Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
Στολές της Παιδικής Χορωδίας για τον χειμώνα και το καλοκαίρι.
Αποκλειστικό

Αυτές είναι οι στολές της Παιδικής Χορωδίας και των ταξιθετών της Λυρικής από τον οίκο Zeus+Δione

Η ξεχωριστή χορηγία προς την Εθνική Λυρική Σκηνή από τον οίκο μόδας που δημιούργησαν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και η Μιμίκα Κολοτούρα

Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη του Γιώργου Κουμεντάκη για τη ξεχωριστή χορηγία της εταιρείας Zeus+Δione προς την Εθνική Λυρική Σκηνή σχετικά με τις στολές της Παιδικής Χορωδίας καθώς και αυτές των ταξιθετών της, τα σχέδια είναι έτοιμα. Ο διεθνής οίκος μόδας αποδίδει φόρο τιμής στο λυρικό θέατρο, που φέτος γιορτάζει 80 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και καλλιτεχνικής δημιουργίας, ετοιμάζοντας μία αποκλειστική collection με στολές που αντικατοπτρίζουν τις δύο θεμελιώδεις αρχές του brand: την κληρονομιά και την καινοτομία. Μετά από έξι μήνες προετοιμασίας, σχεδιασμού κι ανταλλαγής απόψεων, αυτά είναι τα κοστούμια που σχεδίασε η Zeus+Δione αποκλειστικά για την Παιδική Χορωδία και τους/τις ταξιθέτες/ταξιθέτριες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.


«Η Zeus+Δione είναι στην ευχάριστη θέση να μοιραστεί με το φιλόμουσο κοινό της χώρας τη συνεργασία της με την Εθνική Λυρική Σκηνή και τη συμβολή της στην εικόνα του οργανισμού μέσω του σχεδιασμού των νέων στολών της παιδικής χορωδίας και ταξιθεσίας. Με αφορμή την τρίτη καλλιτεχνική περίοδό της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αλλά και τον εορτασμό των 80 χρόνων από την ίδρυσή της, η Εθνική Λυρική Σκηνή ανανεώνει την ταυτότητά της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στοχεύοντας στη δημιουργία ενός νέου προφίλ, σε πλήρη σύμπνοια με το καλλιτεχνικό της έργο» αναφέρει η ανακοίνωση του οίκου που δημιούργησαν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και η Μιμίκα Κολοτούρα.

 

Πιστή στις αρχές της, η Zeus +Διone εμπνέεται από το παραδοσιακό φόρεμα της περιοχής της Αττικής χρησιμοποιώντας μοναδικά χειροποίητα κεντήματα από την περιοχή των Χασίων, δημιουργώντας ένα νέο πρόσωπο και μια αρμονική εικόνα βασισμένη στην υψηλή αισθητική του brand.


«Μια νέα πολύ δημιουργική συνεργασία ξεκινάμε φέτος με τη Zeus+Δione, ένα ιδιαίτερο ελληνικό brand που έχει φθάσει στα πέρατα του κόσμου και το οποίο εμπνέεται από την ελληνική παράδοση, την πολιτιστική κληρονομιά αλλά και την καινοτομία» σχολίασε σχετικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ, Γιώργος Κουμεντάκης. «Η Zeus+Δione, μετά από μια πολύ δημιουργική και ανοιχτή επαφή που αναπτύξαμε τους τελευταίους έξι μήνες, δημιούργησε μια αποκλειστική κολεξιόν για την ΕΛΣ με πολύ όμορφες στολές για τους ταξιθέτες μας, καθώς και για την Παιδική μας Χορωδία, εμπνευσμένες από τη μορφή της παραδοσιακής φορεσιάς της Αττικής. Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες για την ευγενική χορηγία προς την ΕΛΣ και την υπέροχη συνεργασία, η οποία θα εξελιχθεί και σε άλλα δημιουργικά επίπεδα στο μέλλον».

 

Η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η δημιουργός της Zeus+Δione Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης. Φωτο: Α. Σιμόπουλος
Η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η δημιουργός της Zeus+Δione Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης. Φωτο: Α. Σιμόπουλος


«Μετά από μια πολύ δημιουργική και ανοιχτή επαφή η ΕΛΣ αποδέχθηκε τη χορηγία της Zeus+Δione για τον σχεδιασμό των νέων στολών της Παιδικής Χορωδίας και της ταξιθεσίας στις αρχές του 2019. Πιστή στις αρχές της, η Zeus +Διone εμπνέεται από το παραδοσιακό φόρεμα της περιοχής της Αττικής χρησιμοποιώντας μοναδικά χειροποίητα κεντήματα από την περιοχή των Χασίων, δημιουργώντας ένα νέο πρόσωπο και μια αρμονική εικόνα βασισμένη στην υψηλή αισθητική του brand. Η χορηγία προς την ΕΛΣ αποτελεί την απαρχή μιας υπέροχης συνεργασίας που θα εξελιχθεί και σε άλλα δημιουργικά επίπεδα στο μέλλον» σημειώνει η Zeus+Δione.

 

Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της η Zeus +Διone αναδεικνύει με μοναδικό, σύγχρονο τρόπο πτυχές του αρχαίου πολιτισμού. Πνευματικότητα, αρμονία, δημιουργικότητα, γεωμετρία και ακρίβεια, καθαρές γραμμές, διακοσμημένες με περίπλοκες λεπτομέρειες και κομψά σχέδια είναι στοιχεία που ταυτίζονται με την φιλοσοφία της. Τα υφαντά είναι βαμμένα, κεντημένα και κομμένα από ειδικούς τεχνίτες που χρησιμοποιούν παραδοσιακές τεχνικές σε συνδυασμό με σύγχρονη τεχνολογία. Τα αποκλειστικά μεταξωτά υφάσματα της Zeus + Δione κατασκευάζονται στο Σουφλί. Τα μεταξωτά πουκάμισα είναι κεντημένα στο Άργος και το Μέτσοβο, ενώ τα φορέματα και οι φούστες πλέκονται από τους τεχνίτες των Κυκλάδων και της Αττικής. Συγχρόνως, τα επιλεγμένα σχέδια διακοσμούνται χειροποίητα με παραδοσιακά σχέδια και περίπλοκα μοτίβα στην Κρήτη, εξασφαλίζοντας μια κομψή συλλογή υπογραφών κάθε εποχή.

 

Έτσι και σε αυτή την ιδιαίτερη συλλογή, ύστερα από ενδελεχή μελέτη της Παραδοσιακής Φορεσιάς της Αττικής, κάθε ένδυμα έχει αναμορφωθεί υπό σύγχρονο πρίσμα, δημιουργώντας «απλά σε αισθητική και παράλληλα συμβολικά outfits τα οποία συνδυάζονται άψογα με τον χώρο και ολοκληρώνουν την εμπειρία της Ελληνικής Κουλτούρας που αποσκοπεί να μεταδώσει σε όλους τους θεατές η Εθνική Λυρική Σκηνή» αναφέρει το σκεπτικό της Zeus+Dione για τη δημιουργία των στολών. «Η ρηξικέλευθη αρχιτεκτονική του ΚΠΙΣΝ, με τους πρωτότυπους εσωτερικούς χώρους που καταλήγει από την παράθεση γωνιών και κοιλωμάτων, κοίλο και κυρτό, έχει ομοίως ασκήσει αποφασιστική επιρροή, που μεταφράζεται στις πτυχώσεις των σχημάτων, τις πιέτες και τα πενσάκια, που δημιουργεί ένα τρισδιάστατο εφέ και προσδίδει σε κάθε κομμάτι μοντέρνα όψη».


Οι στολές θα λανσαριστούν τον Οκτώβριο του 2019, με την έναρξη της σεζόν.

 

Γυναικείο σύνολο
Γυναικείο σύνολο

 

Γυναικείο σύνολο
Γυναικείο σύνολο

 

Στολή ταξιθέτριας
Στολή ταξιθέτριας

 

Ανδρικό σύνολο
Ανδρικό σύνολο

 

Ανδρικό σύνολο
Ανδρικό σύνολο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εθνική Λυρική Σκηνή: το πρόγραμμα για τη σεζόν 2019-2020
Όπερα, μπαλέτο, συναυλίες, παγκόσμιες πρεμιέρες και μεγάλα διεθνή ονόματα, όπως αυτά της Μαρίνα Αμπράμοβιτς, του Γιώργου Λάνθιμου και του Ολιβιέ Πυ, συνθέτουν τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της Λυρικής για τη νέα σεζόν
 Zeus + Δione: Με μετάξι από το Σουφλί και κεντήστρες μοναχές από την Κρήτη
Δύο γυναίκες που όργωσαν τη χώρα για να βρουν τους καλύτερους, δημιούργησαν μια διεθνή ετικέτα 100% ελληνική

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Κοκοσαλάκη: «Ευτυχισμένη, δυνατή, αστεία, θετική, Ελληνίδα»
Αφόρητα ταλαντούχα, αλλά ποτέ αμετροεπής, δημιουργική, αλλά ποτέ αχόρταγη: Αυτή είναι η ιστορία της σχεδιάστριας που πέθανε χθες στα 47 της, έχοντας δώσει στην ελληνική μόδα διεθνή υπόσταση.
Vivienne Westwood: «Μόνη σωτηρία του κόσμου, η κατάργηση της ιδιοκτησίας γης»
Η αμετανόητη πανκ, συνδυάζει τη σωτηριολογία, την κλιματική αλλαγή (και τις πωλήσεις ρούχων) σε μια ομιλία που πραγματοποιήθηκε στο μουσείο V & A κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Design του Λονδίνου
Μαίρη Ρετσίνα: «Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς...»
H δημοσιογράφος Μαίρη Ρετσίνα μας λέει ποια είναι εκείνα τα αντικείμενα ή καταναλωτικά προϊόντα χωρίς τα οποία δεν μπορεί να ζήσει.
Άγγελε, πώς συνδυάζεις τη μόδα με τον χορό;
O δάσκαλος χορού Άγγελος Πέτρου μιλά για το προσωπικό του στυλ.
Το φανταστικό κοινοβούλιο του Balenciaga
Από τον φιλόσοφο Paul B. Preciado
Τα 10 μεγαλύτερα fashion trends για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019: Chic επιλογές, χωρίς όρια
To fashion report για τη φετινή σεζόν δεν έχει στιλιστικούς περιορισμούς.
O μαξιμαλιστής Christian Lacroix πιστεύει πως δεν τον χρειαζόμαστε πια
Η επιστροφή του μαξιμαλιστή Christian Lacroix έγινε κατόπιν πρόσκλησης του μινιμαλιστή Dries Van Noten όχι για να συνεργαστούν αλλά για να ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον σχετικά με το πλάνο απόδρασης που σχεδίαζαν.
Η οικογένεια Fendi ήταν, χωρίς καν να το καταλάβει, ένα μητριαρχικό επιχειρηματικό μοντέλο
Μικρή αναδρομή στην ιστορία μιας μητριαρχικής επιχείρησης στην οποία ο Karl Lagerfeld ήταν για πάνω από 50 χρόνια, ως σύμβουλος και καλλιτεχνικός διευθυντής στα γυναικεία ρούχα, η μόνη ανδρική παρουσία
Όταν η μόδα καμουφλάρεται με το background
O Joseph Ford και η Nina Dodd δημιουργούν τα πιο ενδιαφέροντα «παιχνίδια» χρωμάτων μέσα από τα ρούχα
Πώς να δημιουργήσετε μία βιώσιμη γκαρνταρόμπα
4 απλοί τρόποι να γίνει η ντουλάπα σας πιο φιλική προς το περιβάλλον.
Τα 15 πιο όμορφα μικροσκοπικά τατουάζ στο σώμα των σταρ του Χόλιγουντ
Έμα Στόουν, Μπέλα Χαντίντ, Κέιτι Πέρι, Κέιτ Μος κ.ά. Aν θέλεις να κάνεις τατουάζ αλλά προτιμάς κάτι διακριτικό, μπορείς να πάρεις ιδέες από αυτές τις διάσημες κυρίες.
Ο αρχιτέκτονας Rem D Koolhaas  σχεδίασε τις πρώτες unisex ψηλοτάκουνες μπότες
Τις λάνσαρε η ολλανδική εταιρεία υποδημάτων United Nude και κυκλοφορούν τόσο σε γυναικεία όσο και σε ανδρικά μεγέθη.
Η αγορά του τατουάζ στην Ελλάδα: ο τζίρος, τα μαγαζιά, οι τάσεις
Ο τζίρος, τα μαγαζιά και οι τάσεις στην εγχώρια αγορά του τατουάζ
10 ντυσίματα της Millie Bobby Brown που αποδεικνύουν γιατί θεωρείται η πιο στυλάτη 15χρονη
Δείτε 10 εμφανίσεις της που το αποδεικνύουν.
Διαφήμιση για πώληση κόκας μέσω ίνσταγκραμ στο κέντρο της Αθήνας;
Mια αφίσα κολημμένη σε τοίχους πέριξ της πλατείας Συντάγματος διαφημίζει στους Αθηναίους να προμηθευτούν «κολομβιανή κόκα υψηλής ποιότητας» μέσω ενός λογιαριασμού στο ίνσταγκραμ. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι.
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή