Τα "νιτρικά άλατα" (ΝΟ3-) δεν υπάρχουν στα επεξεργασμένα κρέατα. Μιλάμε για τα νιτρώδη άλατα (ΝΟ2-) που ΜΟΝΟ αν κάποιος τρέφεται με πολλές πρωτείνες μπορεί να μετασχηματίσει την αμινομάδα σε νιτροζαμίνη στο στομάχι. Επίσης κανένα ψάρι δεν "τρέφεται με φυτοφάρμακα"...Ο υδράργυρος δε προκύπτει ΜΟΝΟ αν η αλιεία των ψαριών γίνεται σε - προφανώς - μολυσμένα από υδράργυρο ύδατα, κάτι που η νομοθεσία ελέγχει πολύ αυστηρά.Το χλώριο και οι χλωριούχες ενώσεις απαγορεύονται ως λευκαντικά από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και προτιμούνται υπεροξείδια που είναι αβλαβή (λόγω διάσπασης αυτών που απομένουν σε άκακες ουσίες).Επίσης, ας σταματήσει αυτός ο όρος "χημικά"... Και ο καφές που πίνουμε χημικό είναι, και το νερό επίσης, και ο αέρας επίσης.Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας...Enjoy responsibly! Ή αλλιώς, μέτρον άριστον! :)
Σχολιάζει ο/η