Κάποτε τα μακαρόνια συσκευάζονταν με το χέρι

Κάποτε τα μακαρόνια συσκευάζονταν με το χέρι Facebook Twitter
Η φωτογραφία προέρχεται από το αρχείο της οικογένειας Μήκα.
0

Το εργοστάσιο αυτό βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη, στο νότιο τμήμα του τετραγώνου που περιβάλλεται από τις οδούς Γλάδστωνος, Ολύμπου, Παπαζώλη και Αγίου Δημητρίου και λειτουργούσε από το 1926 με χειροκίνητα κυρίως μηχανήματα. Η ΑΒΕΖ ΑΕ προέκυψε από τη συγχώνευση τεσσάρων βιοτεχνιών ζυμαρικών: «Υιοί Κ. Μήκα "ΙΡΙΣ"», «Χατζηγιάννη & Βέρρου», «Κούσκουρα & Μόκκα», «Μπεραχά & Σία».


Απασχολούσε περίπου 125 εργαζόμενους. Το 1957 αντικαταστάθηκε ο μηχανολογικός εξοπλισμός του, ενώ το νέο εργοστάσιο της ΑΒΕΖ στην οδό Θεσσαλονίκης-Ωραιοκάστρου τέθηκε σε λειτουργία το 1962. Το 2007 δυστυχώς διέκοψε τη λειτουργία της και το σήμα της εξαγοράστηκε από την Κίκιζας Α.Ε. («Μέλισσα»).

— Σταυρ. Μπαλοπ.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις για τις επικείμενες συγχωνεύσεις τμημάτων στο 36ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Ελλάδα / Αντιδράσεις για τις επικείμενες συγχωνεύσεις τμημάτων στο 36ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Οι γονείς εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους, επισημαίνοντας ότι η απόφαση ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία του σχολείου και τη μαθησιακή πορεία των παιδιών
LIFO NEWSROOM