Η εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης σε φωτογραφίες

Η εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης σε φωτογραφίες Facebook Twitter
0

ΑΠΟ ΤΗΝ IRENE D' ATHENES

Η εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης σε φωτογραφίες Facebook Twitter

Alexander Wang

Αν αναμείξει κανείς τις δύο τελευταίες συλλογές τουAlexander Wang στον Balenciaga με τα χαρακτηριστικά των ρούχων του Wang – slogan, skatewear και αστικό στοιχείο – το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι αυτή η συλλογή για το φθινόπωρο/χειμώνα 2016. Μίνι φούστες από τουΐντ με φερμουάρ, μεταλλικά στοιχεία και αγκράφες έδωσαν έναν αέρα επανάστασης, το ίδιο και το μοτίβο των φύλλων μαριχοάνας στα χνουδωτά πλεκτά και μεταξωτά φορεματάκια (τα οποία στόχευαν σε ένα νεότερο και πιο κουλ κοινό). Έσκισε.  

Η εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης σε φωτογραφίες Facebook Twitter

Rag and Bone
Υπόδειγμα του πως να παρουσιάζει κανείς μαζί ανδρική και γυναικεία ένδυση: ισάριθμα μοντέλα, εξίσου δυνατά σύνολα. Ας σημειωθεί πως οι σχεδιαστές ακολουθούν το μοντέλο Burberry για την επόμενη σεζόν. Όταν ο καιρός έξω από τα σαλόνια είναι ιδιαίτερα κρύος, όπως την Κυριακή στην Νέα Υόρκη που η θερμοκρασία είχε πέσει στους -17, τα πανωφόρια είναι ιδιαίτερα ελκυστικά. Οι πάρκα των R&B's και τα πλεκτά έκαναν όλους στην πρώτη σειρά να εύχονται να είχαν επίσης δηλώσει συμμετοχή στην τάση 'buy now'.

Η εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης σε φωτογραφίες Facebook Twitter

Lacoste
Με αφετηρία τα σύνολα για σκι των 70's, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Lacoste, Felipe Oliveira Baptista παρουσίασε πόντσο από γυλαιστερό pvc και παλτά συνδυασμένα με φόρμες με ρίγες στο πλάι σε μια ρετρό χρωματική παλέτα. Τα σύνολα από μάξι φούστες με πουλόβερ με φερμουάρ έδειχναν κομψά και βολικά, κι αυτό δεν είναι κακό. Το styling αιχμαλώτιζε το ακμαίο πνεύμα της σειράς ενδυμάτων της εταιρείας. 

Η εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης σε φωτογραφίες Facebook Twitter

Coach
Ο Stuart Vevers επέστρεψε την Coach στις ρίζες τις παρουσιάζοντας κλασικές εικόνες αμερικανικού ονείρου, με αθλητικές στολές και το κολλεγιακό δερμάτινο σε συρρικνωμένη και μεγενθυμένη εκδοχή. Το άλλο χαρακτηριστικό της συλλογής ήταν παλτά με μαλλί προβάτου πάνω από μίνι φούστες σε γραμμή Α και καρό πουκάμισα φορεμένα από μέσα με χρυσά μποτάκια και γυμνές γάμπες. Το κορίτσι της Coach κατά βάθος είναι μια Νεοϋορκέζα που αγαπά το street style. 

Η εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης σε φωτογραφίες Facebook Twitter

Michael Kors
Ο Michael Kors είναι ο αφέντης της κομψότητας των βορείων προαστίων και της σικ συμπεριφοράς. Πτερόεντα φτερά και φούστες με σκισίματα έδωσαν στην επίδειξη έναν αέρα σαν από σεσουάρ. Το πρώτο σύνολο με το ναυτικό σακάκι, την μπλούζα με φιόγκο και το τζην με φτερά, το οποίο επιδείκνυε η όπως πάντα υπέροχη και κουλ Freja Beha Erichsen, μας έκανε να αναφωνήσουμε "το θέλω τώρα!" και πάλι καλά που ο Kors είναι άλλος ένας σχεδιαστής που δοκιμάζει την τάση 'το βλέπω τώρα, το αγοράζω τώρα'.

Η εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης σε φωτογραφίες Facebook Twitter

Proenza Schouler
Σε κάθε δημιουργία Proenza Schouler υπάρχει ένα καλλιτεχνικό στοιχείο, κάτι που κατέστησε ακόμα πιο ταιριαστή την επιλογή του νέου Μουσείου Whitney. Τα σαγηνευτικά πλεκτά φορέματα ξεχώριζαν, σε κάποιες εμφανίσεις μάλιστα ήταν συνδυασμένα με φορέματα-επιδέσμους από πάνω, με τιράντες που περνούσαν μέσα από μεγάλες οπές. Ειδική μνεία αξίζει στα μποτάκια με την ασημένια μύτη.  

Η εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης σε φωτογραφίες Facebook Twitter

Rosie Assoulin

Αγαπημένη του instagram, η συλλογή της Rosie Assoulin με τα κυματιστά τσαλακωμένα μανίκια και τις εντυπωσιακές σιλουέτες μάζεψε άπειρα like. Τα τοπ που αφήνουν εκτεθειμένους τους ώμους, τα παντελόνια καμπάνα και οι σκληροί ασύμμετροι φιόγκοι δημιουργούν μια αξιομνημόνευτη καθημερινή εμφάνιση. Τα μακρυά φορέματα με σκληρά υφάσματα και λεπτομέρειες κάτω από το μπούστο προσέφεραν μια φρέσκια ματιά στην εμφάνιση της γενιάς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Η εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης σε φωτογραφίες Facebook Twitter

Victoria Beckham
Οι τολμηρές γραμμές και η λεπτομέρεια σουτιέν trompe l'oeil αποτέλεσαν μια απόκλιση από το τωρινό χαρακτηριστικό μινιμαλιστικό λουκ της VB. Τα στενά φορέματα συγκρίθηκαν με την προ-Posh Spice εποχής της αλλά η προσοχή στην λεπτομέρεια και την καλαισθησία τα τοποθέτησε στιβαρά στο 2016. Τα τουΐντ με τα ξέφτια και ένα μακρύ σκούρο μπλε παλτό ξεχώρισαν. 

 

Η εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης σε φωτογραφίες Facebook Twitter

Calvin Klein Collection
Ο Francisco Costa και η Calvin Klein Collection του προσέφεραν μια κομψή εναρκτήρια και κατακλείδα ενότητα ρευστής ανδρικής ραπτικής σε μαύρα και γραμμωτά υφάσματα, συμπεριλαμβανομένων παντελονιών καμπάνα και πλισέ μεταξωτών φορεμάτων, κάποια με λεπτομέρειες ημιπολύτιμων λίθων όπως αχάτη. Υπήρξε και μία ενότητα με φηφιακές εκτυπώσεις γούνας, οι γούνινοι γιακάδες και τα παλτά ήταν όλα faux.

Η εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης σε φωτογραφίες Facebook Twitter

J Crew
Η επίδειξη της J Crew presentation ποτέ δεν είναι βαρετή. Που αλλού θα βλέπαμε μεταξωτές πυζάμες με ροζ τίγρεις κάτω από παλτό λεοπάρ; Τα μπροκάρ συγκρούστηκαν με μεγάλα πλεκτά σε χρώματα ζαχαρωτών και το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο. Τα κλασικά κομμάτια συνδυάστηκαν με εμπριμέ και έντονα χρώματα. Η λεπτομέρεια ψεύτικης γούνας σε μια χακί πάρκα ήταν φυσικά ροζ τσιχλοφουσκί. Η υπερβολή βασιλεύει στα J Crew.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Roberto Cavalli (1940-2024): Ο σχεδιαστής που ταύτισε την υπερβολή με την επιτυχία

Μόδα & Στυλ / Roberto Cavalli (1940-2024): Ο σχεδιαστής που ταύτισε την υπερβολή με την επιτυχία

Πλασαρίστηκε σαν ροκ σταρ και αγάπησε όσοι λίγοι designers τις γυναίκες. Ο Ιταλός δημιουργός έφυγε από τη ζωή στα 83 του, αφήνοντας πίσω του ένα εξεζητημένο σύννεφο από aninal prints, σέξι εμπριμέ και ένα «εγχειρίδιο» για το πώς ένας σχεδιαστής μπορεί να είναι πιο αναγνωρίσιμος από τη μόδα που παράγει.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Μνους: Ένα ανεξάρτητο αθηναϊκό brand επαναλανσάρει τη σωβρακοφανέλα

Μόδα & Στυλ / Μνους: Ένα ανεξάρτητο αθηναϊκό brand επαναλανσάρει τη σωβρακοφανέλα

Λαμβάνοντας υπόψη τους τη μοναδικότητα του κάθε σωματότυπου και επηρεασμένες από την προσωπική τους ανάγκη για άνεση, δύο νέες γυναίκες δημιουργούν ποιοτικά εσώρουχα που δεν προορίζονται μόνο για να κρύβονται κάτω από τα ρούχα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μισέλ Λαμί: Ένα ατόφια εκκεντρικό πρόσωπο της μόδας και της τέχνης

Μόδα & Στυλ / Μισέλ Λαμί: Ένα ατόφια εκκεντρικό πρόσωπο της μόδας και της τέχνης

Επιχειρηματίας, οραματίστρια, style icon, αρχηγός συγκροτήματος, επιμελήτρια εκθέσεων. Μια γυναίκα ασταμάτητη στα 80 της χρόνια που ο τίτλος της «μούσας του Ρικ Όουενς» την αδικεί.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ριάνα Κούνου

Οι Αθηναίοι / Ριάννα Κούνου: «Τους βλέπεις όλους να φοράνε μαύρα γιατί φοβούνται να ξεχωρίσουν»

Η σχεδιάστρια πίσω από το πολυτελές και ανερχόμενο brand Rianna+Nina, που έμαθε κάποτε στην Αθήνα τι πάει να πει «designer vintage», έχει μια περιπετειώδη ζωή να αφηγηθεί. Και όσο της αρέσει να είναι ανώνυμη στο Βερολίνο όπου ζει, τόσο απολαμβάνει το να κάθεται στην Ηροδότου στο Κολωνάκι και να τους χαιρετάει όλους.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
O ροζ πλανήτης των Karavan στη Σκούφου μεγάλωσε

Μόδα & Στυλ / O ροζ πλανήτης των Karavan στη Σκούφου μεγάλωσε

Το φυσικό κατάστημα του πιο πετυχημένου αθηναϊκού brand με ρούχα επεκτάθηκε, έχει συγκεντρώσει μέσα του όλες εκείνες τις αναφορές που το έφεραν μέχρι το σήμερα, ενώ θα είναι και το μοναδικό μέρος όπου θα μπορούμε να δοκιμάζουμε και να ψωνίζουμε όσα bold κομμάτια έχουν να μας προτείνουν. Karavan girls, έχουμε μπροστά μας ένα καλοκαίρι όλο χρώμα και patterns.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ