#6Δεν είναι αξιοπερίεργο στο εξωτερικό, νομίζω. Στη δουλειά μου μαζευόμαστε συχνά φίλοι συνάδελφοι να μοιραστούμε φαγητό που έχει φτιάξει κάποιος κατόπιν συνεννόησης, ή οργανώνουμε να μαγειρέψουμε πολλοί μαζί και μοιραζόμαστε ό,τι μείνει για το σπίτι. Σε άλλα γραφεία στην Ευρώπη συνηθίζεται επίσης, από ό,τι συζητάμε. Δεν το έχω ρωτήσει στην Αμερική.Πρότασή μου: Φτιάξε απλές σαλάτες με ρύζι ή ζυμαρικά (δοκίμασε και κους κους, είναι κι εύκολο) και μυρωδικά, ντοματάκια, φασόλια (μαυρομάτικα τρελαίνουν!) και βραστά λαχανικά σε κυβάκια. Ψάξε απλά ντρέσινγκ με ελληνικό άρωμα και βάση το ελαιόλαδο, και βάλε σε ένα βαζάκι μέσα στο τάπερ. Ιδίως αν είναι ξένοι οι φίλοι τρελαίνονται, αλλά τα απλά φαγητά είναι γενικώς αγαπητά. Δεν χρειάζεται να πεις αν είναι βιολογικά τα υλικά σου, αρκεί να είναι φρέσκα. Δεν νομίζω να πουν όχι σε παστίτσιο, μουσακά, μελιτζάνες με ντομάτα επίσης. Αλλά αν προτιμάς απλό φαγητό χωρίς τζιριτζάντζουλες, κάνε αυτό που προτιμάς, θα βγει καλύτερο και δεν θα αναθεματίζεις το χρόνο που αφιέρωσες!
Σχολιάζει ο/η