Ασχολούμαστε με τη μουσική από μικρή ηλικία. Είναι κάτι που κάνουμε γιατί το θέλουμε και γιατί το νιώθουμε. Εκφραζόμαστε καλύτερα. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Ασχολούμαστε με τη μουσική από μικρή ηλικία. Είναι κάτι που κάνουμε γιατί το θέλουμε και γιατί το νιώθουμε. Εκφραζόμαστε καλύτερα. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

 

— Ποιοι είστε και τι κάνετε; 

Είμαστε οι Ghanaboyz ή, αλλιώς, 94 squad. Είμαστε μια ομάδα και ασχολούμαστε με τη μουσική. Πρόσφατα συνεργαστήκαμε με τον Νέγρο του Μοριά στο κομμάτι Μ.Π.Ε.Σ.Α ΙΙΙ.

 

— Πώς προέκυψε το όνομά σας;

Οι ρίζες μας κρατάνε από την Γκάνα και είναι το κοινό μας χαρακτηριστικό.

 

— Τι άλλο κάνετε εκτός από μουσική;

Σπουδάζουμε. Κάποιοι Πληροφορική και οι άλλοι το ψάχνουν ακόμη. Μόλις τελειώσουμε τις σπουδές, σκοπός μας είναι να κάνουμε μουσική full-time.

 

— Πώς είναι να κάνεις μουσική στην Αθήνα;

Δεν είναι κάτι δύσκολο. Ασχολούμαστε με τη μουσική από μικρή ηλικία. Είναι κάτι που κάνουμε γιατί το θέλουμε και γιατί το νιώθουμε. Εκφραζόμαστε καλύτερα. Βγάζουμε τον αληθινό μας εαυτό ή μπορεί να τον ανακαλύπτουμε. Η Αθήνα έχει και καλά και κακά κι αυτό μας αρέσει γιατί δίνει περιεχόμενο στη μουσική μας. Κάνουμε μουσική με ό,τι βρίσκουμε μπροστά μας. Βασικό εργαλείο είναι το laptop.

 

Ο κάθε καλλιτέχνης εκφράζεται όπως θέλει και αναλόγως ντύνεται. Το θέμα είναι να είναι άνετος με αυτά που φοράει, άσχετα με το αν το ρούχο είναι ακριβό ή φτηνό. Δεν μας αρέσει να κρίνουμε τι φοράει ο καθένας.


— Τι σημαίνει καλό ρούχο για σας;

Καλό ρούχο σημαίνει καλά λεφτά (γέλια). Πιστεύουμε ότι πιο πολύ μετράει το στυλ και το αν νιώθεις άνετα με το ρούχο που φοράς. Στην τελική, δεν έχει και πολλή σημασία, γιατί ρούχα φοράνε όλοι, ο καθένας με τον τρόπο που θέλει.

 
— Σας φαίνεται υπερβολικό το στιλ γνωστών ράπερ;

Ο κάθε καλλιτέχνης εκφράζεται όπως θέλει και αναλόγως ντύνεται. Το θέμα είναι να είναι άνετος με αυτά που φοράει, άσχετα με το αν το ρούχο είναι ακριβό ή φτηνό. Δεν μας αρέσει να κρίνουμε τι φοράει ο καθένας. Οι διάσημοι ίσως έχουν παραφουσκωμένο το εγώ τους. Ίσως να μην είχαν λεφτά πριν και τώρα που τα έχουν να θέλουν να τα δείξουν. Τα λεφτά σίγουρα διαφθείρουν τον άνθρωπο.


— Πώς σας αρέσει να ντύνεστε;

Με ό,τι νιώθουμε άνετα. Φαρδύ, regular, skinny, αρκεί να είναι ρούχο. Βερμούδες, τζιν, t-shirts. Ένα ρούχο πιο περίεργο θα μπορούσαμε να το βάλουμε, αν είναι πιο καλλιτεχνικό. Ψωνίζουμε από συνηθισμένα μαγαζιά, ανάλογα με το τι έχει η τσέπη μας. Τώρα τελευταία μας αρέσουν πολύ τα ρούχα που φτιάχνουν κάτι φίλοι μας, τα «muerte clothing».

 

Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO