prause, μαζί με ομάδα συνεργατών του, έδωσε στις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα ένα ερωτηματολόγιο, στο οποίο θα έπρεπε με ειλικρίνεια να απαντήσουν για παρελθοντικές εμπειρίες της σεξουαλικής τους ζωής. Οι απαντήσεις τους αποκάλυψαν ένα μια αρκετά μεγάλη γκάμα μεγεθών, που ξεκινούσε από τα 6 εκ. και έφτανε τα 20. Επίσης, από τις ειλικρινείς αυτές απαντήσεις προέκυψε ότι -ναι- το μέγεθος του πέους είναι αιτία χωρισμού, καθώς ένα 27% των γυναικών απάντησε ότι το μέγεθος του πέους του συντρόφου τους ήταν λόγος ικανός για να μη συνεχίσουν μία σχέση. 

 

Ειδικότερα, και πάντα βάσει των απαντήσεων στο ερωτηματολόγιο, ένα 7% των γυναικών χώρισε γιατί το πέος του συντρόφου τους ήταν "πολύ μεγάλο", ενώ ένα 20%, επειδή ήταν "πολύ μικρό".  

 

Με στοιχεία από τον Guardian