Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
Στολές της Παιδικής Χορωδίας για τον χειμώνα και το καλοκαίρι.
Αποκλειστικό

Αυτές είναι οι στολές της Παιδικής Χορωδίας και των ταξιθετών της Λυρικής από τον οίκο Zeus+Δione

Η ξεχωριστή χορηγία προς την Εθνική Λυρική Σκηνή από τον οίκο μόδας που δημιούργησαν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και η Μιμίκα Κολοτούρα

Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη του Γιώργου Κουμεντάκη για τη ξεχωριστή χορηγία της εταιρείας Zeus+Δione προς την Εθνική Λυρική Σκηνή σχετικά με τις στολές της Παιδικής Χορωδίας καθώς και αυτές των ταξιθετών της, τα σχέδια είναι έτοιμα. Ο διεθνής οίκος μόδας αποδίδει φόρο τιμής στο λυρικό θέατρο, που φέτος γιορτάζει 80 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και καλλιτεχνικής δημιουργίας, ετοιμάζοντας μία αποκλειστική collection με στολές που αντικατοπτρίζουν τις δύο θεμελιώδεις αρχές του brand: την κληρονομιά και την καινοτομία. Μετά από έξι μήνες προετοιμασίας, σχεδιασμού κι ανταλλαγής απόψεων, αυτά είναι τα κοστούμια που σχεδίασε η Zeus+Δione αποκλειστικά για την Παιδική Χορωδία και τους/τις ταξιθέτες/ταξιθέτριες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.


«Η Zeus+Δione είναι στην ευχάριστη θέση να μοιραστεί με το φιλόμουσο κοινό της χώρας τη συνεργασία της με την Εθνική Λυρική Σκηνή και τη συμβολή της στην εικόνα του οργανισμού μέσω του σχεδιασμού των νέων στολών της παιδικής χορωδίας και ταξιθεσίας. Με αφορμή την τρίτη καλλιτεχνική περίοδό της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αλλά και τον εορτασμό των 80 χρόνων από την ίδρυσή της, η Εθνική Λυρική Σκηνή ανανεώνει την ταυτότητά της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στοχεύοντας στη δημιουργία ενός νέου προφίλ, σε πλήρη σύμπνοια με το καλλιτεχνικό της έργο» αναφέρει η ανακοίνωση του οίκου που δημιούργησαν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και η Μιμίκα Κολοτούρα.

 

Πιστή στις αρχές της, η Zeus +Διone εμπνέεται από το παραδοσιακό φόρεμα της περιοχής της Αττικής χρησιμοποιώντας μοναδικά χειροποίητα κεντήματα από την περιοχή των Χασίων, δημιουργώντας ένα νέο πρόσωπο και μια αρμονική εικόνα βασισμένη στην υψηλή αισθητική του brand.


«Μια νέα πολύ δημιουργική συνεργασία ξεκινάμε φέτος με τη Zeus+Δione, ένα ιδιαίτερο ελληνικό brand που έχει φθάσει στα πέρατα του κόσμου και το οποίο εμπνέεται από την ελληνική παράδοση, την πολιτιστική κληρονομιά αλλά και την καινοτομία» σχολίασε σχετικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ, Γιώργος Κουμεντάκης. «Η Zeus+Δione, μετά από μια πολύ δημιουργική και ανοιχτή επαφή που αναπτύξαμε τους τελευταίους έξι μήνες, δημιούργησε μια αποκλειστική κολεξιόν για την ΕΛΣ με πολύ όμορφες στολές για τους ταξιθέτες μας, καθώς και για την Παιδική μας Χορωδία, εμπνευσμένες από τη μορφή της παραδοσιακής φορεσιάς της Αττικής. Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες για την ευγενική χορηγία προς την ΕΛΣ και την υπέροχη συνεργασία, η οποία θα εξελιχθεί και σε άλλα δημιουργικά επίπεδα στο μέλλον».

 

Η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η δημιουργός της Zeus+Δione Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης. Φωτο: Α. Σιμόπουλος
Η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η δημιουργός της Zeus+Δione Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης. Φωτο: Α. Σιμόπουλος


«Μετά από μια πολύ δημιουργική και ανοιχτή επαφή η ΕΛΣ αποδέχθηκε τη χορηγία της Zeus+Δione για τον σχεδιασμό των νέων στολών της Παιδικής Χορωδίας και της ταξιθεσίας στις αρχές του 2019. Πιστή στις αρχές της, η Zeus +Διone εμπνέεται από το παραδοσιακό φόρεμα της περιοχής της Αττικής χρησιμοποιώντας μοναδικά χειροποίητα κεντήματα από την περιοχή των Χασίων, δημιουργώντας ένα νέο πρόσωπο και μια αρμονική εικόνα βασισμένη στην υψηλή αισθητική του brand. Η χορηγία προς την ΕΛΣ αποτελεί την απαρχή μιας υπέροχης συνεργασίας που θα εξελιχθεί και σε άλλα δημιουργικά επίπεδα στο μέλλον» σημειώνει η Zeus+Δione.

 

Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της η Zeus +Διone αναδεικνύει με μοναδικό, σύγχρονο τρόπο πτυχές του αρχαίου πολιτισμού. Πνευματικότητα, αρμονία, δημιουργικότητα, γεωμετρία και ακρίβεια, καθαρές γραμμές, διακοσμημένες με περίπλοκες λεπτομέρειες και κομψά σχέδια είναι στοιχεία που ταυτίζονται με την φιλοσοφία της. Τα υφαντά είναι βαμμένα, κεντημένα και κομμένα από ειδικούς τεχνίτες που χρησιμοποιούν παραδοσιακές τεχνικές σε συνδυασμό με σύγχρονη τεχνολογία. Τα αποκλειστικά μεταξωτά υφάσματα της Zeus + Δione κατασκευάζονται στο Σουφλί. Τα μεταξωτά πουκάμισα είναι κεντημένα στο Άργος και το Μέτσοβο, ενώ τα φορέματα και οι φούστες πλέκονται από τους τεχνίτες των Κυκλάδων και της Αττικής. Συγχρόνως, τα επιλεγμένα σχέδια διακοσμούνται χειροποίητα με παραδοσιακά σχέδια και περίπλοκα μοτίβα στην Κρήτη, εξασφαλίζοντας μια κομψή συλλογή υπογραφών κάθε εποχή.

 

Έτσι και σε αυτή την ιδιαίτερη συλλογή, ύστερα από ενδελεχή μελέτη της Παραδοσιακής Φορεσιάς της Αττικής, κάθε ένδυμα έχει αναμορφωθεί υπό σύγχρονο πρίσμα, δημιουργώντας «απλά σε αισθητική και παράλληλα συμβολικά outfits τα οποία συνδυάζονται άψογα με τον χώρο και ολοκληρώνουν την εμπειρία της Ελληνικής Κουλτούρας που αποσκοπεί να μεταδώσει σε όλους τους θεατές η Εθνική Λυρική Σκηνή» αναφέρει το σκεπτικό της Zeus+Dione για τη δημιουργία των στολών. «Η ρηξικέλευθη αρχιτεκτονική του ΚΠΙΣΝ, με τους πρωτότυπους εσωτερικούς χώρους που καταλήγει από την παράθεση γωνιών και κοιλωμάτων, κοίλο και κυρτό, έχει ομοίως ασκήσει αποφασιστική επιρροή, που μεταφράζεται στις πτυχώσεις των σχημάτων, τις πιέτες και τα πενσάκια, που δημιουργεί ένα τρισδιάστατο εφέ και προσδίδει σε κάθε κομμάτι μοντέρνα όψη».


Οι στολές θα λανσαριστούν τον Οκτώβριο του 2019, με την έναρξη της σεζόν.

 

Γυναικείο σύνολο
Γυναικείο σύνολο

 

Γυναικείο σύνολο
Γυναικείο σύνολο

 

Στολή ταξιθέτριας
Στολή ταξιθέτριας

 

Ανδρικό σύνολο
Ανδρικό σύνολο

 

Ανδρικό σύνολο
Ανδρικό σύνολο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εθνική Λυρική Σκηνή: το πρόγραμμα για τη σεζόν 2019-2020
Όπερα, μπαλέτο, συναυλίες, παγκόσμιες πρεμιέρες και μεγάλα διεθνή ονόματα, όπως αυτά της Μαρίνα Αμπράμοβιτς, του Γιώργου Λάνθιμου και του Ολιβιέ Πυ, συνθέτουν τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της Λυρικής για τη νέα σεζόν
 Zeus + Δione: Με μετάξι από το Σουφλί και κεντήστρες μοναχές από την Κρήτη
Δύο γυναίκες που όργωσαν τη χώρα για να βρουν τους καλύτερους, δημιούργησαν μια διεθνή ετικέτα 100% ελληνική

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πες μου πού πας με αυτά τα ρούχα; 20+1 Αθηναίοι φωτογραφίζονται στην είσοδο της LiFO
21 στυλάτοι Αθηναίοι φωτογραφίζονται και χαρτογραφούν το αθηναϊκό street style
Τα πιο «ανήσυχα» παιδιά της πόλης μιλούν για τη δική τους Αθήνα
To «Ποια Αθήνα είσαι» είναι ένα πρότζεκτ του πρωτοποριακού ελληνικού brand ρούχων ME THEN και έχει σαν σκοπό να δημιουργήσει μια νέα αφήγηση για την Αθήνα
Στα 97 του, ο Pierre Cardin είναι ακόμα εδώ και εξακολουθεί να ονειρεύεται το μέλλον
Μια μεγάλη αναδρομική έκθεση του έργου του μεγάλου σχεδιαστή εξερευνά το φουτουριστικό του όραμα σε όλο του το μεγαλείο
Ακόμη και αυτό που γίνεται με τα Zara στην Ελλάδα, δείχνει γιατί ο παγκόσμιος κολοσσός πρέπει να «σκοτώσει» την μόδα
Τα Zara, η γρήγορη μόδα και η μανία για κατανάλωση είναι έννοιες ταυτισμένες
Are you a Kim or a Rihanna?
Εκεί όπου ο απόλυτος έλεγχος της γυναικείας σιλουέτας, και δη της δημόσιας εικόνας της, είναι το υπερόπλο της Kim Kardashian, η Rihanna δηλώνει «αλητεία» και διαρρηγνύει όλα τα μέχρι σήμερα κατεστημένα.
Τσέπες, κουμπιά και ψηλά τακούνια: Μήπως είναι εντελώς αναχρονιστικά τα ρούχα μας;
Η πρόσφατη κολεξιόν του Dior εμπνεύστηκε το σλόγκαν και το ύφος της από τον τίτλο και το περιεχόμενο του βιβλίου που είχε γράψει το 1947 ο σπουδαίος αρχιτέκτονας, συγγραφέας και σχεδιαστής Μπέρναρντ Ρουντόσφσκι
Dolce & Gabbana: Η αρχαία Ελλάδα γίνεται έμπνευση για μια επικών διαστάσεων επίδειξη μόδας στη Σικελία
Στην Alta Moda 2019 του Ιταλικού οίκου για φόντο επιλέχθηκε ο Ναός της Ομόνοιας στην Κοιλάδα των Ναών του Ακράγαντα. Θυμάται άραγε κανείς την πρόταση του Οίκου Gucci για την Ακρόπολη;
Men’s Style: ρούχα και αξεσουάρ για το καλοκαίρι
Η αντρική μόδα τα τελευταία χρόνια έχει αφήσει πίσω της τους αυστηρούς κανόνες, ανοίγοντας την πόρτα σε κάθε είδους δημιουργικό πειραματισμό.
5+1 tips ομορφιάς από την Frida Kahlo
Η ιδιαίτερη προσέγγιση της ζωγράφου για την ομορφιά 65 χρόνια μετά τον θάνατό της
Πιέρ Καρντέν: Ο άνθρωπος που σχεδιάσε το μέλλον
Τον ζωντανό θρύλο της γαλλικής μόδας, που κλείνει σήμερα τα 97, δεν τον ενδιέφερε μόνο να μας ντύνει. Ήθελε να περικυκλώνει τις ζωές μας.
Έχεις στυλ που ξεχωρίζει; Έλα να σε φωτογραφίσουμε για το επόμενο τεύχος της LiFO!
Τι φοράει η Αθήνα σήμερα; Ένα μεγάλο αφιέρωμα της LiFO στο αθηναϊκό στυλ.
O Γιώργος Λάνθιμος φωτογραφίζει τα μοντέλα του Gucci στα μουσεία και τα αρχαία μνημεία της Ρώμης
Ο έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος συνεργάζεται με τον ιταλικό οίκο Gucci
Μάνο, πώς ξεχωρίζεις τι θα έχει πέραση στη μόδα κάθε σεζόν;
Ο υπεύθυνος των καταστημάτων Dangerous Minds μιλά για το στυλ του και τις τάσεις του φετινού καλοκαιριού
Φωτεινό, φιλικό και καλόγουστο: το πρώτο κατάστημα των Ancient Greek Sandals άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας
Μπήκαμε στο πρώτο φυσικό κατάστημα των AGS στην Κολοκοτρώνη και καταγράφουμε εικόνες κι εντυπώσεις
 Στο εργαστήριο του Νικόλαου Γερμανού στα Εξάρχεια θα βρεις χειροποίητα παπούτσια με 45 ευρώ
Αφού εργάστηκε ως digital designer για τον Alexander McQueen, σήμερα o σχεδιαστής υποδημάτων έχει στήσει το δικό του εργαστήριο στην οδό Καλλιδρομίου, όπου φτιάχνει γόβες σε έντονα χρώματα και animal prints, desert boots και πέδιλα.
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή