Βλέπετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και παρατηρείτε ότι οι αφέλειές σας έχουν μακρύνει υπερβολικά; Σκέφτεστε ότι η ρίζα στα μαλλιά χρειάζεται επειγόντως βάψιμο; Δεν είστε οι μόνοι. Με τα κομμωτήρια και τα κουρεία να παραμένουν κλειστά, όλο και περισσότεροι άνθρωποι κλεισμένοι στην καραντίνα μέσα στα σπίτια τους σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να ξυρίσουν το κεφάλι τους με την ψιλή.


Ήδη στο Instagram πολλοί έχουν ξεκινήσει να ανεβάζουν φωτογραφίες με το νέο τους λουκ, τύπου Sinéad O' Connor. «Οι επόμενοι μήνες είναι η τέλεια ευκαιρία για να δοκιμάσετε αυτό το νέο λουκ που είναι ανέξοδο και μπορείτε να το συντηρήσετε και μόνοι σας» λέει ο style editor του GQ Teo van den Broeke. «Μπορείτε να το τολμήσετε μια και δεν υπάρχει κανείς στο σπίτι για να σχολιάσει το κεφάλι σας, οπότε γιατί να μην αφαιρέσετε ένα επιπλέον στρεσογόνο παράγοντα – δηλαδή τα μαλλιά σας;».

 

Χρειάζεται να υπάρχει αρκετή συμμετρία στο κεφάλι σας. Άνθρωποι που έχουν μακρουλό ή στενό κεφάλι αλλά και ανώμαλο κρανίο δεν ενδείκνυνται να ξυρίσουν το κεφάλι τους.


Εάν το πάρετε απόφαση, ο Teo van den Broeke προτείνει να ξυρίζετε το κεφάλι σας μία φορά την εβδομάδα: «Θα συνιστούσα να χρησιμοποιείτε ένα υψηλής ποιότητας σαμπουάν και μαλακτικό, μια και το κρανίο σας θα χρειαστεί πολλή επιπλέον φροντίδα».


«Εάν δεν έχετε κάποιον να σας βοηθήσει, σταθείτε μπροστά σε έναν καθρέφτη και πάρτε και έναν μεγάλο χειροκίνητο καθρέφτη για να ελέγξετε το πίσω μέρος του κεφαλιού, όπως κάνουν και στα κομμωτήρια» συμβουλεύει η make-up artist Krystle Gohel. Ωστόσο η Gohel τονίζει πως αν υπάρχει κάποιος στο σπίτι, να μην ντραπείτε να ζητήσετε βοήθεια, ιδιαίτερα για τις περιοχές γύρω από τα αυτιά.


Πάντως ο van den Broeke προειδοποιεί ότι αυτό το κούρεμα δεν θα πηγαίνει σε όλους. «Χρειάζεται να υπάρχει αρκετή συμμετρία στο κεφάλι σας. Άνθρωποι που έχουν μακρουλό ή στενό κεφάλι αλλά και ανώμαλο κρανίο δεν ενδείκνυνται να ξυρίσουν το κεφάλι τους».


Από την άλλη ο ειδικός hair stylist Darren Fowler λέει ότι δεν είναι μόνο τα άτομα με συγκεκριμένα σχήματα κεφαλιού που δεν πρέπει να δοκιμάσουν να ξυρίσουν το κεφάλι τους. «Βλέπω πολλούς ανθρώπους που το δοκιμάζουν, με όχι και πολύ καλές ξυριστικές μηχανές, οι οποίοι καταλήγουν να έχουν "τρύπες" στα κεφάλια και μοιάζουν σαν να βγήκαν από τη φυλακή».

 

Ο ίδιος λέει ότι το συγκεκριμένο λουκ ίσως κάνει κακό και στην ψυχική υγεία αλλά και την αυτοπεποίθηση. «Το να ξυρίσεις το κεφάλι σου ίσως μοιάζει με κάτι εύκολο και απλό αυτήν τη στιγμή, όμως έχετε αναρωτηθεί πόσους μήνες θα μπορέσετε να αντέξετε με ξυρισμένο το κεφάλι;».

 

Με στοιχεία από την Guardian