ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ε, να ρε παιδιά, μετά πώς να μην έχω εμμονή μ'αυτή τη στήλη; Πριν δυο τρεις μέρες αυτή την κουβέντα είχα. Πήρα κάτι βιολογικά καρότα και ούτε καν πέρασε από το μυαλό μου να δω την προέλευση τους. Δυο μέρες μετά είδα ότι ήταν Ολλανδίας. Και μετά θυμήθηκα ότι τα βιολογικά που πήρα από τη λαϊκή πριν μήνες, ήταν όντως σαν της γιαγιάκας μου, ανώμαλα, με χώμα στις εσοχούλες και μοσχομυρωδάτα. Δεν ζήτησα ετικέττα γιατί το έλεγαν από μόνα τους, όπως και οι ντομάτες, δεν τις έλεγε βιολογικές αλλά ήταν ντομάτες από τον μπαξέ. Τα Ολλανδικά ήταν πανέμορφα και άοσμα.Απ'όσο ξέρω, τηρούνται στην Ελλάδα οι διαδικασίες ελέγχου για πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων. Προτιμώ να παίρνω βιολογικά όσα είναι βολβοί, όπως κρεμμύδια, καρότα κ.λπ. Κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής, όπως και αυγά (όταν δεν έχω από το χωριό). Οτιδήποτε είναι στην εποχή του, ας μην είναι βιολογικό, αρκεί να προέρχεται από τόπο όπου αυτό το τρόφιμο ευδοκιμεί. Όχι ντομάτες τον χειμώνα, όχι λάχανο το καλοκαίρι. Πολύ μπρόκολο και μόνο το χειμώνα. Όχι κατεψυγμένα ψάρια και όχι χαζοκρέατα. Πολύ γιαούρτι, όχι ψεύτικο, αυτό με την πέτσα και πετάξτε την αν θέλετε. Από τα άλλα, το μόνο αληθινό είναι το βιολογικό. Όπως και γάλα, επενδύστε, αν πίνετε καθημερινά, σε βιολογικό.Και μια που το έφερε η κουβέντα και είμαι καινούργια στα μέρη σας, ξέρετε πού μπορεί να βρει κανείς κανονικό αγελαδινό γάλα, από παραγωγό; Θα με υποχρεώσετε.
Σχολιάζει ο/η