ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πάλι καλά Μιχάλη που το έκλεισες τόσο ωραία το αρθράκι γιατί φαινόταν ότι πήγαινε βουτιά στην Ελληνική μιζέρια και το "του χάριζαν ένα γάιδαρο και τον κοίταζε στα δόντια".Δεν ξέρω να σας πω πως βρίσκουν άλλοι τα Ελληνικά θέματα τους. Ο Τόνι βρίσκει τα θέματα του από τους συνεργάτες του παραγωγούς των επεισοδίων και από προσωπικές σχέσεις που έχει με σεφ και γνωστούς που κατάγονται από κάθε γωνιά του κόσμου. Χρειάζεται κάποια προεργασία με αρκετούς συνεργάτες, μόνιμους του CNN αλλά και ανεξάρτητους συνεργάτες. Μια από αυτούς είναι η Marissa Tejada. Να και το άρθρο της για το ίδιο ταξίδι, μια ωραία προσθήκη για αυτούς που θέλουν να ακολουθήσουν τον Τόνι, και είναι πολλοίhttp://www.cnn.com/2016/05/05/travel/naxos-greece-cyclades-parts-unknown/Αν έλετε να δουλέψετε με τον Τόνι στείλτε της μήνυμα να μάθετε πως άρχισε την συνεργασία εκείνη και άλλοι.Τι δεν ήταν τοπικό Ναξιώτικο από όλα άνοιξε ο Τόνι το στόμα του να φάει ή που του το άνοιξαν οι ντόπιοι στο κέρασμα; Φιλοξενία όσο δεν πάει άλλο. Οι κυράδες του απέναντι τραπεζιού που κέρναγαν στον Τόνυ το Ναξιώτικο άρχισαν το πρώτο του φαν κλάμπ στην Ελλάδα. Γιατί όχι και αρχαίο θέατρο με Έλληνες να προστεθεί στο πρόγραμμα; Εντάξει έμοιαζε λίγο με Γιαπωνέζικο καμπούκι θέατρο ίσως γι αυτό τον ενθουσίασε. Ο Τόνυ ξυπνάει το αίσθημα του Οδυσσέα σε νεοελληνική έκδοση. Αν δεν υπάρχει περιπέτεια στο ταξίδι και στο φαγητό το θέαμα, γιατί για θέαμα πρόκειται, δεν είναι καθαρό Antony Bourdain "Parts Unknown".Ο θεατής δεν περιμένει 5 αστέρια ξενοδοχεία με 5 αστέρια εστιατόρια. Θα δει πλαστικά καρεκλάκια και τραπέζια σε μια υπαίθρια ψησταριά αλλά με το πιο παραδοσιακό και νόστιμο φαγητό αυτής της χώρας στις Άνδεις. Θα σε πάει στο λιμάνι που φόρτωναν οι Ισπανοί όλο το χρυσάφι στα ιστιοφόρα τους. Πως η τοπική γεύση έσμιξε με την Καταλανική και το αντίστροφο. Που βρίσκεται το καλύτερο Γιαπωνέζικο εστιατόριο στην Νότια Αμερική και πως έσμιξε εκεί η κουζίνα της Λατινικής Αμερικής με την Ιαπωνική.Ο Τόνυ δεν μπορεί να είναι παντογνώστης σε όλα τα θέματα και ούτε τον θέλουμε. Οι καλοί σεφ δεν σερβίρουν σε μισο-μεθυσμένους από την πολιτική μανία και διχόνοια.Όσοι δεν αντέχουν το χταπόδι και τον κόκκορα να γίνονται φαγητό δεν χρειάζεται να συμμετέχουν στην καλοφαγία. Υπάρχουν οι δογματισμοί σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα αλλά δεν μπορούν να μισούν τους κρεατοφάγους.Τώρα για τον ψαρά και την σεξουαλική "διαπαιδαγώγηση" του γιού. Μην παθαίνετε εγκεφαλικό νεοπουριτανισμού. Η Μύκονος είναι δίπλα στην Νάξο. Αν ανέχεστε την γυναικεία εκμετάλλευση και την πορνεία στην Μύκονο και δεν την καταγγέλλετε ή ξεμπροστιάζετε γιατί δεν ανέχεστε τρία λόγια ενός ψαρά; Πάει κι αυτός "χάλασε" στην λούμπα της αλόγιστης κατανάλωσης όπως πολλά άλλα με αξία στις Κυκλάδες. Αναρωτιόμαστε αν ο Τόνι έγινε φιλαράκι με τον ψαρά σε μια π...τσαρκα.Ο Τόνι έχει μια τρομερή ικανότητα για προσαρμογή σε κάθε χώρα που ταξιδεύει. Γίνεται ένα με τους ντόπιους σχετικά γρήγορα. Ένας πραγματικά παγκόσμιος ταξιδιώτης. Το μόνο που δεν αντέχει και δεν προσαρμόζεται με τίποτα είναι το άνοστο φαγητό και η ανόητη υποκρισία. Αυτά δεν ανέχεται με τίποτα.
Σχολιάζει ο/η