«Ο κόσμος ζει με κατοικίδια, οπότε πρέπει να απεικονίζουμε αυτήν την πραγματικότητα στην οθόνη». Αυτό δήλωσε πρόσφατα ο σκηνοθέτης Στιβ Μακ Κουίν, δημιουργός των ταινιών «Shame», «12 χρόνια σκλάβος» αλλά και του «Widows» που παίζεται εδώ και μερικές μέρες στις ελληνικές αίθουσες και προσφέρει πολύ περισσότερο χρόνο σ΄ ένα σκυλί απ' όσο σε πολλά από τα διάσημα μέλη του καστ.

 

Πρόκειται για την κατάλευκη τρίχρονη σκυλίτσα Ολίβια (το «πραγματικό» της όνομα) που βρίσκεται διαρκώς σχεδόν στο πλευρό της «επικεφαλής» χήρας της ταινίας, Βερόνικα, την οποία υποδύεται η Βαϊόλα Ντέιβις. Και δεν παριστάνει τη γλάστρα. Έχει λειτουργικό και κρίσιμο ρόλο στην πλοκή και η εξαιρετική όσφρησή της είναι αυτή που προειδοποιεί τελικά την Βερόνικα για τον κίνδυνο που παραμονεύει.

 

Η Ολίβια (εδώ μαζί με τον Τζέισον Μπέιτμαν) κόντεψε να κλέψει την παράσταση και στην απολαυστικά ευρηματική μαύρη κωμωδία «Game Night»,
Η Ολίβια (εδώ μαζί με τον Τζέισον Μπέιτμαν) κόντεψε να κλέψει την παράσταση και στην απολαυστικά ευρηματική μαύρη κωμωδία «Game Night»,

 

Και αυτή δεν είναι καν η πιο χαρακτηριστική φετινή ερμηνεία της. Η Ολίβια κόντεψε να κλέψει την παράσταση και στην απολαυστικά ευρηματική μαύρη κωμωδία «Game Night», ειδικά στις σκηνές που είναι καλυμμένη με αίμα και ο Τζέισον Μπέιτμαν προσπαθεί να την καθαρίσει (και αποτυγχάνει με θεαματικά σπαρταριστούς τρόπους).

 

Δυστυχώς, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου δεν έχει (ακόμα) θεσμοθετήσει βραβείο Όσκαρ για ερμηνεία ζώου σε ταινία. Η Ολίβια θα μπορούσε πάντως να διεκδικήσει το βραβείο «Φοίνικας Σκύλου» (Palm Dog) που δίνεται εδώ και χρόνια στις Κάννες για την καλύτερη ερμηνεία σκύλου, καμιά από τις δύο ταινίες όμως που έπαιξε η Ολίβια δεν πήγε στο Φεστιβάλ. Ο Φοίνικας Σκύλου πήγε φέτος στο καστ της ταινίας «Dogman», ενώ λίγο παλιότερα το βραβείο είχε πάρει η Νέλι, το σκυλί από την ταινία «Πάτερσον» του Τζιμ Τζάρμους.