Εδώ και λίγο καιρό έχει ξεκινήσει η κούρσα των βραβείων για τους συντελεστές των πιο σημαντικών ταινιών της χρονιάς, που θα κλιμακωθεί τον ερχόμενο με την αναγγελία των υποψηφιοτήτων για τα Όσκαρ.

 

Ένα από τα φαβορί για το βραβείο ερμηνείας πρώτου ανδρικού ρόλου είναι και ο Ίθαν Χοκ που έκλεισε αισίως πριν από ένα μήνα τα 48 και φέτος παρέδωσε μια συγκλονιστική ερμηνεία στο ρόλο του ιερωμένου που βρίσκεται αντιμέτωπος με τραγικά ηθικά διλήμματα στο δράμα που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Πολ Σρέιντερ με τίτλο "First Reformed" («Ακρότητες»).

 

Πριν λίγες μέρες, ο ηθοποιός πήρε το πρώτο του φετινό βραβείο για τον συγκεκριμένο ρόλο στα βραβεία Gotham Ανεξάρτητου Κινηματογράφου και έκλεψε την παράσταση με τη θερμή και καίρια ομιλία του κατά την τελετή απονομής, όπου είπε μεταξύ άλλων:

 

«Ζούμε σε μια χρονική περίοδο όπου δεσπόζει ένα μεγάλο κενό πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας. Σε τέτοιους καιρούς, το βάρος πέφτει στις τέχνες. Έχουμε τη δυνατότητα, εμείς τα μέλη της καλλιτεχνικής κοινότητας να ενισχύσουμε το έργο των δυνάμεων της συμπόνιας, της κατανόησης, της δράσης. Προσωπικά, φέρνω πάντα στο μυαλό μου αυτό που έλεγε η μάνα μου: δεν χρειάζεται να προστατεύεις την αλήθεια, χρειάζεται να ζεις την αλήθεια και θα σε προστατέψει εκείνη