Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
Στολές της Παιδικής Χορωδίας για τον χειμώνα και το καλοκαίρι.
Αποκλειστικό

Αυτές είναι οι στολές της Παιδικής Χορωδίας και των ταξιθετών της Λυρικής από τον οίκο Zeus+Δione

Η ξεχωριστή χορηγία προς την Εθνική Λυρική Σκηνή από τον οίκο μόδας που δημιούργησαν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και η Μιμίκα Κολοτούρα

Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη του Γιώργου Κουμεντάκη για τη ξεχωριστή χορηγία της εταιρείας Zeus+Δione προς την Εθνική Λυρική Σκηνή σχετικά με τις στολές της Παιδικής Χορωδίας καθώς και αυτές των ταξιθετών της, τα σχέδια είναι έτοιμα. Ο διεθνής οίκος μόδας αποδίδει φόρο τιμής στο λυρικό θέατρο, που φέτος γιορτάζει 80 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και καλλιτεχνικής δημιουργίας, ετοιμάζοντας μία αποκλειστική collection με στολές που αντικατοπτρίζουν τις δύο θεμελιώδεις αρχές του brand: την κληρονομιά και την καινοτομία. Μετά από έξι μήνες προετοιμασίας, σχεδιασμού κι ανταλλαγής απόψεων, αυτά είναι τα κοστούμια που σχεδίασε η Zeus+Δione αποκλειστικά για την Παιδική Χορωδία και τους/τις ταξιθέτες/ταξιθέτριες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.


«Η Zeus+Δione είναι στην ευχάριστη θέση να μοιραστεί με το φιλόμουσο κοινό της χώρας τη συνεργασία της με την Εθνική Λυρική Σκηνή και τη συμβολή της στην εικόνα του οργανισμού μέσω του σχεδιασμού των νέων στολών της παιδικής χορωδίας και ταξιθεσίας. Με αφορμή την τρίτη καλλιτεχνική περίοδό της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αλλά και τον εορτασμό των 80 χρόνων από την ίδρυσή της, η Εθνική Λυρική Σκηνή ανανεώνει την ταυτότητά της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στοχεύοντας στη δημιουργία ενός νέου προφίλ, σε πλήρη σύμπνοια με το καλλιτεχνικό της έργο» αναφέρει η ανακοίνωση του οίκου που δημιούργησαν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και η Μιμίκα Κολοτούρα.

 

Πιστή στις αρχές της, η Zeus +Διone εμπνέεται από το παραδοσιακό φόρεμα της περιοχής της Αττικής χρησιμοποιώντας μοναδικά χειροποίητα κεντήματα από την περιοχή των Χασίων, δημιουργώντας ένα νέο πρόσωπο και μια αρμονική εικόνα βασισμένη στην υψηλή αισθητική του brand.


«Μια νέα πολύ δημιουργική συνεργασία ξεκινάμε φέτος με τη Zeus+Δione, ένα ιδιαίτερο ελληνικό brand που έχει φθάσει στα πέρατα του κόσμου και το οποίο εμπνέεται από την ελληνική παράδοση, την πολιτιστική κληρονομιά αλλά και την καινοτομία» σχολίασε σχετικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ, Γιώργος Κουμεντάκης. «Η Zeus+Δione, μετά από μια πολύ δημιουργική και ανοιχτή επαφή που αναπτύξαμε τους τελευταίους έξι μήνες, δημιούργησε μια αποκλειστική κολεξιόν για την ΕΛΣ με πολύ όμορφες στολές για τους ταξιθέτες μας, καθώς και για την Παιδική μας Χορωδία, εμπνευσμένες από τη μορφή της παραδοσιακής φορεσιάς της Αττικής. Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες για την ευγενική χορηγία προς την ΕΛΣ και την υπέροχη συνεργασία, η οποία θα εξελιχθεί και σε άλλα δημιουργικά επίπεδα στο μέλλον».

 

Η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η δημιουργός της Zeus+Δione Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης. Φωτο: Α. Σιμόπουλος
Η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η δημιουργός της Zeus+Δione Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης. Φωτο: Α. Σιμόπουλος


«Μετά από μια πολύ δημιουργική και ανοιχτή επαφή η ΕΛΣ αποδέχθηκε τη χορηγία της Zeus+Δione για τον σχεδιασμό των νέων στολών της Παιδικής Χορωδίας και της ταξιθεσίας στις αρχές του 2019. Πιστή στις αρχές της, η Zeus +Διone εμπνέεται από το παραδοσιακό φόρεμα της περιοχής της Αττικής χρησιμοποιώντας μοναδικά χειροποίητα κεντήματα από την περιοχή των Χασίων, δημιουργώντας ένα νέο πρόσωπο και μια αρμονική εικόνα βασισμένη στην υψηλή αισθητική του brand. Η χορηγία προς την ΕΛΣ αποτελεί την απαρχή μιας υπέροχης συνεργασίας που θα εξελιχθεί και σε άλλα δημιουργικά επίπεδα στο μέλλον» σημειώνει η Zeus+Δione.

 

Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της η Zeus +Διone αναδεικνύει με μοναδικό, σύγχρονο τρόπο πτυχές του αρχαίου πολιτισμού. Πνευματικότητα, αρμονία, δημιουργικότητα, γεωμετρία και ακρίβεια, καθαρές γραμμές, διακοσμημένες με περίπλοκες λεπτομέρειες και κομψά σχέδια είναι στοιχεία που ταυτίζονται με την φιλοσοφία της. Τα υφαντά είναι βαμμένα, κεντημένα και κομμένα από ειδικούς τεχνίτες που χρησιμοποιούν παραδοσιακές τεχνικές σε συνδυασμό με σύγχρονη τεχνολογία. Τα αποκλειστικά μεταξωτά υφάσματα της Zeus + Δione κατασκευάζονται στο Σουφλί. Τα μεταξωτά πουκάμισα είναι κεντημένα στο Άργος και το Μέτσοβο, ενώ τα φορέματα και οι φούστες πλέκονται από τους τεχνίτες των Κυκλάδων και της Αττικής. Συγχρόνως, τα επιλεγμένα σχέδια διακοσμούνται χειροποίητα με παραδοσιακά σχέδια και περίπλοκα μοτίβα στην Κρήτη, εξασφαλίζοντας μια κομψή συλλογή υπογραφών κάθε εποχή.

 

Έτσι και σε αυτή την ιδιαίτερη συλλογή, ύστερα από ενδελεχή μελέτη της Παραδοσιακής Φορεσιάς της Αττικής, κάθε ένδυμα έχει αναμορφωθεί υπό σύγχρονο πρίσμα, δημιουργώντας «απλά σε αισθητική και παράλληλα συμβολικά outfits τα οποία συνδυάζονται άψογα με τον χώρο και ολοκληρώνουν την εμπειρία της Ελληνικής Κουλτούρας που αποσκοπεί να μεταδώσει σε όλους τους θεατές η Εθνική Λυρική Σκηνή» αναφέρει το σκεπτικό της Zeus+Dione για τη δημιουργία των στολών. «Η ρηξικέλευθη αρχιτεκτονική του ΚΠΙΣΝ, με τους πρωτότυπους εσωτερικούς χώρους που καταλήγει από την παράθεση γωνιών και κοιλωμάτων, κοίλο και κυρτό, έχει ομοίως ασκήσει αποφασιστική επιρροή, που μεταφράζεται στις πτυχώσεις των σχημάτων, τις πιέτες και τα πενσάκια, που δημιουργεί ένα τρισδιάστατο εφέ και προσδίδει σε κάθε κομμάτι μοντέρνα όψη».


Οι στολές θα λανσαριστούν τον Οκτώβριο του 2019, με την έναρξη της σεζόν.

 

Γυναικείο σύνολο
Γυναικείο σύνολο

 

Γυναικείο σύνολο
Γυναικείο σύνολο

 

Στολή ταξιθέτριας
Στολή ταξιθέτριας

 

Ανδρικό σύνολο
Ανδρικό σύνολο

 

Ανδρικό σύνολο
Ανδρικό σύνολο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εθνική Λυρική Σκηνή: το πρόγραμμα για τη σεζόν 2019-2020
Όπερα, μπαλέτο, συναυλίες, παγκόσμιες πρεμιέρες και μεγάλα διεθνή ονόματα, όπως αυτά της Μαρίνα Αμπράμοβιτς, του Γιώργου Λάνθιμου και του Ολιβιέ Πυ, συνθέτουν τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της Λυρικής για τη νέα σεζόν
 Zeus + Δione: Με μετάξι από το Σουφλί και κεντήστρες μοναχές από την Κρήτη
Δύο γυναίκες που όργωσαν τη χώρα για να βρουν τους καλύτερους, δημιούργησαν μια διεθνή ετικέτα 100% ελληνική

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Elsa Schiaparelli: Η μεγάλη αντίπαλος της Coco Chanel στα '30s έκανε πρώτη, μόδα με τέχνη και με χιούμορ
Για τη γιαγιά του «hard chic» το όμορφο έδειχνε έλλειψη γούστου.
Ξυρισμένο κεφάλι: Η νέα τάση στα μαλλιά την εποχή της καραντίνας
Ήδη στο Instagram πολλοί έχουν ξεκινήσει να ανεβάζουν φωτογραφίες με το νέο τους λουκ, τύπου Sinéad O' Connor.
10 ντοκιμαντέρ για τη μόδα, τώρα που έχεις άπλετο χρόνο
Τα ντοκιμαντέρ που διαλέξαμε σήμερα, σού δίνουν πρόσβαση στα άδυτα μερικών από τους μεγαλύτερους δημιουργούς της μόδας.
Όταν τα μόνα ρούχα που φοράς είναι φόρμες, πιτζάμες και παντόφλες
Ντυνόμαστε με έναν τρόπο με τον οποίο διηγούμαστε κάτι από την ταυτότητά μας και αν δεν υπάρχει κανείς δίπλα μας για να ακούσει την αφήγησή μας, είναι σαν να έχουμε μπει σε σίγαση και να έχουμε γίνει «αόρατα φαντάσματα με πιτζάμες».
H Ζόε Κράβιτζ φορά απείρως καλύτερα τα ρούχα του «High Fidelity»
Είναι σαν μια εναλλακτική Όντρεϊ Χέπμπορν όταν έπαιζε τη χαριτωμένα άμπαλη στο «Funny Face».
Αυτή είναι η «Aσθενής Mηδέν» του κορωνοϊού στον κόσμο της μόδας
Ένα «προνομιούχο πλουσιοκόριτσο» από το Βιετνάμ διαγνώστηκε με τον ιό μετά την παρουσία της στις επιδείξεις του Gucci στο Μιλάνο και του Saint Laurent στο Παρίσι, και τις τελευταίες μέρες έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα.
Πώς να κλείσεις σπίτι του έναν Ιταλό;
Πείσε τον ότι αυτό που κάνει είναι μόδα.
Γιώργο, τι έχεις στο μυαλό σου όταν δημιουργείς τις συλλογές ρούχων σου;
Ο δημιουργός των ΜΕ ΤΗΕΝ και Morning Bar Γιώργος Σουμπάσης μάς μιλά για την καθημερινότητα και το στυλ του.
Η νέα έκθεση του V&A εξερευνά την ιστορία του κιμονό από το 1660 μέχρι σήμερα
«Kimono: Kyoto to Catwalk»: Η έκθεση παρουσιάζει την εξέλιξη ενός από τα πιο επιδραστικά ενδύματα στην ιστορία της μόδας και την επιρροή του στην Ιαπωνία και όλο τον υπόλοιπο κόσμο.
Τα πιο περίεργα 3D sneakers έχουν πάνω τους μπέργκερ, τούβλα και μπάλες
Ο Antoni Tudisco δημιουργεί τα πιο ασυνήθιστα (και άβολα) παπούτσια που μπορείς να βρεις στο Ίντερνετ.
Η Emily Adams Bode φτιάχνει τα «φουτουριστικά vintage» ρούχα που λατρεύουν ο Harry Styles και ο Asap Rocky
Η Αμερικανή σχεδιάστρια δημιουργεί ρούχα για άντρες, που λένε ιστορίες.
Τι μπορεί να κουβαλάει η βασίλισσα Ελισάβετ μέσα στην τσάντα της;
Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έχει διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή κλειδιά.
Δημοσιογράφος μόδας, μπλόγκερ, επιχειρηματίας: Αννούσα Μελά, τελικά πώς συστήνεσαι;
Η γνωστή fashion blogger και δημιουργός του concept store Anamesa μιλά για τις σύγχρονες τάσεις και το προσωπικό της στυλ.
Το μέλλον της μόδας είναι η Βillie Eilish
Οι προβλέψεις λένε ότι τα ρούχα τη δεκαετία του 2020 δεν θα έχουν φύλο, θα μοιάζουν περισσότερο με στολές εργασίας, και το στυλ της 18χρονης pop star εκφράζει ήδη ιδανικά αυτό το μοτίβο.
Athens Fashion Film Festival: Τα highlights του φετινού τριημέρου μόδας και κινηματογράφου στην Τεχνόπολη
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διοργάνωση που επιστρέφει στην Αθήνα με προβολές και ενδιαφέρουσες δράσεις.
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή