Εμμανουήλ Καραλής: «Η αγάπη για το αγώνισμα είναι το μεγαλύτερό μου κίνητρο»

Εμμανουήλ Καραλής: «Η αγάπη για το αγώνισμα είναι το μεγαλύτερο μου κίνητρο» Facebook Twitter
0
 

Ο Εμμανουήλ Καραλής είναι γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα. Έχει καταγωγή από τον Πύργο Ηλείας από την πλευρά του πατέρα του, ενώ η μητέρα του κατάγεται από την Ουγκάντα. Έχει μια δίδυμη αδερφή, την Αγγελική. Του αρέσουν τα social media και η μόδα. Δυο πράγματα τα οποία τα έχει κάνει και επάγγελμα καθώς διαθέτει τη δική του σειρά ρούχων και σπουδάζει marketing.

Το 2021 συμμετείχε για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο της Ιαπωνίας όπου κατέκτησε την 4η θέση με επίδοση 5,80 που αποτελούσε και την καλύτερή του επίδοση στον ανοικτό στίβο μέχρι φέτος όπου κατέρριψε αυτό το ρεκόρ με επίδοση 5,92. Ήδη από τον Αύγουστο του 2023 έχει κερδίσει την πρόκριση στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όπου αναμένεται να πραγματοποιήσει την δεύτερη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Πόσο έτοιμος νιώθει όμως για αυτό;

«Στόχος κάθε αθλητή είναι η κατάκτηση της κορυφής, μακάρι να καταφέρω να φτάσω όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτή. Η αγάπη για το αγώνισμα είναι το μεγαλύτερο μου κίνητρο» δηλώνει, επιβεβαιώνοντας πως θέλει να αφήσει το δικό του στίγμα φέτος στο αγώνισμα του άλματος επί κοντώ.

Οι διακρίσεις δεν έχουν χώρο στον αθλητισμό και η Visa το έχει δείξει έμπρακτα στην περίπτωση του «Μανόλο» από την πρώτη στιγμή. «Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη της Visa στην προσπάθειά μου να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η σημαντική αυτή χορηγία της μου επιτρέπει να εστιάσω πλήρως στην προπόνηση μου και να κυνηγήσω το όνειρό μου με αυτοπεποίθηση» δηλώνει ο ίδιος.

Και η Visa, όμως, νιώθει ευγνωμοσύνη για αυτή τη συνεργασία. Η Ελεάννα Κοσκινά, Director / Head of Marketing της Visa σε Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρο και Μάλτα στην ερώτηση για το πώς περιμένει να εξαργυρώσει η Visa την έμπρακτη στήριξη που προσφέρει στους Έλληνες αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού επιβεβαιώνει πως «η υποστήριξη στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες είναι κάτι παραπάνω από την τοποθέτηση ενός λογοτύπου στις στολές των αθλητών αλλά και στους χώρους διεξαγωγής των αγώνων. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν μια εξαιρετική πλατφόρμα για να ενισχύσουμε τους επιχειρηματικούς μας στόχους, να βελτιώσουμε την εμπειρία πληρωμών μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών μας και να υποστηρίξουμε τους αθλητές κατά τη διάρκεια των αγώνων και πέραν αυτών. Οι αθλητές μας πρόκειται να κάνουν την δική τους αξιέπαινη προσπάθεια φέτος, θέλοντας πάντα να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την χώρα μας και είναι τιμή μας να είμαστε συνοδοιπόροι τους παρακολουθώντας αυτό το γεμάτο εκπλήξεις ταξίδι».

Όσο για το bullying που έχει δεχτεί, τονίζει πως «αισθάνομαι πως κάνω τον δικό μου αγώνα και ελπίζω να στείλω τα δικά μου θετικά μηνύματα σαν αθλητής και σαν άνθρωπος, ώστε στο μέλλον να μην υπάρξουν αντίστοιχα φαινόμενα σε μένα και άλλους ανθρώπους».

«Δεν πίστευα και εγώ στον εαυτό μου, ερχόμενος μόνο η μητέρα μου πίστευε και σε αυτή αφιερώνω το μετάλλιο» είχε πει μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στη Γλασκώβη τον Μάρτιο. Να θυμίσουμε πως αναφέρεται στον ίδιο άνθρωπο που στην αρχή της καριέρας του κάποιος προπονητής του είχε πει να την πάρει και να φύγουν από τη χώρα.

Εκτός, όμως, από την αλλαγή στην κοινωνία, υπάρχει κάποια αλλαγή στον αθλητισμό που παρατηρεί ο Καραλής τα τελευταία χρόνια; «Ο αθλητισμός στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, παρά τις όποιες δυσκολίες μπορεί να υπάρχουν. Ο λόγος που συνέβη αυτό, είναι επειδή έρχονται νέοι αθλητές στον χώρο, γεμάτοι όρεξη να δουλέψουν και ανεβάσουν τον ελληνικό αθλητισμό. Όταν αυτή η προσπάθεια των αθλητών, συνδυάζεται με τη στήριξη ενός χορηγού, τότε ο αθλητισμός μπορεί να βελτιώνεται χρόνο με τον χρόνο» αναφέρει.

Η Visa, παγκόσμιος ηγέτης στις ψηφιακές πληρωμές, έχει αποκαλύψει πως η άλτρια Κατερίνα Στεφανίδη, ο άλτης Εμμανουήλ Καραλής και ο παραποδηλάτης Νίκος Παπαγγελής αποτελούν μέλη της σύνθεσης του Team Visa για την Ελλάδα.

Από το 2000, το πρόγραμμα αθλητών Team Visa έχει υποστηρίξει περισσότερους από 600 Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αθλητές παγκοσμίως. Φέτος, η Visa διαμορφώνει το 13ο Team Visa με 136 αθλητές από όλο τον κόσμο που θα συμμετέχουν στο Παρίσι 2024, συμπεριλαμβανομένων των αθλητών μας από την Ελλάδα, Κατερίνα Στεφανίδη, Εμμανουήλ Καραλής και Νίκος Παπαγγελή.

visa-logo
Θέματα
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νοηματική γλώσσα μπαίνει στην εξυπηρέτηση των πολιτών

Ζούμε, ρε! / Η νοηματική γλώσσα μπαίνει στην εξυπηρέτηση των πολιτών

Μια νέα δυνατότητα στο 1555.gov.gr επιτρέπει σε κωφούς και βαρήκοους πολίτες να εξυπηρετούνται μέσω βιντεοκλήσης στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα — κάνοντας την επικοινωνία με τις δημόσιες υπηρεσίες πιο ανθρώπινη και πιο προσβάσιμη.
ΧΡΥΣΕΛΛΑ ΛΑΓΑΡΙΑ - ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΑΤΣΟΣ
Θάλεια Ματίκα: «Η τηλεόραση έχει αλλάξει πολύ προς το χειρότερο σήμερα»

Lifo Videos / Θάλεια Ματίκα: «Παίζω σχεδόν πάντα μια δυναμική γυναίκα που αγαπά έναν άντρα ολοκληρωτικά»

Η Θάλεια Ματίκα μιλά για τη διαδρομή της σε θέατρο και τηλεόραση, την εξέλιξη του χώρου, τις δυσκολίες, το #MeToo, τη συνεργασία με τον σύζυγό της Τάσο Ιορδανίδη και το άγχος του επόμενου βήματος.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Μπορεί το ΑΙ να αναστήσει τους νεκρούς μας;

Άκου την επιστήμη / Μπορεί το ΑΙ να αναστήσει τους νεκρούς μας;

Υπάρχει, τελικά, δικαίωμα σε έναν αξιοπρεπή θάνατο; Μπορούμε να δημιουργήσουμε «ψηφιακούς κλώνους» ανθρώπων που δεν βρίσκονται πια στη ζωή; Και πόσο έτοιμη είναι η κοινωνία να διαχειριστεί τις τεράστιες τεχνολογικές και ηθικές προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας; Ο καθηγητής Εφαρμοσμένης Ηθικής και Βιοηθικής στο ΕΚΠΑ, Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης, δίνει τις απαντήσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Περνάνε οι COP, αλλά οι πάγοι συνεχίζουν να λιώνουν

H κατάσταση των πραγμάτων / Περνάνε οι COP, αλλά οι πάγοι συνεχίζουν να λιώνουν

Η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP30) ολοκληρώθηκε χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφήνοντας για άλλη μια φορά κρίσιμα ζητήματα ανοιχτά. Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα και τη διεθνή στρατηγική απέναντι στην κλιματική κρίση; Η Εμμανουέλα Δούση, καθηγήτρια Διεθνών Θεσμών στο ΕΚΠΑ και κάτοχος της Έδρας UNESCO για την Κλιματική Διπλωματία, αναλύει όσα πέτυχε –και όσα δεν κατάφερε– η φετινή διάσκεψη.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Απαγωγή Κυπριωτάκη: Αδίστακτοι για 154.000 ευρώ

Αληθινά εγκλήματα / Απαγωγή Κυπριωτάκη: Αδίστακτοι για 154.000 ευρώ

Ο δημοσιογράφος Νίκος Τσέφλιος ερευνά και αφηγείται την απαγωγή του 50χρονου επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη, που προκάλεσε οργή στην κοινωνία της Κρήτης εξαιτίας της αγριότητας των δραστών.
ΝΙΚΟΣ ΤΣΕΦΛΙΟΣ
Η Λουκία Μιχαλοπούλου διαβάζει το ποίημα «Daddy» της Σίλβια Πλαθ

Lifo Videos / «Daddy»: Η Λουκία Μιχαλοπούλου διαβάζει το ποίημα της Σίλβια Πλαθ

Γράφτηκε το 1962 και θεωρείται έκτοτε, ορόσημο της εξομολογητικής ποίησης. Στο ποίημα, η Πλαθ παρουσιάζεται να «σκοτώνει» τον πατέρα της, για να μπορέσει να απελευθερωθεί και να προχωρήσει στη ζωή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πώς με διέλυσαν στο squash και η υπαρξιακή κρίση του 2025

LiFO Vidcasts / Πώς με διέλυσαν στο squash και η υπαρξιακή κρίση του 2025

«Άλλο ένα podcast 3.0», άλλο ένα επεισόδιο όπου ο Θωμάς Ζάμπρας χάνει ντροπιαστικά σε ένα άθλημα που δεν ξέρει καν αν θεωρείται άθλημα, εξηγεί γιατί το 2025 δεν γίνεται να μην έχεις υπαρξιακό meltdown και βρίσκει το θετικό μέσα στο απόλυτο σκοτάδι μαζί με το καλύτερο τυρί στον κόσμο.
ΘΩΜΑΣ ΖΑΜΠΡΑΣ
«Όταν κέρδισα το “Voice” μού είπαν ότι είμαι πολύ χοντρός για την ηλικία μου»

Lifo Videos / «Όταν κέρδισα το “Voice” μού έλεγαν ότι είμαι πολύ χοντρός»

Ξεκίνησε από ένα μικρό χωριό της Κύπρου και δεν άφησε τίποτα να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο του. Ο τραγουδιστής Γιάννης Μαργάρης μιλά για το bullying, τη σεξουαλικότητα, την απώλεια, την αποδοχή και το «δώρο» που έκανε στον εαυτό του να χάσει 70 κιλά.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Τι τραβάει μια μεσίτρια για να σου βρει το σπίτι που θες στην πόλη που δεν έμεινε τίποτα

Ψυχή & Σώμα / Τι τραβάει μια μεσίτρια για να σου βρει σπίτι σε μια πόλη που δεν έμεινε τίποτα

Από μαγικά διαμερίσματα που δεν θέλεις να εγκαταλείψεις ποτέ, μέχρι σπίτια που… καλύτερα να μη μάθεις τι κρύβουν. Όλα τα έχει δει η Αρετή Zώρου, ή αλλιώς το «Κορίτσι για σπίτι», όπως συστήνεται στο Instagram.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Έχουμε πάρα πολλούς μέτριους πολιτικούς, μόνο και μόνο επειδή και η οικογένειά τους ήταν στην πολιτική»

LiFO politics / Στάθης Καλύβας: «Έχουμε πάρα πολλούς μέτριους πολιτικούς»

Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στην Οξφόρδη μιλά για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, την αναγκαιότητα για κριτική ικανότητα στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής κοινωνίας που θα μας επιτρέψουν να αντισταθούμε στην ψηφιακή επέλαση.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Όχι άλλο Black Friday και γεμίσαμε μάγκες

Άλλο ένα podcast 3.0 / Όχι άλλο Black Friday, και γεμίσαμε μάγκες

Η Black Friday ξαναξέφυγε, οι «μάγκες» πολλαπλασιάζονται, τα παπούτσια που θες δεν υπάρχουν πουθενά, οι επισκέπτες έρχονται σπίτι με κεράσματα από τη γειτονιά σου και ένα silent restaurant καραδοκεί στη γωνία. Κι όλα αυτά τα ακούς χαλαρά με πιτζάμες στο δικό σου σπίτι.
ΘΩΜΑΣ ΖΑΜΠΡΑΣ
«Ήσυχα γουρουνάκι»: Ο Τραμπ και οι γυναίκες δημοσιογράφοι

Θέματα / «Ήσυχα γουρουνάκι»: Ο Τραμπ και οι γυναίκες δημοσιογράφοι

Αυτό το είδος σχολίου αποτελεί μέρος ενός διαχρονικού μοτίβου για τον πρόεδρο, η θητεία του οποίου έχει σημαδευτεί από επανειλημμένες προσπάθειες να προσβάλει και να εξευτελίσει γυναίκες δημοσιογράφους.
THE LIFO TEAM