8 τάσεις που θα κυριαρχήσουν στη μόδα το 2020

8 τάσεις που θα κυριαρχήσουν στη μόδα το 2020 Facebook Twitter
Max Mara SS20
0

Η δεκαετία του 2010 έκλεισε, έχοντας φέρει στο προσκήνιο νέα και παλιότερα trends, όπως και την εξάπλωση των social media. Το street style έκλεψε το μονοπώλιο από τις πασαρέλες των μεγαλύτερων οίκων μόδας, ενώ οι πιο κομψές Instagrammers συνέβαλαν σημαντικά στην εξάπλωση micro-trends στην αγορά. 

Μπαίνοντας στη δεκαετία του 2020, έχουμε ήδη πάρει μία γεύση από τις τάσεις που πρόκειται να κυριαρχήσουν στη βιομηχανία της μόδας από τα catwalks για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020. Τη φετινή χρονιά, αρκετές τάσεις από προηγούμενες σεζόν συνεχίζουν να βρίσκονται ψηλά στη λίστα με όσα πρόκειται να φοράμε τους επόμενους μήνες, ενώ για ακόμη μία φορά επιστρέφουν στοιχεία από περασμένες δεκαετίες όπως την disco εποχή των '80s. Από βιώσιμες δημιουργίες μέχρι χειροποίητα πλεκτά, παρακάτω τα 8 fashion trends που θα βλέπουμε παντού το 2020:

Είτε vegan, είτε faux, το δέρμα εμφανίζεται ξανά στις πασαρέλες για την ερχόμενη σεζόν, αυτήν τη φορά με μία έντονη δόση χρώματος. Το είδαμε σε πολλές διαφορετικές μορφές, από φούστες, μέχρι βερμούδες και καπαρντίνες, όπως και σε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις.

Νeon

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Valentino (@maisonvalentino) στις

Το neon υπήρξε πρωταγωνιστής τόσο στις δημιουργίες των σχεδιαστών, όσο και στο μακιγιάζ των makeup artists για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020. Από τις πράσινες και φούξια αποχρώσεις του Valentino, μέχρι τις λεπτομέρειες στις δαντέλες του Christopher Kane και τα ρομαντικά σατέν φορέματα του οίκου Carolina Herrera, το neon έχει ήδη κατακτήσει μία θέση στα αγαπημένα trends του fashion crowd για την ερχόμενη σεζόν.

Χρωματιστό δέρμα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Coach (@coach) στις


Είτε vegan, είτε faux, το δέρμα εμφανίζεται ξανά στις πασαρέλες για την ερχόμενη σεζόν, αυτήν τη φορά με μία έντονη δόση χρώματος. Το είδαμε σε πολλές διαφορετικές μορφές, από φούστες, μέχρι βερμούδες και καπαρντίνες, όπως και σε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις. Οι σχεδιαστές πειραματίστηκαν με το διαχρονικό αυτό ύφασμα, δίνοντάς του νέα πνοή και ξεφεύγοντας από την κλασική, γήινη χρωματική παλέτα. Παρότι το δέρμα θεωρείται ένα κατεξοχήν φθινοπωρινό ύφασμα, φαίνεται πως τους επόμενους μήνες θα αποτελέσει ακόμα μία ανοιξιάτικη προσθήκη στη γκαρνταρόμπα μας.

Βιώσιμα υλικά

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη VIN + OMI (@vinandomi) στις


Η βιωσιμότητα είναι περισσότερο τρόπος ζωής παρά τάση της μόδας, ωστόσο, τη φετινή χρονιά βλέπουμε μία θετική στροφή προς τη βιώσιμη μόδα. Οι σχεδιαστές απορρίπτουν τη χρήση αληθινής γούνας από τις collections τους, ενώ επιλέγουν ανακυκλωμένα υλικά και faux δέρμα για τις δημιουργίες τους. Όσο για τους καταναλωτές, το thirfting, τα second hand και vintage ρούχα, αλλά και η στήριξη σε λιγότερο γνωστούς σχεδιαστές και μικρότερα brands, ανεβαίνουν όλο και πιο ψηλά στη λίστα με τις επιλογές τους. Η τάση προς την ηθική μόδα μεγαλώνει όλο και περισσότερο και θα συνεχίσει να μεγαλώνει, αλλάζοντας τη βιομηχανία της μόδας όπως την ξέρουμε.

Έμφαση στα μανίκια

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Richard Quinn (@richardquinn) στις


Μία τάση που συνεχίζεται από τις περασμένες σεζόν, η έμφαση στα μανίκια κάνει την εμφάνισή της και το 2020. Φουσκωτά, ογκώδη και τολμηρά, τα μανίκια παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα looks της σεζόν, με μία δόση δραματικότητας που θυμίζει κάτι από βικτωριανή εποχή.

Disco λεπτομέρειες

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @style__echo στις


Με επιρροές από τα λαμπερά looks των θαμώνων του Studio 54, οι collections των σχεδιαστών για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 περιλάμβαναν μεγάλους τριγωνικούς γιακάδες από την disco εποχή. Τους είδαμε σε παλτό, πουκάμισα και σακάκια και σε έντονες αποχρώσεις για να δημιουργείται ακόμα μεγαλύτερη αντίθεση. 

Λάμψη

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SAINT LAURENT (@ysl) στις


Η επιρροή της σειράς Euphoria δεν περιορίστηκε μόνο στα makeup trends για τη φετινή χρονιά, αφού το glitter και οι παγιέτες εμφανίστηκαν και στις πασαρέλες των μεγαλύτερων οίκων μόδας. Οι σχεδιαστές συνδύασαν λαμπερά υφάσματα με απλές σιλουέτες, από απλά midi φορέματα μέχρι κλασικά κοστούμια, για looks που αποτελούν statements. 

Βερμούδες

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fashion|One (@fashiononetelevision) στις


Οι βερμούδες κάνουν την εμφάνισή τους το 2020, ως ένα twist στο κλασικό κοστούμι. Τις είδαμε σε γήινα αλλά και έντονα χρώματα –όπως φούξια, στην πασαρέλα του Tom Ford για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020– ενώ οι δερμάτινες εκδοχές φαίνεται πως έχουν ήδη κερδίσει και το street style κοινό. Η άνεση έρχεται στο επίκεντρο τη φετινή χρονιά, έτσι ώστε να ταιριάζει με τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας της σύγχρονης γυναίκας, και οι βερμούδες αντικαθιστούν τα biker shorts της περασμένης σεζόν για πιο προσεγμένα, tailored αλλά και άνετα looks.

 Crochet

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Backstage Bombshell (@backstagebombshell) στις

Τα πλεκτά –και συγκεκριμένα τα crochet– είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends της φετινής σεζόν. Τα είδαμε στις πασαρέλες σε φορέματα, κοστούμια, αλλά και σε βραδινές δημιουργίες. Οτιδήποτε χειροποίητο έχει λάβει ιδιαίτερη προσοχή τελευταία και ειδικότερα οι παραδοσιακές τεχνικές που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά, όπως το πλέξιμο. Ενδεχομένως, η στροφή της βιομηχανίας προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον να έχει συμβάλει σημαντικά στο συγκεκριμένο trend, το οποίο παίρνει ένα διαφορετικό, σύγχρονο twist για το 2020.

Μόδα & Στυλ
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυμνό Χόλιγουντ:

Μόδα & Στυλ / Γυμνό Χόλιγουντ: Πλήρης διαφάνεια, free the nipple, ζήτω τα γυμνά σώματα. Έτσι ντύνονται πια οι σταρ.

Ξεκίνησε από τις πασαρέλες της υψηλής ραπτικής και κορυφώθηκε (πού αλλού;) τη νύχτα της τελετής των Όσκαρ. Το νέο trend στη μόδα είναι το γυμνό και, απ' ό,τι φαίνεται, ήρθε για να μείνει.
THE LIFO TEAM
30 χρόνια μετά την γέννηση του όρου, έχει νόημα σήμερα να μιλάμε για metrosexuals;

Μόδα & Στυλ / 30 χρόνια μετά τη γέννηση του όρου, έχει νόημα σήμερα να μιλάμε για metrosexuals;

Ο άνθρωπος που εισήγαγε τον όρο στο λεξιλόγιο της σύγχρονης κουλτούρας, ο Βρετανός δημοσιογράφος Mark Simpson, μιλά στην El País για την εξέλιξη της σχέσης των ανδρών με το σώμα και την εικόνα τους
THE LIFO TEAM