Να και αποσπασμα απο βιβλιο του Ιαπωνα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ (που τοοοσο μας το εχει τονισει ο εγχωριος επιστημονας εδω, οτι ειναι επιστημονας ενω εμεις οι υπολοιποι ειμαστε ταπεινα ουγκανακια) σχετικα με το γαλα:Εάν δεν είχατε ακούσει πως οι χώρες με την υψηλότερη κατανάλωση γαλακτοκομικών έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά οστεοπόρωσης, τώρα το μάθατε, και θα καταλάβετε και γιατί. Αυτό το απόσπασμα είναι απ΄ το βιβλίο The Enzyme Factor (Ο Παράγοντας Ένζυμο) όπου ο ιατρός Hiromi Shinya συνοψίζει άλλα προβλήματα του γάλακτος και γενικά των γαλακτοκομικών, συμπεριλαμβανομένου του γιαουρτιού:Τα κύρια θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στο γάλα είναι πρωτεΐνη, λίπος, γλυκόζη, ασβέστιο και βιταμίνες. Το γάλα είναι πολύ δημοφιλές γιατί περιέχει πολύ ασβέστιο και υποτίθεται πως προλαμβάνει την οστεοπόρωση.Όμως η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει άλλη τροφή τόσο δυσκολοχώνευτη όσο το γάλα. Μια και το γάλα είναι μια απαλή υγρή ουσία, υπάρχουν άνθρωποι που το πίνουν σαν νερό όταν διψούν, αλλά αυτό είναι μεγάλο λάθος. Η καζεΐνη, που αποτελεί περίπου το 80% των πρωτεϊνών του γάλακτος, μόλις εισέλθει στο στομάχι συγκολλάτε αμέσως, κάνοντας την πέψη πολύ δύσκολη. Επιπλέον, αυτό το συστατικό είναι ομογενοποιημένο στο γάλα που πωλείται στα μαγαζιά. Ομογενοποίηση σημαίνει ότι το λίπος του γάλακτος έχει εξισορροπηθεί με ανάδευση. Αυτό που κάνει την ομογενοποίηση κακή είναι πως όταν το γάλα αναδεύεται, ανακατεύεται μέσα και αέρας, μετατρέποντας το λίπος του γάλακτος σε μια οξειδωμένη λιπώδη ουσία – λίπος σε προχωρημένη κατάσταση οξείδωσης. Με άλλα λόγια, το ομογενοποιημένο γάλα παράγει ελεύθερες ρίζες και ασκεί μια πολύ αρνητική επιρροή στο σώμα.Το γάλα που περιέχει οξειδωμένο λίπος στη συνέχεια παστεριώνεται σε υψηλές θερμοκρασίες άνω των 100°C. Τα ένζυμα είναι ευαίσθητα στη θερμότητα και αρχίζουν να καταστρέφονται σε θερμοκρασίες 93.3°C. Με άλλα λόγια, το γάλα που πωλείται στα μαγαζιά όχι μόνο υπολείπεται πολύτιμων ενζύμων, αλλά το λίπος είναι οξειδωμένο και η ποιότητα των πρωτεϊνών είναι αλλαγμένη λόγω υψηλής θερμοκρασίας. Κατά μία έννοια, το γάλα είναι η χειρότερη μορφή τροφής.
Σχολιάζει ο/η